o kabus hepimizin üzerinde canım.. herkes rüyasında doğum yapıoo bende sabaha kadar kaç kez doğum yapıorum keşke rüyalarımda ki gibi kolay olsa..
uyku konusunda bende gece uykusu ne unuttum valla kalkmam gereken zamanlar uykuya dalıorum bu seferde acıkmıs oluyorum aclıktan uyuyamıorum.. açlıktanda bulanıo olabilirsin.. sanırım başa bende dönüorum..
bu haftalarda herkes görürmüş cnm heralde bu tarz rüyalar...seniki de bi garipmiş,insan korkar gerçekten...:18:benim kayınvalidemlerde bugün gelceklerdi ama sanırım yarına kaldı yarın gelecekler gibi...bi kaç gün kalıp gidicekler sanırsam...ben de diyorum eşime kayınpederim gelmesin doğumda die,yaa ben de rahat edemem onun yanında...kendi babam bile gelmiycek,yazık utanıyo adam,ben de bu halimle babama görünmek istemiyorum ve utanıyorum ondan bakalım nolucak doğumda merak ettim...cnm yaa bişey sorcaktım sana ben de...dün çatı muayenesinin zamanıyla ilgili konuşmuşsunuz sanırsam..benim de önümüzdeki cuma günü kontrolüm var ve o hafta çatı muayenesi yapacağını söylemişti drum..ama senin eşin sanki erken demiş...ben de önümüzdeki cuma 36.haftayı bitirmiş olucam..erken mi yaa?:26:
ben ayın 11 inde gidince nst için ebe erken dedi yani çatı olmadım ayın 22 si gidince ebe bakcam dedi dr um hiç bişi demedi o zamanda 38+0 olcam
neyse tarih belli de ona göre hazırlığını yaparsın..şunun şurasında 20 gün kadar bişey var dimi...acaba ben ne zaman yapıcam bakalım doğumu:)))normal istiyorum ama hayırlıs nasılsa öyle olsun diyorum.. hepimize kolay doğum nasip etsin allah...
yani 38 de daha normal bence de...benimki erken gibi geldi bana...
vallahi canım eşim çatı muaynesi erken yapılırsada bi zararı yok yani bebeğe bir zararı hani erken doğum gibi bir risk yok diyor ama erkenden yapılmasınında ona göre bir anlamı yok.tabi dünde yazdığım gibi her doktorun çalışma stili farklı olabiliyor kimine göre gerekli kimine göre değil benim eşime göre ters geldiği için yazdım.bende şu an 36+5 im ama eşim 39 uncu haftada çatı muaynesi yapacak bana,ama seni takipo eden doktor senin için herşeyin en iyisini düşünmüştür canım.
saol cnm,erken yapılmasının zararı yoksa içim rahatladı bak şimdi...sanki doğumu tetiklio gibi bişey okudum da ondan huzursuz olmuştum(
öfff benim artık pilim bitmiş ben bunu anladım,
bi hızla koltuğa giriştim ama sadece bir kısmını oda portakal suyunun döküldüğü kısmı silebildim elim kkolum boşalıverdi.gerisinide eşime sildiririm dedim napimm
sonra kalktım elektrik süpürgesiyle süpürdüm evi kasığıma yine bi ağrı girdi.ağrıdan ziyade sızı cızzz ediyo burcununda dediği gbi sanki dalağım şişiyoda o sızlıyo gibi.
viledayla sileceğimde birde ama yoruldum.pöffff valla ne fena olduk.
daha yemek yapılacak amaaannnnn
bi hızla koltuğa giriştim ama sadece bir kısmını oda portakal suyunun döküldüğü kısmı silebildim elim kkolum boşalıverdi.gerisinide eşime sildiririm dedim napimm
sonra kalktım elektrik süpürgesiyle süpürdüm evi kasığıma yine bi ağrı girdi.ağrıdan ziyade sızı cızzz ediyo burcununda dediği gbi sanki dalağım şişiyoda o sızlıyo gibi.
evet dimi ama bence de...bende onu burdan duyup eşime sormuştum oda alakası yok dedi yani zararı yokmuş merak etme,ona kalırsa rahim ağzı açıklığı içinde alttan ultrasonla bakılıyor onunda doğumu tetiklemesi gerekmez mi?
Herkese merhaba
geçen hafta cuma sabahı bebeğim dünyaya geldi. 35+6 haftalıktı. Perşembe sabahı suyum geldi bir gece tuttular cuma sabahı sancım başlayınca doğuma aldılar.Sabah 6:30 da sancım başladı 07:10 da da bebeğim dünyaya geldi. Doğumum normal oldu ve rahattı. Bebeğim premature olduğu ve kan grubu uyuşmazlığı olduğu için sarılığı ağır geçiriyor. 3. günden sonra hastaneye yatırdılar dün akşam taburcu oldu. uzun zamandır giremedim malum hastane koşturmacısı umarım herkes iyidir. Başka doğum yapanlar oldumu. Bende ocak annesi oldum ama sizlerle başladım sizlerle devam edeceğim inşaallah
Kızlar yi akşamlar döktürmüşsünüz yine sayfalarca:)
yaw bişey sorcam,kafam çok karışık,söyleyeceklerimi istişare edelim hep beraber,herkes fikrini söylesin lütfen,şimdi haftaya perşembe doktorum beni çatı muayenesi için çağırdı,ben şuan 35+5 günlüğüm,haftaya perşembe 36+3 mü olucam? çatı muayenesi için erken değilmi?
