2011 Şubat Anneleri

Ayyyyyyyyy inanamıyorum ya Böyleleri de doktor oluyor ya.
Bayan kadın dogumcuların çogu böyleymiş. O nedenle erkek tercih edin diyorlar ama benim doktorum da bayan. Ama çok çok iyi bir insan.

Bu dr.da bayan çok iyi biri ama o kadar hastası varki anlatamam sana çok kalabalık birde izine çıktığı zaman dönüş gününe bütün hastaları topluyor o çok kötü oluyor bu gideceğim erkek'ti işte ablam sürekli git diyordu bende çekiniyordum artık tamam gidiyim dedim böylede bir aksilik yaşadım bakalım gene kararsız kaldım dr.konusunda

sanırım 20. haftadan sonra bakılıyor şeker olayına... bana pko'dan dolayı şeker yüklemesi testi yapılmıştı... Aç gidiyorsun 1 tüp kan alınıyor,kanı aldıktan sonra 1 bardak glukozlu su veriyorlar.içindeki glukoz miktarı testin kaç mg olduğuna göre değişiyor... 50mg,75mg yada 100mg oluyor... bunu içtikten sonra 1 saat bekliyorsun yine birşey yemeden... 1 saat sonra tekrar kan alınıyor ve işlem bitiyor...
ilk kanda açlık kan şekerine 2. kanda tokluk kan şekerine bakılıyor.

Teşekkür ederim canım ya süper bir açıklama oldu opuyorumnanaktan daha bilinçli giderim artık bu dr.kontrolüne valla sizi çok seviyorum ben dr.anlatmadığından hariç burda sorarak konuşarak bir çok şey öğreniyorum :1hug:

Dogru hatırlamışım demek ki :)

Bence yine de bir dene.

çağlayan izmit sana uzak gelir mi benim burdaki doktorum gebelik tek ...bir kez her gebe ona görünmeli deniyor adı semih özeren internetten de araştırabilirsin ama özelde 180 muayenesi,adamın ultrasona bakışı radar gibi deniyor canım

Bu arada ben hala tetanoz aşısı vurulmadım. Dün okul çıkışında gidecektim am nöbetçiydim çok yorgundum unuttum. Pazartesiye kaldı.

bu 1 saat bekleme aşamasında birşey yememen önemli çünkü bir arkadaşıma bu test yapılırken hemşire uyarıda bulunmamış onlarda glukozlu suyu içtikten sonra hadi kahvaltı yapalım bari demişler ve bişeyler yemiş.;Sonra hemşire tabi olmaz bir daha geleceksiniz bu şekilde olmaz demiş. Yani 1 gün öyle boşuna gitmiş.
uyarmıyorlar bizde bilmediğimiz için bu sefer test boşuna gitmiş olabiliyor.

Dogru hatırlamışım demek ki :)

Bence yine de bir dene.

Eşimde git istersen bir diyor ama gidicem galiba 11.günde olmazsa :))

Gelir canım bursaya gidemiyorum bursada'da iyi dr.lar var diyorlar ama işten izin almak çok sorun oluyor artık

Bu arada ben hala tetanoz aşısı vurulmadım. Dün okul çıkışında gidecektim am nöbetçiydim çok yorgundum unuttum. Pazartesiye kaldı.

Çaglayancım benim ayrıntılı ultrasonu 2 kere erkek doktor yaptı. Bir şeycik olmuyor merak etme :)

Ben ikinci aşıyı olucam artık sen daha 1.olmadın :))
Benimde ayrıntılıyı yapan erkekti ama bu kadın bana alttan bakınca acaba gidince oda bakarmı diye korktum açıkçası gitmek istemedim ona çok garip bir düşünce ama kadınlar böyleyse erkekte rahatlıkla bakar diye düşündüm çekindim istemedim

Hemşireler zahmet edipte uyarsa şaşarım zaten,onlar için kolunu delip kanı almaktan başka birşey yapmıyorlar bazılarıda böyle şap diye saplıyor ya sinir oluyorum madem rahatsız oluyorsun neden hemşire oldun bazıları çok güler yüzlü ve konuşkan yardımcı oluyor bazılarıda bildiğin odun

artık zaman çok yavaş ilerliyo ya ilk hamile olduğumu öğrendiğimde çok çabuk geçmişti haftalar ama 18. haftadan sonra hiç ilerlemiyo ablam falan diyo bi de 30. haftadan sonra gör diyo hiç geçmiyomuş...hayırlısıyla gelse minikler off off...

