- 5 Eylül 2008
- 5.814
- 76
- 358
nst'ye almaları için herhangi bir sancın,ağrın yada bebeğin hareketlerini hissetmemen gibi şeylerin olması gerekiyor.Vajinal muayene olmak istemiyorsanda eğer o zaman sadece sezeryan doğum yap.Bunuda dr.belirt ben sezeryan istiyorum normal istemiyorum diye o zaman muayene yapmazlar
arkadaşlar ben 33.haftadayım pazartesi kontrolüm var.nst ye alırlar mı.ayrıca ben vajinal muayeneden korktuğum için yapılmasını istemiyorum.ne zaman bu muayene yapılıyor yada yapılmazsa olmaz mı.
birkaç ay önce ağrılarım çok olduğundan doktora gitmiştim o das vajinal ultrasonla bakmaya çalıştı ve çok zorladı.ben çok korktum .zaten vajinusmuslu biri olarak çok zor atlatıp hamile kalmıştım.doktorumu değiştirdim şimdi yeni doktoruma anlattım doğum yaklaşsın bakalım dedi.o yüzden çok korkuyorum
bu arada ben de 33.haftamdayım.vajinal muayene doğum öncesi yapılıyor doğumun nasıl,hangi şekilde olacağı belli olması açısından genellikle 37. ya da 38.haftalarda alttan muayene edilerek karar veriliyor normal doğum mu yoksa sezeryan mmı olacağı konusunda tabi bu arada bebişinizin duruşu da çok önemli doğum pozisyonunu alması lazım.sezeryan mı istiyorsunuz?korkmayın cok fazla acı vereceğini sanmıyorum
bu durumda ısler dahada zor bneım ılk aylar kanamalrımdan dolayı cok sık kontrollerım oldu ve hep vajınal muayeneyle baktı dr oyuzden alıstım ama bu catı muayenesı benı korkutuyor nedense gercı bunlara katlanamassak doguma nasıl dayanırız bılmıyorum
[arkadaşlar 29.haftaya kadar gittiğim doktorum teslerde bişeye bakmamıştı.yada bu testi yaptırmamıştı.hb hepatit b testi.normalda her hamileye yapılması gerekliymiş.yeni gittiğim doktorum sağolsun her testi yaptırdı. ve taşıyıcı olduğum çıktı eğer fark edilmeseydi doğduğunda bebeğime de geçecekti.doğum yoluyla ve emzirme yoluyla geçiyormuş.ilk 12 saatte aşı yapılacak ve daha sonra da.tabi eşinizin de hemen aşı olması gerekecek.bence önemli yaptırmayan yaptırsın.bir de mutlaka tetanoz aşının ilk 2 dozu ameliyata girmeden yapılmalı.testlerinizi yaptırın yaptırmayan doktorlar var çünkü.
geçmiş olsun cnm da bu hb dediğin ne? yani biraz açıklarmısın? kan idrar tahlili biz de yaptırıyoruz ruyin olarak bu değere de bakıyolar mı acaba? yoksa ayrıca yaptırmak mı lazım? ayy telaş yaptım yaa :18:[/Q
arkadaşlar 29.haftaya kadar gittiğim doktorum teslerde bişeye bakmamıştı.yada bu testi yaptırmamıştı.hb hepatit b testi.normalda her hamileye yapılması gerekliymiş.yeni gittiğim doktorum sağolsun her testi yaptırdı. ve taşıyıcı olduğum çıktı eğer fark edilmeseydi doğduğunda bebeğime de geçecekti.doğum yoluyla ve emzirme yoluyla geçiyormuş.ilk 12 saatte aşı yapılacak ve daha sonra da.tabi eşinizin de hemen aşı olması gerekecek.bence önemli yaptırmayan yaptırsın.bir de mutlaka tetanoz aşının ilk 2 dozu ameliyata girmeden yapılmalı.testlerinizi yaptırın yaptırmayan doktorlar var çünkü.
Geçmiş olsun canım,
Neyseki çabuk farkına varmışlar.
Benim doktorum yaptırdımı bilmiyorum,
Bu muayene de sorayım bari.
Eltimde hb taşıyıcısı,
Onun 2 çocuğunda da var malesef.
Tabi ozamanlar erken farkadilemiyosa bilemem.
Oğlu 14 yaşında çünkü.