2.sorum,gelişimi haftaca önde giden bebekler zamanından erkenmi doğar? mesela 35 haftalık olan bebek ölçümlerde 37,38 haftalık gibi çıktığında,bu o bebeğin daha erken doğacağını gösterir?
benim adet sata göre doğum 14 şubat,doktor gelişim iyi şubatın ilk haftası doğar dedi,salı günü kontroldede ocağın son haftası doğabilir şubatı beklemez dedi,hiç bişey anlamadım bu işten
35 haftalık bebek 38 haftalık çıkıyorsa gelişiminin iyi olmasından dolayı,ozaman ben 2 hafta sonramı doğurucam doktorun mantığıda sanki bu yönde,siz ne diyosunuz? biraz karışık dimi :S
canım şimdi yazdıklarını yardımcı olmak amaçlı eşime sordumda cevapları şöyle
çatı muaynesi için kesinlikle erken şimdi olmasın dedi.sakın yaptırmasın dedi.gelişimi önde gidiyorsa bebek önce doğmaz önemli olan senin son adet tarihinle beraber gebeliğinin ilk 3 ayındaki ultrason sonucuna göre ne zaman doğacağıdır.
benimde son adet tarihime göre şubatın 6 sında görünüyor doğum benim bebeğinde gelişimi 2 hafta önce çıkıyor sonuçlara göre yani önde çıkması erken doğuracağın anlamına gelmiyor canım.umarım yardımcı olabilmişimdir.
mrb canım bende gebzedeyim burda hangi dr gidiyorsun gerçi be pendiğe gidiyorumda merak ettim gebzede pek düzgün dr yokta
az önce unnoda dan sipariş ettiğim emzirme önlüğü geldi kızlarrrr.aslında gayet basit bişii.dümdüz bişi öyle ahım şahım bişi de değilmiş yani
Merhaba arkadaşlar,
Dün dr. kontrolümüz vardı gittik tahliller nst muayene derken saat 4 'e kadar hastanedeydim.
Kızım 3.000 kiloyu geçmiş şükürbütün ölçümler 38. haftalık çıktı
baştan beri hep önde gidiyoruz zaten
Dr. 15-20 güne kendini hazırla dedi daha fazla beklemez dedi tabi normal dogum için öyle...
Kafam karıstı normal istiyorum dedim ama korkuyorumda bi yandan...
herşeyim hazır bekliyorum artık bi evimin temizlenmesi kaldı halılarıda verdim yıkanıyor.
hayırlısı olsun artık ne zaman gelirse bebiş...)))
benden haberler böyle işte...:18:
üzülme cnm sevinne güzel dinleneceksin artık...ben hala çalışabilen arkadaşları kutluyorum valla..evde olduğum halde bi yatıyorum,bi oturuyorum,bi geziniyorum ama yine de rahat edemiyorum... hiç ultrasona sokmuyo mu drun seni?söyle olmazsa ne kadar oldu merak ediyorum de,ve baktır bi daha ki gidişinde bence cnm...bu arada nerde çalışıyosun,çok yorucumuydu işin?
Sağ Kalçamda Baya Baya Bi Ağrı Var Bacağıma da İniyor Bazen, Sizde de Oldu mu Hiç?
valla seda sen bukadarını bile çok iyi yapıyosun benim şurdan bir tabak yemek alıp yemeye mecalim yok tembellikmi halimmi yok anlayamadım ama kıpırdamak zulum geliyo bana.
Çok sıkıldım çookkk dışarı çıkmak istiyorum ama gücüm yok göze alamıyorum tek çıkmayı. Evde tek başıma oturmaktan bunalım geçiricem
Sağ Kalçamda Baya Baya Bi Ağrı Var Bacağıma da İniyor Bazen, Sizde de Oldu mu Hiç?
Cnm dr'uma söylicem vallaBöyle merakla yaşanmazki!
Ben yabancı bir enerji firmasında asistanım ama işlerimiz oldukça yoğun.
ben de hiç olmadı cnm umarım hemencecik geçer ,eşine bi masaj yaptır istersen..
ohh bu kaar yoğun tempodan sonra dinlenmek sana çok ii gelecektir heralde...uzatır bacaklarını yatarsın akşama kadar ohhhh
valla kocişim bana yasak koydu yalnız dışarı çıkma konusunda...sadece onunla dışarı çıkabiliorum hafta sonları...ben alıştım artık yaaa evde yalnız kalmaya...kaynanan olsa daha mı ii?
valla okadar bunaldımki kayınvalide değilde görümcelerimden biri olsun isterdim açıkcası ama malesef onlarda bırak gelmeyi aramıyolar bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?