ayy kızlar valla bitiremdim geçmişi şööle bi göz gezdirdim sadece.
kötü bişiler yoktur umarım herkes iidir.
doğuran varmıııı??
bizimde görüş günümüze az kaldı çrş günü :)) ve tabi tarih de belli olcak aklıma hep 1 hafta geri olması doğum tairihini etkiliycekmi sorusu var.aslında karın çevresi normal baş biraz geri bacakta normal galiba ama o değerlerin ortalamsı alınıyomuş ya.
eğer ööle olursa daha var ama yok bu etkilemezse çok az kaldı:))
gözdecim sezeryan normal mi olacak epudural mi karar verdin mi yada doktora sordun mu ben de gidince soracağım bakalım ne diyecek
melocum; sağol verdiğin bilgiler için canım acaba ben şu son 4 haftalık sürece girdim mi? göbüşümde bir farklılık hissetmiyorum ama iki haftadır çok sık tuvalete çıkıyorum bide oturduktan sonra ayağa kalkınca adım atamıyorum kalıyorum öle sanki benim oğlan çıkıverecekmiş gibi geliyordaha sonra normale dönüyor. nedir bendeki durum :26:
birde kızlar moral bozmak istemiyorum ama geçen gazetede okudum. türkiyede 2010 yılında sezaryen oranları %45 e ulaşmış. özellikle bu oran özel hastanelerde artış gösteriyormuş. ve sezaryen doğum daki ölüm oranı normal doğuma göre 4 kat fazlaymış. nedenide bebek ilerleyen yaşlarda yani büyüyüp adam olunca astım, kanser, şeker vs. hastalıklara yakalanma riski normal doğuma göre çok artıyormuş. birde sezaryenle doğan çocuklarda doğum anında DNA larında değişim oluyormuş buda kanser riskini artırıyormuş aklımda kalanlar bunlar. inşallah sezaryane gerek kalmazda normal doğum yapabiliriz..
Kızlarrrrrr bugün görüş günümüzdüüüüüBebişimiz tam 47 cm ve 2650 gr olmuş :) Biraz öndeymiş haftasından
dr amcamız inşallah zamanında gelir ama acil bişey olursa suyun vs gelirse yada sancın başlarsa hemen gel alalım dedi
herşeyi normalmiş
nst ye girdim sancı çıkmadı
14 Şubat kavuşma tarihimiz değişmedi hala
Ameliyathaneye fotograf makinası yada kamera verilebiliyormuş ve ordakiler çekim yapıyormuş.Ama eşimin girmesini kabul etmedi ameliyata çünkü daha önce girenlerden bayılanlar olmuş.Onlarla uğraşmaktan bebek ve anneyle ilgilenemedik dedi
Herşey yolunda şükür ama evdeki kilomdan 2 kg fazla geldim 100 e merdiven dayamışım çok moralim bozuldu gerçi yemek yiyip gitmiştim üzerimde kıyafet ve botlarım vardı ama yinede bozuldum işte
Şimdilik bukadar çok mutluyum çooookkk
Bu arada 1 Şubat yeniden kontrol var haftaya pazartesi yeniden nst ye gireceğim ve bu cuma işteki son günümmmm:)
Sezeryan parasıda 375 tl miş
Ben geldim hatunlar, bi kaç eksiğim vardı onlarıda kattım hastane çantama, hala eksik bişeyler çıkıyo...
Nerden baksan araba ile yarım saat 45 dk lık yol olduğu için benimki hastane çantasından çok hastane bavuluna döndü,
Bebişini gören arkadaşların gözü aydın
Yasesecim günün belirlenmiş gözün aydın
Sevimli, cnm bende çok sıkıldım hamilelikten hyırlısı ile bi doğurduğumu görseydim yaaaa
Kızlar narkozdan kusma olayına gelinceee, sezaryen olunan gün vücut narkozu atmak için öksürük fln yapabliyor, ben ameliyat sırasında kusmuşum ama narkozdan değil reflüden kızlar, inş hiç birimiz yaşamayız
Bu sefer yine genel anestezi istiyorum ama ayılamamaktan yada tekrar kusmaktan korkuyorum, epidural yada spinalde sanki canlı canlı kesilmek gibi geliyor bana kızlar ya, aranızda epidural yada spinal olan varmı doğum anından biraz bahsetse??
