2011 Şubat Anneleri

ben gelddiiimmmm kızlar 2 gündür internette bi sorun vardı giremedim ama çıldırdım valla.
merak etmeyin doğurmadım :)))

elti gelincede iyi olursunuz inşallah canım. keşke bende senin gibi şanslı olabilseydim. eşimle tek kavga sebebimiz her zaman ailesi yüzünden oluyor çok bunaldım artık dahada bunalacağım önümde benim oğlanın çok afedersiniz kakasında boncuk bulurlar bunlar amannn düşünmek istemiyorum

bende gözde ne zamandır yok kayınvalide yüzünden erken mi doğurdu ne diyordum aman aman daha doğurmasında selam söyle bekliyoruz en yakın zamanda..

kızlar raporum başladıı.bugün doktora gittik 3300 civarı olmuşş.bişi çıkmazsa çarşamba sabahtan sezeryan dedi.ama erken de gelebilir dedi nst de sancılarım çıktııı.

Ayy ne güzel çok az kalmış bebişine kavuşmaya darısı bize inşallahh. Allah hayırla kolaylıkla kurtarsın inşallah iyi haberlerinizi bekliyoruz..

kızlar sağ kasığımda 2 gündür ağrı var.özellikle ayakta durunca daha da artıyor.1 2 kez de şlddetli sancım oldu.böylle ağrıları olan var mı

yorulunca bendede oluyor canım, benim sancı genelde belden giriyor ama ayakta durunca kasıklarımda çok zonkluyor. normalmiş bu sancılar öyle diyor herkes bende üstünde durmamaya dinlenmeye çalışıyorum yat dinlen bol bol..

derken derken doğuracaksın sürmeli Allah hayırla sağlıkla kavuştursun inşallah kızına. senin kız inat çıktı ama sen gel dedikçe gelmiyo huyuna suyuna git bari napıcan

canım bende çok fena geçirdim ilk 5 ayı. offf kabus gibiydi günde 15-20 kez çıkarıyordum. bir yudum su içsem geri çıkıyordu kutu kutu serum yedim, hastanede yattım vs. ondan sonrada sancıydı, şişlikti, ağrıydı canını sıkıyo insanın ama o günleri düşününce aman aman çok şükür halime diyorum. birde doğum zorlar onuda hayırla atlatırız inşallahh..

Allah bozmasın keyfinizi, gözün aydın canım. benimde bir haftam kaldı görüş gününe gün sayıyorum resmen çok özledim oğluşumu bir ay oldu görmeyeli kilolarıda takma canım hele bi güzelce doğsunlar emzirirken peşlerinden koştururken veririz inşallahh..

herkeze sLm bende yeni üye oldum. bende 37+4 qünlük hamileyim bi oqlum olucak inş. hayırlısıyla qeçen hafta dr. qittik 49 cm 3kilo 148gr olmuş. herkeze Allah bebeklerini saqlıkla kucaqına almayı nasip etsin=)

hoşgeldiniz oğluşunda sende aramıza.maşallahh 3 kiloları görmüşsünüz darısı bize inşallahh..

burcucum sezaryen yüzünden değil ama göğüslerimdeki bir rahatsızlık yüzünden en az 10 kez ameliyat oldum. bunların bir kısmı lokal bir kısmıda genel anesteziyleydi. lokalde ameliyat anı zor geçiyor biraz insan kasılıyor acı hissetmiyorsun ama yapılanları konuşmaları duymak falan zor geliyor. ama bebiş için lokal olunca zor olmaz gibi geliyor bana çünkü ameliyatın bitmesini değilde bebişi görmeyi bekleyeceksin o arada. genel anestezi ise benim hiç istemediğim birşey sende yaşamışsın zaten uyanması sancılı ve zor oluyor biraz.bide o arada bebişi beslemek onunla ilgilenmek falan zor olacaktır gibi geliyor.yaşamadığım için yiğitçe normal istiyorum diyebiliyorum şimdi ama sezaryen olmak zorunda kalırsamda epidurallidir tercihim..

epiduralde bi katater koyuyolar omuriliğine.ihtiyaç duydukça ara ara anestezi yapıyolar yani o sıvıyı veriyolar.hatta ameliyattan çıkınca bile kalıyo o katater bi buton oluyo ağrı acı hissettiğinde basıyosun butona ve ağrın geçiyo.spinalde 1 defada veriyolar ve hemen uyuşuyosun.katater falan yok yani.ama arkadaşım çok memnun spinalden

