- 25 Kasım 2010
- 4.441
- 6
- 156
- Konu Sahibi medicalsecreter
-
- #6.101
ıyy öylesi d ehiç çekilmiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrr
memlekette adammı kalmadı da teyzesının ogluyla evlemış
yarın gelır bızım topiğe
çocuum olmuyo düşük oluyo diye
kizlarrrrr cok acik kahverengi akintim varrrr,dr um gel dedi,ögleden sonra bi gidicem,benim icin dua edin olurmuuuu
Allah korusunda işte.. duymuyor değiliz.. abisi bilmemnesinin kızıyla evlendi.. bunların hep akraba evlilikleri.. kız ilk çocuğunda düşük yaptı.. ikincisini doğurdu ama.. ne biliyim.. bana ters geliyor böyle şeyler.. bir kez akraba evliliği olan birinin yanında öyle dedim.. karşıyım böyle şeylere diye... demez mi bana :) adem ile havvanın çocukları kimi bulupta devam etmişler neslimizi.. onlar kardeş kardeşe .. falan filan diye devam etti.. dondum kaldım :)
canım gecen yasin oktmuştu komsum hocaya ben sordum adem ile havva olayını dedikii adem ile havvadan 100 insan dogdu araya 1 kuşak girerek çogaldık ve sonra Allah akraba evliliğine karşı çıkmış ve 100 insandan sonra normal insan oluşumunu engellemişne kadar dogru bilemem ama böyle dedi
doğrudur belki de, benim de bu konuda fazla bilgim yok.. bu ziyniyet ve anlayış insanlara nasıl aşılanırsa öyle kalır.... bize hep onlar sizin kuzeniniz kardeşsiniz.. birbirinize yardımcı olun falan diye konuşurlardı.. sonracıma akraba evliliği yapanlarda der ki kızımız yabancı yere gitmesin... elin evinde rahat edemez falan filan.. saygı duyarım ama bence çok yanlış...
bende pek dogru bulmuyorum mesela anneannem dayımın ogluyla kardeşimi evlendirmek istedi anneannemin üstüne yürüdüm ben sen ne diyosun biz kardeş gibi büyüdük deyince bir daha konuyu açmadı ilerde çocuklada sorun çıkınca hatalarını anlıcaklar ama iş işten geçmiş olacakumarım sağlıksız bebekleri olmaz
ben tamamen karşıyım akraba evliliğine
biz hepimiz bir arada büyüdük çok yakın oturuyorduk çünkü ama hep kardeşsiniz siz diye telkin edildik
ailelerin bakış açısı çocuklara da yansıyor
kızlar bişey sorcam brezilya fönü çektiren var mı aranızda ya da bilgisi olan denemek istiyorum da yardım edin
aynen... çocukların sağlıklı olmasına dua ederiz de.. bile bile bunları yapanlar çoookk ne yazık ki..
bazı çok bilmişler de ne diyor.. tıp artık çok ilerledi hamilelikte bişiler yapılıyormuş ta çocuk sağlıklı doğuyormuşbenim cahil kaldığım konulardan biri bu sen bile bile yap.. sonra tıptan düzeltmeyi iste.. hey yawrum
bacım brezilya fönü nedir ki :) dur sorayım kutsal google'a
benim annem ve babam teyze çocukları Allaha bin şükür gayet sağlıklıyım :)
bu biraz da nasip eğer kalıtsal bir rahatsızlık varsa iki tarafta da çocukta o hastalık çıkar
akraba olsa da olmasa da
akrabalarda risk biraz daha yüksek o kadar
bir komşsumuzun engelli kızı vardı oğlu oldu o da engelli ama hiç bir akrabalık bağı yoktu farklı şehirliydiler..doktor bi çocuk daha yaparsanız o da ngelli olur demişti de çok üzülmüştü kadıncağız
kalıcı fön... benim saçlarım çok inatçı ve kalın telli fön çektirmezsem çok çirkin duruyorlar . devamlı toplamak zorunda kalıyorum. brezilya fönü normalde 450-600 tl arası ama şu internet sitelerinden birinde 99 tl fırsatı var izmirde alsam mı diye :26: sordum
kalıcı fön... benim saçlarım çok inatçı ve kalın telli fön çektirmezsem çok çirkin duruyorlar . devamlı toplamak zorunda kalıyorum. brezilya fönü normalde 450-600 tl arası ama şu internet sitelerinden birinde 99 tl fırsatı var izmirde alsam mı diye :26: sordum
bende cumartesi günü testim negatif çıkınca cnm sıkıldı gidip saçlarımı kestirdim
kuaförüm ille kalıcı fön yapalım 1 yıl kullanırsın rahat rahat dedi.kullananlar çok memnun dedi ama.etrafımda yaptıran yok ama ...
mmm değişiklik olmuş senin için de.. yakınımda düzgün bir kuafor bulamadım ki.. bende gidicem1aydır diyorum eşime gidicem diye.. en sonunda dedi ki hayatım böyle de iyi görünüyor saçların gitmene gerek yok falan :)
benim saçlar da inatçı ve kalın.. maşalar çok yaktı saçımı, artık bıraktım ilgilenmiyorum.. boyamıcam da.. :) bazen banyodan sonra tararım kuruturum ... 1 gün taramadan bırakırsam dalgalı hoş duruyor ama ikinci gün ööğğ..keşke kıvırcık olsa saçlarım ..
işte ben tarayıp kurutunca kabarıp elektrikleniyoOOOO
bende cumartesi günü testim negatif çıkınca cnm sıkıldı gidip saçlarımı kestirdim
kuaförüm ille kalıcı fön yapalım 1 yıl kullanırsın rahat rahat dedi.kullananlar çok memnun dedi ama.etrafımda yaptıran yok ama ...
anlattımı hiç kalıcı fönü saça zararı varmı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?