herkese selamlar kızlar nerden başlıım anlatmaya bilmiyorum ctesi kontrolüm verdı ve bebeğin beyninde kitle görüldü doktor ayrıntılı usg ye yönlendirdi aynı şey ordada çıktı...... doktorum %90 25. haftaya kadar gidecek diyor kötü bişi yoksa ama ya varsaa ...... neyse kızlar bayramdan sonra tıp fakültesine amino sentez sıvısı için gidecez inşallah kalıcı birşeyi yoktur ne olur dua edin
geçmiş olsun esra
Allah şifa versin inşallahh
kızlar ben doktoru aradım elevit ishal yaptı dedim
o da bırak dedi içindeki bi maddeye karşı hassasiyetin vardır dedi
bırakıcam ama korkuyorum bebeğim beslenemezse diye
elevit kullanmayan var mı??????????
herkese selamlar kızlar nerden başlıım anlatmaya bilmiyorum ctesi kontrolüm verdı ve bebeğin beyninde kitle görüldü doktor ayrıntılı usg ye yönlendirdi aynı şey ordada çıktı...... doktorum %90 25. haftaya kadar gidecek diyor kötü bişi yoksa ama ya varsaa ...... neyse kızlar bayramdan sonra tıp fakültesine amino sentez sıvısı için gidecez inşallah kalıcı birşeyi yoktur ne olur dua edin
canım yaa içini ferah tut bence inşallah sonucunuzda iyi çıkar Allah şifa verir inşallah
canım bana doktor hiç elevit vermedi bende sormadım hiç gerekli olsa verirdi diye sonuçta demir hapını herya yazıyor ama vitamin yazayım demedi hiç ayrıcada vitaminin çok gerekli old. düşünmüyorum gerekli besleniyorsan meyve sebze tüketiyorsan ama demir hapı önemli
Bende dr.gidince sorucam o kitabı eğer tavsiye ederse almayı düşünüyorum ama bu kitabı alıpta beğenmeyen yok galiba bizim burada :))
Ben balık olarak ton balığı yiyorum haftada 1 kere sezon açılmadığı için ama eşimde daha 2 hafta beklememiz gerek balık için diyor ama çok özledim balık yemeği çıksada hemen yesek :))
balık sezonu açıldı açılmasına canım ama balık miktarı çok az olduğu için fiyatlar tavan yapmış durumda.sezon 1 eylül de açıldı.eğer balık istiyorsan palamut ya da istavrit alabilirsin...bu arada ton balığını tavsiye etmiyor doktorlar.haberin olsun onun yerine somon yiyebilirsin
arkadaşlar bugün 16da birden bana esti ve hemen eski doktoruma telefon açtım. müsaitseniz gelebilir miyim dedim. o da yarım saat içinde gel hemen dedi. gittik eşimle birlikte.. doktora bu muayenehaneden en son çıktığımda ense kalınlığından söz etmiştik ve çok çok üzgün çıkmıştım şu anda çok zor geldim dedim. o da yok yok bişey yoktur diyerek uzun uzun inceledi. aa bakın cinsiyeti de görünüyor
bacaklarını görüyor musunuz. arasına bakın görüyor musunuz bişey yok yani kız dedi.. biz de ikimiz de sustuk bişi demedik o da ne oldu biliyor muydunuz yoksa dedi. biz de evet kromozomlarına bakılırken sormuştuk dedik :)) ama ultrasondaki görüntüyle de örtüşünce tabi ki daha da emin olduk ve sevindik.
aslında 14+5 görünüyor bu kadar erken böyle apaçık görünmez her zaman dedi. arsız kız olcak dedikk :)))
sonra iki kez hıçkırdı peşpeşe. ay noluyo dedik doktor hıçkırıyo amniyon sıvısından içiyo ama daha tam da beceremiyor ve böyle hıçkırtıyor dedi en sonlarda da ah şimdi de idrar torbası doldu çişi gelmiş demek ki dedi:) bunlar belki çok basit şeyler ama yine de duymak o kadar çok hoşuma gitti kiii:)))
sonra demir hapı verdi doğuma kadar günde bi tane kullan dedi. sütü yoğurdu balığı ihmal etme dedi. eğer yeteri kadar süt yoğurt içemezsen de kalsiyum hapı kullan dedi yazdı ama onu gerekirse kullanıcam.. çünkü benim bulantılarım halaa geçmedi.
bu arada benim bugün karnım ağrıyordu ve hafif de ishaldim. kanama olmadığı sürece karın ağrısının bebekle ilgisi yoktur dedi. çorabını terliğini mutlaka giy dedi üşütmüşsündür dedi.
tam klinikten çıktık cvs yi yaptırdığım doktorun muayenehanesinden sekreter aradı bu kadar olur yani ve tüm kromozomların incelenmesi tamamlanmış hepsi normalmiş dedi. Allah'ıma sonsuuzzz şükürler olsun dedimm.. 30 eylüle de detaylı ultrason için randevu aldım. kalp anomalisi olup olmadığına bakıcaz. innnnşallah o zaman da her şey normal çıkar. innnşallahh innşallahh.. herkesin de bebişi sorunsuz doğar..
