Hamilelikle Uyumlu Örnek Beslenme Planı
Sabah:
1 su bardağı süt(şekersiz, kalsiyumdan zenginleştirilmiş)
1 adet haşlanmış yumurta veya 1 dilim kaşar peyniri
1 dilim beyaz peynir
5 adet zeytin veya 2 adet bütün ceviz
Mevsiminde kurutulmuş domates , maydonoz, yeşil biber
2 dilim tam buğday/çavdar ekmeği veya kepekli ekmek
Ara:
1 porsiyon meyve(2 adet mandalina)
Öğle:
1 kase çorba
3 köfte kadar ızgara/haşlama/fırında pişmiş kırmızı et veya tavuk veya balık
3-4 yemek kaşığı pilav(tercihen bulgur) veya makarna veya 1 porsiyon kurubaklagil yemeği
1 su bardağı yoğurt veya 1 kase cacık
1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş bir kase salata (yeşil yapraklı, domates, salatalık, havuç vb.)
1 dilim tam buğday/çavdar ekmeği veya kepekli ekmek
Ara:
1 porsiyon meyve (1 adet armut veya portakal)
Ara:
2 adet kepekli galeta + 1 su bardağı süt veya yoğurt
Akşam:
1 kase çorba
5-6 yemek kaşığı sebze yemeği(etli veya kıymalı olabilir)
3-4 yemek kaşığı pilav(tercihen bulgur) veya makarna veya 1 porsiyon kurubaklagil yemeği
1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş bir kase salata (yeşil yapraklı, domates, salatalık, havuç vb.)
Ara:
1-2 porsiyon meyve(1 adet nar veya elma)
Yatarken:
1 su bardağı süt(şekersiz
tatlım ben 3- 4 hafta once gıttım,suan 26+5 ısem ozaman 23+5 felandım 760 gr ddıler.ama 70 fazla yada eksı olabılırmiş.aslında senınde cok küçük değil yani.sen 23. haftanda 500 gr felandı.ama benım 23+5 yanı 24 sayılır 760 dedıler.anlıcan asıl sen bu aralar gıt bak nasıl buyumuştur bebeğin:)
Kızlar feci oldum ben yaa içim dışım bulanıyo, akşamdan beri 2 sefer kustum, inş yeniden bir kusma dönemine girmiyorumdur...
aman cnm olmasın bi dahada inş.
MAŞALLAH
Kız biz yaklaşık aynıyız senleeee, bende 76- 76.5 la fln başladım 81im şimdi, hem sen benden az almışsın bide bana diyon :)))
preeklempsi riski çıktı
Günaydın kızlar nasılsınız ben çok iyiyim bugün gözüm geçti nasıl oldu bilmiyorum ama şu anda çok iyiyim çok şükür kızımda çok iyi sabah beni o uyandırdı :))
günaydın artık işe geldiğimde bilgisayarı açar açmaz kk giriyorum bağımlılıkmı oldu neeeee
ben dün düşmüştümya akşam iş çıkışı ne olur ne olmaz diye gittim doktora nstye bağladılar allahtan herşey yolundaydı sadece moraran yerim acıdı üstüne yatamadım fazla neyse bebeğime birşey olmasında acıya bile razıyım
dün bayağı konuşmuştuk kızlar doğum ücretlerini bende sordum dün benim gittiğim özel hastanede 300 normal, 340 sezeryanmış. özel oda olursa 90 tl ek ödeme oluyor sezeryanlılar 2 gün hastanede kalıyormuş
bir arkadaş burada bebeğin ilk kont. refaketçi v.s. dahilmi diye sorun demişti bende sordum onlarda bu fiyatın içindeymiş ekstra bir ödeme olmuyormuş sevindim yani.
birde bebek yoğun bakım odasıda var
herhangi bir aksilik olmazsa orada yaptırmayı düşünüyorum tabii planlar tutarsa
kızlar aranızda kan uyuşmazlığıı olan var mı?acaba onun için test falan yapıyo mu dr önceden
kızlar günaydın nasılsınızz bn geldim doktordann şükür kasılmalarım cıkmadı busefer nst ye girdim yine bebeğim kilo almış 860 gr olmuş boyu 37 cm dedi bacak boyu uzunmuş dr uzun boylu olucak dedi cok dikkat etmeliymişim riskli bir hamileligim var haftaya tekrar gidicez kontrole...
Sabah:
1 dilim beyaz peynir
Ara:
Öğle:
1 kase çorba
Ara:
Ara:
Akşam:
1 kase çorba
Ara:
Yatarken:
Günaydın kızlar nasılsınız ben çok iyiyim bugün gözüm geçti nasıl oldu bilmiyorum ama şu anda çok iyiyim çok şükür kızımda çok iyi sabah beni o uyandırdı :))
günaydın artık işe geldiğimde bilgisayarı açar açmaz kk giriyorum bağımlılıkmı oldu neeeee
ben dün düşmüştümya akşam iş çıkışı ne olur ne olmaz diye gittim doktora nstye bağladılar allahtan herşey yolundaydı sadece moraran yerim acıdı üstüne yatamadım fazla neyse bebeğime birşey olmasında acıya bile razıyım
dün bayağı konuşmuştuk kızlar doğum ücretlerini bende sordum dün benim gittiğim özel hastanede 300 normal, 340 sezeryanmış. özel oda olursa 90 tl ek ödeme oluyor sezeryanlılar 2 gün hastanede kalıyormuş
bir arkadaş burada bebeğin ilk kont. refaketçi v.s. dahilmi diye sorun demişti bende sordum onlarda bu fiyatın içindeymiş ekstra bir ödeme olmuyormuş sevindim yani.
