2011 Şubat Anneleri

melocum; sağol verdiğin bilgiler için canım acaba ben şu son 4 haftalık sürece girdim mi? göbüşümde bir farklılık hissetmiyorum ama iki haftadır çok sık tuvalete çıkıyorum bide oturduktan sonra ayağa kalkınca adım atamıyorum kalıyorum öle sanki benim oğlan çıkıverecekmiş gibi geliyor daha sonra normale dönüyor. nedir bendeki durum :26:

birde kızlar moral bozmak istemiyorum ama geçen gazetede okudum. türkiyede 2010 yılında sezaryen oranları %45 e ulaşmış. özellikle bu oran özel hastanelerde artış gösteriyormuş. ve sezaryen doğum daki ölüm oranı normal doğuma göre 4 kat fazlaymış. nedenide bebek ilerleyen yaşlarda yani büyüyüp adam olunca astım, kanser, şeker vs. hastalıklara yakalanma riski normal doğuma göre çok artıyormuş. birde sezaryenle doğan çocuklarda doğum anında DNA larında değişim oluyormuş buda kanser riskini artırıyormuş aklımda kalanlar bunlar. inşallah sezaryane gerek kalmazda normal doğum yapabiliriz..

gözdecim sezeryan normal mi olacak epudural mi karar verdin mi yada doktora sordun mu ben de gidince soracağım bakalım ne diyecek

gözdecim sezeryan normal mi olacak epudural mi karar verdin mi yada doktora sordun mu ben de gidince soracağım bakalım ne diyecek

ben epidural istiyorum canım tai başkentte yapılıyosa.ki çok büyük ihtimalle yapılıyodur devlet hastaneleri bile yapıyo artık.epidural olursa sezetyana yakınını sokuyolarmış hem hemde bayılmaktan korkuyorum ben

slm kızlar ben geldim kayınvalidemler de bizle geldi o yüzden giremiyorum yarın gitcekler girerim bol bol baya meraklıyım 10 gündür yokum neler oldu ki die hadi ii akşamlar görüşürüz

canım senin durumunla ilgili yorum yapamıyorum çünkü size göre haftam geri benim .ama normal doğum konusunda yazdıklarını heyecanla okudum.normal istiyorum ama korkuyorum da bunları duydukça cesaretim artıyor.mecbur kalmazsam direnicem inşallah kolay bir doğum yaşarım :)) tabiki sizlerde ...

gözün aydın canım maşallah kızına..
doğum tarihiniz süper yaa.. sezeryan olabilseydim 37+6 olmama ramen bende isticektim 14 şubatı ama kısmet bakalım..

yerinde olsam geneli istemezdim canım.. ayılınca hemen ağrı kesici veremiolarmıs resmen sancıyla uyanıosun.. ama spinal yada epiduralda en azından bi kaç saat ağrı hisstmiosun hakkında hayırlısı olsun..

ay süper olur ya bebişinledoğum günleriniz aynı gün olur ne güzellllllllllll

çok yoruldum
6saat ders ardından kocamla çarşıya gittik mutfağa halı aldık
raflarada kapitone örtü diktiriyotum
ağdaya gittim
eve gelip yemek ve banyo yaptım

öldümm

oohh ne güzel.. tertemiz doğuma hazırsın yani şekerim.. :)
aldıklarınızıda güzel günlerde kullanın insallah

o kasılma dediğiniz sertlik mi yoksa ağrılımı canım yaa..
eğerr kasılmaysa ve tehlikeliyse bende çok sık oluyo..
sanki bebiş orda toplanıo gibi ve o kadar yukarda ki
benım kız kaburgalarımı cok sevdi heralde ta göğsümde hissediorum o kadar yani

Cnm bundada felç riski var ya, of ne bilim keşke mümkün olsada normal doğurabilsem... ama çok tehlikeli beni,m yakın olduğu için iç kanama yapar dedi dr normali deneme bile dedi

mümkün olmadığı için normal sıcak gelio olabilir mi burcucum..
bende keşke bişi bahane olsa da sezeryan olsa diorum ama bi yandan da birine şartlanmak istemiorum hakkımda hangi şekli hayırlısıysa o olsun diorum..
ama felç kalma riskini düşünme ona kalırsa banada genel de sanki ayılamazmısım gibi gelio..

gözdecim sadece kafa gerideyse sanmam bebeğin gelişimi geride olcanı benım bı arkadasımada kafa 2 hafta geriden gelio ama minyon olucağından da olabilir demişti.. kilosu gelişimi iyiyse sıkıntı yoktur..
sezeryan olcagı kesınleştımı?

inşallahh canım Allahım hepimizin yar ve yardımcısı olsun kolaylıklar versin inşallahhh...

