afiyet olsun tatlıımm... yoğurdu bilmiyorum ama yudum yudum süt iyi geliyor.. birde bana sakız çiğnemek iyi geliyor naneli filann rahatlatıyor.. ama görümcem sakız çiğneme bebeğin sidikli olacak diorrr
:26::26::26::44::44::44: ayyy ben hiçbişey anlamadım benim ilk hiçbir bilgimde yokk cahil cahill mi doğurcam bu site olmasa halim perişandı valla İYİKİ VARSINIZ..Selam kızlar nasılsınız güzel bir cuma günündeyiz. Yavaş yavaş artık doğum şekillerinden de bahsetmeye başladık tecrübeli olan arkadaşlar neyin ne olduğunu bildikleri için karşılaştırma yapabiliyorlar ama bence hiç bilmeyen daha avantajlı gibime geliyor. Ben mesela dış gebelikten açık ameliyat olduğum için sezeryan işini öğrendim, ama normal doğum konusunda tereddütlerim var sancı ve ağrıdan korktuğum için değil benim (kötü bir tabir olur mu bilmem daha nazik nasıl yazılır onu da bilemedim) vajen ve anüs arası birbirine çok yakın o yüzden kesinlikle benim gibi olan var ise kesisiz kendi kendine yırtılmasına izin vermesin direk en kolay yer olarak boyuna yırtılma olur enine kestirmeniz yararınıza.
:26::26::26::44::44::44: ayyy ben hiçbişey anlamadım benim ilk hiçbir bilgimde yokk cahil cahill mi doğurcam bu site olmasa halim perişandı valla İYİKİ VARSINIZ..
ALLAH kabul etsin arkadaşım....
bu arada ben ilk 2-3 tane damla nar suyu koymayı düşünüyordum bebeğimin ağzına ,
nar suyu gaza iyi geliyormuş ama evde zemzem suyumda var acaba ondan mı versem ya....
bak aklımı karıştırdın şimdi....
hurma da iyi fikir ama bebeğime tatlı gelirde sütü almazsa çok üzülürüm açıkcası....
günaydın ve hayırlı cumalar arkadaşım...
haaaaaaa, işte orda olay sende kopacak,
kocişle evden çıkmadan pazarlık yap, alttan gir, üstten çık, sonrası için bir program yap ve ordan erkence kaçıver....
ama yok ikna edemezsen sanırım o gün orda çivili kalablirsin.....
gayet hoş....
yarm elma gönül alma, iyi etmişsin arkadaşım....
Mrb kızlar stada gittim geldim ama güneş kandırıyormuş bir soğuk bir rüzgar, müdüre dedim hocam yarın gelmesem düşündü durdu o curcunada ne yapacaksam varlığım bile anlaşılmıyor ki,bazen çok anlayışsız oluyor insanlar
cnm ben maltoferin şişelerdeki şurubunu kullanıyorum kan ilacı olarak tadı müthiş şiddetle tavsiye ederim:)
bu fikir iyimiş aslında bizimkiler resimlere pek meraklıdır ama biz aynı şehirde değiliz sanırım geçiştiricem daha önce çay makinesi almıştım hem artık bizim anneler günümüz herkes bize alsın:)
cnm yaa sabah kahvaltı yaptım gittim geldim kurt gibi açım ne yiyeceğimi şaşırıyorum hatta bazen masayı toplayıp kaldırıyorum bulaşık makinesine yerleştiriyorum sanki yine acıkıyorum
Allah kabul etsin cnm Feth suresini okurken İnşallah Amin diye bir cümle geçiyor orda dua edersen duaların kabul olunurmuş , buarada hurma doğum sancılarını kasılmaları azaltıyormuş lifli olduğu için de sağlıklıymış zaten diyetisyenlerde hep tatlılarda tatlandırıcı olarak hurma ya da hurma suyu kullanıyorlar
ben de özel hastanelerin sezeryana çok fazla yönlendirdiğini düşünüyorum ben hala hastaneye karar veremedim aslında özelde yapmayı düşünmüyorum, normal olursa burda devlet hastanesinde yapıcam arkadaşım burda doğum yaptı ebelerden çok memnun kaldı sabah olmuş akşama evine göndermişlersezeryan olursa da ne yazıkki bana yaklaşık 1 saat uzaklıkta olacak, çook kararsızım ve daha çok korkutuyor beni
evet canım mayıs 15 den sonra başlıcam ben de yemeye yani 34 haftalık falan olsun da .. çünkü kas gevşetii özelliği de var.. şimdiden gözüm korkuyor açıkcası yemiyorum son bir ay yicem...
