kızlar bısey sorucam sıze hıc aranızda myom+gebelık yasayan varmı ya da etrafınızda tanıdıgınız myomla hamıle kalıp dogum yapan?
merhaba arkadaşlar...
bugün akşama kadar harika bir gün geçirdik..
sabah bağdat caddesinde bir cafede kahvaltı yaptık..
sonra küçük çamlıcada dere tepe dolaştık yerden mantarlar topladıkistanbul manzarasını izledik..
sonra gittik bi restoranda profiterol yedikk :))
sonra arkadaşlara gittik ve orda çok güzel muhabbet ettikkk..
ama bu arada akşam deprem oldu( çok çok çok korktumm...
anca şimdi evimize döndük ki dönüşte de tarfik kazası vardı bayadır trafikteydik üüff
neyse genel olarak güzel bir gün geçirdikk..
gelince de hemen burada yazılanları okudum..
çok yazasım var bir kaç bişi daha yazmak istiyorum :)))
gecenin bu saatti yazınca kimse cevap veremiyor bana ama aklıma gelmişken sorayım sonra yine sorarın :)) kızlar özel hastanelerde ayrıntılı ulttrason için fark alıyorlar mı ??ayrıntılı ultarason tam olarak nedir? normla ultrasonda uzun süreli inceleme mi yoksa renkli ultrason dediklerimi ?? çok soru oldu :))iyi geceler herkese ...:)))
evet canım. fark alıyorlar diye biliyorum ben. zaten herkes bakmıyor ayrıntılı ultrasonla.. genelde perinatologlara yönelendiriyorlar. dopler dedikleri cihazla bakılıyor. et renginde de görebiliyorsun bebeği.. yaklaşık yarım saat sürüyor deniyor ama benimki 19. haftada oldu ve 15dk sürdü24. haftamda tekrar yapılacak belki o uzun sürer...
teşekkür ederim canım.ben cerrahpaşa da doçent farkı ödeyecem de ayrıntılı için.dedim almıyorlarsa boşu boşuna fark ödemeyim:) bakırköy devlet hastanesinde de normal randevum var ayrıntılı için ama kararsız kaldım :))) zaten ben hala doktor konusunda sorunluyum :)) normal bir doktor bulsam doçent farkı ödemekten kurtulacam.
teşekkür ederim canım.ben cerrahpaşa da doçent farkı ödeyecem de ayrıntılı için.dedim almıyorlarsa boşu boşuna fark ödemeyim:) bakırköy devlet hastanesinde de normal randevum var ayrıntılı için ama kararsız kaldım :))) zaten ben hala doktor konusunda sorunluyum :)) normal bir doktor bulsam doçent farkı ödemekten kurtulacam.
ben de doktorum konusunda hala emin değilim.. daha 11. haftamda kromozom anomalisi riski diye profösöre yönlendirildim. 3tür ona gidiyorum.. 4 kasımda da yine ona gidicem.. bu arada kendi doktorumdan uzaklaştım.. acıbademde doğum yapmayı düşünüyorum ama ordan da tanıdığım güvendiğim bir doktor henüz yok.. özel sigortam var sordum dışarıdan doktor götürürsem de türk tabipler birliğinin belirlediği standart ücreti onlar karşılıyorlarmışş..
