girmiş canım yaaa doktoru bile şok etti benim zilli:))
plesantayı iteklemiş sanırım. hatta ondan rahim ağzı uzunluğu 2.1 cm e düşmüş. bakalım napcak hanfendi
mertciğe de geçmiş olsun canım.aman sen bekle biraz daha zor şimdi iki bebek iki lohusa:))
bu arda sen mertten tecrübe kazan bizlere de anlat.
mesela şimdi şeye bakıyodum yeni doğduğunda bebeklere yastık kullanılıyomu??
sonra annem yorgan almış ama evler çok sıcak bizim bide kaloriferin yanına koycaz beşiğini sadece polar battaniye yeterlimi??
gibi aklıma takılan sorularım var:)
Sagol canim insallah kuzum hemen iyilesirde ben dogurrum
Mertcik sayesinde baya bi tecrube kazandim kizlar dahada kazaniyorum birazda mertin bakicisi sayesinde. Aklima gelenleri yaziyim canim.
Yeni dogan bebeklerde yastik ve yorgan kullanmak tehlikeliymis canim.
Sadece üstüne gögüs hizasinda asagiya ince bir battaniye örtülüyor üstüne.
Oda sicakliginin ne kadar olmasi gerektigini tam bilmiyorum canim ama sanirim 20-22 dereceydi sorarim yarin. Eger bebegin yataginda sicak su termostu varsa oda sicakligi degisiyor. Sicak su termostunu bebegin arkasina bir el sigacak sekilde koyuluyor.
36,5 ile 37,5 bebegin normal derecesiymis. Ha birde bebegi her 2 saate bir emzirmek gerekiyormus. Her emzirdiginde bebegin yatma pozisyonunu degistircekmissin. mesela sag gogsunu emzirdiysen bebegi sag tarafina yatir. 2 saat sonra tekrar emzirdin ya o zamanda sol tarafina yatir. sicak su termostunu hep sirti donuk olan tarafa koy on tarafta olmasin. birde bebegin genzi kapali ise sogani ortadan ikiye bolup yataginin bas ucuna koyarsan genzini aciyormus. bizde fayda etmedi cunku mert 2. gun hastanee gitti.
Yengem sutunu sagdigi icin bi kac birsey soyleyim
Sutunu gunde 3 saat aralikta sagmak iyiymis zaten yengem saatini gecirince gogusleri agriyor.
her bir gogusu 10 dk sagmak gerekiyormus yani 20 dk sagacaksin
Onuda 3-5 derecede buzdolabinda saklicaksin
Canim simdilik bunlar aklimda kalanlar
geçmişe bakamadım inşallah herkes iyidir
kızlar dün akşam belimde bir gariplik vardı,adet olacakmışım gibi bir his oldu,bu gece saat 5 gibi sancıyla uyandım,rahimimde aşağı doğru kuvvetli bir baskı,beraberinde kasıklardan belime giden bir sancı vardı,1 er dakika arayla düzenli gelen bir ağrı,geçer diye bekledikçe şiddetlendi,ne yaptım ne ettim kesilmedi sancı,6 buçuk saattir bu sancıyı çekiyorum,ne yapmam gerekiyor ya,adet sancısının şiddetli olanı,çok korkuyorum,buna normal olarakmı bakmalıyım,sizdede oluyomu ne olur cevap verin,dün temizlik yaptım misafir ağırladım,onamı bağlıyim bu durumu şaşırdım kaldım,bugünde pazar hangi hastaneye gidebilirimki,halen ağrım var
Sagol canim insallah kuzum hemen iyilesirde ben dogurrum
Mertcik sayesinde baya bi tecrube kazandim kizlar dahada kazaniyorum birazda mertin bakicisi sayesinde. Aklima gelenleri yaziyim canim.
Yeni dogan bebeklerde yastik ve yorgan kullanmak tehlikeliymis canim.
Sadece üstüne gögüs hizasinda asagiya ince bir battaniye örtülüyor üstüne.
Oda sicakliginin ne kadar olmasi gerektigini tam bilmiyorum canim ama sanirim 20-22 dereceydi sorarim yarin. Eger bebegin yataginda sicak su termostu varsa oda sicakligi degisiyor. Sicak su termostunu bebegin arkasina bir el sigacak sekilde koyuluyor.
36,5 ile 37,5 bebegin normal derecesiymis. Ha birde bebegi her 2 saate bir emzirmek gerekiyormus. Her emzirdiginde bebegin yatma pozisyonunu degistircekmissin. mesela sag gogsunu emzirdiysen bebegi sag tarafina yatir. 2 saat sonra tekrar emzirdin ya o zamanda sol tarafina yatir. sicak su termostunu hep sirti donuk olan tarafa koy on tarafta olmasin. birde bebegin genzi kapali ise sogani ortadan ikiye bolup yataginin bas ucuna koyarsan genzini aciyormus. bizde fayda etmedi cunku mert 2. gun hastanee gitti.