Selam kızlar nasılsınız güzel bir cuma günündeyiz. Yavaş yavaş artık doğum şekillerinden de bahsetmeye başladık tecrübeli olan arkadaşlar neyin ne olduğunu bildikleri için karşılaştırma yapabiliyorlar ama bence hiç bilmeyen daha avantajlı gibime geliyor. Ben mesela dış gebelikten açık ameliyat olduğum için sezeryan işini öğrendim, ama normal doğum konusunda tereddütlerim var sancı ve ağrıdan korktuğum için değil benim (kötü bir tabir olur mu bilmem daha nazik nasıl yazılır onu da bilemedim) vajen ve anüs arası birbirine çok yakın o yüzden kesinlikle benim gibi olan var ise kesisiz kendi kendine yırtılmasına izin vermesin direk en kolay yer olarak boyuna yırtılma olur enine kestirmeniz yararınıza.
ayy sen de mi dış gebelik mağdurusun... biz bunu konuştuk mu bilmiyorum gerçi de... aynen kuzum ben de mağdurum da mağdurum... yani yarım sezeryan geçirdik aslında... ama ben çok kolay toparlamıştım ilk gün biraz zor oldu ama 2. gün gezmeye başladım haftasına temizlik ütü her işimi yapıyordum o kadar yani... sırf bu yüzden doğum için dr umu değiştirdim beni ameliyat eden dr a gidiyorum artık... çünkü kadının eli hakkaten müthiş kimle konuşsam çok kolay toparlandım diyor... normal doğuma da giriyormuş... allah kerim artık ama sanki sezeryan istiyor gibiyim de nasılsa göbeğimde iz ver bir de aşağıda olmasın mı diyorum bazen...:26:
tatlım yedirmiyosun zaten hemen alt dudağına ve üst dudağına bir kez dokunduruyorsun o kadar... hurmayı ikiye bölüp tatlı yerini.. yani bebek tadını bile almıyor aslında... çünkü dediğin gibi tatlı gelebilir sonuçta ve bebek süt içmek istemeyebilir... Ama gönlünü ferah tut Allah ın izniyle hepimizin sakır sakır sütleri olacak insallah emzirmediğimiz zamanlarda akacAK böyle göğsümüzden o kadar çok olsun insallah...
Mrb kızlar stada gittim geldim ama güneş kandırıyormuş bir soğuk bir rüzgar, müdüre dedim hocam yarın gelmesem düşündü durdu o curcunada ne yapacaksam varlığım bile anlaşılmıyor ki,bazen çok anlayışsız oluyor insanlar
evet canım mayıs 15 den sonra başlıcam ben de yemeye yani 34 haftalık falan olsun da .. çünkü kas gevşetii özelliği de var.. şimdiden gözüm korkuyor açıkcası yemiyorum son bir ay yicem...
ayy sen de mi dış gebelik mağdurusun... biz bunu konuştuk mu bilmiyorum gerçi de... aynen kuzum ben de mağdurum da mağdurum... yani yarım sezeryan geçirdik aslında... ama ben çok kolay toparlamıştım ilk gün biraz zor oldu ama 2. gün gezmeye başladım haftasına temizlik ütü her işimi yapıyordum o kadar yani... sırf bu yüzden doğum için dr umu değiştirdim beni ameliyat eden dr a gidiyorum artık... çünkü kadının eli hakkaten müthiş kimle konuşsam çok kolay toparlandım diyor... normal doğuma da giriyormuş... allah kerim artık ama sanki sezeryan istiyor gibiyim de nasılsa göbeğimde iz ver bir de aşağıda olmasın mı diyorum bazen...:26:
Daha önce konuştuk canım evet benimde çok rahat geçti ameliyat sürecim hatta kimse inanamadı hiç mi gıkı çıkmaz bir insanın diye ki ben 5. günü işime gitmiş insanım.
bendeki hafıza balık hafızası zaten...
