2011 Şubat Anneleri

cok zor durumlar bide esinin uzakta olmasi senin icin cok kötü allah yardimcin olsun ama yinede ben oglunun hemde karnindaki yavrunudüsün ve moralini yüksek tut onlar icin ayakta dur, esinlede bu konuyu konussan iyi olur bence nasil bi iste calisiyo ki gidince gelmiyo eminim bi care bulunur sanada yazik her yük sende.... allah yardimcin olsun cnm en kisa sürede hersey yoluna girer insallah

Canım Allah kolaylık versin diyebilecek hiçbirşey bulamıyorum. Ama inanki her sıkıntılı süreç gib bununda bir sonu var ve unutma ki en karanlık an aydınlığa en yakın zamandır.

fns 93, fatmacım tarif için çok teşekkürler... :))

Herkese Günaydıııın opuyorumnanaktan

Günaydın Burcucum
kendini üzme bu kadar. Duygularımızı çok yoğun yaşadığımız bir dönemdeyiz. Allah sağlık versin canım herşey olucağına varır. Kağan ve doğacak bebişin için sabır canım. İnş. herşey yoluna girecek. İnsanın kendi düzeni gibisi yok. En azından huzurlu olacaksın öyle düşün.

Yahu nasıl memurluk bu ya 12'ye kadar çalışıyorsun çok güzel bir işin varmış canım :))
Akıntı bendede var canım eğer kokulu ve idrarında yanma yoksa normal

allaha sükü ris arkadaslarim arada trip yapmasa isimden cook memnunum... degil ozaman akintim normalmis =)

Kızlar ben artık geceleri uyuyamıyorum bir ara koltukta yemekten sonra sızıyorum sonra kendi yatağıma yatınca uyuyamıyorum 1 haftadır hep böyle 2-3 saat uyursam rahat uyuyorum sonra başka türlü uyuyamıyorum birde sağa yatınca rahatsız oluyor galiba bebişim benide rahatsız ediyor ağrı giriyor sağ tarafıma sola yatınca rahat ama soldada ben hiç rahat değilim

bende yatamıyorum sağa yatsam oldu uyudum uyandığım sırt üstü oluyorum sola yatıncada aynı şey

bu uyku yatma sorunu bende bi iki haftadir var sola yatmaya zorluyorum rahat edemiyorum sag tarafa yatincada bebegime iyi gelmiyo diyorum 5 dk snra dönüyorum, ben yastiklara destekliyorum uzun emzirme yastiklari var bi ucunu bacagiin arasina koyuyorum geri kalan kismi ilede belimi destekliyorum ince ufak bi yastigin ucunuda karnimin altina koyuyorum....
yatakta okadar cok yastik var ki esim..: askim yastiklardan seni bulamiyorum artik sen sanip yastiklari öpmee basladim diyo )))

selam kızlar.geçmişi okumadım biran önce sizinle paylaşayım diye

sabah kalktım kahvaltı ettim hadi bakalım sağlık ocağına gideyim dedim

gittim benim güzel doktorumla candan hemşirem beni çok güzel karşıladılar.çok şanslıyımki çok güler yüzlü konuşkan sempatik insanlara denk geldim.zaten artık tanıyolar ismimle karşıladılar.

ikili testimi gösterrdim üçlü yaptırdık böyle böyle çıktı amniyosentez yaptırdım dedim.doktorum ikiliuyi inceledi.çok iyi ikili testin riskin çok çok çok altında dedi ikili testler en garantilisi ve güveniliridir dedi.seninki bir değer gösterdi o çok düşük hiç gerek yoktu üçlüye dedi.hatta amniyosenteze hiiçç gerek yoktu dedi.yaptırmışsın olsun dedi içini ferah tut temiz çıkacak dedi.hiç kendini üzme dedi.doktordan bunu duymak çok rahatlattı beni

sonra hemşire beni muayene odasına götürdü.götürürken elini omzuma attı sarıldı hiç üzme kendini göreceksin sonucun gayet temiz çıkacak dedi.benim akrabamda yaptırdı onun sonucu riskli çıktı kordon testi yaptırdı temiz çıktı dedi.bunlar garanti değil zaten sen gayet iyisin merak etme dedi.