gözünaydın canım maşallah kızına saglıgıda iyiymiş

teşekkürler canım

teşekkürlerr teyzesiii
offf sorma bende son 3-4 gündür sadece kızartma ve hamurişine dadandım kilo almamak ne mümkün yani,
ayyy bize pahalı bile geldi

herkeze sLm bende yeni üye oldum. bende 37+4 qünlük hamileyim bi oqlum olucak inş. hayırlısıyla qeçen hafta dr. qittik 49 cm 3kilo 148gr olmuş. herkeze Allah bebeklerini saqlıkla kucaqına almayı nasip etsin=)

aramıza hoşgeldin canım
Aminnnn

Yasesecim günün belli olmuş gözün aydın ayyy ne heyecan vardır şimdi sende

ben epidural oldum canım ne öncesinde bele yapılan iğneyi hissettim ne ağrı hissettim ameliyat esnasında ne sızı ne kusma yaşadım nede başka bişey gayet rahattı ne baş ağrısı çektim nede başka bişey ama bazen çekenler olabiliyormuş onun içinde drum olursa hemen tük kahvesi iç demişti,hatta ilk 20 dakika içinde bebişimi bile emzirdim yine epidural olacağım

çok yoruldum
6saat ders ardından kocamla çarşıya gittik mutfağa halı aldık
raflarada kapitone örtü diktiriyotum
ağdaya gittim
eve gelip yemek ve banyo yaptım

öldümm

ohhh maşalh bu ne enerji
her işini halletmişsin
benim mutfagada halı alınacak çok kir tutuyor şimdi gelen giden hep kirlenecek en iyisi kir götüren bir halı almak
kapitonede çok iyi fikir ben şimdilik halı kaydırmazı kullanıyorum raflarda çok iyi oluyor ama onlar eskiyince bende diktireceğim

sağolasın canımm
bende 1 aydır görmüyordum nasılda özlemişim minişimi
darısı sana inşallahh
ben ilk kızımda doğurduktan sonra almıştım kiloları inşallah bu sefer tersi olur veririm

aaaa ilkkez duydum dr um bana hep epidural diyordu halada öyle diyor ama bende katater falan yoktu demekki benimki spinal yada bunlar burda bilmiyor onu:44:

fatmacım gözün aydın kızını görmüşsün kocaman olmuş maşallah

canımmm çok teşekkürlerrr

Cnm bundada felç riski var ya, of ne bilim keşke mümkün olsada normal doğurabilsem... ama çok tehlikeli beni,m yakın olduğu için iç kanama yapar dedi dr normali deneme bile dedi

ya burcucum o çok nadir bir durum
dr um diyorki biz haftada 20 kadar sezeryan yapıyoruz buradaki hastanede genel sezeryan hiç yapılmıyor artık ve bu durumlada daha hiç karşılaşmadık bunu yapan kişi uzman
bilinsizce yada işin ehli olmayanlar yaparsa o risk var neredeyse %1 şuan dedi

gözdeatı hoşgeldin canım ben seni doğurdu sandım

gözün aydın canım maşallah kızına..
doğum tarihiniz süper yaa.. sezeryan olabilseydim 37+6 olmama ramen bende isticektim 14 şubatı ama kısmet bakalım..

sağolll canımmm evet tarihimiz süper tam sevgililer günü hediyesi olacak bize
inşallah Allah gönlüne göre ve hayırlı olanını verir

ben geldimmm,Beni merak etmediniz mi? Geçen perşembe ufak ufak sancılarım oldu nst de çok olmasada sancı çıkınca iki gün hastanede gözlem altında olmamı istedi. hafta sonu falan derken bugün taburcu oldum.etlik zübeyde hanım doğumevine gittim,kızlar ssk deriz ama görseniz süper ilgileniyorlar,bilsem doğumu orda yapardım inanın, ilk gün 5 saat doğumhanede yattım serum ve nidiliat tedavisi oldum vee bisürüm doğuma şahit oldum,inanın o masaya çıkana kadar çıktıktan sonra 10 dk bile sürmüyor,sonra bi bekik sesiiiii çok güzeldi bol bol ağladım çok duygulandım,benim tek sıkıntım alttan bakmak şstemeleri oldu,açılmam varmı diye 1 kere baktırdım 2 saatte bakmak istediler ama izin vermedim ahhhh çok felaket bişi alttan açılmaya bakmaları canınc-dan can gidiyor,neyse uzatmayım sonra sancım kesildi hemen serumlarla kata aldılar bei ordada çok tatlı oda arkadaşlarım vardı haftasonu filan girince bugün taburcu oldum ama bisürü kişiyi doğuma gönderdik,suyu gelen açılması olan herşeyi öğrendimm,korkmuyorum artık gerçi benim kızım hala ters sezzeryan olucam,2600 gr mış ceren im, 2 hFT dAh SABRETSEDE BİRAZ BÜYÜSE MİNİK CADIM,sizleri özledim,benden haberler bukadar sizde gelşme varmı doğuran varmı çok oturamıyorum,hemen haber verin lütfeennnn

Kızlarrrrrrrrrr kaç gündür giremedim.