Canim azar azar yemeye calis, bir de yanmis yagli bir sey yeme buna pogaca borek de dahil, sonuca firinda yaniyorlar bir derece. Cok zor bilirim ama baska turlu basa cikilmiyor.biz yemekten geldik, kızlar ben ne yesem midem kabule tmiyor artık herşey yakıyor midemi, ben de artık dikkat etmekten vazgeçtim, herşeyi yiyorum valla canım istedikçe, nefesimi kesti dün akşam midem kaynamaktan yaaa, artık karar verdim bir kase yogurt götürcem yemekhaneye. cacık yiyorum ama onda da salatalık var, daha mevsimi de deil, ben yogurdu öyle kasık kasık yiyemem, yemegin yanında accık accık gider heralde...
Kuzenin nasil dusmus anlatsan yaadoğumda ebeler bu kadar aktifmi yaa:44: eşim bana bir doğum hastanesinde tanıdık ebe buldumm gidip tanışalım çok iyiymiş, doğuma oraya gideriz dedide bende ne ebesi boşver dedimm.. hemen kadını bulup kanka olmam lazım.. o doktorlardan daha çok ilgilenecekse 'kolay doğum için her yol mübahtırr' felsefem budur artık..valla gerçekten çok çevremdede bir tane güzel bişey anlatan yokk.. hele gün içinde gelen bayan müşteriler allah kurtarsın demiyormu?? sinir oluyorum sanki hapise düşmüşüm.. kimse sıradan bişeymiş gibi bakmıyorkii... benim kuzenim yengemin paçasına düşmüş yaa benimde inşallah plasentam yukarı çıkarsa normal istiyorum çok... inşallah hepimiz istediğimiz gibi doğum yaparızz hayırlısıyla.. sonradan hiçbir hamileye kötü bişey anlatmıcam ben:26:
Bi dakka ben bunu bilmiyorum galiba, epizyo kesisi enine mi yapiliyor? Yani vajinadan anuse dogru olan yer degil mi???Selam kızlar nasılsınız güzel bir cuma günündeyiz. Yavaş yavaş artık doğum şekillerinden de bahsetmeye başladık tecrübeli olan arkadaşlar neyin ne olduğunu bildikleri için karşılaştırma yapabiliyorlar ama bence hiç bilmeyen daha avantajlı gibime geliyor. Ben mesela dış gebelikten açık ameliyat olduğum için sezeryan işini öğrendim, ama normal doğum konusunda tereddütlerim var sancı ve ağrıdan korktuğum için değil benim (kötü bir tabir olur mu bilmem daha nazik nasıl yazılır onu da bilemedim) vajen ve anüs arası birbirine çok yakın o yüzden kesinlikle benim gibi olan var ise kesisiz kendi kendine yırtılmasına izin vermesin direk en kolay yer olarak boyuna yırtılma olur enine kestirmeniz yararınıza.
Bunu bilmiyordumCanım bizde de sakız çiğneme boklu olur derler.
Canim azar azar yemeye calis, bir de yanmis yagli bir sey yeme buna pogaca borek de dahil, sonuca firinda yaniyorlar bir derece. Cok zor bilirim ama baska turlu basa cikilmiyor.
Kuzenin nasil dusmus anlatsan yaa
Bi dakka ben bunu bilmiyorum galiba, epizyo kesisi enine mi yapiliyor? Yani vajinadan anuse dogru olan yer degil mi???
Bunu bilmiyordum
canım benim aslında çok şey bilmekte fazla iyi birşey sayılmaz sen bilmen gerekeni öğren gerisini çok kurcalama benim huyumdur sağlıkla ilgili herşeyi öğrenicem araştıracam sorulduğunda bilmiyorum dememek için.
