2011 Şubat Anneleri

nereden alırsan al sonradan o 2 günü kesiyorlarmış diye duydum
hem bizimki lise son 1 hafta okulda 2-3 kişi kalır onlarda devamsızlığını kullanmış olanlar yatarak geçer son hafta zaten

o da nesi melocum ilk kez duyuyorum kaşıntı ne alaka bebeğin alınmasıyla yaa kaşıntı normal deil mi ama catlaklardan dolayı felan.

hastane çantanıza nasıl terlik koydunuz kızlar?
ev terliği gibi mi yoksa dışarda giyilenlerden mi?
bir numara büyük alıcam ama nasıl alsam karar veremedim

o da nesi melocum ilk kez duyuyorum kaşıntı ne alaka bebeğin alınmasıyla yaa kaşıntı normal deil mi ama catlaklardan dolayı felan.

PUPPP gebelikte kaşıntı ile birlikte kırmızı ve kabarık lezyonlarla seyreden gebeliğe özgü kaşıntılı bir hastalıktır. Hastalık 130 iel 300 gebede bir görülmektedir. PUPP özellikle ilk gebelikte, gebeliğin 35. haftasından sonra ve nadiren de doğumdan sonra ortaya çıkmaktadır. Ailevi eğilim yoktur, diğer gebeliklerde tekrarlama olasılığı düşüktür ve doğum kontrol hapları ile bir ilgisi yoktur.

Hastaların üçte ikisinde kaşıntı, kızarıklık ve kabarıklıklar karın çatlaklarından başlar. Oluşan lezyonlar çok değişkenlik gösterebilir: kızarıklık, kabarıklık, su dolu kabarcıklar v.s. Daha sonra gövde, kol ve bacaklara yayılabilir, ancak avuç içi ve ayakların altında görülmez, yüzde nadiren görülür. Lezyonlar iyileştikten sonra yerinde koyu bir iz kalabilir.

Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, gecikmiş bir aşırıduyarlılık reksiyonuna bağlı olduğu düşünülmektedir. Bağışıklık sistemi ve hormonlarda bir değişiklik görülmez. Ancak östrojen ve progesteron hormonlarının az da olsa rolü olabileceği öne sürülmektedir. Karında hızlı büyümenin iltihabi bir reaksiyona ve bunun da kaşıntıya neden olduğu da öne sürülmüştür. İkiz gebeliklerde daha sık görülmesinin de bu aşırı gerilmeye bağlı lduğu düşünülmektedir. İkiz gebeliklerde hormon düzeylerinin daha yüksek olması da bu iltihabi reaksiyonu artırmaktadır. Bazı araştırmacılar tarafından bebekten anneye geçen hücrelerin cilde yerleşerek kaşıntıya neden olduğu da öne sürülmüştür.

hastane çantanıza nasıl terlik koydunuz kızlar?
ev terliği gibi mi yoksa dışarda giyilenlerden mi?
bir numara büyük alıcam ama nasıl alsam karar veremedim

canım bende dışarı terliklerinden koydum...ben şimdilik ayaklarımda vs hiç şişlik yok o yüzden ben kendi numaramda koydum inş sıkıntı olmaz...

bugün kızımın dolabını yerleştirdim bi tek halımız ve çekyatımız kaldı onlarda gelince herşeyimiz hazır inş...yatağımızıda annemler manisada yaptırcaklarmış pamuktan şimdilik yorganlardan göstermelik bi yatak yapıcaz
çantasını hazırlamıştım kızımın ama yeniden gözden geçiricem...hastanede kaldığım gece hemşirelere sordum...sezeryanda olsa normalde olsa bi gece yatırıyorlarmış....bebeğe 3 takım,biberon,bol bez,ıslak mendil ve ağız bezi...birde hemişire hanım bebeğe ilk giydiridiğimiz kıyafet çok kirleniyor dedi o yüzden ilk olarak hemşireye vereceğimm basit bi zıbın takımı edindim daha doğrusu beşiğimizi yapan amca hediye etti onu koyucam şapkası eldiveni alt üst zıbını önlüğü var....çok kötü olursa atarım....
kendim içinde bi boydan gecelik,bir pijama takımı,hasta bezi,terlik istediler.....

