2011 Şubat Anneleri

sonrasında dikiş yerlerinden bi sorun yaşadınmı canım.hani epey geçtikten sonra.aynı değil tabi aama annem safra kesesinden ameliyat olmuştu 1 sene sonra falan bazen dikiş yerlerim acıyo falan derdi arada.hani ameliyat ya sonuçta ondan onu örnek gösterdim

dediğin gibi bazı normalde zor oluyor benim kuzenimde normal yaptı onunda çocuk çıkamamış doktor eliyle yırtmış ayyyy fena oldum okadar olmasada 15 den fazla dikişi vardı ilk zamanlar çok sıkıntı çekti tuvalete falan giidemedi ama kısa sürdü tabiki 3 ay falan sürmedi çok çabuk toparlandı ayaklandıı.hatta 20. gününde ev taşıdı bileee.temizlik yaptı falan

bebeğini görenlerin gözü aydın.
doğum tarihleri belli olalara da hayırlısı olsun.
kızlar sakın aman kontrollerinizi ihmal etmeyin geciktirmeyin; ben herşey yolunda diye düşünüyordum. meğer doğum sancıları kasılmalar başlamış. nadir de olsa hissedilmeyebilirmiş, o da bana denk geldi. dünkü 75lik sancıları bile hiç anlayamadım. nts de görünce şaştım.
bugün de bebeğim çok hareketsizleşti; dün 4 tane iğne olduk 2 sabah 2 akşam ciğerleri gelişsin diye. bir de sancı ve kasılmaları önlemek için günde 3 tane ilaç alıyorum galiba bebeği de uyuşturdu ilaçlar.
ne zormuş hamileliğin son zamanları, hepimize kolay gelsin kızlar
ara ara haberdar etmeye çalışırım sizi, sevgiler

oluyor tabi ağrı sızı
hele üşütünce sezeryan yerlerim 1,5 yıl sonra bile sızlıyordu bazen annen doğru söylemiş yani
ya kızlar seçerek sezeryan yapmayın bence mecbur kalırsanız tamam ama herşeyin normali en iyisi
aslında seçim hakkı olmayacak avrupadaki gibi zorunlu normal doğum olacak bebek veya anne hayatı riskliyse sezeryana alınacak ama bizim ülkede hem dr ların işine geliyor hemde bayanların:)

doğru söylüyorsun.son zamanlar da ilk zamanlar gibi olduk.

sürekli bi takip dikkat istiyor.benimde hiççç bişeyim yok ama dediğin gibi sancı falan anlaşılamayabiliyor.şuanda dikkat ettiğim şey kendimi yormuyorum bebeğimi dinliyorum falan.hayırlısıı bi doğursaydık Allahın i,zniyle

şenaycım çok çok geçmiş olsun canım
4 gündür falan giremiyordum yeni haberim oldu

çok sağol canım; bir anda oldu işte. biz de bişey anlamadık. neyse şimdi ilaçlarla durdurmaya çalışıyoruz doğumu, daha 34ü dolduramadım. beklesin biraz yavrum.
sürekli yatıyorum, fazla hareket etme dedi dr. cumartesi kontrol var bakıcak ilaçlar ne etki yaptı, ona göre hastaneye yatırabilir, erken doğum olabilir, ya da iyi bir ihtimalle evde ilaç tedavisine devam edilebilir.

fazla oturdum, şimdilik kaçıyorum

Son düzenleme:

fatmacım annelerin işine gelmesi aslında eskidenmiş yaa

şimdi sezeryandan sonra yaşanabilecekleri çok daha iyi bildiğimiz için bakma aslında tereddüt içindeyiz.doğum anı çok rahat anladığım kadarıyla sezeryanda.

gerçi herkes farklı her bünye farklı kimse kimseye emsal teşkil etmiyo bence çünkümetabolizmalarda bünyelerde vücutta herşey farklı biri çok rahat geçirir diğeri sıkıntı çeker

doğum anı için sezeryan doğum sonrası için normal çok cazip aslında.

Allah herkese hayırlısını versin

Herkese merhaba
geçen hafta cuma sabahı bebeğim dünyaya geldi. 35+6 haftalıktı. Perşembe sabahı suyum geldi bir gece tuttular cuma sabahı sancım başlayınca doğuma aldılar.Sabah 6:30 da sancım başladı 07:10 da da bebeğim dünyaya geldi. Doğumum normal oldu ve rahattı. Bebeğim premature olduğu ve kan grubu uyuşmazlığı olduğu için sarılığı ağır geçiriyor. 3. günden sonra hastaneye yatırdılar dün akşam taburcu oldu. uzun zamandır giremedim malum hastane koşturmacısı umarım herkes iyidir. Başka doğum yapanlar oldumu. Bende ocak annesi oldum ama sizlerle başladım sizlerle devam edeceğim inşaallah