anadolu yakasındasın sen sanırım( ben avrupadayım.Özel hastenelerdeki doktorları hep eledim hepsine bir bahane uydurdum.:)) ama beni tatmin edici açıklama yapmıyorlar.Sanırım çok iyi olan hastanelerin doğum ücreti de gözümü korkutuyor ( bu arada bebek hareketleri için zaten tüm kaynaklarda kelebek kanat çırpması ya da mısır patlaması tabirlerini kullanıyorlar ...ben de anca okadarını hissediyorum zaten
evet kızlar malesef myom bende de var bundan 5 ay once bebek dusunmeye karar verdıgımızde hem bı genel kontrol hemde vajınal kasıntım ıcın dr a gıtmıstım dr bana sen ılk kez mı muayene oluyosun dedı evet dedım kocaman bı ur'un var dedı saolsun bırden nerden geldımı sasırdım myom ne ur ne orda ne ısı var hıc duymadıgım ıcın cok korktum bırden fena oldum benı ole gorunce korkma hemen hemen her kadında olur dedı ee ne yapcas cocuk yapmaya engel mı dedım hayır ama dusuk olur erken dogum olur dogum olabılır ben amelıyat edelım derım dedı rısk var mı dedım her amelıyatta vardır ve cok kanamalı bır amelıyattır dedı hastaneden cıktım gıttım ama bır hafta resmen olu gıbı yasadım sonra baska dr arastırmaya basladım ve sımdıkı gıttıgım dr u buldum yuksek rısklı gebelık uzmanı prof kendısı bana myom amelıyatı taraftarı olmadıgını once gebelık denemem gerektıgını soyledı myom amelıyatı sırasında kanama durdurulamazsa rahım alınmaya kadar gıdebılıomusve sonrasında rahımde yapısıklık olabılır dedı myomum 4cm dı bence deneyelım dusedebılır erkende dogabılır zamanında da olabılır sebepsız yere 7 tane dusuk yapan ve 12cm myomla dogum yaptırdıgım hastam var hemde zamanında dogurdu dedı yasın cok genc gıt hamıle kal gel dedı en azından bıraz rahatlattı benı neyse Allahtan hemen 1.5 ay sonra hamıle kaldım dr um hemen gelmeslısın demıstı rısklı oldu ıcın hamıle oldugumu ogrendıgımde yurt dısındaydı bende normal gebelık olup olmadıgını ogrenmek ıcın arkadasımın dr una gıttım o gelene kadar ama o da ne sagolsun oda bı kez daha kararttı benı baktı yok efendım bu myomla senı hamıle kalmana kım ızın verdı de eger myomunla gelseydın kesınlıkle senı amelıyat etmeden hamıle kalmana ızın vermesdımde bu cocuk duserde felan fılan gene hastaneden aglaya aglaya cıktım kendı drum gelene kadar yıne bı hafta resmen salak gıbı her an bı kanamam olcak her an bı agrıyla dusuk yapcakmısım gıbı bekledım. Neyse kı dr um gelınce gıttım dıger dr un soledıklerını soledım amelıyat bı kacıs kurtulustur dedı sen kafanı rahat tut gayette yolunda dedı ama dıger ıkı dr un olumsuz soylemlerı aklımdan hıc cıkmadı hala daha da cıkmıyo gebelıgımın ılk haftalarından berı dusuk engelleyıcı ıgne vuruluyorum 32. haftama kadar da vurulcam eskısı gıbı korkuyla beklemesemde hala tedırgınlıklerım yok degıl. Ama bende etrafımda myomla gebe kalıp saglıklı cocukları olanları duyunca en azından motıve oluyorum o yuzden sordum aranızda varmı dıe. Sımdıye kadar geldıgımız gıbı kalan yolumuzuda ınsallah saglıcakla atlatırız kızımla ve ona kavusurum.
Biraz uzun anlattım ama sızlerle paylasmak ıstedım
evet ataşehirdeyiz biz.. ben de doktor konusunda hep şey diyorum.. hani şöyle tanınan sanatçı filan olsaydım da en iyi doktorlar filan reklam olsun diye doğumumu yapmak için sıraya girselerdi.. her şey en mükemmeliyle gerçekleşseydi.. yani kısmet belki yine de öyle olur ama ne biliiim daha da güvenseydim keşke doktorlara diyorum... ben kelebek kanadına filan benzetemiyorum demek ki hala hissedemiyorum. acaba 9 ay boyunca hiç hissetmeyenler var mıdır :))
o biraz fazla oldu sanırım :)) bir kaç hafta sonra yediğin tekmeleri hissetmemen pek mümkün olmayacak sanırım :)) yağ tabakası fazlaysa göbek çevresinde hissetmek ddaha zor olabiliyormuş :)) şu doktorların sıraya girme hayaline de bayıldım ben de istiyorum :))
aa evet benim zaten göbeğim vardıı.. ama bak internette şunu okudum. 19-20. haftadan itibarek puberte kemiği ile göbek deliği mesafesini ölçüyormuşsun kaç cm çıkarsa o kadar haftalıkmışsın. dün ölçtüm 19 çıktı benim de..
puberte kemiği neresi ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?