çantaları hazırladınız mı kızlar yaa.. ben daha yıkamadım bıle cıcıklerımızı neyı beklıorum bılmıorum ama hala erken gıbı gelıo.. sımdı hazırlıkları hıssederde kızım yerım tamam cıkıyım derse yaaa ehehe

evet canım ben oda yaptım ama ilk aylar yanımızda yatırmak için aldık park yatakda uygun bişi olsun istedim bende nasıl olsa en fazla 6 ay kullancaz diye
ama senin gösterdiğinde çok güzelmiş

canım çok güzelmiş güle güle kullansın minik umaybizde aslında böle bişi bakıyoruz memleketlere gittiğimizde kullanmak için bakalım akşam eşime göstereyim...kırmızısıı çok güzell

teşekkür edreiz canım katlanınca katlanmış bebek arabası gibi oluyo boyutu hem antası falanda var valla annemlere giderken falan da götürrüm süper oldu

Çok güzeller canım bunlar.
İznede ayrılmana çok az kalmış...Doğumada 20 gün almış aman allahım bizimde zamanlar git gide yaklaşıyor artık..

Teşekkür ederiz teyzeleri. Red_cake canım gittigidiyordan sipariş verdim.

gözdecim çok güzel. güle güle kullanın.

Evridiki birşey kalmaış izine, bizim için de dinlen ama tamam mı)) biz melocumla karne gününe kadar görevdeyiz. inşallah sınfta doğmaz bebişler

Ay evet Şenaycım. Ama dinlenir miyim, yoksa agrı sızıdan duramaz mıyım bilemem :) Ben karne günü gelmeden bebişimi kucagıma almış olacagım inşallah.

Evet Fatma. Manik dogru söylüyor. Benim de mesela 12. Ocakta ama 2 gün boşuna gitmiş olacagım. O nedenle 7 ocaktan itibaren gitmeyecegim. 10 Ocakta da doktorum raporu yazacak, ertesi gün de eşim götürecek okula.

Pupp ilk defa duydum. Dikkat et canım. Ama bence muhtemelen çatlak belirtisi...

Selam Arkadaşlar,
Hepinizin yeni yılını kutluyorum. En güzel günler sizlerle ( bebişleriniz ve eşlerinizle ) Olsun İnşaallah ... Tüm dilekleriniz Gerçek Olsun...

slm herkese,umarım iidir herkes,geçmişi okuyamadım daha,herkesin yeni yılını kutluyorum,bebişlerimizle birlikte sağlık huzur mutluluk dolu bir yıl diliorum herkese....

gözdecım senın sezeryan tarıhın bellı olmadı mı daha?

yok canım benim kız kanala girmişti en son gittiğimizde normal doğumda olabilr dedi doktor plesanta yukarı çıkmış biraz daha.
ama şimdi 12sinde gitcez tekrar o zaman 37. haftada olcaz belki çatı muayenesi falan da yapar netleşir sanırım bende bekliyorum sabırsızlıkla

saol canım.
sen nasıl oldun bu arada az kaldı senin doğuma belki 5. sen olursun :))

Gözdecigim kizin kanala girmis miiii Ay benimki acaba napti

Persembe günü ögrenecez bakalim insallah daha girmemistir:90:

Kizlar gunum yaklastikca ben korkmaya basladim ya.. Sanirim yengemin dogumundan biraz etkilendim..

Mert hastanede oldugu icin stresli gunler geciriyoruz birde ben dogurursam ikimize birden bakilmasi cok zor olucak o yuzden kizim az daha beklesin diyorumm:44:

girmiş canım yaaa doktoru bile şok etti benim zilli:))
plesantayı iteklemiş sanırım. hatta ondan rahim ağzı uzunluğu 2.1 cm e düşmüş. bakalım napcak hanfendi
mertciğe de geçmiş olsun canım.aman sen bekle biraz daha zor şimdi iki bebek iki lohusa:))
bu arda sen mertten tecrübe kazan bizlere de anlat.
mesela şimdi şeye bakıyodum yeni doğduğunda bebeklere yastık kullanılıyomu??
sonra annem yorgan almış ama evler çok sıcak bizim bide kaloriferin yanına koycaz beşiğini sadece polar battaniye yeterlimi??
gibi aklıma takılan sorularım var:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…