2011 Şubat Anneleri

Hamilelikle Uyumlu Örnek Beslenme Planı
Sabah:

1 su bardağı süt(şekersiz, kalsiyumdan zenginleştirilmiş)
1 adet haşlanmış yumurta veya 1 dilim kaşar peyniri
1 dilim beyaz peynir
5 adet zeytin veya 2 adet bütün ceviz
Mevsiminde kurutulmuş domates , maydonoz, yeşil biber
2 dilim tam buğday/çavdar ekmeği veya kepekli ekmek
Ara:

1 porsiyon meyve(2 adet mandalina)
Öğle:

1 kase çorba
3 köfte kadar ızgara/haşlama/fırında pişmiş kırmızı et veya tavuk veya balık
3-4 yemek kaşığı pilav(tercihen bulgur) veya makarna veya 1 porsiyon kurubaklagil yemeği
1 su bardağı yoğurt veya 1 kase cacık
1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş bir kase salata (yeşil yapraklı, domates, salatalık, havuç vb.)
1 dilim tam buğday/çavdar ekmeği veya kepekli ekmek
Ara:

1 porsiyon meyve (1 adet armut veya portakal)
Ara:

2 adet kepekli galeta + 1 su bardağı süt veya yoğurt
Akşam:

1 kase çorba
5-6 yemek kaşığı sebze yemeği(etli veya kıymalı olabilir)
3-4 yemek kaşığı pilav(tercihen bulgur) veya makarna veya 1 porsiyon kurubaklagil yemeği
1 su bardağı yoğurt veya 1 kase cacık
1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş bir kase salata (yeşil yapraklı, domates, salatalık, havuç vb.)
1 dilim tam buğday/çavdar ekmeği veya kepekli ekmek
Ara:

1-2 porsiyon meyve(1 adet nar veya elma)
Yatarken:

1 su bardağı süt(şekersiz

bu kadar yemiyorum ona rağmen 6 kiloyu geçtim bunları yesem nolur acaba

Kova bebekleri, başkalarına bir şeyler öğretecek kadar bilgi donanımlı olurlar; birçok şeyi alışıldık yöntemlerin dışında ve erkenden kaparlar. Bir Kova bebeğinin dünyaya gelişi, bir asinin dünyaya merhaba deyişidir. Anne babalar, kardeş ve arkadaşlar, bu anlamda bir Kova bebeğinden her daim beklenmeyeni görmenin sürprizini yaşarlar. Kova bebeği için arkadaşlarının varlığından emin oluşu, arkadaşları bunu nasıl gösterebileceklerini bilemeseler dahi son derece önemli olur. Bu yüzden ona, yanında birilerinin olduğunu hissettirecek davranışların cesaretlendirilmesi gerekir.

Zaman zaman isteksiz tutumlarıyla dikkat çeken Kova bebeği, kendi Dünyası ve eşyaları içinde olmaktan mutlu iken; sık sık kendini yaratıcı birtakım faaliyetler içinde bulur. Bu davranışların da taltif edilip elbette mümkün olduğunca desteklenebilmesi gerekir. Bu durumlarla baş edebilmek adına, konuşkan, parlak zekâlı ve her zaman düşünceli, ötekilerin yanında olmasından hoşnut bir bebeğiniz olduğunu bilin: Siz onunla ne kadar ilgilenirseniz, o da o kadar ışıldayacaktır !

herkese günaydın anneler.nasılsınız.
bugün son günümüz yarııınn kızımızla görüş günümüz ay çok heycanlı bu kadar uzun zamandır görüşmemezlik hiç etmemiştik :)))

inşş canım yaa bakalım yarın öğrenicez inş ne kadar olduğunu sabırsızlanıyorum valla.