tüm bunlardan sonra palldium alışveriş merkezine gittik eşimle. çok mutluyduk. benim bulantım da vardı ama yine de çok suratımı ekşitmeden gezdim:) mother care den çokk güzell bir badi tulum şapka önlük takım aldım. bunlar bizim aldığımız ilk parçalar bebeğimiz için.. bu arada mother care bebeğimiz olacağını öğrenince kaydımızı aldı ve hemen bir kart çıkarttı. kartla %15 indirim yaptılar. bundan sonra da sürekli indirim olacakmış :)) bazen tek günlüğüne %50 yapılıyor mesajı gelir size dedi.. neyse işte Maşallahh sübhanallahh nazar değmesin innşallahh bugün çok mutlu oldukk..:)
sorunları olan arkadaşları okudum hepsine geçmiş olsun diyorum.. güzel şeyler öğrenenlere de gözünüz aydın diyorumm.. hepimizin bebişleri innşallah hayırlı sağlıklı güzell bebişler olurlarr :)
Bende dr.gidince sorucam o kitabı eğer tavsiye ederse almayı düşünüyorum ama bu kitabı alıpta beğenmeyen yok galiba bizim burada :))
Ben balık olarak ton balığı yiyorum haftada 1 kere sezon açılmadığı için ama eşimde daha 2 hafta beklememiz gerek balık için diyor ama çok özledim balık yemeği çıksada hemen yesek :))
balık sezonu açıldı açılmasına canım ama balık miktarı çok az olduğu için fiyatlar tavan yapmış durumda.sezon 1 eylül de açıldı.eğer balık istiyorsan palamut ya da istavrit alabilirsin...bu arada ton balığını tavsiye etmiyor doktorlar.haberin olsun onun yerine somon yiyebilirsin
:)) Balık sezonu açıldı canım biliyorum ama,söylediğin gibi fiyatlar tavan yapmış durumda eşim istemiyor şu anda onlardan almak televizyondada gösteriyorlar zaten yurtdışından bile alıyormuşusuz şu anda balık.
Ben sadece haftada bir kere yiyordum canım çok çekiyor bebişe bir şey olmasın diye ama bir daha yemiycem söz veriyorum size saolun ilgilendiğiniz için:))
Şenay canım ben hamilelikten önce gidiyordum ağdacıya ama bebişe birşey olur diye bırakmıştım çokta rahat ediyordum 1 ay boyunca hepiniz gidiyorsunuz maden bende artık başlıyım yeniden :))
çağlayan nasılsın? benim bebeiş iyice tekmeleri savurmaya başladı.Özellikle sıkıştığımda sanırım yeri daralıyır diye başlıyor tepiklemeye. Benim morallerim hala düzelmedi hem duyduklarım hemde doktorun son muayenedeki tavırları beni sinir etti.Birde okulumuza gelen bir öğretmen arkadaş var buğdayda doğurdu.Çok memnun olduğunu söyledi ama hastaneden çok şikayet etti.Hasta bezi süt sağma makinası gibi şeyler için bile ücret istediklerini söyledi ve daha bi sürü şey anlattı.Diğer hastaneyi aradım oradada nilgünden başka doktor yokmuş
esracım ben de kaybolduğunu duymuştum Allah yardımcın olsun dualarım seninle amniyosentez ne zaman yapılacak sonuçlar Ne zaman çıkacak 25.haftayı neden bekliyor bizlerin yapacağı bişey olursa söyle lütfen
doktor?bizlerin yapabile
İyiyim canım sen nasılsın,benim kızımda öyle teyzesi,annesine hiç iş yaptırmıyor,sürekli tepik yiyoruz,babasına bile artık hareket çekmeye başladı benim kızım :))
Bu konuyu bende çok düşünüyorum canım ama sanırım ben bursada zübeyde hanımda doğuma gidicem,çünkü orası zaten bir doğum hastanesiymiş ve çok ilgileniyorlarmış,bir arkadaşım orda doğum yaptı,sıfır masrafla üstelik.
Buğday hanım neden öyle yaptı anlamadımki canım,ters bi hareketini görmedim bana karşı ama yapmamıştırda diyemiyorum belli olmaz çünkü.
Diğer hastane için sana tek kelime söylüyorum gitme lütfen hiç memnunum diyen birini duymadım o dr.canım gidipte kendini çok daha fazla üzme.
Şu anda elimizden tek gelen şey kendimize iyi bir dr.ve hastane aramak eğer ben bu akşam bursaya gidersem zübeyde hanım doğum evine gidicem sanada ordan gördüğüm izlenimleri anlatırım canım.
esracım ben de kaybolduğunu duymuştum Allah yardımcın olsun dualarım seninle amniyosentez ne zaman yapılacak sonuçlar Ne zaman çıkacak 25.haftayı neden bekliyor bizlerin yapacağı bişey olursa söyle lütfen
doktor?bizlerin yapabile
canım 25. haftaya kadar kendiliğinden gidiyor ama amino sentez sıvısı için tıp fakültesi daha uygun dedi doktorum bayramdan sonra orda yapılacak allah izin verirse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?