2011 Şubat Anneleri

sana da ii yıllar diyerek başlıyayım ben :)) sanırım senden önce 4 tane daha doğum yapan arkadaşımız oldu cnm,ilk deilsin yani...sen drdan başka milletin dediklerine kulak asmamaya çalış cnm..dediğin gibi duygusallık hepimizde var,en ufak bişeyde yada hiç alınmayacağım bişey de hemen ağlayasım gelio,alınıyorum falan...bebişnin herşeyi normaldir inş..sağlıcakla kucağına alırsın inş..

yok gelmedi fesatlar,bir iki güne ararlar,umrumda değil doğum yaklaşıyor artık,evde tek durmam sakıncalı olduğundan anneme daha sık gidip gelcem,gelirlerse kapı duvar tınn:)

en güzeli ya da eşine söyle bu zamanımda gelmesinler diye .... gereksiz yere strese sokmasınlar seni

evet güzel olurdu ama herkes bir yerlerde,yalnız bu topicte izmirde oturan çok var,ankarada oturanlar yoğun,bide istanbul var,aslında ayarlanabilir aynı şehirde olanlar anlaşıp görüşebilir,zor bişey değil,yeterki insan istesin

cnm ne kadar su içiyorsun günde?

yok gelmedi fesatlar,bir iki güne ararlar,umrumda değil doğum yaklaşıyor artık,evde tek durmam sakıncalı olduğundan anneme daha sık gidip gelcem,gelirlerse kapı duvar tınn:)
mapuci sizin fesatlar kim dedikodu yapıoruz yaw gecenin birinde

benim annem 6 tane doğurdu:)en büyük baskıda ondan geliyor bana,normal doğur diye,doğum sancısının şiddetini falan sorduğumda dudağını ısırıyor,sonra kalkıp diyoki,ben hastaneydim odada bir kadın vardı,doğuma girecek,hem eşinin getirdiği yemekleri yiyodu hemde bağırıyodu doktor hadi doğurt beni diye,bu ne çelişki anlayamadım:)))) hem nalına hem mıhına

mapuci sizin fesatlar kim dedikodu yapıoruz yaw gecenin birinde

eşimin tarafı:) gerçi görüşmüyoruz mesafeliyiz ama arada bir hortlayıp kendilerini hatırlatıyorlar,bizim oturduğumuz tarafa eşimin büyükbabasıyla babaannesi gelmiş,dede aradı dün akşam bu taraftayız seni görmek istiyorum diyor eşime,3 senedir torunumuz ne halde diye bir gün sormadılar,şimdi ne geldiyse akıllarına çomakçıların,gereksiz detaylar gülcan:)

canım içebildiğim kadar zorluyorum kendimi .. doktorum direkt amniyon sıvısını artırmaz ama faydası olur demişti
yok anneme öyle deidğimde o tersini söyledi biz her işşi yapıyorduk vücudumuz esnekti diyor sen şimdi hassassın diyor haklıda.karnı burnunda baklava yufkası açıyorlardı biz eğilip doğrulsak canımız yanıyor yediğimiz içtiğimizde hormonlu.onlar dalından koparıp yiyorlardı

dimiii,biz hantalmıyız ne :) benim anacım bana hamileyken tankerden su taşıyomuş,ormandan odun getiriyomuş,evde doğmuşum,ebe yardımıyla,hele abimi annem evde tek doğurmuş kimseler yokmuş evde,ebe gelip sadece göbeğini kesmiş,en zor doğumu bende en kolay doğumu abimde yapmış,benim kordonum boynuma dolanmış,eskiler sağlammış ya,bizim kıçımız ağrısa hastaneye koşuyoruz okadar teknoloji ilerlediği halde yinede korkuyoruz,insan oğlu işde

evet cnm aslında istedikten sonra görüşülebilir,gerçi bu aralar zor olur ama,bebişlerimiz biraz daha büyüyünce olabilir,doğumdan sonra burayı takip eder inş. herkes yine...

yuh yaaa,o halde nasıl yemek yiyebilmi o kadın:)))geçici bi acı olacak die düşünüyorum ben de,nasıl olsa kalıcı olmayacak,ama yeni sezeryan olan bi arkadaşım diyo ki,şansın varsa normal yap,çünkü sezeryan olunca daha geç kendine geliosun,mutlaka birine muhtaç oluyosun,acıların hemen geçmiyo falan fistan işte...bi aksilik olmazsa normal doğumu düşünüyorum...

