2011 şubat ayı azimli anne aday adaylarının mekanı

ıyy öylesi d ehiç çekilmiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrr

memlekette adammı kalmadı da teyzesının ogluyla evlemış
yarın gelır bızım topiğe
çocuum olmuyo düşük oluyo diye

Allah korusunda işte.. duymuyor değiliz.. abisi bilmemnesinin kızıyla evlendi.. bunların hep akraba evlilikleri.. kız ilk çocuğunda düşük yaptı.. ikincisini doğurdu ama.. ne biliyim.. bana ters geliyor böyle şeyler.. bir kez akraba evliliği olan birinin yanında öyle dedim.. karşıyım böyle şeylere diye... demez mi bana :) adem ile havvanın çocukları kimi bulupta devam etmişler neslimizi.. onlar kardeş kardeşe .. falan filan diye devam etti.. dondum kaldım :)

canım gecen yasin oktmuştu komsum hocaya ben sordum adem ile havva olayını dedikii adem ile havvadan 100 insan dogdu araya 1 kuşak girerek çogaldık ve sonra Allah akraba evliliğine karşı çıkmış ve 100 insandan sonra normal insan oluşumunu engellemişne kadar dogru bilemem ama böyle dedi

ayy kızlar ya nasıl bir pazartesi bu bir şey yazamadım sabah beri başım kazan oldu iş yapmaktan

poticim iş filan mı yaptın farketmeden.. benim ilk hamileliğimde olmuştu öğle hafif bir kanama doktoruna git mutlaka canım... bir de dinlen lütfen yorma kendini dikkat edin kendinize

doğrudur belki de, benim de bu konuda fazla bilgim yok.. bu ziyniyet ve anlayış insanlara nasıl aşılanırsa öyle kalır.... bize hep onlar sizin kuzeniniz kardeşsiniz.. birbirinize yardımcı olun falan diye konuşurlardı.. sonracıma akraba evliliği yapanlarda der ki kızımız yabancı yere gitmesin... elin evinde rahat edemez falan filan.. saygı duyarım ama bence çok yanlış...

bende pek dogru bulmuyorum mesela anneannem dayımın ogluyla kardeşimi evlendirmek istedi anneannemin üstüne yürüdüm ben sen ne diyosun biz kardeş gibi büyüdük deyince bir daha konuyu açmadı ilerde çocuklada sorun çıkınca hatalarını anlıcaklar ama iş işten geçmiş olacak umarım sağlıksız bebekleri olmaz

ben tamamen karşıyım akraba evliliğine
biz hepimiz bir arada büyüdük çok yakın oturuyorduk çünkü ama hep kardeşsiniz siz diye telkin edildik
ailelerin bakış açısı çocuklara da yansıyor

kızlar bişey sorcam brezilya fönü çektiren var mı aranızda ya da bilgisi olan denemek istiyorum da yardım edin

aynen... çocukların sağlıklı olmasına dua ederiz de.. bile bile bunları yapanlar çoookk ne yazık ki..
bazı çok bilmişler de ne diyor.. tıp artık çok ilerledi hamilelikte bişiler yapılıyormuş ta çocuk sağlıklı doğuyormuş benim cahil kaldığım konulardan biri bu sen bile bile yap.. sonra tıptan düzeltmeyi iste.. hey yawrum

bacım brezilya fönü nedir ki :) dur sorayım kutsal google'a

benim annem ve babam teyze çocukları Allaha bin şükür gayet sağlıklıyım :)
bu biraz da nasip eğer kalıtsal bir rahatsızlık varsa iki tarafta da çocukta o hastalık çıkar
akraba olsa da olmasa da
akrabalarda risk biraz daha yüksek o kadar

bir komşsumuzun engelli kızı vardı oğlu oldu o da engelli ama hiç bir akrabalık bağı yoktu farklı şehirliydiler..doktor bi çocuk daha yaparsanız o da ngelli olur demişti de çok üzülmüştü kadıncağız

bacım brezilya fönü nedir ki :) dur sorayım kutsal google'a

kalıcı fön... benim saçlarım çok inatçı ve kalın telli fön çektirmezsem çok çirkin duruyorlar . devamlı toplamak zorunda kalıyorum. brezilya fönü normalde 450-600 tl arası ama şu internet sitelerinden birinde 99 tl fırsatı var izmirde alsam mı diye :26: sordum

bizim de memlekette köyde tanıdıklarımız var.. 5.-6.derece belkide akrabalıkları, herhangi bir özürlülük söz konusu değil.. 2 erkek çocukları oldu.. ama ilk olanı.. şey işte.. yarı erkek.. yani oturarak yapıyo küçük abdestini anlayın işte..
ben bunu bilmiyordum.. bir gün anneme sordum X abim neden evlenmek istemiyor.. çok ta yakışıklı bir erkek.. böle böle diye anlattı annem.. çok üzülmüştüm.. ama kardeşi evlendi.. onun da sadece R harfini Y demesi var okadar.. onu saymıyorum bile.. :26:

benim saçlar da inatçı ve kalın.. maşalar çok yaktı saçımı, artık bıraktım ilgilenmiyorum.. boyamıcam da.. :) bazen banyodan sonra tararım kuruturum ... 1 gün taramadan bırakırsam dalgalı hoş duruyor ama ikinci gün ööğğ.. keşke kıvırcık olsa saçlarım ..

bende cumartesi günü testim negatif çıkınca cnm sıkıldı gidip saçlarımı kestirdim
kuaförüm ille kalıcı fön yapalım 1 yıl kullanırsın rahat rahat dedi.kullananlar çok memnun dedi ama.etrafımda yaptıran yok ama ...

mmm değişiklik olmuş senin için de.. yakınımda düzgün bir kuafor bulamadım ki.. bende gidicem 1aydır diyorum eşime gidicem diye.. en sonunda dedi ki hayatım böyle de iyi görünüyor saçların gitmene gerek yok falan :)

cnm aslında ben kısacık kestirecektim karalıydım..gittim,kuaför koltuğuna oturdum kuaförüm sordu boyu nasıl olsun diye kıyamadım bu seferde çok kısaltmayın dedim nasıl bir psikoloji içindeymişim o gün

işte ben tarayıp kurutunca kabarıp elektrikleniyoOOOO

işte ben tarayıp kurutunca kabarıp elektrikleniyoOOOO

höömmmm :26::26: aslında crafty de bonusgillerden belki o yardımcı olabilir.. belki bir fikri vardır..
ben saçıma okadar özen göstermiyorum.. 1 kutu krem saç maskesi alıyorum 1 sene gidiyor :) şampuan ve saç kremi yeterli boyamıcam diyodum ama boyamak ta istiyorum.. çok kararsızımmm.. kızılı da çok yakıştırıyorlar.. kendi saçım kumrall . ne edeiim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…