2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

BEBEĞİNE MAŞALLAH CANIMM FİYAT ÇOK PAHALIYMIŞŞŞŞ MOBİLYALARINIZDA HAYRLI OLSUN

biz yemege gidiyoruz kızlaar, afiyet olsun sizlere

heracım bebegine maşallah canım, alıntı yapamadım

AFİYET OLSUN CANIM :80:

Selam kizlar, nasilsiniz? Biz fena degiliz, bugun kizimin sessiz gunu, arada azicik oynayip duruyor. Artik alistigim icin korkmuyorum. Et bagliyordur insallah
Okudugun kadariyla herkeste kaburga ve bel sorunlari baslamis. Ozellikle 26-30 hafta arasi diyebilecegim bir zaman diliminde cok cogaliyor bu agrilar. Kaburgalarin hemen altinin acimasi bebegin oralara ulasmaya baslamasinin habercisi. uun sure ayni pozisyonda olmamak lazim ama calisan arkadaslar icin zor olsa gerek. Ben bile haftada iki gun gittigim ve 3 saat icinde sadece 15 dakika ayaga kalkabildigim kursumu birakiyorum haftaya. Uzun sure oturunca kramp giriyor bacaklarima. Biraz da bahane tabii, biktim senelerdir bu garip dili ogrenmeye cabalamaktan.

Hani onceki mesajimda demistim ya annemin halasini anlatacaktim size, onu yazayim istiyorum. Annemin halasi bilmem kacinci bebegine hamileyken, her zamanki gibi tarlalarinda calisan irgatlara ogle yemegi goturmeye cikmis.(Annem Eskisehir-Seyitgazi'li. Olayin gectigi yer Sucahattin Koyu) Tarlaya varmis, yemeklerini vermis. Donus yolunda sanci girmis. Anlamis dogum yapacagini, bir agac altinda kendi kendine dogum yapmis. Gobek bagini tasla vurarak koparmis, ic etegini cikarip bebegini sarmis sarmalamis. Azicik dinlenip eve gitmis, bebegini yikamis, kendi yikanmis. Giyinip bebegini de yanina yatirip dosegine girmis. Az sonra eniste eve gelmis karisina seslenmis, ses yok. Adamcik bir de gitsin baksin ki bebecigi kucaginda karisi
Yani diyecegim o ki, rabbim kendi kendimize bile dogurabilecegimiz, ayaga hemen kalkabilecegimiz bir mekanizma vermis bizlere zaten. Bir de bizler doktor kontrollerinde, her turlu kotu olasiliga hazirlikli bir ortamda neden normal dogurmaya korkuyoruz ki? ben kesi olayini dahi anlamiyorum, annelerinizde var mi? Benim annemde beni dogururken yok, ki ilk dogumuyum.

Umarim bu hikaye sizi rahatsiz etmemistir, beni hep rahatlatan bir hikaye olmustu ama yine de kismetsizligimden kesildim. Neyse iste boyle...

Bahsettiğin olayın çok benzerini yaşan bi teyzeyle tanışmıştım yıllar öcne anneannemlerin köyünde. Bizim teyze de kabak tarlasına gider gelirmiş. Doğumu yapmış, sarmış getirmiş, yolda "hayırdır yine kabkları yüklenmişsin" diye soranlara "yok bu sefer bebek" demiş hatta..

Bu arada dün gittim ben de doktora. Doğumu konuştuk, son ana kadar normal olması için uğraşıcaz, zaten şu an herşey yolunda normal yapabilirsin dedi. Ama şeyi anlamadım, "ben diyelim gece 3'te ssancılandım, sizi çağırsam gelecek misiniz hastaneye" dedim (devlet hast. bu arada) o da "hayır kanunen yasak, hangi doktor varsa o yaptırmak zorunda, hatta normal doğumu ebeler yaptırıyor.Ama seni benim nöbetime denk getiririz suni sancıyla" dedi.. Biraz garip geldi bana ama bakalım..