Ben de epidural anestezi ile olmayı düşünüyorum inşallah.
Allah hayırlı doğumlar nasip etsin canım,sağlıkla inşallah..
Ne güzel geçmiş cnm doğumun. Bizim için de dua et böyle rahat geçsin. Bebişin doğumdan sonra ne zaman emdi? Bebeğime süt vermeyi çok istiyorum inşallah hayırlısıyla emer annesini.
hemen.odaya getirdiklerinde.ayılırken ilk duyduğum ses,onun açlıktan ağlama sesiydi..şimdi bile kulağımda çınladı yaa..ne çabuk da geçti 11 ay..ama ben sadece 7 ay emzirebildim kızımı.buna çok üzülüyorum..yaşadığım bazı üzüntülerden dolayı bıçak gibi gitti sütüm..Hiçbirşeye üzülmeyin,hemen toparlayın kendinizi bebeğiniz için..kızım hala emmek istiyor göğsüme dalıyor kuzum ama süt gelmeyince ağlıyor orda,sonra ben de ağlıyorum...onun için mutlu olmaya çalışın ne kadar olunabilirse işte..ben yaşadım siz yaşamayın diye söylüyorum..
sütü getiren ve çoğaltan tek şey su ve mutluluk hormonu...gerisi hikaye kızlar...

benim de karnıma kum torbası koydular evet.ama bence bunun faydası var..oradaki ağırlık öksürme ve gülme anında dikişleri germiyor ve daha rahat oluyor..baskı uyguluyor çünkü...
hayır hiç yaşamadım..nefes darlığı ile alakalı hiçbir sorun yaşamazsın sıkıntı yapma kendine..sadece bende boğazımda gıcık oluşmuştu o da yavaş yavaş öksürtüyodum kendimi dikişlerim acımasın diye..o da birkaç saate geçti..
bilmiyorum ben rahat atlatanlardanım..bunun nedeni iyi düşünmem ve dua etmemdi ben öyle düşünüyorum..sonuçta beynimizle birçok şeye hükmedebiliyoruz... bir tek kızımı düşünüyodum..sabah karnımdaydı öğleden sonra kucağıma alacaktım..nasıldı ve kime benziyodu..bunun gibi birsürü düşünce vardı kafamda..hepsi kızımla ilgili...

ayyy canım çok tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün
bu arada çok geçmiş olsun bildiğim kadarı ile hemen her her bebek sarılık geçiriyor

erkenci bir paşa dahhaaaaaa

hoşgeldinnn paşamızzzz

canım hayırlı olsunnn.kaşla göz arasında doğurdun demek haaa...hemde normal doğumlaaa.canım benimmm oğluşunda kan uyuşmazlığımı vardı.bizdede var ama testlerde benim oğlumun etkilenmediği çıkıyor iki seferdir soktor sorun yok diyor

sarılık yebi doğan çoğıu bebekte oluyor.ne güzel şimdi evdesiniz çok sevindim yaaa

merhaba bayanlar öncelikle Allah hepinize sağlıklı sıhatli bir evlat ve kolaycacıkta bir doğum nasip etsin...

bende 2010 şubat annesiyim.. bi arkadaşım normal doğumla ilgili sormak istediğiniz birşey olduğunu söyledi yardımcı olabilirsem sevinirim

Böylece Erkek Çocuğu 9Ay 10 Günü Doldurur Hatta Gecikir Tezi de Çürümüş Oldu İlla Öyle Olacak Diye Bişey Yok..

Paşamız Hoşgelmiş Sefalar Getirmiş, Allah Şifalar Versin..

önce ben kontrollerinde dr çatı muayenesine göre mi karar verdi doğum sancısı nasıl bişi kaç dakikada bir gelince hastaneye gitmeyi tavsiye edersin

bende normmal dogum taraftariyim.. yengem 1 haftada ayaga kalkti 7 dikisi olmasina ragmen.. herkesin bir olmaz tabiiki orasi baska..

slm kızlar herkes iyi umarım az önce çağlayanı aradım gribi hala geçmemiş evde yatıyormuş onun dışın da bir problemi yokmuş hepinize slmları var.

buketcimm gözünaydın...maşallah sağlıkla almışsın kucağına bebişini....akropolde yaptın demi doğumunu...nasıldı?gerçi anladığım kadarıyla sıkıntınız olmamışş ama...maşallah evinizede dönmüşsünüz....