sonra muayene etti.tarttı beni oo ne güzel kilo almışsın dedi(50 kilo) yatırdı minik bir cihazla karnıma değdirmeden baktı.oo dedi bebek kocaman olmuş sen 20 haftalıksın ama bu 21 haftalık dedi.kiloları bebek almış maşallah dedi.sonra jel sürdü minik bir ultrasonla baktı.kalp atışlarını dinletti pıtpıtpıtpıt gayet güzel dedi ay ne kadar hareketli dedi.bi sağa gidiyo bi sola gidiyodu bebeğim dolanıp durdu.

biz daha cinsiyetini öğrenemedik dedim.öğrenemezsiniz tabi durmuyoki bidakka dedi.ama bana kız gibi geliyor dedi. sonra tansiyonumu ölçtü.

doktorun demir haplarını yazdığı zaman düzenli iç dedi.çünkü demir eksikliği kansızlık yapar dedi.kanda bebeğin beyin gelişimi için çok önemli o yüzden demir hapı zamanın geldiğinde düzenli iç dedi.vitaminlerini de iç ama onu bir gün arayla falan içebilirsin dedi
günde 3 litre su iç dedi.gebelikte en önemli besinlerin başında su geliyor dedi.suyu mutlaka iç dedi

veee aşımızı erteledik.amniyosentez olduğum için aşıyı sonuçlar geldikten sonra yapalım dedi. nasılsa zamanımız var biraz daha bekleyelim dedi.

moralim gayet yükseldi.doktorların ağzından bunu duymak içimi çok rahatlattı.bebeğiminde gayet iyi olduğunu öğrenmemde cabası.

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlar nasılsınız bugün ben daha iyiyim pzar günü annemle babam geliyo daha da iyi olucam inşallah.kayınvalidemlerden hiç tık yoktu ihtiyacın varsa gelelim diye taa burdurdan çocuğu olan arkadaşım geldi bana bakmak için onlarda tık yok valla.en sonundda dün eşime arttırdım bayramda da siz gelin biraz kalın gözdenin başında dedi hem çocuğun mobilyasınıda alırız geldiğinizde dedi.(bende hazır eşimde bayrmada evde olduğu için bööle bişiş söölettim yoksa onlarla yalnız evde kalmayı hiç düşünemiyorum) tamam bakarız dediler bakalım nolcak.

aynı şekilde bende 7 ay tedavi gördüm klomen ve ovitrelle hele şu ovitrelle acaip bi ilaç tam 4 kilo almıştım ilk vurulduğumda ama toplam 10 kilo alarak hamile kaldım malesef

Teşekkür ederm canım. 16. Ekim'de şeker yüklemesi için gidecegim. Bakalım ne diyecek?

canım pzts günü benimde şeker yüklemem var aç karnınamı gitmek gerekiyoki.doktora sormak aklıma gelmedi hiç.aç olunca da kızım oynamazsa ya diye de aç gitmek istemiyorum.yüzünü göremedik zillinin bi türlü :))

arkadaşlar benim tatanoz ne zman olmam gerekio

bana 20, haftadan sonra yapıldığını söölemişlerdi sağlık ocağında hatta ogün 19+6 ddım bi henşire gıcıklık yapıp vuramayaız dedi bende dedim 1 gün için tekrarmı geliyim dedim sonra başka hemşire vurmuştu.

