2011 Şubat Anneleri

Kızlarrr, siz bitki çayı içiyor musunuz? Hangi çayları içiyorsunuz? Hava soğumaya başladıkça benim canım sıcak bişiler çekmeye başladı Çay kahve de içmek istemiyorum.

valla ben bitki çayı hiç içmiyorum çünkü bazı bitkiler erken doğuma veya düşüğe sebep olabiliyo mesela adaçayı östorojen salgılamamıza neden oluyo ve fazla östorojen düşüğe sebep oluyo.hatta ben adaçayı içerek yumurtamı çatlatmıştım.oyüzden araştırıp içmekte fayda var

merhabalar

QUOTE=fufuka;15133240]selamlar herkese..

yarın aşı için sağlık ocağına gitcem. sanırım tetanoz aşısı..yaptıran var mı bu aşıyı..ya çok acıyo mu..nedense canımın yanacağını düşünüyorum..önümüzdeki 3 gün çok öenmli benim için iyi olmam lazım..aşı dan dolayı tedirginim beni rahatsız ederse diye..bilgisi olan varsa paylaişır mı..ona göre gitcem[/QUOTE]

bende 19 +0 ım bugün 20, haftada tetanoz aşısı için benide çağırmıştı sağlık ocağındaki hemşire bende bu hafta içi bir gün gitmeyi düşünüyordum acaba gerçekten çokmu ağrılı oluyor ben duymamıştım böyle birşey normal aşı gibi değilmi yani....

Canim senin sigortan hangi paket? Ben fetal biometri ve biofizik skorlama ve ikili test toplam 71 lira verdim.ayy 600 çokmuş.Acıbadem abartiyor fiyatları zaten.benim paketim 2A eko

Ama kızlar sımdı netten okudum ben 18-24 haftalar arası yapılması gerektıgını yazıyo..yaptıranlar varmı aranızda

bencede 600 lira fazla ayrıntılı 3 boyutlu renkli dopler için 75 lira istiyor benim gittiğim hastane ve doktorum randevuyu 18 ekime verdi oda 24. haftanın içine denk geliyor

bende bitki çayı içmiyorum internetten bende okumuştum zararlı olan bitki çayları olduğunu zararlı olmayanlarınında hamilelikte çok tüketilmemesi gerketiği yazıyordu.
bu zamana kadarda sıcak old. için hiç içme gereği duymadım ama bundan sonra sıcak bişeyler içmek isteyebilir canımız o zman ne içeceğiz bende bilmiyorum valla...

Kızlarrr, siz bitki çayı içiyor musunuz? Hangi çayları içiyorsunuz? Hava soğumaya başladıkça benim canım sıcak bişiler çekmeye başladı Çay kahve de içmek istemiyorum.

Ben normalde çokkkkkkkkk fazla bitki çayı tüketirdim ancak hamileliğimi öğrendiğimden bu yana hiç içmedim.
Birçok bitki çayı yasak,kuşburnu veya limonlu çaylar günde 1 fincan serbest diye biliyorum cnm.

Herkese Günaydın arkadaşlar...
Bugün benimde 17 hafta + 6 gün artık karnım baya baya belli açıkcası. Hele üzerimde giysi yokken çok net tabi. Bu arada benimde tam miniğin olduğu yerde sızı gibi bişeyler oluyor ama ona tam olarak acıma diyemeyiz. Herhalde bir şekilde hissediyorum ama çok net değil.
Biz hala cinsiyet öğrenemedik. Çünkü 3'lü taramanın ultrasonunda kordon tam önündeydi ve seçemedik. Bugünde 3'lü nün kan testi sonuçlarını almaya gideceğiz bakalım. İnşallah hayırlı haberle döneriz.

-Sürmeli nerelerdesin?

- Çağlayan nasıl oldun?

gunaydınnn ay ne gusell ebnde hafyata gıdecegım ınsallah ogrenırızzz:)) sızde umarım bugun gorursunuzzz..

dr um kesınlıkle ıcmememı soyledı yesılcayı...ama ıhlamur serbest:))

slm arkadaşlar bende yeni geldim sağlık ocağından aşı yapıldı ve kolum çok ağrıyo..ağrı devam ederse parol iç ve ağır bişey kaldırma artı kolonyalı pamukla pansuman yap dedi...halada ağrıyoooooo

HAMİLELİKTE TETANOS AŞISI

Hamilelikte yapılabilecek aşılardan birisi de tetanoz aşısıdır. Kızamık, kabakulak, kızamıkçık, su çiçeği aşısı gibi canlı aşıların gebelikte yapılması sakıncalıdır fakat tetanoz aşısı canlı mikroorganizma içermediğinden dolayı gebelikte güvenle yapılabilecek bir aşıdır. Daha önce tetanoz aşısı hiç yapılmamış veya aşı yapılmasının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmiş olan gebelere tetanoz aşısı yapılması önerilir.

Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Bebeğin doğum sırasında kordonunun (özellikle evde doğumlarda) steril olmayan bir aletle, bıçakla v.b kesilmesi sonucu bebekte tetanoz gelişebilir. Yenidoğan döneminde bebekte gelişebilecek tetanoz yüksek oranda ölümcül olabilmektedir, bunun önlenmesi açısından bu aşı çok önemlidir. Doğumdan sonra bebeğe DTB (difteri, tetanoz, boğmaca) aşısı şeklinde üçlü aşı yapılır ve tetanoza karşı bağışıklık sağlanmış olur. Daha sonra tetanoz aşısının 10 yılda bir rapeli yapılmalıdır aksi taktirde bağışıklanma etkisiz olabilir.

Tetanoz aşısı gebelikte ne zaman ve kaç kere yapılır?
Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşılamanın üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse gebelik sırasında yapılması gerekmez.
Daha önce aşılamalar tam yapılmamışsa veya son aşının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmişse gebelikte 1 veya 2 ay arayla toplam iki kere aşı yapılır. İkinci aşıdan 6 ay sonra bir doz daha aşı anneye yapılır.

Hamilelik sırasında kirli bir metal ile kesilme veya batma gibi tetanoz açısından riskli bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda aşı ile beraber tetanoz immunglobulin de yapılabilir.

hadi gözün aydın canımm

Günaydın arkadaşlar.Bugün saat 18:00 de dr da randevum var umarım cinsiyetini gösterir.

hadi bakalım bekliyoruz haberinii

şu gripten bir kurtulsam....ilaçda yok
öksürük balgam burun akıntısı çok kötüyüm

geçmiş olsun canımm.bende yazın başında yakalanmıştımm çok kötüü (

ya demee korkuyordum zatenn iyice tırstım şimdiii CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…