ama ne biliyim ben bu ara kendime kocaman gözükür oldum sen hiç o kadar göstermiyosun valla.hele bide 2. çocuk olduğunu hesap edersek senin tüüü tüüü tüüü maşşllaahhh

preeklempsi riski çıktı

geçmiş olsun canım bi tedavisi falan yokmuymuş

Günaydın kızlar nasılsınız ben çok iyiyim bugün gözüm geçti nasıl oldu bilmiyorum ama şu anda çok iyiyim çok şükür kızımda çok iyi sabah beni o uyandırdı :))

günaydın çağlayancım sevindim gözünün geçmesine

ohhh çok şükür canım benimde aklım sendeydi hatta dün eşime bile bahsettim.hadi gözün aydın.

kızlar aranızda kan uyuşmazlığıı olan var mı?acaba onun için test falan yapıyo mu dr önceden

canım benim annemle babamda var kan uyuşmazlığı ben doğduktan sonra hemen bi iğne vurmuşlar sonra ki doğumlarda başka bişi olmamış.bundan 26 sene önce bile unutmadılarsa unutmazlar endişelenme sen

hadi gözün aydın canım hayırlısıyla şu zamanları atlatırız inş.bende tek tek gün sayıyorum

yaaa ben bi kaç sene önce diyetisyene gitmiştim aynı bu kadar porsiyonlarda yemekler vermişti.hatta şimdi ben midem çok çabuk rahatsız olduğu için bu kadar yiyorum eşim bana kızıyodu sen dşiyetisyene giderken bile kaçırıp daha fazla yediğin oluyodu diye.demek ondan çok kilo almadım.bide şu listeyi annemle eşime yollarmısın :))

HAMİLELİKTE - GEBELİKTE 24.HAFTA
Bakımlıyız.Com - 24.hafta anne karnında bebek gelişimi

Kilo artış hızınız haftada 350 -500 gr civarında olmalıdır. Hızla kilo alır ve vücudunuzda şişlikler oluşmaya başlarsa doktorunuza danışın.Tansiyon takibi ve idrarda albumin bakılarak gebelik zehirlenmesi (pre-eklampsi) açısından araştırma gerekebilir.Genellikle kokusuz sarı-beyaz renkli normal vajinal akıntı artmıştır.

Bu haftadan itibaren bebeğin algılarının önemli bir kısmı geliştiği ve bebeğin uyaranlara refleks değil bilinçli cevap verdiği bilimsel veriler tarafından gösterilmiştir.Yani bebek artık öğrenmeye bilgileri hafızasında depolamaya ve düşünerek mantıklı tepkiler vermeye başlamıştır.Oldukça buruşuk olan cildini verniks olarak adlandırılan bir madde kaplanır. Bebek parmağını emebilir öksürebilir ve hatta hıçkırabilir.Artık bebek gözlerini açabilir. Doğduğu takdirde yaşam şansı yok denecek kadar azdır. Boy:32 cm Ağırlık:600 gr.

günaydın annişler nasılsınız?bizde kızçemle geç kalktık şimdide tembellik yapıyoruz ay dünden beri nerdeyse meyveden başka bişi yemedik yarın şeker yyine yüksek çıkarsa diye çok korkuyoruzz henüz kahvaltıda yapmadıkk acaba ne yesek diye düşünüyozz
gülşahcım iyi olmana çok sevindim umarım aceleci davranmaz minikler...
moonsun minişinin iyi olmasına çok sevindim bende normalde çok düşerimhamilelikte düşersem diye çok korkuyordumm çok şükür elh.. bi vukuatımız olmadı inş bundan sonrada olmaz...

Gebelik zehirlenmesi nedir ?