Cnm çok geçmiş olsun, inş. bebişin senin istediğin gibi normal doğum ile dünyaya gelirde bir daha bıçak altına yatmazsın, çok kararsızım ben aslında ya her an epiduralde olabilirim...

iyi akşamlar kızlar valla geçmişi okuyamadım,umarım hepiniz iyisinizdir,benim 2 gündür kasılmalarım arttı göğüs kafesimdede acayip bir baskı var çok kalamıyorum pc başında devamlı uzanma ihtiyacı duyuyorum

feeblecanım sağol cevabın için.inşallah dediğin gibidir bir şey olmaz.

gözdecim sen de hoşgeldin merak etmiştik valla.

selam kızlar ben geldim yine
ayyyy demin tartıldımda sanırım dünki makarnadan sonra 1 kilo daha alıyorum.59 dum sabahtan beri 59.6 59.8 falan gidip geliyo.ama insaf sabah muzlusüt yaptım demine çilekli süt yaptım arada yediklerimi saymıyorum kendimi besiye çektim resmen ben bu son ayı 5 kiloyla kapatırım heralde.yaa napim en çok ta yiyeyimde oğluşum kilo alsın istiyorum.bişi kalmadı şurda.iyi bakayımda tontiş olsun cılız olmasın istiyorum.yani sağlıklı olsun istiyorum ondan yiyorum en çokta

kızlar raporum başladıı.bugün doktora gittik 3300 civarı olmuşş.bişi çıkmazsa çarşamba sabahtan sezeryan dedi.ama erken de gelebilir dedi nst de sancılarım çıktııı.

1 hafta kaldı yanii.önce bu çarşamba sandım bende ama sonradan söylemişsin.hadi bakalım hayırlısı olsun ALlah kurtarsın

benimde sabahları el parmaklarım fena şişiyo yaaa.ama ben artık çıkıp yürüyemiyorum.bakkala bile gitmiyorum ekmeği bile eşim getiriyo.hem içimden gelmiyo hemde yoruluyorumm

al bendende okadar.daha dün düşündüm hareket etme kısıtlamam olmasın oram buram acımasın ağrım sızım olmasın bebeğimin peşinde fır dönerim yeterdi doğuryım diye.hantal hantal hareket etmekten sıkıldım

ben gelddiiimmmm kızlar 2 gündür internette bi sorun vardı giremedim ama çıldırdım valla.
merak etmeyin doğurmadım :)))

ayy şekerim özledik seni.kardeşin haber vermişti gerçi.ama öyle kaybolmayın ortadan durumlar malumm.merak ediyoss
Cnm çok geçmiş olsun, inş. bebişin senin istediğin gibi normal doğum ile dünyaya gelirde bir daha bıçak altına yatmazsın, çok kararsızım ben aslında ya her an epiduralde olabilirim...

öfff benimde kafam çok karışık.bakalım haftaya doktora gidicez belki bu konu hakkında daha geniş kapsamlı konuşuruz

Cnm bundada felç riski var ya, of ne bilim keşke mümkün olsada normal doğurabilsem... ama çok tehlikeli beni,m yakın olduğu için iç kanama yapar dedi dr normali deneme bile dedi

geçmiş olsun canım ben de senin gibiyim.2 gündür sağ kasığımda ağrım var kasılmalarım da bazen oluyor.daha 35.haftadayım umarım doğum işareti değildir bunlar

Yaklaşan Doğumun Belirtileri İlk bebeklerini bekleyen genç karı-kocaların akıllarından bir türlü çıkmayan bir soru, vardır: "Acaba bebeğin dünyaya geleceği günü, önceden kesinlikle saptamak mümkün mü?" Aslına bakarsanız, bebeğin dünyaya geleceğini günü önceden saptamak, oldukça kolaydır: Son adet kanamasının ilk gününün üzerine 7 gün eklerseniz ve takvime bakarak bu tarihten tam üç ay geriye sayarsınız. Böylece çocuğunuzun doğacağı günü öğrenmiş olursunuz. Ancak bu hesaba denk olarak dünyaya gelen bebek oranı, % 10 dolaylarındadır. Bunun başlıca nedeni, hamile kadının son adet kanamasının ilk gününü tam olarak saptayamamasıdır.
Sizlere doğum gününün yaklaştığını haber veren bazı belirtilerden söz edelim.