Son düzenleme:
Iste illa ki kilifina uyduracaklar. Ama benim kanimca tecrubeli bir ebe tecrubesiz bir doktordan daha iyidir. Benim dogum yapacagim hastanede bir ebe var, o kadar unlu ki anlatamam. Doktorlar muayene ediyorlar ama ebenin gorusunu de aliyorlar kimi zaman gordugum kadariyla. Eger normal dogum olacaksa ebe dogurtuyor, doktorlar teshis ve sezaryen icin oradalar. Hic korkma canim, gece 3'te bile sancilansan zaten sanmiyorum ki bir saatte bitsin o is. Ben gece 4'te sancilandim, nisanim geldi, sabah 6'da hastaneye vardim, saat 8:30'da ameliyata aldilar, benim kokos doktorum mini etegini giymis makyajini yapmis geldi benim doguma ki sabah aramislardi onu. Dusun ne kadar rahat davranmis. Demek ki cirt diye cikmayacagini biliyorlar

Son düzenleme:
valla önceden kadınlarmı daha güçlüymüş bizmi çok kırılganız ben anlamadımm.. biz hastanede o kadar teknolojide korkup çekiniyoruz. bak kadıncağız tek başına evinde bile değil doğurup yoluna devam ediyor.. helal olsun valla.. bu hikayeler benim içimi çok ferahlatıyor..

tatlım doktorun normal doğum yanlısı galiba iyi hoşta çocuğun zamanı gelmeden ona denk gelsin die suni sancıyla doğumu başlatmasıda ayrı bir çelişki şaştım valla ama bakarsın sancın denk gelirr.. bu arada herkes sancısının gece tutacağınımı düşünüyor ne .. diş ağrısıyla, doğum sancısı gece tutar derler ama umarım benimki gündüz tutarr

Naapsam acaba gidip ebelerle tanışıp kanka mı olsam, rüşvet mi teklif etsem?

Biz cok okuyoruz tatlim. herseyi arastiriyoruz. Iyi olaylardan cok kotuleri goruyoruz. Kimse baslik acip da hicbir sorunum yok demiyor ki? Yuzde 90 derdi olan derman aradigi icin biz de korkar oluyoruz okuyunca. Inan aklima gelmeyen hastaliklari okuyunca belirti arar oluyorum kendimde. Onceki gebeligim sezaryen olmasina ragmen simdikinde eger sancilanirsam doktoruma soyleyecegim normal dogurayim diye. Hakkimizda hayirlisi olsun insallah.

Valla tam anlamadım canım, bi önceki sefer de sezeryan yanlısı gibi gelmişti ama..Yani şey dedi aslında kadın, "normal iyidir ama çok korkuyorsan sezeryan da yapabiliriz" dedi..Ama özellikle bu sefer normal doğum kousunda acayip rahatlattı beni, o an doğurasım geldi valla..

Bu arada ben eğer normal yapacaksam tüm süreç normal olsun isterim tabi..Valla bilmiyorum ki, filmlerde filan hep gece geliyor ya sancı ondan etkilendik herhalde galiba sanırsam..

Son düzenleme:
Hastanede gicik ebe var mi sen onu ogren yeter Hani hep duyariz ya bazi ssk ebeleri hakkinda, onu diyorum iste.
sıkı bir araştırma yapmak lazım.. geçen sefer gittiğimde bi tanesiyle haşır neşir oldum biraz sert yapılıydı, az daha karnımı delecekti ama diğerleri de öyle mi biliyorum ki..

