- 10 Haziran 2009
- 4.619
- 62
- 118
canım sen rahimdeki dikişi nasıl hissedeceksinki?
sadece dış dikiş acıyor o geçincede iç dikişler hafif hafif sızlıyor ama sonuçta ameliyat yani
iyileşme süreci tabikide normal doğumdan fazla ama benim arkadaşımın normal doğumda 36 dikişi oldu altta herşey biraz kader kısmet meselesi yani
bu arada hemen 40 gün sonra ilişkişye giremedik biz çünkü hem hala seeryyan dikişlerim ağrıyordu hemde kanamam kesilmemişti daha
yani kocalar en az 2-3 ay daha bekleyecekler onun için :)
biraz açık olacak ama sezeryan sonrası ilk ilişkidede ne ağrı hissettim ne sızı
yalnız kilolu bayanların karın yağları fazla oldugu için sezeryanle iyileşme süresi zayıflara göre daha uzun sürüyor iç dikişler biraz geç iyileşiyor
ben 3 ay diyorum yani tam iyileşmeye
3 ay sonra karın hareketi dışında harekete bile başlayabilirsin demişti dr um
ilk zamanlar bebekle ilgilenmek tabikide zor oluyor
helede beişe yatrmak kaldırmak ilk hafta mutlaka yardımcı olmalı yanında ama sonra alışıyor insan
normal doğumu yaşamadım ama şuan seçme şansım olsa kesinlikle normal doğum derim
durup dururken neden ameliyat olacağızki ben 41+2 ye kadar bekledim ve son zamanlarda dr um zoruyla ve korkutmasıyla sezeryan oldum şimdide 2. yi mecbur sezeryan yapıyorlar
sonrasında dikiş yerlerinden bi sorun yaşadınmı canım.hani epey geçtikten sonra.aynı değil tabi aama annem safra kesesinden ameliyat olmuştu 1 sene sonra falan bazen dikiş yerlerim acıyo falan derdi arada.hani ameliyat ya sonuçta ondan onu örnek gösterdim
dediğin gibi bazı normalde zor oluyor benim kuzenimde normal yaptı onunda çocuk çıkamamış doktor eliyle yırtmış ayyyy fena oldum okadar olmasada 15 den fazla dikişi vardı ilk zamanlar çok sıkıntı çekti tuvalete falan giidemedi ama kısa sürdü tabiki 3 ay falan sürmedi çok çabuk toparlandı ayaklandıı.hatta 20. gününde ev taşıdı bileee.temizlik yaptı falan
bebeğini görenlerin gözü aydın.
doğum tarihleri belli olalara da hayırlısı olsun.
kızlar sakın aman kontrollerinizi ihmal etmeyin geciktirmeyin; ben herşey yolunda diye düşünüyordum. meğer doğum sancıları kasılmalar başlamış. nadir de olsa hissedilmeyebilirmiş, o da bana denk geldi. dünkü 75lik sancıları bile hiç anlayamadım. nts de görünce şaştım.
bugün de bebeğim çok hareketsizleşti; dün 4 tane iğne olduk 2 sabah 2 akşam ciğerleri gelişsin diye. bir de sancı ve kasılmaları önlemek için günde 3 tane ilaç alıyorum galiba bebeği de uyuşturdu ilaçlar.
ne zormuş hamileliğin son zamanları, hepimize kolay gelsin kızlar
ara ara haberdar etmeye çalışırım sizi, sevgiler
şenaycım çok çok geçmiş olsun canım
4 gündür falan giremiyordum yeni haberim oldu
oluyor tabi ağrı sızı
hele üşütünce sezeryan yerlerim 1,5 yıl sonra bile sızlıyordu bazen annen doğru söylemiş yani
ya kızlar seçerek sezeryan yapmayın bence mecbur kalırsanız tamam ama herşeyin normali en iyisi
aslında seçim hakkı olmayacak avrupadaki gibi zorunlu normal doğum olacak bebek veya anne hayatı riskliyse sezeryana alınacak ama bizim ülkede hem dr ların işine geliyor hemde bayanların:)
Allah hayırlı doğumlar nasip etsin canım,sağlıkla inşallah..Ben de epidural anestezi ile olmayı düşünüyorum inşallah.
hemen.odaya getirdiklerinde.ayılırken ilk duyduğum ses,onun açlıktan ağlama sesiydi..şimdi bile kulağımda çınladı yaa..ne çabuk da geçti 11 ay..ama ben sadece 7 ay emzirebildim kızımı.buna çok üzülüyorum..yaşadığım bazı üzüntülerden dolayı bıçak gibi gitti sütüm..Hiçbirşeye üzülmeyin,hemen toparlayın kendinizi bebeğiniz için..kızım hala emmek istiyor göğsüme dalıyor kuzum ama süt gelmeyince ağlıyor orda,sonra ben de ağlıyorum...onun için mutlu olmaya çalışın ne kadar olunabilirse işte..ben yaşadım siz yaşamayın diye söylüyorum..Ne güzel geçmiş cnm doğumun. Bizim için de dua et böyle rahat geçsin. Bebişin doğumdan sonra ne zaman emdi? Bebeğime süt vermeyi çok istiyorum inşallah hayırlısıyla emer annesini.
benim de karnıma kum torbası koydular evet.ama bence bunun faydası var..oradaki ağırlık öksürme ve gülme anında dikişleri germiyor ve daha rahat oluyor..baskı uyguluyor çünkü...benimde merak ettiğim bişi var.ablamdan hatırlıyorum 11 yıl önce sezeryan olmuştıu.ben tabi küçüktüm ama dikiş yerlerine kum torbası koyduklarını hatırlıyorum artık öyle bişi varmı sanada yaptılarmı?