Kızlar bu arada cts günü benim doğumgünüm ve eşim yanımda olacak, ailecek beraber olucaz yani çok mutluyum hafta sonunda denk geldiği için :) şimdiden gezme planları yapıyoruz belki çok gezip akşamına doğururum heh he
çok yoruldum
6saat ders ardından kocamla çarşıya gittik mutfağa halı aldık
raflarada kapitone örtü diktiriyotum
ağdaya gittim
eve gelip yemek ve banyo yaptım
öldümm
iyi akşamlar kızlar valla geçmişi okuyamadım,umarım hepiniz iyisinizdir,benim 2 gündür kasılmalarım arttı göğüs kafesimdede acayip bir baskı var çok kalamıyorum pc başında devamlı uzanma ihtiyacı duyuyorum
Cnm bundada felç riski var ya, of ne bilim keşke mümkün olsada normal doğurabilsem... ama çok tehlikeli beni,m yakın olduğu için iç kanama yapar dedi dr normali deneme bile dedi
ayy kızlar valla bitiremdim geçmişi şööle bi göz gezdirdim sadece.
kötü bişiler yoktur umarım herkes iidir.
doğuran varmıııı??
bizimde görüş günümüze az kaldı çrş günü :)) ve tabi tarih de belli olcak aklıma hep 1 hafta geri olması doğum tairihini etkiliycekmi sorusu var.aslında karın çevresi normal baş biraz geri bacakta normal galiba ama o değerlerin ortalamsı alınıyomuş ya.
eğer ööle olursa daha var ama yok bu etkilemezse çok az kaldı:))
canım senin durumunla ilgili yorum yapamıyorum çünkü size göre haftam geri benim .ama normal doğum konusunda yazdıklarını heyecanla okudum.normal istiyorum ama korkuyorum da bunları duydukça cesaretim artıyor.mecbur kalmazsam direnicem inşallah kolay bir doğum yaşarım :)) tabiki sizlerde ...
gözünaydın canım maşallah kızına saglıgıda iyiymiş
maşallah küçük prensesine....takma ya kiloyu falan....şuaralar son zamanlardayım diye ne bulduysam yiyorum acaip pis boğaz oldum....buarada doğum ücretleri çok uygunmuş...biz en az 1000 tl bayılcaz gerçi sağlıkla sıhhatle gelsinde kızım gerisi önemli değil napalım
herkeze sLm bende yeni üye oldum. bende 37+4 qünlük hamileyim bi oqlum olucak inş. hayırlısıyla qeçen hafta dr. qittik 49 cm 3kilo 148gr olmuş. herkeze Allah bebeklerini saqlıkla kucaqına almayı nasip etsin=)
Ben geldim hatunlar, bi kaç eksiğim vardı onlarıda kattım hastane çantama, hala eksik bişeyler çıkıyo...
Nerden baksan araba ile yarım saat 45 dk lık yol olduğu için benimki hastane çantasından çok hastane bavuluna döndü,
Bebişini gören arkadaşların gözü aydın
Yasesecim günün belirlenmiş gözün aydın
Sevimli, cnm bende çok sıkıldım hamilelikten hyırlısı ile bi doğurduğumu görseydim yaaaa
Kızlar narkozdan kusma olayına gelinceee, sezaryen olunan gün vücut narkozu atmak için öksürük fln yapabliyor, ben ameliyat sırasında kusmuşum ama narkozdan değil reflüden kızlar, inş hiç birimiz yaşamayız
Bu sefer yine genel anestezi istiyorum ama ayılamamaktan yada tekrar kusmaktan korkuyorum, epidural yada spinalde sanki canlı canlı kesilmek gibi geliyor bana kızlar ya, aranızda epidural yada spinal olan varmı doğum anından biraz bahsetse??
çok yoruldum
6saat ders ardından kocamla çarşıya gittik mutfağa halı aldık
raflarada kapitone örtü diktiriyotum
ağdaya gittim
eve gelip yemek ve banyo yaptım
öldümm
:
Allah bozmasın keyfinizi, gözün aydın canım. benimde bir haftam kaldı görüş gününe gün sayıyorum resmen çok özledim oğluşumu bir ay oldu görmeyelikilolarıda takma canım hele bi güzelce doğsunlar emzirirken peşlerinden koştururken veririz inşallahh..
..
epiduralde bi katater koyuyolar omuriliğine.ihtiyaç duydukça ara ara anestezi yapıyolar yani o sıvıyı veriyolar.hatta ameliyattan çıkınca bile kalıyo o katater bi buton oluyo ağrı acı hissettiğinde basıyosun butona ve ağrın geçiyo.spinalde 1 defada veriyolar ve hemen uyuşuyosun.katater falan yok yani.ama arkadaşım çok memnun spinalden
fatmacım gözün aydın kızını görmüşsün kocaman olmuş maşallah
Cnm bundada felç riski var ya, of ne bilim keşke mümkün olsada normal doğurabilsem... ama çok tehlikeli beni,m yakın olduğu için iç kanama yapar dedi dr normali deneme bile dedi
gözün aydın canım maşallah kızına..
doğum tarihiniz süper yaa.. sezeryan olabilseydim 37+6 olmama ramen bende isticektim 14 şubatı ama kısmet bakalım..