Yaklaşan doğumun belirtileri
DOĞUMDAN 4 HAFTA ÖNCE
En önemli ve kesin belirti, karnın hafifçe aşağı sarkması ve ön tarafının sivrileşmesidir. Hamile kadın, artık daha rahat nefes almakta, elbiseleri vücudunu daha az sıkmaktadır. Nedeni de, ana rahmindeki bebeğin, doğuma uygun şeklini alması, başının aşağı gelecek şekilde dönmesidir. İlk çocuğunu bekleyen kadın, artık ortalama 4 hafta sonra doğumun olacağını anlamalıdır. Daha önce doğum yapmış kadında bu süre, daha da kısalabilir. Karnın aşağı sarkmasından kısa bir,süre sonra göbek düzleşir, hafif çökük bir şekil alır.

DOĞUMDAN ÖNCEKİ GÜNLER
Hamileliğin son aylarında, kadınların büyük çoğunluğunda artık kilo artışı görülmez. Aksine, doğumdan önceki birkaç gün içinde, yarım ile bir kilo arası kilo kaybı bile görülür. Bunun nedeni, vücudun su atmaya başlamasıdır. Kadın karnının dakikalarca veya bazen daha uzun bir süre sertleştiğini hissedecektir.
Yine bu devrede hamile kad-dın, daha sık aralıklarla tuvalete gitme zorunluluğu duyacaktır. Çünkü bebek, başıyle annenin idrar kesesine basınç yapar.

DOĞUMDAN 48-24 SAAT ÖNCE
Doğumun gerçekten çok yaklaştığı hususunda en kesin belirti, o zamana kadar rahim ağ-7inı kapalı tutan sümüksel dokudan (mukoza) oluşan tamponun gevşeyerek akmasıdır. Halk arasında buna "İşaret geldi" derler. Bu akıntı kırmızı renktedir. Bu arada ön ağrılar daha kuvvetle hissedilmeye başlanır. İki ağrı arasındaki süre uzundur.

DOĞUM BAŞLIYOR

Birdoğumun en önemli belirtisi, ilk açıcı sancılardır. Kuyruk sokumundan başlayan bu ağrılar, karın bölgesine doğru yayılır, bir kuşak gibi hamile kadının bedenini sarar. İlk sancı 20-30 saniye kadar sürer. Sonra gittikçe daha sık ve daha güçlü olarak duyulur. Sancılar arasındaki süreler düzenli olmaya başladığı zaman (her 10 dakikada bir) artık hastaneye gitmenin vakti gelmiş demektir. Doğumun başladığını gösteren en kesin belirti, rahim boynunun aralanmasıdır. Eğer su kesesi patlamışsa, sancılar olmasa bile, doğum başlamış demektir. Bu durumda yapılacak en doğru hareket, en kısa zamanda hastaneye gitmektir

hoşgeldin cnm
Cnm kendimi bu konuda o kadar kötü hissediyorum ki anlatamam, benimde cuma günü rndevum var, hakkımızda hayırlısı inş.

eveeeet bu yazıya göre ben doğum öncesi günlerdeyim :18:

Kızlar oğluş uyandı yanına gideyim öpüyoruz sizi,normal olacakların çooooooooooooook kolay pıt diye doğurması sezaryen olacaklarında komplikasyonsuz çok rahat sezaryen geçirmeleri dileği ile
Hoşçakalın
( ana haber bültenlerinin sonu gibi oldu biraz ama idare ediverin artıkın :)

canım paylaştığın yazı için teşekkürler..ii oldu öğrendiğim..dmek ki benim sancılar doğum sancısı değil :)))))))))))

ayy kızlar valla bitiremdim geçmişi şööle bi göz gezdirdim sadece.
kötü bişiler yoktur umarım herkes iidir.
doğuran varmıııı??
bizimde görüş günümüze az kaldı çrş günü :)) ve tabi tarih de belli olcak aklıma hep 1 hafta geri olması doğum tairihini etkiliycekmi sorusu var.aslında karın çevresi normal baş biraz geri bacakta normal galiba ama o değerlerin ortalamsı alınıyomuş ya.
eğer ööle olursa daha var ama yok bu etkilemezse çok az kaldı:))

bende kaçar kızlar sıırtım falan ağrıdı uzanayım biraz görüşürüz kendinizze iyi bakın gelirim ben yine inşallahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…