Babamız nöbetçi. Oglumu uyuttum. Laptopu açtım. Bir tuvalete gidip geleyim dedim. Bir de ne göreyim. Kan gelmiş yaaaaaaaa ((((((((((

Ne yapıcam şimdi ben?

Yarın da kontrolümüz var. Yarına kadar beklesem mi? Eşimi de aramadım henüz. Of ya

canııımm geçmiş olsun merak etmezmiyim gözlerimiz girmeyenleri hemen arıyor
benim kardeşimde doğumunda 11 saat sancı çekti ama masaya alınınca tam 12 dakikada doğurdu
dediğin gibi çok zor değil aslında
hakkımızda hayırlısı olsun napalım benimkide sezeryan

aaaaa canım kanaman çoğalırsa çağırırsın eşini yada sancı falan olursa sürekli takip et
senin doğum bu hafta değilmiydi?

geçmiş olsun canımm.. neyse ki atlatmıssın azcık daha dayanıversin küçük hanım.. benım bı tanıdıgımda orda sezeryan oldu o da çok memnun kaldı sen doğumu nerde yapıcaksın..
doğum yapan bi bukett arkadaşımız oldu sanırım benım bildiğim de bu bide bugün birisinin sezeryan tarihiydi ama kimdi unuttum

amanınnnn..
canım kontrolun kaçta ki..
nişan geldikten 24 veya 48 saat sonra doğum olabiliomus erken saatteyse sancı bekle dicem ama senin ki sezeryandı yanlıs hatırlamıosam önce bi drunu arasan

amanınnnn..
canım kontrolun kaçta ki..
nişan geldikten 24 veya 48 saat sonra doğum olabiliomus erken saatteyse sancı bekle dicem ama senin ki sezeryandı yanlıs hatırlamıosam önce bi drunu arasan

Of evet karamel. Bekleyeyim bakalım.

Ama kasılma falan bir şey yok. Sadece belimden ayagıma dogru ince bir sızı var. Ama o hep varolan bir şey.

Mucize geçmiş olsun canım. Ceren'e maşallah

Evet Fatmacım ya. Yarın nstye girecektik. Perşembe veya cuma da doguma alacaktı.

Panik yapmak istemiyorum ama bekleyeyim biraz.

bencede panik yapma
eşine haber ver ama hemen gelmesin
ilerleyen saatlerde çoğalırsa durumun gelir
aklında bir doğum planı yap çocuğu nereye bırakacaksın vs vs çantanda eksik varsa koy
bu saatten sonra fazla bişey yeme sezeryana gireceksen eğer
akraba varsa yakınlarda yada yanında refakatçi kalacak her ihtimale karşı birini bilgilendir istersen belki gece çağırman gerekebilir oda önlemini alsın
şimdilik aklıma gelenler bunlar canım
inşallah sabah kadar bekler bebişinhem çok heyecanlı hem değişik bir durum tamda eşinin nöbetini bulmuş bebiş gelmek için

geçmiş olsun canımm bir bebişimiz daha oldu kumsal periydi galiba doğum yapmış aman sen dur daha büyüsün kuzun..

ahanda evridiki bugün doğururmuşsun nişan mı acaba gelen sen bebişin hareketlerini ve sancılarını takip ette hayırlısı olsun inşallahhhh...

selam kızlar,
bizde bugun sancıyla acile gittik,
cumartesi günki randevumda doktorum alttan muayene edicek diye kaç gündür stresliydim
acile gitmek zorunda kalınca bugun sancıyla çatı kontrolunu yaptılar
okadar kastım kı kendımı ebe bile normal doğum yapmak ıstedıgınden emın mıısn dedi
nasıl dogurucam ben ya cok stres oldum
daha 2 dk alttan muayene zor oluyorum

Ya eşim nöbetlerini bile dogum haftasına gelmesin diye ayın başından bu yana peşpeşe tuttu. Bu, bu ayın son nöbetiydi.

Eşimi aradım, O benden daha telaşlı. Dur ablamı arayım dedi hemen. Görümcem ebe. Bekliyorum şimdi.

Zaten 18 rakamı bizim kaderimiz galiba ya. Benim, eşimin, oglumun dogum günü, bizim nişan-nikah-düğün tarihi hep 18. :)

Ay gülüyorum ama iyice stres oldum ya.

Tavsiyelerin için de teşekkürler canım. Zaten senle çaglayanın numarası kayıtlı ben de. Bir şey olursa haber veririm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…