2011 Şubat Anneleri

oyy maaşallah ona inş diğer seferde güzel güzel gösterir size cnm çok şükür yeterki sağlıklı olsunlarda artık nazlarını çekiyoruz biz

Evet orası öyle içimde onun kıpırtılarını hissetmek bile ayrı bir keyif oldu artık :))

Adreslerini göndermeyen arkadaşlar adreslerinizi bekliyorum 5 ekim'e kadar geldi geldi adresler gelmeyenler çekilişe katılamayacak bilginiz olsun.Lütfen sitedeyken adreslerinizi gönderin bir an önce çekiliş yapalım

http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/392410-2011-subat-anneleri-hediyelesiyor.html

saolun arkadaşlar ewet gitgide bebişlerimiz büyüyorlar ne güzel bişi ya
Görüntüler dewlet hastanesinin ultrasonundan çekilme. Ben hem özele hem dewlete gidiyordum ama özeli bıraktım.. Devlette çok ii doktorum we çok ilgileniyor sağolsun. Merak ettiğim acaba devlet hastanelerinde renkli ultrason war mı? Bilgisi olan war mı? Geçen bir arkadaşımla konuştum o farklı bir şehirde we hamile. Devlete gitmiş renkli ultrasonada girmiş..

cnm bende hem devlete hem özele gidiyorum sen devlette ayrıntılı ultrasona girdinmi busem nasıldı başka bi ultrason cihazında bakıyolar detaylı değilmi

güzel günlerde kullansın yavrun odasını Sena'cım. resmi var mı diğer linkte, görelim?

gözün aydın canım, ne güzel yapmış eşin, senin hakkın sonuçta hergün değil ya ayda bir kere gidiyorsun. her seferinde zora sokmak neymiş. anlasınlar.. siz tavrınızı net gösterince birşey diyemezler. maşallah kızına, ayy bu yavrucuklar pek nazlı çıktı bakalım bizim oğlanlar napacak? kızların hepsi sakladı kendini bu kontrollerde.
ayrıca sevil çok güzel bir isim canım, adıyla yaşasın

arkadaşlar bugün çok tuhaf birşey farkettim. göbek deliği çevresinde hamilelikten dolayı tüylenme oldu bunun normal olduğunu biliyordum,doktorum sakın alma onlar dökülecek kendiliğinden demişti ama bugün göbek deliğimin içinde 2-3 tane kıl çıktığını farkettim.cımbızı ateşe tuttuktan sonra şöyle bir baktım cımbızla hafifçe çekerek.resmen kıl yani. şimdi keşke kurcalamasamıydım dedim.anlamadım bir türlü sizde oldu mu ya da hiç çevrenizde olan birisini duydunuz mu?

Saol canım inş.,bizim kızların hepsi bir nazlı inş.oğlanlar gösterir kendisini 1 ay beklemek çok zor olacak çünkü :)) senin ne zaman şimdi kontrol sende detaylıya girersin bu sefer artık ayy herşeyini tek tek anlatıyor dr.çok zevkli :))

cnm bende hem devlete hem özele gidiyorum sen devlette ayrıntılı ultrasona girdinmi busem nasıldı başka bi ultrason cihazında bakıyolar detaylı değilmi

Cnm ben girmedim ama başka bir şehirde hamile olan arkadaşım girmiş. Dr ve oda farklıymış.. Ultrasonda farklıymış. Devlet hastanelerinin bazılarında renkli ultrasonlar warmış. Ayrıca sadece gebeler girmiyormuş bu ultrasona.. Meme taraması, erkeklerle alakalı sorunlarda, yenidoğan bebeklerde kalça çıkıklığı olup olmadığının tespiti içinde kullanılıyormuş.