Fatmacım bilgilendirdiğin için teşekkür ederim,ben rahimdeki kesik ağrısından bahsederken,ilişki esnasında ağrı yapıyormu yapmıyormu bunu merak etmiştim,sen ağrı hissetmediğini söylemişsin,inşallah kimse hissetmesin zor olur ya:) peki dikişlerin tamamen iyileşmesi kaç ayını buldu? bazıları 1 yıl diyor yaw

ooo gözün aydın buket bi kayboldun doğurdun geldin,Allah sağlık sıhhat versin,kaç kilo doğdu miniğin?bu gidişle çoğumuz ocak annesi olucaz galiba,ben 1 hafta sonra neler olacak forumda çok merak ediyorum valla:)

önce ben kontrollerinde dr çatı muayenesine göre mi karar verdi doğum sancısı nasıl bişi kaç dakikada bir gelince hastaneye gitmeyi tavsiye edersin

yanılmıyorsam 36. haftamdaydı dr. um senden çok kolay bir normal doğum bekliyorum demişti.. kızım 39+4 de doğdu.. saba saat 5 de nişanım geldi.. herhangi bir acı yada sancı yok tabi.. hemen banyomu yaptım ve beklemeye başladım ilk doğumum olduğu için çok tecrübesizim ve ne yaşayacağımı bilmiyorum ama çok heyecanlıyım bi yandanda nasıl doğurucam diye bi korkuda yaşıyorum neyse.. saat 10 kadar evde bekledim sancılarım başladı ve beni zorluyor ama dayanılmayacak gibi değil.. umarım böyle atlatırım diye düşünüyorum içimden.. dr. gittik hemen nst bağlandım.. arkasındanda bi çatı muayenesi henüz açılma 1cm.. ama kızımın hareketleri yavaş... normalde karnımı yarıp çıkmaya çalışan kızımın hareketleri hissedilmeyecek kadar yavaş.. ebe bana bugün gelmez bu ilk doğumlarda bazen nişandan 2 gün sonra bile gelebiliyo bebek şu anda seni hast. yatıramam dedi ve beni eve gönderdi... paşa paşa döndüm eve.. sancılarım gittikçe artmaya başladı ama sık değil.. gayet soğukkanlı bir şekilde beklemeye karar verdim... 5dk bire düştüğü zaman hast. gideceğim dedim.. gece saat 2 de eşim artık tamam gidiyoruz dedi ve hast. yolunu tuttuk tekrardan.. yine bir çatı muayenesi ve açılma 3 cm.. ebe tamamdır yatırıyorum seni dedi ve odama yerleştim açılman 8-9 cm olduğu zaman seni doğumhaneye alıcam dedi... bana göre uzunnnnn ama aslında çok uzun olmayan beklemeden sonra ebe geldi ve beni doğumhaneye götürdü... nst bağlandım ve o esnada su kesemi patlattı... eşim yanıma geldi öpüşüp koklaşmalardan sonra doğum masasına yatırdı beni ve gitti.. artık tek başımaydım..sancılar bayağı artmıştı.. nitekim ıkınmalar başladı... her sancı geldiğinde ıkınnnn diye bağırıyorlardı sancı bitince nefes alabiliyordum ancakk.. sancı geliyormu evettt ıkınnnnnnn.... veee o anda bacaklarımın arasından kızımı gördüm dr. ayaklarından tutmuş kaldırdı hala kordonla bana bağlıydı.. nasıl güzelll.... o anda ağlama seside patlayıverdi tabi... ıngaaaaaa.... o nasıl güzel bi ses... hemen hemşireye verdi temizleyip örtüye sarıp yanıma getirdiler işte kızınız diye hayatımda ben öyle bi güzellik görmedimmm... Allah hepinize bu duyguları yaşamayı nasip etsin inşallahh.. kızlar normal doğum kolay bir iş değil söylemeliyim ama kesinlikle her kadın yaşamalı.. o anki mutluluğumu göz yaşlarımı kelimelere dökemem... 2. çocuğumuda allah nasip ederse yine normal istiyorum... 1 haftalık lohusayken kızımı tekrar hast. götürdüm topuk kanı almaları için.. karnım bile kalmamıştı... herşeyden öte o güzelliği o haliyle görmek dünyada bi kadına verilmiş en güzel lutuf bence... biraz uzun oldu özür dilerim ama söz konusu kızım olunca kitaplar dolusu şey söyleyebilirim.. Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin... bebeğiniz ve sizin için en hayırlı doğum şekli neyse o şekilde doğurun tek tavsiyem bu.. Sevgiler...

Şenaycım çok geçmiş olsun canım dikkat et kendine yorulma stres yapma.İnşallah hayırlısıyla normal olur doğumun.

Gözün aydın canım.Allah Analı Babalı büyütsün.Hoşgeldi minik paşan.....Güzel sağlıklı ve uzun bir ömrü olur inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…