Yengem sutunu sagdigi icin bi kac birsey soyleyim
Sutunu gunde 3 saat aralikta sagmak iyiymis zaten yengem saatini gecirince gogusleri agriyor.
her bir gogusu 10 dk sagmak gerekiyormus yani 20 dk sagacaksin
Onuda 3-5 derecede buzdolabinda saklicaksin
Canim simdilik bunlar aklimda kalanlar
günaydın hanımlar nasılsınız bugün....
biz bugün biraz erkenciyiz kızım sabahın nurunda başladı oynamaya...
ay dün gece bi rüye gördüm....babam geliyo karnımı seviyo hanimiş benim torunum diye sonra benim kızda ayağını çıkarıyo....hani fotoğraflarda oluyo ya ayağını dayıyo karnımın içinden...ay çok etkilendim....canım kızım ve canım babamm....
şimdide kalktım oturuyorum kayınvalidemde kalkmış...belgesel izleyip kızıma hırka örüyor bende burdayım işte...kocacım uyuyor kıyamadım uyandırmaya bu gece nöbetçi...
kızlar dün akşam belimde bir gariplik vardı,adet olacakmışım gibi bir his oldu,bu gece saat 5 gibi sancıyla uyandım,rahimimde aşağı doğru kuvvetli bir baskı,beraberinde kasıklardan belime giden bir sancı vardı,1 er dakika arayla düzenli gelen bir ağrı,geçer diye bekledikçe şiddetlendi,ne yaptım ne ettim kesilmedi sancı,6 buçuk saattir bu sancıyı çekiyorum,ne yapmam gerekiyor ya,adet sancısının şiddetli olanı,çok korkuyorum,buna normal olarakmı bakmalıyım,sizdede oluyomu ne olur cevap verin,dün temizlik yaptım misafir ağırladım,onamı bağlıyim bu durumu şaşırdım kaldım,bugünde pazar hangi hastaneye gidebilirimki,halen ağrım var
Süprizzzzzzzzzzz
Biz geldik teyzeleri kızımla ama bilin bakalım nerdeyizzzz bizzzz eveet bildiniz işteyizzz
teyzeleri kızımla 10:00 gibi işe geldik yılsonu işlerini toparlıyalım diye...
Babamızda aşağıda sayım yapıyor abilerle annesiyle kızıda yukarda iş yapıyor....
günaydın şekerler
nasılsınız ???
ben bugun biraz tuhafım
işyerimde son günüm
doğum iznine cıkıyorum
izin bitimindede çalışmayacağım
kendimi çok tuhaf hissediyorum
6 senedir burdayım ve bugün son
günaydın şekerler
nasılsınız ???
ben bugun biraz tuhafım
işyerimde son günüm
doğum iznine cıkıyorum
günaydın kızlar nasılsınız biz dün yine acildeydik benim sıpam hiç hareket etmedi perşembeden beri dün gittik uyuyormuş sıpa nst bağlayınca tekmelemeye başladı nst aletini tekmeleyip kaydırdı kaç kere en sonunda hemşire sıkıca bağladı bide oğluşuma kızdı hadi şimdi atta görim seni benimki iyice coştu içerde atamadıkça daha sert tekmeler atıyodu gülmekten doğuracaktım az kalsın eşimide ilk defa nst odasına aldıar oğlunun kalp atışlarını duydukça mest oldu epeydir gelemiyordu kontrele çok sevindi tlf sesi kaydetti her gördüğüne dinletiyor
günaydın şekerler
nasılsınız ???
ben bugun biraz tuhafım
işyerimde son günüm
doğum iznine cıkıyorum
sen doğuma bu gidişle işyerinden gidicen canım allahkolaylık versin kolay gelsin kızınla sanada
Senin oğluş ne kadar yaramaz çıktı annesi böyle...Geçen hafta benim kız böyleydi beni sürekli korkuttu şimdide senin oğluş..Çıktıkları zaman inş.böyle yaramaz olmazlar.
Geçen hafta benim eşimede acilde nst odasına aldılar yüzündeki ifade çok güzeldi.Senin eşinide tahmin edebiliyorum az çok nasılda hoşuna gitmiştir.Yüzünü görmese bile onun varlığını orda hissediyor...Çok farklı bir duygu yaa sağlıkla zamanlarında gelselerde sevsek artık minişlerimizi.
Veda zamanı geldi çattı demek.Hayırlısı olsun canım ama bizleri unutma sakın gidiyorsun diye..
Galiba öyle olucak canım.Bizim elemanda gidince sanırım daha sık sık gelicem buraya izne çıksam bile :))
günaydın kızlar,
bende dün acildeydim biliyosunuz boğazlarım çok fenaydı vücudumda iltihap vardı antibiyotikten korkuma dr gitmemiştim dün dayanılacak gibi değildi iltihap bütün suratımı kaplamış gözlerimi bile kapatamıyodum ateşim çıktı istifar ediyodum hemen acile gittik kan ve idrar tahlili sonucunda bütün vücudumda aşırı bir iltihaplanma varmış ve bu iltihap bebeğimin su kesesini delmiş bebeğimin suyu azalmış acildeki dr hemen drun seni doğuma hazırlasın dedi ama bekletebiliyosa 3 hafta bekletsin dedi yoksa küveze girme ihtimali varmış 36 dan sonra korkma bişey olmaz dedi bebeğin suyunada iltihap karışmasın diye 1 hafta iğne yiycem hiç kalkmadan yatıcam yarın kendi druma gidicem tekrar çok moralim bozuk inşallah bebeğime bişey olmaz sağ sağlim onu kucağıma alırım:85::85:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?