ben geldimmm,Beni merak etmediniz mi? Geçen perşembe ufak ufak sancılarım oldu nst de çok olmasada sancı çıkınca iki gün hastanede gözlem altında olmamı istedi. hafta sonu falan derken bugün taburcu oldum.etlik zübeyde hanım doğumevine gittim,kızlar ssk deriz ama görseniz süper ilgileniyorlar,bilsem doğumu orda yapardım inanın, ilk gün 5 saat doğumhanede yattım serum ve nidiliat tedavisi oldum vee bisürüm doğuma şahit oldum,inanın o masaya çıkana kadar çıktıktan sonra 10 dk bile sürmüyor,sonra bi bekik sesiiiiiçok güzeldi bol bol ağladım çok duygulandım,benim tek sıkıntım alttan bakmak şstemeleri oldu,açılmam varmı diye 1 kere baktırdım 2 saatte bakmak istediler ama izin vermedim ahhhh çok felaket bişi alttan açılmaya bakmaları canınc-dan can gidiyor,neyse uzatmayım sonra sancım kesildi hemen serumlarla kata aldılar bei ordada çok tatlı oda arkadaşlarım vardı haftasonu filan girince bugün taburcu oldum ama bisürü kişiyi doğuma gönderdik,suyu gelen açılması olan herşeyi öğrendimm,korkmuyorum artık gerçi benim kızım hala ters sezzeryan olucam,2600 gr mış ceren im, 2 hFT dAh SABRETSEDE BİRAZ BÜYÜSE MİNİK CADIM,sizleri özledim,benden haberler bukadar sizde gelşme varmı doğuran varmı çok oturamıyorum,hemen haber verin lütfeennnn
Kızlarrrrrrrrrr kaç gündür giremedim.
Babamız nöbetçi. Oglumu uyuttum. Laptopu açtım. Bir tuvalete gidip geleyim dedim. Bir de ne göreyim. Kan gelmiş yaaaaaaaa((((((((((
Ne yapıcam şimdi ben?
Yarın da kontrolümüz var. Yarına kadar beklesem mi? Eşimi de aramadım henüz. Of ya
ben geldimmm,Beni merak etmediniz mi? Geçen perşembe ufak ufak sancılarım oldu nst de çok olmasada sancı çıkınca iki gün hastanede gözlem altında olmamı istedi. hafta sonu falan derken bugün taburcu oldum.etlik zübeyde hanım doğumevine gittim,kızlar ssk deriz ama görseniz süper ilgileniyorlar,bilsem doğumu orda yapardım inanın, ilk gün 5 saat doğumhanede yattım serum ve nidiliat tedavisi oldum vee bisürüm doğuma şahit oldum,inanın o masaya çıkana kadar çıktıktan sonra 10 dk bile sürmüyor,sonra bi bekik sesiiiiiçok güzeldi bol bol ağladım çok duygulandım,benim tek sıkıntım alttan bakmak şstemeleri oldu,açılmam varmı diye 1 kere baktırdım 2 saatte bakmak istediler ama izin vermedim ahhhh çok felaket bişi alttan açılmaya bakmaları canınc-dan can gidiyor,neyse uzatmayım sonra sancım kesildi hemen serumlarla kata aldılar bei ordada çok tatlı oda arkadaşlarım vardı haftasonu filan girince bugün taburcu oldum ama bisürü kişiyi doğuma gönderdik,suyu gelen açılması olan herşeyi öğrendimm,korkmuyorum artık gerçi benim kızım hala ters sezzeryan olucam,2600 gr mış ceren im, 2 hFT dAh SABRETSEDE BİRAZ BÜYÜSE MİNİK CADIM,sizleri özledim,benden haberler bukadar sizde gelşme varmı doğuran varmı çok oturamıyorum,hemen haber verin lütfeennnn
Babamız nöbetçi. Oglumu uyuttum. Laptopu açtım. Bir tuvalete gidip geleyim dedim. Bir de ne göreyim. Kan gelmiş yaaaaaaaa((((((((((
Ne yapıcam şimdi ben?
Yarın da kontrolümüz var. Yarına kadar beklesem mi? Eşimi de aramadım henüz. Of ya
aaaaa canım kanaman çoğalırsa çağırırsın eşini yada sancı falan olursa sürekli takip et
senin doğum bu hafta değilmiydi?
amanınnnn..
canım kontrolun kaçta ki..
nişan geldikten 24 veya 48 saat sonra doğum olabiliomus erken saatteyse sancı bekle dicem ama senin ki sezeryandı yanlıs hatırlamıosam önce bi drunu arasan
Evet Fatmacım ya. Yarın nstye girecektik. Perşembe veya cuma da doguma alacaktı.
Panik yapmak istemiyorum ama bekleyeyim biraz.
Ne yapıcam şimdi ben?
bencede panik yapma
eşine haber ver ama hemen gelmesin
ilerleyen saatlerde çoğalırsa durumun gelir
aklında bir doğum planı yap çocuğu nereye bırakacaksın vs vs çantanda eksik varsa koy
bu saatten sonra fazla bişey yeme sezeryana gireceksen eğer
akraba varsa yakınlarda yada yanında refakatçi kalacak her ihtimale karşı birini bilgilendir istersen belki gece çağırman gerekebilir oda önlemini alsın
şimdilik aklıma gelenler bunlar canım
inşallah sabah kadar bekler bebişinhem çok heyecanlı hem değişik bir durum tamda eşinin nöbetini bulmuş bebiş gelmek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?