:)))3 senedir anca mı akıllarına gelmiş bi torunları olduğu...he he bence de gereksizmiş:)))

nur_45; kaynanan sendeymiş cnm mecbur kalmışsın anladığım kadarı ile, ben şöyle diyim kimseye güvenme helede bu kaynanansa, ne yapacaklarını kestiremezsin, sende zorda olmasaydın çağırmazdın biliyorum cnm, banada 3 hafta gelmişti kaynanam gelmese daha az iş yapardım sanki, bir süpürge dahi açmadı,o evdeyken 2 sefer komple temizlik yaptım hamile halimle elini bile sürmedi ,

Yaptığı şeylerin kabul edilebilir şeyler olmaması nedeniyle (örneğin borcamımı kırıp çıkan kırıklarla beraber camlı camlı sardığı ve 2 gün boyunca çıtır çıtır yedirdiği camlı sarmalar vs...) anlaşamayınca bebeğimin ayrıntılı ultrasonunu atlatınca dönmesine o zamana kadarda şikayet ettiği kağanın yemek yememesi vs.. gibi olaylara hiç girmemesi herşeyi ayrıntılıya kalan 3 gün boyunca tamamen benim üstleneceğime ve onun tabiri yerinde ise tüm gün boş boş oturacağına dair anlaşmıştık,

tamam dedi, ki zaten sadece kağanın altını alıyordu ve sallıyordu (eğilmekte zorlandığım ve ağrım olduğu için) aradada yemek yedirmeye çalışıyordu (o da sabahları 5 buçukta namaza kalkıp daha uyuyamadığı için), bunun haricindede elini bişeye sürmüyordu desem yeri
Neyse ayrıntılıyı beklemedi sırf bana terslik olsun zorda kalayımda ayrıntılı ultrasona gidemiyim diye erken gitti, bende güle güle dedim ne hali varsa görsün Allah görüyor ya ne yaptığını...

Bide internetten satılık arabalara bakıyoruz tutturdu kırmızı almayın diye, ben kırmızı arabayı çok beğeniyorum, neymiş efendim o beyaz seviyormuş diye biz beyaz almalıymışız ( çıldırmış olmalı)
neyse ona soranda olmadı zaten ne renk alalım diye

Yani canım benim boşveeeeeer,kendi yaptıklarından kendisi utansın görme duyma ilgilenmeee, Allaha havale et,

Bak beni zorda bırakmak için 3 gün erken gittide noldu, bi vesile oldu annemler pat çıktı geldi benide alıp getirdiler yanlarına çok şükür eşimle daha yakın oldu yol mesafemiz ve daha sık görüşebildik
Şu an eşim annemlere minnettar ve ben bazen ufak tefek kızsamda o asla laf söylettirmiyor inan
Bazen kızlarda yazıyorya kaynanam çok iyi eşimin ailesi çok iyi davranır fln, inan imreniyorum, Allah muhabbetlerini arttırsın inş.
Ama kaynanan konusunda kimsenin ahıda kimsede kalmaz,kendisinden kızından vs.. çıkar, sende görürsün, görmezsende duyarsın cnm
Sen bildiğini oku yani temizlikçini çağır ona danışma, lafta söyleme boşver yapmazsa yapmasın, halını istediğin gibi seç, yemekte senin tabakta buzdolabıda çöpte yenmeyecekse zorla yicek halin yok at gitsin, Allah içini biliyor yani atmak için yapmadın onu sonuçta, beraber kalmak zorundaysan bir gözünü kör bir kulağını sağır edeceksin annen gelene dek

sevim_li; cnm neyseki paşanın inadı kırılmış sonunda ama biraz korkutmuş annesini

nuryasemin; cnm okuyunca bi tuhaf oldum çok üzüldüm inş hayırlısı ile atlatırsın şu 3 haftayı, sen dr un dediklerine uy gerisini Allaha bırak cnm, Allah yardımcın olsun inş

manikkcim cnm biz arabayı sattık bayadır arabamız yok, burda babamların arabasını kullanıyoruz ama bebek koltuğu yok, anakucağı şeklindeki oto koltuğunu getirdik ama oda polise göstermelik gibi bişi sığmıyo pek içine huysuzlanıyor, eşim arabasız iki çocukla olmaz diyor bencede öyle, illaki öyle böyle bişi alıcaz bakalm dönüşte ve aldıktan sonrada ilk işimizde kesinlikle araba koltuğu almak olacak, arkadaşını çok iyi anlıyrum cnmgerçekten zapt etmesi çok zor...