hayır hiç yaşamadım..nefes darlığı ile alakalı hiçbir sorun yaşamazsın sıkıntı yapma kendine..sadece bende boğazımda gıcık oluşmuştu o da yavaş yavaş öksürtüyodum kendimi dikişlerim acımasın diye..o da birkaç saate geçti..vallahı super olur:)
ben genel anestezıden cok korkuyorum sankı baylıcam ve ayılamıycam gıbı gelıyor ayılırken bı sorun yasadınız mı nefes darlıgı vs gıbı? bıde dıkıslerde sancı oldumu daha sonra
Herkese merhaba
geçen hafta cuma sabahı bebeğim dünyaya geldi. 35+6 haftalıktı. Perşembe sabahı suyum geldi bir gece tuttular cuma sabahı sancım başlayınca doğuma aldılar.Sabah 6:30 da sancım başladı 07:10 da da bebeğim dünyaya geldi. Doğumum normal oldu ve rahattı. Bebeğim premature olduğu ve kan grubu uyuşmazlığı olduğu için sarılığı ağır geçiriyor. 3. günden sonra hastaneye yatırdılar dün akşam taburcu oldu. uzun zamandır giremedim malum hastane koşturmacısı umarım herkes iyidir. Başka doğum yapanlar oldumu. Bende ocak annesi oldum ama sizlerle başladım sizlerle devam edeceğim inşaallah
Herkese merhaba
geçen hafta cuma sabahı bebeğim dünyaya geldi. 35+6 haftalıktı. Perşembe sabahı suyum geldi bir gece tuttular cuma sabahı sancım başlayınca doğuma aldılar.Sabah 6:30 da sancım başladı 07:10 da da bebeğim dünyaya geldi. Doğumum normal oldu ve rahattı. Bebeğim premature olduğu ve kan grubu uyuşmazlığı olduğu için sarılığı ağır geçiriyor. 3. günden sonra hastaneye yatırdılar dün akşam taburcu oldu. uzun zamandır giremedim malum hastane koşturmacısı umarım herkes iyidir. Başka doğum yapanlar oldumu. Bende ocak annesi oldum ama sizlerle başladım sizlerle devam edeceğim inşaallah
merhaba bayanlar öncelikle Allah hepinize sağlıklı sıhatli bir evlat ve kolaycacıkta bir doğum nasip etsin...
bende 2010 şubat annesiyim.. bi arkadaşım normal doğumla ilgili sormak istediğiniz birşey olduğunu söyledi yardımcı olabilirsem sevinirim
Böylece Erkek Çocuğu 9Ay 10 Günü Doldurur Hatta Gecikir Tezi de Çürümüş Oldu İlla Öyle Olacak Diye Bişey Yok..
Paşamız Hoşgelmiş Sefalar Getirmiş, Allah Şifalar Versin..
Herkese merhaba
canım sen rahimdeki dikişi nasıl hissedeceksinki?
sadece dış dikiş acıyor o geçincede iç dikişler hafif hafif sızlıyor ama sonuçta ameliyat yani
iyileşme süreci tabikide normal doğumdan fazla ama benim arkadaşımın normal doğumda 36 dikişi oldu altta herşey biraz kader kısmet meselesi yani
bu arada hemen 40 gün sonra ilişkişye giremedik biz çünkü hem hala seeryyan dikişlerim ağrıyordu hemde kanamam kesilmemişti daha
yani kocalar en az 2-3 ay daha bekleyecekler onun için :)
biraz açık olacak ama sezeryan sonrası ilk ilişkidede ne ağrı hissettim ne sızı
yalnız kilolu bayanların karın yağları fazla oldugu için sezeryanle iyileşme süresi zayıflara göre daha uzun sürüyor iç dikişler biraz geç iyileşiyor
ben 3 ay diyorum yani tam iyileşmeye
3 ay sonra karın hareketi dışında harekete bile başlayabilirsin demişti dr um
ilk zamanlar bebekle ilgilenmek tabikide zor oluyor
helede beişe yatrmak kaldırmak ilk hafta mutlaka yardımcı olmalı yanında ama sonra alışıyor insan
normal doğumu yaşamadım ama şuan seçme şansım olsa kesinlikle normal doğum derim
durup dururken neden ameliyat olacağızki ben 41+2 ye kadar bekledim ve son zamanlarda dr um zoruyla ve korkutmasıyla sezeryan oldum şimdide 2. yi mecbur sezeryan yapıyorlar
Herkese merhaba
önce ben kontrollerinde dr çatı muayenesine göre mi karar verdi doğum sancısı nasıl bişi kaç dakikada bir gelince hastaneye gitmeyi tavsiye edersin
bebeğini görenlerin gözü aydın.
doğum tarihleri belli olalara da hayırlısı olsun.
kızlar sakın aman kontrollerinizi ihmal etmeyin geciktirmeyin; ben herşey yolunda diye düşünüyordum. meğer doğum sancıları kasılmalar başlamış. nadir de olsa hissedilmeyebilirmiş, o da bana denk geldi. dünkü 75lik sancıları bile hiç anlayamadım. nts de görünce şaştım.
bugün de bebeğim çok hareketsizleşti; dün 4 tane iğne olduk 2 sabah 2 akşam ciğerleri gelişsin diye. bir de sancı ve kasılmaları önlemek için günde 3 tane ilaç alıyorum galiba bebeği de uyuşturdu ilaçlar.
ne zormuş hamileliğin son zamanları, hepimize kolay gelsin kızlar
ara ara haberdar etmeye çalışırım sizi, sevgiler
Herkese merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?