Ama çok sağlıklılar, onu rahatlıkla söyleyebilirim.
ok cnm anladın saol bilgi için.bişi daha sorucam.bunun yani hepatit b nin tahlil sonucundaki adı ne? malum orda kısaltmalarla falan yazılıyoya o yüzden soruyorum
geçmiş olsun cnm da bu hb dediğin ne? yani biraz açıklarmısın? kan idrar tahlili biz de yaptırıyoruz ruyin olarak bu değere de bakıyolar mı acaba? yoksa ayrıca yaptırmak mı lazım? ayy telaş yaptım yaa :18:[/Q
arkadaşlar 29.haftaya kadar gittiğim doktorum teslerde bişeye bakmamıştı.yada bu testi yaptırmamıştı.hb hepatit b testi.normalda her hamileye yapılması gerekliymiş.yeni gittiğim doktorum sağolsun her testi yaptırdı. ve taşıyıcı olduğum çıktı eğer fark edilmeseydi doğduğunda bebeğime de geçecekti.doğum yoluyla ve emzirme yoluyla geçiyormuş.ilk 12 saatte aşı yapılacak ve daha sonra da.tabi eşinizin de hemen aşı olması gerekecek.bence önemli yaptırmayan yaptırsın.bir de mutlaka tetanoz aşının ilk 2 dozu ameliyata girmeden yapılmalı.testlerinizi yaptırın yaptırmayan doktorlar var çünkü.
Geçmiş olsun....Benim eşim de hepatit b taşıyıcı. Ben evlenmeden önce aşılarımı tamamladım ve şimdi de risk grubu olduğum için her sene aşımın antikor değerine baktırarak gerekirse, hatırlatma (rapel) dozu oluyorum. Aslında yeterli antikor seviyesine ulaşıldıktan sonra, hatırlatma dozuna gerek yok ama ben garantiye almak için her sene baktırıyorum.
Hepatit B testinin kısaltılmışı HbsAg, bu değerin negatif olması lazım. Bu hastalığı taşımadığınızı gösterir. Bir de AntiHbsAg değeri vardır, bu da hastalığa bağışıklığınızın olup olmadığını gösterir. Bunun da pozitif olması gerekir. Pozitif değilse, derhal aşılanmalısınız.
Eğer pozitifse bu ya tam şifa ile bu hastalıktan iyileştiğinizin göstergesidir, ya da aşılı olduğunuzun. Basit bir kan tahlili ile, antikor seviyenize baktırabilirsiniz. Bu değerin 10 IU/ml olması aşının koruyucu olduğu şeklinde kabul edilir. Ama bir kez yeterli koruyucu antikor seviyesi oluştuğunda, bu değer sıfırlansa da aşının koruyuculuğunu kaybetmediği düşünülüyor günümüzde. Bu aşının immun belleği olması demektir. Yani antikor değeri sıfırdır, ama virüsle karşılaşıldığında yükselir ve koruyuculuk devam eder.
Ayrıca taşıyıcı anne normal yolla doğum yapabilir ve sağlıklı bebek doğurabilir.
Görümcem de taşıyıcı ve iki bebeği de normal doğumla oldu. Sadece bebek doğum kanalından geçerken bu virüsü alacağı için doğar doğmaz immuglobin yapılır ve 12 saat içerisinde aşısı da yapılır.
Zaten hepatit b aşısı her bebeğe zorunludur ve bebeğin ilk aşılarındandır.
Geçmiş olsun canım,
Neyseki çabuk farkına varmışlar.
Benim doktorum yaptırdımı bilmiyorum,
Bu muayene de sorayım bari.
Eltimde hb taşıyıcısı,
Onun 2 çocuğunda da var malesef.
Tabi ozamanlar erken farkadilemiyosa bilemem.
Oğlu 14 yaşında çünkü.
Ama çok sağlıklılar, onu rahatlıkla söyleyebilirim.
Hepatit B aşısı 1982 senesinde bulundu...
kayfa79 arkadaşım sordum ama cvbını da buldum.hepatit b nin tahlildeki adı HbsAg imiş.bnm doktorum hamile kalmadan önce de hemen sonra da yatırmıştı bu testleri sonradan hatırladım toxoplazma,kızamık vs bakmıştı.geçmiş olsun cnm ama çok dert etmene gerk yok aşısı varmış onun.bebeğe yapılıyomuşAllahın izniyle bişicik olmaz sıkma canını ok
bu arada ben de 33.haftamdayım.vajinal muayene doğum öncesi yapılıyor doğumun nasıl,hangi şekilde olacağı belli olması açısından genellikle 37. ya da 38.haftalarda alttan muayene edilerek karar veriliyor normal doğum mu yoksa sezeryan mmı olacağı konusunda tabi bu arada bebişinizin duruşu da çok önemli doğum pozisyonunu alması lazım.sezeryan mı istiyorsunuz?korkmayın cok fazla acı vereceğini sanmıyorum
canım benimki de bakmıştı ama ayrı bi test deil o toxoplazma,rubellayla beraber bakılıyo bana da hiç hepatit geçirmemişin sarılık olan eve girme demişti ama benim 2 dr um da(farklı 2 hastanede) aşı yapımına karşı ne tetanoz ne hepatit kaç kere sordum kesinlikle yaptırmıyırum dediler
Günaydın kızlaaar gece uyandım sinirim bozuldu oğlumu gördükçe ben onu bırakıp nasıl hastaneye gidicem 2 gece kalıcam diye uykum kaçtı ağladım. Daha 21 aylık ana kuzusu o daofff offffffff keşke diyorum sezeryan olmak zorunda olmasa da bi şekilde normal doğum yapabilsem hemen evime dönebilsem
kızlar ben geldim.