Ben ikinci aşıyı olucam artık sen daha 1.olmadın :))
Benimde ayrıntılıyı yapan erkekti ama bu kadın bana alttan bakınca acaba gidince oda bakarmı diye korktum açıkçası gitmek istemedim ona çok garip bir düşünce ama kadınlar böyleyse erkekte rahatlıkla bakar diye düşündüm çekindim istemedim[/QUOTE]

canım ben bugüne kadar hiç kadın doktora gitmedim ve ilk başra çok doktor gezdim hepside erkekti ve hiç biri öyle alttan muayene ededlim demedi ki ben çok kanama geçiren biri olarak bile bunu teklif etmeddiler bana bayan doktorlar çok itici geliyo nedense yani bu konuda kendilerini beğenmiş bi tavırları oluyo

Benim gittiğim merkezde kan alma bölümünde sorumlu 2 hemşire vardı.ben biriyle çok iyi anlaşıyorum... çok şeker bir kız... diğeri geldiği zaman rica ediyorum ötekini çağırtıyorum.O alsın kanımı diyorum.. bide benim damarlarda sorun var... hem zor bulunuyor hemde kayıyor... Birçok hemşire patlatıyor damarımı ve en az 1 hafta mosmor geziyorum.O yüzden seçici oluyorum biraz.

Yok canım bakmaz merak etme.

Ablan dogru söylemiş. Agırlaştıkça bir an önce dogsun istiyorsun ama zaman geçmiyor.Şişkinlik artıyor. dogumdan sonra da kuş gibi oluyorsun :)

Bayan dr.larında öyle bir özelliğide oluyor hiç gitmedim işte erkek dr.o bayan öyle yapınca insan ister istemez tedirginlik yaşıyor.Sanırım değiştiricem bu gidişle dr.hiç olmazsa bunada gidiyim bunuda beğenmezsem kendi dr.geri dönüş yaparım ama ben oraya gittiğimde benimle ilgilensin bir dahaki haftalarda gelince neler yapacağımızı ayrıntılı anlatsın istiyorum ama yoğunluktan 5 dk dan fazla kalamıyoruz bile yanında en iyisi gitmek sanırım bu dr.

Bende zınk diye bir anda damara sokanlara kızıyorum işi bitsinde daha rahat otursun diye alıp gönderiyorlar ayy ne çok sıkıntımız varmış bizim ya,ben zaten hamile kaldığımdan beri böyle şeylere daha dikkat eder oldum önceden pek önemsemezdim ama şimdi sanki benim canım yandığında kızımında canı yanıyor gibime geliyor kızıyorum o zamanda ordakilere

canım ben bugüne kadar hiç kadın doktora gitmedim ve ilk başra çok doktor gezdim hepside erkekti ve hiç biri öyle alttan muayene ededlim demedi ki ben çok kanama geçiren biri olarak bile bunu teklif etmeddiler bana bayan doktorlar çok itici geliyo nedense yani bu konuda kendilerini beğenmiş bi tavırları oluyo[/QUOTE]

Benim doktorum da bayan... Tedavi aşamamdan beri kendisine gidiyorum ve çoook memnunum... çok şeker,çok rahatlatıcı ve insanı endişeye düşürmeyen bir konuşma tarzı var... diğer doktorlar gibi hemen en kötü seneryoyu çizmiyor. Her aradığımda ulaşabiliyorum.Ne zaman gitsem güler yüzlü ve hoşsohbet.
Sanırım bu konuda şanslıyım biraz...:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…