Slm kızlar ben deniz 26 haftalık hamileyim temmuz 28 de doğum olacak inşallah kızım gelecek ama ben çok korkuyorum herşeyden :))))

sıkı bir araştırma yapmak lazım.. geçen sefer gittiğimde bi tanesiyle haşır neşir oldum biraz sert yapılıydı, az daha karnımı delecekti ama diğerleri de öyle mi biliyorum ki..
Valla oyle birine denk gelirsen sana tavsiyem sudur ki, ac bayramlik agzini Dogururken beni tersleyecek insani pisman ederdim herhalde. Bazi hkayeler duydum ssk ebeleri hakkinda -tabii genelleme yapmamak lazim ama- hamileleri azarlayan eden, vallahi gebertirim onlari ben. Ay neyse gaza geldim

biz yemekten geldik, kızlar ben ne yesem midem kabule tmiyor artık herşey yakıyor midemi, ben de artık dikkat etmekten vazgeçtim, herşeyi yiyorum valla canım istedikçe, nefesimi kesti dün akşam midem kaynamaktan yaaa, artık karar verdim bir kase yogurt götürcem yemekhaneye. cacık yiyorum ama onda da salatalık var, daha mevsimi de deil, ben yogurdu öyle kasık kasık yiyemem, yemegin yanında accık accık gider heralde...

doğumda ebeler bu kadar aktifmi yaa:44: eşim bana bir doğum hastanesinde tanıdık ebe buldumm gidip tanışalım çok iyiymiş, doğuma oraya gideriz dedide bende ne ebesi boşver dedimm.. hemen kadını bulup kanka olmam lazım.. o doktorlardan daha çok ilgilenecekse 'kolay doğum için her yol mübahtırr' felsefem budur artık.. valla gerçekten çok çevremdede bir tane güzel bişey anlatan yokk.. hele gün içinde gelen bayan müşteriler allah kurtarsın demiyormu?? sinir oluyorum sanki hapise düşmüşüm.. kimse sıradan bişeymiş gibi bakmıyorkii... benim kuzenim yengemin paçasına düşmüş yaa benimde inşallah plasentam yukarı çıkarsa normal istiyorum çok... inşallah hepimiz istediğimiz gibi doğum yaparızz hayırlısıyla.. sonradan hiçbir hamileye kötü bişey anlatmıcam ben:26:

valla görümcemin komşusu doğum yapmış yeni.. kadın sezeryan olacakmış ama yinede sancısını beklemiş anne karnında ne kadar dursa o kadar iyi çünkü.. eğer bir sorun yoksa tabii..aylar öncesinden sezeryan tarihi almak ne kadar sağlıklı bilmiyorum valla.. işallahhh normal yaparsın tabi, doktoruna denk gelirsin..doktorun demekki bi sorun olmazsa normal doğumdan yana

karnımızı doyurdukk geldikkk...ya ufacık bişeyde yesem doluyor miden pek açlık hissetmiorum ne güzll ne güzell aa bu aarada ebeleri konuşmuşsunuz bende duydum ama hiçç yırtarım valla o halime zaten eziyet çekiyor olacam bide onumu çekicem beee

afiyet olsun tatlıımm... yoğurdu bilmiyorum ama yudum yudum süt iyi geliyor.. birde bana sakız çiğnemek iyi geliyor naneli filann rahatlatıyor.. ama görümcem sakız çiğneme bebeğin sidikli olacak diorrr

Selam kızlar nasılsınız güzel bir cuma günündeyiz. Yavaş yavaş artık doğum şekillerinden de bahsetmeye başladık tecrübeli olan arkadaşlar neyin ne olduğunu bildikleri için karşılaştırma yapabiliyorlar ama bence hiç bilmeyen daha avantajlı gibime geliyor. Ben mesela dış gebelikten açık ameliyat olduğum için sezeryan işini öğrendim, ama normal doğum konusunda tereddütlerim var sancı ve ağrıdan korktuğum için değil benim (kötü bir tabir olur mu bilmem daha nazik nasıl yazılır onu da bilemedim) vajen ve anüs arası birbirine çok yakın o yüzden kesinlikle benim gibi olan var ise kesisiz kendi kendine yırtılmasına izin vermesin direk en kolay yer olarak boyuna yırtılma olur enine kestirmeniz yararınıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…