Gebelikte 2 sorun, gebelik zehirlenmesi olarak adlandırılır Birincisi, gebelik bulantı ve kusmalarıdır
İkincisi ise, gebeliğin 20 haftasından son*ra vücutta şişme (ödem), idrarla protein kaybı ve tansiyon yükselmesi şeklinde or*taya çıkan bir durumdur Tıp dilinde preeklampsi olarak adlandırılır Tüm gebeliklerin % 5-10′unda görülür

Anne ile bebek arasındaki damarlarda 20 haftadan sonra olması gereken geniş*leme gerçekleşmez; bebeğe giden kan akımı kısıtlanırsa, bebekte gelişme geriliği oluşur Preeklamptik gebelerde, plasentanın erken ayrılması sık görülür ve ciddi kanamalar meydana getirir Annede ise yüksek tansiyona bağlı çeşitli organ hasarları ortaya çıkar

Karaciğer, böbrek ve beyin, bu durumdan değişik derecelerde etkilenir Tansiyonun çok yükseldiği ağır vakalarda eklampsi kri*zi denen sara krizi benzeri, gebenin ve bebeğin hayatı ile ilgili tehlike oluşturan krizler ortaya çıkar Daha ağır vakalarda körlük oluşabilirTedaviye cevap ver*meyen vakalarda, bu durum, bebeğin veya annenin ölümü ile sonuçlanabilirPreeklampsinin sebebi bilinememektedir Fakat bazı durumlarda, görülme riskinin arttığı bilinmektedir

Bu riskli durumlar şunlardır:
1) Annenin yaşının 20′den küçük veya 40′dan büyük olması
2) Annede lupus, diabet, kronik hipertaniyon, böbrek hastalığı
3) Daha önce doğum yapmamış olmak
4) Ailede, preeklampsi geçiren akrabaların olması, vb

Gebelik zehirlenmeleri, hafif, orta ve ağır vakalar olarak sınıflandırılıp bu vakalar çok sıkı takibe alınır Gebeler ve etrafında*kiler tarafından, doktor tavsiyeleri çok iyi uygulanmalıdır Özellikle tansiyon takip*leri düzenli yapılmalı, tansiyon 140/90 ve üzerine çıkmışsa, hemen doktora haber verilmelidir

Gebeler, özellikle stres ve yorgunluktan uzak tutulmalı, ani üzücü haberler gebeden saklanmalıdır Çünkü bazı psikolojik stresler, ufak münakaşalar bile bu gebeler*de ani krizlere yol açar Bu gebelerde tansiyon yüksekliği düzeltilemezse ge*belik erkenden sonlandırılabilir

Gebelik ve Şeker Hastalığı

Gebelikte şeker hastalığı ne demektir?

Şeker hastalığı (diyabet) kanda yüksek şeker düzeylerine neden olan bir durumdur. Bazı kadınlarda gebe kalmadan önce diyabet mevcuttur. Bazı diğer kadınlarda ise “gestasyonel diyabet” olarak adlandırılan durum şeklinde gebelikte meydana gelir. Yaklaşık %3 kadında gebelikte kan şeker düzeyi bozuklukları görülür.

Gebelik süresince hormonlar, tüm gebe kadınlarda, normal sayılan bir kan şeker düzeyi yüksekliğine neden olur. Eğer bu kan şeker düzeyi yüksekliği nedeni ile vücudunuzda problemler meydana gelirse, gebelikte diyabet hastalığı ortaya çıkabilir. Özel bir diyete başlamanız gerekebilir; hatta insülin enjeksiyonlarına ihtiyacınız olabilir.

Eğer gebe kalmadan önce diyabetiniz var ise, gebelik süresince kan şeker düzeyinizi kontrol altında tutabilmeniz öncekine nazaran daha zor bir hale gelebilir. İnsülin dozunuzu değiştirmeniz gerekebilir.

Eğer gebelik öncesinde veya süresince diyabet tedavi edilmezse şu problemler ortaya çıkabilir:

Kanınızdaki yüksek şeker düzeyleri, bebeğin çok irileşmesine neden olabilir. İri bebeklerde, doğum öncesinde ve sırasında daha çok problem ortaya çıkma riski vardır.
Bebekte, kalp, böbrek ve omurga anomalileri olabilir.
Gebelik esnasında, “pre-eklampsi” olarak adlandırılan yüksek tansiyonunuz olabilir ve bu durum sizde veya bebekte sorunlara yol açabilir.
Erken doğum eyleminiz olabilir (gebeliğin 37. haftası sonlanmadan önce) veya bebeğin erken doğurtulmasını gerektiren durumlar ortaya çıkabilir.
Bebeğin doğumunu takiben, “hipoglisemi” olarak adlandırılan kan şeker düzeyinde düşüklük olabilir.
Bebeğin doğumunu takiben, akciğerleri tam gelişemediği için solunum problemleri ortaya çıkabilir.
Eğer gebelik öncesinde ve süresince doğru bir tedavi alıyor ve düzenli kontrollerinizi yaptırıyorsanız, sağlıklı bir bebek doğurabilme şansınız yüksektir.

canım sen hangi hastaneye gidiyorsun fiyatlar uygunmuş anaklinik çok pahalı bu arada düşmüşsün çok geçmiş olsun allahtan önemli birşey yok şükür

Yaa ben bu kadar fazla yemiyorum yesem heralde yarım dünya olurum ama bunun benzeri şekilde besleniyorum sadece ara öğümlerim bu kadar fazla değil :))
Saol ama canım güzel bir liste olmuş

Yarın büyük gün desene inş.güzel haberlerle gelirsin canım.

Günaydın canım,meyvedeki şeker oranıda senin şekerini etkileyebilir ama bugün bence sen çok düzenli ve sağlıklı şeyler ye şeker içeren ürünlerdende azcık kaçmaya çalış

günaydın cnm
hadi gözün aydın
gözün iyileşmiş maşallah

Günaydın canım saol iyileşti ama gene başladı gibi inş.ağrısı devam etmez

kızlar bu arada herkese selam bugün iş yok çok şükür evdeyim o yüzden rahat rahat yazıyorum dinleniyorum ,geçmiş o kadar uzunki gerçekten oku oku bitmiyor , şimdi size bir sorum olucak bir arkadaşın kasılmaları oluyormuş doktor erken doğum riski demiş , benimde kasılmalarım oluyor sık sık gün içinde en az 3 defa karnım taş gibi oluyor bir süre yürüyemiyorum sonra geçiyor ama 5 gün nce doktora gitti bana hiç bişey söylemedi şimdi korkmaya başladım bu kasılmalar sadece erken doğum riskindemi oluyor ??

Kızlar bebeğim için aşağıdaki iki nevresim takımını almaya karar verdim.Bakın bakalım beğenecekmisiniz sizde

Ürün Detayı

Bebek Nevresim Takm / itlembik | | Cocukmarket.com

canım ikiside çok güzel ama anlamadığım acaip fiyat farkı var iki takımda bu ne bööle

internette bazı sayfalarda bu haftalardan itibaren ara ara kasılmalarımızın olabilceği yazıyodu bence sıklığıyla alakalı olabilr bu durum druna söölediysen endişelenecek bişi yoktur.

canım çok bilgim yok bu konuda ama eğer 1 saatte 4den fazlakasılma oluyorsa ozaman acil dr gidilmesi gerekiyormuş dün banada oldu bi sefer arkadaşım gelmişti o söylemişti kasılmalar olur ama 1 saatte 4 geçerse dr git diye

yok şükür 1 saatte 4 defa olmuyor o zaman endişelenmeye de gerek yok teşekkür ederim canım rahatladım birazcık

Kızlar bebeğim için aşağıdaki iki nevresim takımını almaya karar verdim.Bakın bakalım beğenecekmisiniz sizde

Ürün Detayı

Bebek Nevresim Takm / itlembik | | Cocukmarket.com

cok güzel cnm hemen siparisi ver bence, ben esimi ikna edemiyorum alisveris icin erken diyo deli ediyo beni :18:

bu haftalarda yalanci kasilmalar baslar, suanda normal bence dahada cogalirsa doktora git nstye baglasinlar ordan belli olur normal olup olmadigi cnm

ben çıkıyorum kızlar uzun bi aradan sonra arkadaşlarımla buluşcam öpüyorum hepinzi hoşçakalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…