birde bebek yoğun bakım odasıda var
herhangi bir aksilik olmazsa orada yaptırmayı düşünüyorum tabii planlar tutarsa
Sabah:
1 dilim beyaz peynir
Ara:
Öğle:
1 kase çorba
Ara:
Ara:
Akşam:
1 kase çorba
Ara:
Yatarken:
herkese günaydın anneler.nasılsınız.
bugün son günümüz yarııınn kızımızla görüş günümüz ay çok heycanlı bu kadar uzun zamandır görüşmemezlik hiç etmemiştik :)))
inşş canım yaa bakalım yarın öğrenicez inş ne kadar olduğunu sabırsızlanıyorum valla.
ama ne biliyim ben bu ara kendime kocaman gözükür oldum sen hiç o kadar göstermiyosun valla.hele bide 2. çocuk olduğunu hesap edersek senin tüüü tüüü tüüü maşşllaahhh
geçmiş olsun canım bi tedavisi falan yokmuymuş
günaydın çağlayancım sevindim gözünün geçmesine
ohhh çok şükür canım benimde aklım sendeydi hatta dün eşime bile bahsettim.hadi gözün aydın.
canım benim annemle babamda var kan uyuşmazlığı ben doğduktan sonra hemen bi iğne vurmuşlar sonra ki doğumlarda başka bişi olmamış.bundan 26 sene önce bile unutmadılarsa unutmazlar endişelenme sen
hadi gözün aydın canım hayırlısıyla şu zamanları atlatırız inş.bende tek tek gün sayıyorum
yaaa ben bi kaç sene önce diyetisyene gitmiştim aynı bu kadar porsiyonlarda yemekler vermişti.hatta şimdi ben midem çok çabuk rahatsız olduğu için bu kadar yiyorum eşim bana kızıyodu sen dşiyetisyene giderken bile kaçırıp daha fazla yediğin oluyodu diye.demek ondan çok kilo almadım.bide şu listeyi annemle eşime yollarmısın :))
günaydın annişler nasılsınız?bizde kızçemle geç kalktık şimdide tembellik yapıyoruz ay dünden beri nerdeyse meyveden başka bişi yemedik yarın şeker yyine yüksek çıkarsa diye çok korkuyoruzz henüz kahvaltıda yapmadıkk acaba ne yesek diye düşünüyozz
gülşahcım iyi olmana çok sevindim umarım aceleci davranmaz minikler...
moonsun minişinin iyi olmasına çok sevindim bende normalde çok düşerimhamilelikte düşersem diye çok korkuyordumm çok şükür elh.. bi vukuatımız olmadı inş bundan sonrada olmaz...
günaydın cnm
hadi gözün aydın
gözün iyileşmiş maşallah
Kızlar bebeğim için aşağıdaki iki nevresim takımını almaya karar verdim.Bakın bakalım beğenecekmisiniz sizde
Ürün Detayı
Bebek Nevresim Takm / itlembik | | Cocukmarket.com
Kızlar bebeğim için aşağıdaki iki nevresim takımını almaya karar verdim.Bakın bakalım beğenecekmisiniz sizde
Ürün Detayı
kızlar bu arada herkese selam bugün iş yok çok şükür evdeyim o yüzden rahat rahat yazıyorum dinleniyorum ,geçmiş o kadar uzunki gerçekten oku oku bitmiyor , şimdi size bir sorum olucak bir arkadaşın kasılmaları oluyormuş doktor erken doğum riski demiş , benimde kasılmalarım oluyor sık sık gün içinde en az 3 defa karnım taş gibi oluyor bir süre yürüyemiyorum sonra geçiyor ama 5 gün nce doktora gitti bana hiç bişey söylemedi şimdi korkmaya başladım bu kasılmalar sadece erken doğum riskindemi oluyor ??
kızlar bu arada herkese selam bugün iş yok çok şükür evdeyim o yüzden rahat rahat yazıyorum dinleniyorum ,geçmiş o kadar uzunki gerçekten oku oku bitmiyor , şimdi size bir sorum olucak bir arkadaşın kasılmaları oluyormuş doktor erken doğum riski demiş , benimde kasılmalarım oluyor sık sık gün içinde en az 3 defa karnım taş gibi oluyor bir süre yürüyemiyorum sonra geçiyor ama 5 gün nce doktora gitti bana hiç bişey söylemedi şimdi korkmaya başladım bu kasılmalar sadece erken doğum riskindemi oluyor ??
yok şükür 1 saatte 4 defa olmuyor o zaman endişelenmeye de gerek yok teşekkür ederim canım rahatladım birazcıkcanım çok bilgim yok bu konuda ama eğer 1 saatte 4den fazlakasılma oluyorsa ozaman acil dr gidilmesi gerekiyormuş dün banada oldu bi sefer arkadaşım gelmişti o söylemişti kasılmalar olur ama 1 saatte 4 geçerse dr git diye
Ürün Detayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?