selomex
geçmiş olsun cnm riskli haftaların geçmiş hayırlısıyla, 36. haftadasın

CaglayanCicek; beğendim cnm özellikle araba sepeti çok hoş

too__be; cnm çok sevindim gözün aydın olsun inş bir daha yaşamak zorunda kalmazsın

deniz1984;
geçmiş olsun cnm aldıklarınızı güle güle kullanın

mucize_ cnm odayı çok beğendim elinize sağlık, elim ayağım değil ama 10 küsürlü haftalardan beri bacaklarımdaki bazı yerler sürekli kaşınıyor, kağandada olmuştu doğumla geçti

dillerim_lal; cnm hoşgelmişsin, bende çok özledim eskişehiri orada okudum,halen orda yaşayan arkadaşlarımda var ama maalesef eşimin anne babası orda oturuyor bu sebepten gidemiyorum, gidipte uğramamak olmaz e onların yaptığı abukluklardan sonra görüşmediğimiz için onlara kızdığımdan gitmiyorum bu sebepten gidemiyoruz eskişehire...

melocum; cnm kaşıntının hafiflemesine sevindim

feeble cnm doğumgünün kutlu olsun ama eşinide tebrik ediyorum harika bir gün yaşatmış sana

Son düzenleme:

kadın o halde ziftleniyomuş:))) arsız arsızda bağırıyomuş ağzından yemekler dökülerek,,hadi toktor doğurt beni diye hahahha:) komedi ya,heralde düşüneceğim en son şey bile olamaz o anda yemek:)

hakkımızda hayırlısı olsun inşallah,normal doğurursamda ağrımın fazlasını evde çekip sonra hastaneye gitmeyi düşünüyorum,erkenden gidersem denek olabilirim doktorlara:)

ewet yaa eskiler daha mı sağlammış ne... ben de evde doğmuşum,anne ben kaçıncı haftada doğdum diyorum,bilmiyorum diyor:26: anne peki kaç kilo doğdum diyorum bilmiyorum diyor:26: bana hamile kalınca hiç dr a gitmemişki utangaçlığından:26: ben de bunu anlamıyorum..nasıl hiç dr a gitmeden çocuk doğurursun yaa.. biz acaba şu dr mu daha iidir yoksa şu dr mu,şu hastane mi daha rahattır yoksa diğerimi diye düşünüyoruz...evde doğum yapmak aklımızın ucundan bile geçmez...

ben de aynısını düşünüyorum canım kendim açımdan annem fazla kalamaz .başkasına da muhtaç olmak istemem .hemn kalkayım ayağa da bebeğime bakayım istiyorum.anne açısından çok iyi de bebek açısından riskleri beni korkutuyor.çok olumsuz örnek var bu konuda.uzman bir elde olmak belki güvence olabilir ama yinede riskli

İyi geceler hatunlar
Veee gelelim banaaa,
Eşimi uğurladım, haftaya kadar görüşemicez yeniden
bugün yaklaşık 10 -15 sefer kasılmam oldu, yalancı doğum sancısı diye düşündüğümden üstüne olmadım
Yarın randevu alıcam salı gününe kağanı kontrol amaçlı çıkartıcam dr a bakalm boğazlar ne durumdaymış
bizden haberler böyle

Son düzenleme:

gülcan annen iyiki evler yayladayken doğdun dememiş:) bide öyle şeyler vardırya,cemre toprağa düşmüştü sen doğdun,ağaç yaprak döküyodu sen doğdun muhabbeti:) onların zamanında hayat şartları daha zormuş,biz şanslıyız valla,4. aya girmeden bebeğin cinsiyetini öğreniyoruz,merak ettiğimiz bişey olsa iki tık ötede,internet:)

ewewt herkes öyle diyo,sancını evde çek,sancı sıklaşınca git dr'a diyo herkes...bakalım bi aksilik olmaz da sağsalim bebişlerimizi kucağımza aldığımız günleri görürüz...

allah kavuştursun bu kasılmalar hepimizd var anlaşılan.beni korkuttu yarın doktora gidiyorum ben de :)))

bişeycik olmazz allahın izniyle bebeğe de...herkesin vücudu farklı,herkesin doğumu farklı olacak diye düşünüyorum,aslında ebeler drlardan daha iiler bu konuda ama uzman bir dr da olmalı tabiki doğumda..

allah kavuştursun cnm...artık herkesin sıklaştı heralde kasılmaları...bence de çok takma kafana cnm...ben öyle yapıorum... umarım kağan da iileşmiştir...

gülcan senin annen utangaçlığından doktora gitmemiş,benim annem 2 doğumunu hastanede yapmış,doğururken gıkını çıkaramamış utancından,bağırmamış sıkmış kendini,doktor şaşırmış neden bağırmıyosun diye ilk defa böyle bi hasta görüyorum demiş,anneciğim sanki epiduralle normal doğum yapıyormuş edasında hiç ses çıkarmadan doğurmuş:) ağrısız sızısız doğum:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…