ayy canım çok garip bişi bende rüyamda bu yeni başladığım drun bana erkek dediğini görüyodum hatta ben ona elbise almıştım ama diyodum :)) hatta ayrıntılıda sordum geçen hafta şuanda göremiyorum dedi.bende rüyamı anlattım adama allah omuzlarıma yük bindi dedi ama göstermedi ama kıza benziyo dedi.inşallah bende de ööle bişi olmaz :))

canım yaşadıkların gerçekten kolay diil.hele araya bööle soğukluk girince kayınvalideler ne yapsa batıyo çok ii bilirim bu duyguyu.ama sen bebişlerin için bu karamsar halinden çıkmalısın onlara inat daha güçlü olmalısın

ayy bende de var o gerçi ben hep alışmışm sola doğru yatarım ama gecede 50 defa uyanıyorum.su,wc derken uykum bölünüyo.
aynı şekilde bizde de yastıklardan bize yer kalmadı :))

maşşallah kuzuna canım sen ferah tut içini temiz gelicek sonucun doktorda demiş bian önce çıksada derin bi nefes alsan olumunekankayizsmile

Güzel anneler doktordan geldikten sonra burayada yazarmısınız bilgilerinizi güncelliyim

benim bebeğimin cinsiyeti belli oldu, kızım olacak inş :)
günceller misin caglayancım?

salı günü de ayrıntılı ultrason, organ taraması yapıldı. çok şükür bi problem yok.
458 gr olmuş kızım :)

sağ ve sol uterin varmış, bebeği besleyen kan yolu. sağ uterin hızı iyiymiş de sol uterinde biraz yavaşlık var dedi doktor. tuzlu yeme, turşu yiyosan bırak dedi..
ben hergün turşu yiyordum bıraktım artık turşuyu.
stresten, sıkıntıdan da olabilirmiş.
bakalım inş geçici bişeydir, problem olmaz ileride. doktor şimdilik çok önemli deil, dediklerime dikkat et yeter dedi.

benden tavsiye siz de tuzlu yemeyin kızlar...

kızlar burası çok soğudu sizin oralarda havalr nasıl.şansımıza son 100 yılın en sıcak yazı ve son 1000 yılın en soğuk kışı bebişlerimizin doğduğu yıl tarihe geçicek valla :)

gözün aydin cnm doktorumda ikili testim temiz cikinca gerek yok demisti baska testlere... bu demir konusunu burda pek umursamiyolar cok düsük degil demir degerim ama ilac vermiyo doktor bitkisel kan suruplarini al dedi oda pek ise yaramiyo ya bakalim.

aertik idare etcez doguma kadar )

kızlar bir arkadaşım tüp bebek yaptırmıştı bugün sonucunu aldı negatif yatıp kalkıp halimize şükür etmeliyiz daha 1 saat öncesine kadar uyuyamamaktan şikayet eden ben buna bile razıyım artık yeterki bebeğime bişicik olmasın çok üzüldüm çoook

Günaydın canım bebişinin iyi olmasına çok sevindim bak dr.da güzel şeyler söylemiş senin testlerinle ilgili bundan sonra morali yüksek tut eminimki test sonuçların temiz çıkacak yasminkamuda var tabii inş.ikinizde bize güzel haberler vereceksiniz bu konuda

günaydın canım bak kimse bana bakmıyor diyorsun ama sen ayakta pc başındasın ne olacak bu böyle senin yatakta yatıyor olman gerekmiyor mu.
Senin eşine telefon açıp şikayet edicem bak seni helede kaynanana söyliycem bak seni bu gelin iyi boşuna gelmeyin diye :))

Bir kızçe dahamı geliyor kızıma arkadaş gözün aydın canım. Maşallah yarım kg olmuş kızçen :))
Tuzu bende bıraktım 1-2 ay önce sadece salatalara katıyorum diğer türlü yememeğe çalışıyorum.İlerki aylarda sorun olmasın diye sende şimdiden düzene oturturursan bir problem çıkmaz canım.

teşekkür ederim arkadaşlar.sanırım biraz ticari kaygıların kurbanları olduk.amniyosentez yaptıranların büyük bir çoğunluğu özel hastanelerde muayene oluyor.az değil 800 lira tuttu sadece işlem.biraz para tuzağı yapıyorlar galiba.aman temiz çıksın sorun olmasında parasında değilim

burasıda çok soğudu.ben kombiyi yaktım valla.yoksa battaniye altında geçmez günler..

:kedi:Sen böyle diyince bende yazdığımdan utandım şimdi allahım inş.en kısa sürede onuda kavuşturur yavrusuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…