çok saol cnm bnmde geçen kontrolde demişti zaten doktor büyük ulrtasona gidiceksin die ama anladım şimdi farklı bi yerde yapıyolar bunu inşş renkli ultrasonlarıda vardır

ben de ilk hissettiğimde çok garip olmuştum, çok güzel bir duygu, bebişler doğduktan sonra en çok bu duyguyu özleyeceğiz eminim

mrb kızlar bi süredir buralardayım ama ilk kez yazıyorum bende bi şubat annesi olucam inş.. bilmeyerekte olsa bi çok konuda bana yardımız çok oldu teşekkürler..

aramıza hoş geldin, buarda o kadar çok şey paylaşılıyor ki.. daha bir sürü şey öğreneceğiz birbirimizden

o zaman bu aralar pek uygulayamayacağız Elifcim her sabah hafiften yağıyor burada

maşallah yerim ben onun pozunu, gözün aydın canım

ii akşamlar kızlar ya bişi sorcam benm göbeğima cayip kaşınıyo sizdede böle bi durum varmı neden oluyoki acaba büyüdüğü içinmi henüz gözle görülür bi büyüme yok ama:)

görünürde büyümese de karnın gerildiği için kaşınıyordur. bebe yağı ya da nemlendirici kullanırsan rahatlarsın canım

senays teşekkürler cnm hemen sürdüm bende artık kaşımaktan kıpkırmızı olmuştu neyse şimdi ii çok şükür bundan sonra daha düzenli kullnamam gerek

:roflol::roflol: kimsede hasar olmaması güzel olmuş kaydirigubbakcemile3

:roflol: aman aman dikkatli ol canım gerçi bunda senin yapabileceğin birşey yokmuş ama o kadar öğrenciyle başetmeside çok zordur eminim
r

çok sağolun kızlar, şimdi gülüyorum ama inanın o kadar çok korktum ki...
sakınan göze çöp batar derler ya, benim de elim sürekli karnımda tenefüslerde ama sıpalar bir rahat durmuyorlar, koşturup duruyorlar. (gerçi şimdi hamilelik döneminde çocuklar daha bir sempatik görünmeye başladı gözüme kızamıyorum eskisi gibi:))

bende şubat annesi olacaktım malesef üç hafta önce bebeğimi kaybettim...sizlere sağlıklı bir hamilelik geçirmenizi diliyorum kızlar.hayırlısıyla bebişleriniz kucaklarınıza alırsınız inş.

çok geçmiş olsun, inş. dilediğin zamanda tekrar bebeğine kavuşursun. herşeyin hayırlısı...

Benim bebeğiminde 2 hafta önceki görüntüleri kızlar.. Maşallah diyelim

teyzesinden kocaaaman bir maşallah

benim de 7 ekimde detaylı ultrason canım. bu sefer kalabalık gidiyoruz kayınvalidem de geliyor inş. görürüz. kadıncağız o kadar heveslendi göreyim diye çorludan geliyor boşa gitmesin)

Hangi gıda ne kadar kalsiyum içeriyor?

Kalsiyum bedenin hemen tüm işlevlerinde iyonize bir şekilde (yani "kanda çözünmüş" olarak) tepkimelerde, kasların kasılma işlevlerinde, kanın pıhtılaşmasının sağlanmasında, ya da kompakt bir şekilde kemiklerin ve dişlerin yapısında önemli roller üstlenen yaşamsal bir maddedir. Her bireyin günlük belli miktarlarda kalsiyum alması gerekir. Ancak özellikle kemik yapımının hızlı bir şekilde devam ettiği ergenlik döneminde, bebeğin rahim içinde gelişmekte olduğu gebelik döneminde, bebeğin annesini emerek büyüdüğü emzirme döneminde ve kemik yapılarının nispeten hızlı bir şekilde "erime" riskinin arttığı menopoz döneminde bedenin kalsiyum dengesinin korunması olağanüstü önem taşır. Bu dönemlerde kız çocuğunun ya da kadının günlük alması gereken miktar 1500 miligrama kadar çıkabilir.

Aşağıda günlük yaşantımızda aldığımız çeşitli besinlerin kalsiyum içeriklerini bulabilirsiniz. Dikkatli bir şekilde incelerseniz halk arasında "kalsiyum kaynağı" olarak bilinen "kemik güçlendirici" bazı besin maddelerinin aslında oldukça düşük kalsiyum içerdiklerini (örnek et türleri), bazı besin maddelerinin ise "hayret verici bir şekilde" yüksek oranda kalsiyum içerdiklerini görebilirsiniz (örnek nohut, badem içi, pekmez).

Yukarıda sayılan "kalsiyum ihtiyacının arttığı" dönemlerden birindeyseniz bu tablo çok işinize yarayabilir.

Özellikle "kalsiyum ilacı"na alternatif arayan kadınlarımız bu tablodan çok fayda göreceklerdir.

KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ
(100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)

Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ

İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ

Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217

ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ

Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet): 25

SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ

Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak: 19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu: 79

MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ

Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41

DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ

Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

Kızlar kalsiyum bir çok şeyde var. Hep 100gr esas alınarak hesaplanmış, susamınki uçuk ama 100gr yemek imkansız ve çok kalorili.

selam kızlar nasılsınız? dün hiç giremedim bugün de ancak şimdi bakabildim topic'e.
Git gide çoğalıyoruz... Allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah.
Amniyosentez sonuçlarını alanlar oldu mu? haberler var mı?
Bu arada ne güzel bebişlerinize oda takımları alıyorsunuz.Bende çok özeniyorum fakat koyacak yerim yok maalesef.İnşallah ileride daha büyüyünce bebişime süper bir oda yaparım.
Aldığımız herşeyi Rabbim sağlıkla,ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin hepimize.

Kızlar herkese selam ve ben artık İMDAAAAAATTTT diyorum bu sitenin ve bilumum şubat anneleri topiklerinin hiçbirine yetişemiyorum.Aksilik aksilik üstüne uydunet kullanıyoruz ve yaklaşık 2 gündür internet yoktu şehrde genel bi sorun varmış buraya giremedim okuyamadım ama asıl yandığım bu değil. Çağlayanla buluşacaktık randevuda ama buraya giremediğim için ne giyeceğimi söyleyemedim ve onada soramadım AMAAAAAAAAAAAAAAA ben çağlayanı gördümmmmmmmmmmmm:)

Çağlayancım ben seni gördüm ama son dakikada randevumuz 10:40 ta olmasına rağmen o saatten 11:20 ye kadar malesef içeri girmeyi bekledik sende biliyorsunki doktor bi gitti bi geldi sinir oldum sinir.Bu arada sende kapı karşısında duran eşofmanlı bayanmışsın.Ama ben tabi o zman bunu bilmiyordum.Aslında uzun uzun baktım size acaba sen olabilir misin diye.Çünkü diğer bayanların çoğu tesettürlüydü ve yaşlarıda yüksekti.Birkaç kişi vardı.Onların yüzünede uzun uzun baktım ama tahmin edemedim tabi.
Neyse siz sonra aşağı inmişsiniz herhalde ayrıntılı ultrason için ismini okudular aa dedim şimdi bulucam tabi sen yoktun Allahım dedim gelmedi herhalde işi filan çıktı bende boşu boşuna bakınmışım dedim kendi kendime.Sonra girdik içeri nihayet Neyse sonra ayrıntılı ultrason için aşağı indik baktım ordada eşgale uygun kimse yok.Sonraaaa siz çıktınız içerden ve çağlayan hanım deyip size zarf uzattılar bende eşime hemen aa buymuş deyip sana seslenecektimki eşim durdurdu.Noldu dedim.Ya dedi baksana yüzüne çok üzgün görünüyor belki kötü bi haber almıştır tanımadığın insan nasıl karşılar seni filan dedi.Bende öyle kalakaldım arkandan.Aslında seslenecektim ama gerçekten yüzünde üzüntülü ağlamış gibi bi ifade vardı ne yapacağımı bilemedim bi yandan da çok endişelendim acaba kötü bişeymi oldu diye.Gerçi siz gittikten sonra duygulandığın için ağlamış olabilceğin geldi aklıma o zmanda kızdım kendime keşke seslenseydim diye Belki sende beni görmüşsündür ben siyah body gri kırçıllı etek giymiştim altıma.Eşimde takım giymişti.Malum okuldan geldiğimiz için oldukça klasiktik yani:)Hatta eşimin elinde şemsiye vardı.Benimde siyah çantam.Öff ya bu internet bana bu oyunu oynamasaydı ben yazacaktım sana şunu giyeceğim yarın diye nasip işte neyse bigün dışarda buluşuruz bizde olmazmı?

Bebeğimi gördüm bende 386 gram çıktı doktorumda ayrıntılıda da 402 gr. Şaşırdım bende hangisi doğru bilmiyorum. FL de 36.2 dolayısıyla benimkinin boyu 25.34 cm oluyor.Kocaman olmuş bebeişim maşallah teyzeleri:)

Herşeyide normal çıktı çok şükür:)

maşallah bebişine canımmm kocaman olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…