doğurmadım korkmayın:)
öğlene kadar uyudum sonra eşim geldi kahvaltı falan yaptık sonra duşa girdim falan ancak bu saat oldu :)
annem taburcu oldu kızlar.çok şükür dularınıza desteğinize çok teşekkür ederim.
bende kızıma yelek başlamıştım beğenmedim söktüm tekrar başladım gidip onu örcem şimdi öptm hepinizi
kızlar ben geldim dün gece bi arkadaşım doğum yaptı acil sezeryan onu görmeye gitim normalde pazartesi olucaktı sezeryan ama kanaması olmuş hemen almışlar 2400 boncuk gibi bi kız çok tatlıydı maşallah
geçmiş olsun cnm da bu hb dediğin ne? yani biraz açıklarmısın? kan idrar tahlili biz de yaptırıyoruz ruyin olarak bu değere de bakıyolar mı acaba? yoksa ayrıca yaptırmak mı lazım? ayy telaş yaptım yaa :18:
hamileliğin başında yaptırılan toplu testlerden biri de bu hepatit testi, yani çoğu dr. yaptırıyor. dr. doğum öncesi bunları tekrarlayacağız dedi, gerekirse bebeği korumak için mutlaka hepatit doğum öncesi bakılıyormuş. sen de dr.a hatırlat istersen
selam kızlar..
eve yeni gelebildim okuldan,zorunlu veli ziyaretleri vardı oralardaydım 4ayrı eve gittik okulun mahallesinde ama ne muamele...ne hazırlık patlayacağım zannettim eve zor attım kendimi,gelir gelmez ilk işim şekerimi ölçmek oldu ama yemediğim karbonhidrat kalmadı,sağolsun çok misfirperverlerdi.1.saat değerim 145 çıktı ki hiç fena değil yediklerimi yazmıyorum.
sanırım sizde de herşey yolunda .
ağlamaktan bahsetmişiniz ben de de şu oldu:ağlamadan tıkanıp kalıyorum çok üzülüyorum bişeye duygulanıyorum normalde olsa ağlarım ama ağlayamıyorum tuhaf yani
akşama da özel derse öğrencim gelecek ama zorlanıyorum onda da artık
seninki de ayrı sıkıntıymış canım, ben acayip sulu göz oldum en son akşam ali razı ölünce yaprak dökümünün sonunu ağlayarak izledim. o derece kopuşum yani, normalde alay ederim senelerce sıkılarak izlerdim, arada zaplaya zaplaya. sorsalar neye üzüldün sebebi yok. hepsi hormonların suçu biz NORMALiz
benim de 2 dr da tetanoz aşısı yaptır demedi hiç aşıda olmadım
canım benimki de bakmıştı ama ayrı bi test deil o toxoplazma,rubellayla beraber bakılıyo bana da hiç hepatit geçirmemişin sarılık olan eve girme demişti ama benim 2 dr um da(farklı 2 hastanede) aşı yapımına karşı ne tetanoz ne hepatit kaç kere sordum kesinlikle yaptırmıyırum dediler
oğlunu emanet edecek güvendiğin kimse yok mu çiçek? 2 gececik,gözün arkada kalır ama sonrasında yanında olacaksın. şimdiden dert etme bunları kendine
çok sevindim annenin taburcu olmasına, gözün aydın
allah analı babalı büyütsün nesli, kaç haftalık doğdu bebek? iyi di mi durumları?
Canım oğlumu emanet edecek annem var allaha şükür o gelip kalacak ben hastanedeyken ama ben kokusunu özlerim onun. gece uyanır o yanıma gelir benim çoğu zaman üzülmez inşallah kuzum.hamileliğin başında yaptırılan toplu testlerden biri de bu hepatit testi, yani çoğu dr. yaptırıyor. dr. doğum öncesi bunları tekrarlayacağız dedi, gerekirse bebeği korumak için mutlaka hepatit doğum öncesi bakılıyormuş. sen de dr.a hatırlat istersen
seninki de ayrı sıkıntıymış canım, ben acayip sulu göz oldum en son akşam ali razı ölünce yaprak dökümünün sonunu ağlayarak izledim. o derece kopuşum yani, normalde alay ederim senelerce sıkılarak izlerdim, arada zaplaya zaplaya. sorsalar neye üzüldün sebebi yok. hepsi hormonların suçu biz NORMALiz
benim de 2 dr da tetanoz aşısı yaptır demedi hiç aşıda olmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?