Canım özellikle dr. uyarın, enine yaptırın yoksa canınız çok fazla acır geç iyileşir ilişki sırasında çok zorluk çekersiniz. Zaten normalde yırtılma aşağı doğru olur kesilmesine gerek kalmaz ki.
Canim azar azar yemeye calis, bir de yanmis yagli bir sey yeme buna pogaca borek de dahil, sonuca firinda yaniyorlar bir derece. Cok zor bilirim ama baska turlu basa cikilmiyor.
Kuzenin nasil dusmus anlatsan yaa
Bi dakka ben bunu bilmiyorum galiba, epizyo kesisi enine mi yapiliyor? Yani vajinadan anuse dogru olan yer degil mi???
Bunu bilmiyordum
tatlım valla tam anlatmadılar etkileniyorum die ama laf arasında..valla dedi yengem benim ilk doğumumdu hastaneye gitmek için çıktıkk kapının önünde bebek paçama düştü dedi.. hatta allahtan bişey olmadı filan dedikk.. o kadar kolay olan var artık bünye meselesi.. bizim komşunun kızı 19 yaşında doğum yaptıı adet sancısından farksızdı diyorr
tatlım valla tam anlatmadılar etkileniyorum die ama laf arasında..valla dedi yengem benim ilk doğumumdu hastaneye gitmek için çıktıkk kapının önünde bebek paçama düştü dedi.. hatta allahtan bişey olmadı filan dedikk.. o kadar kolay olan var artık bünye meselesi.. bizim komşunun kızı 19 yaşında doğum yaptıı adet sancısından farksızdı diyorr
kişiden kişiye değişiyormuş canım annemde erkek kardeşimi 5 kilo doğmuş 10 dk sürmedi diyoo ayy inş.bnde olurum
5 kilomu bide 4 kilodan sonra sezeryan olması gerek diyolar demekki buda yalan annene çektiysen valla yaşadınn
kişiden kişiye değişiyormuş canım annemde erkek kardeşimi 5 kilo doğmuş 10 dk sürmedi diyoo ayy inş.bnde olurum
annene maşallah canım ablam hemşiredir benim geçen haftalarda yanına gittiğimde arkadaşlarından biriyle görüştüm de 4,5 kilo doğmuş kızı ilk doğumunda 13 sene önce kadını öldüreceklermiş ebeler dr. Fosur fosur uyuyormuş kaldırıp dr. Bey bebek çıkmıyor sezeryana alalım mı diyememişler kadında içten dıştan toplam 40 dikiş atılmış allah korusun böylesinden de.
benim kayınvalşdem de görümcemi 4 buçuk kilo ile doğurmuşşş... O zaman sezeryan pek yapılmıyormuş zaten.. Ama yırtılmadık yerim kalmadı diyor şekil bozukluğu da çabasıymış.. Bence 4 kilo üzerini zorlamamak lazım normal doğum için...
Canım özellikle dr. uyarın, enine yaptırın yoksa canınız çok fazla acır geç iyileşir ilişki sırasında çok zorluk çekersiniz. Zaten normalde yırtılma aşağı doğru olur kesilmesine gerek kalmaz ki.
Ay vallahi bi yasima daha girdim.Ben hep vajinadan makata kesiliyor saniyordumonu ben de duymuştum enine yaptırıncaz daha kolay iyileşiyormuş... dr la doğum öncesi konuşmak lazım bunu da...
Vay bee... Hic mi ikinma falan gelmemis ki yazik? Insallah kafa ustu dusmemistir yavrum yaa..tatlım valla tam anlatmadılar etkileniyorum die ama laf arasında..valla dedi yengem benim ilk doğumumdu hastaneye gitmek için çıktıkk kapının önünde bebek paçama düştü dedi.. hatta allahtan bişey olmadı filan dedikk.. o kadar kolay olan var artık bünye meselesi.. bizim komşunun kızı 19 yaşında doğum yaptıı adet sancısından farksızdı diyorr
Halam 5,5 kilo dogurmus normal dogumla kuzenimi. Diger halam ise bundan 45 yil once sezaryen olmus doguramayinca, karnini kaburgadan ta asagiya kesmisler. O zamanlar bikinideki yatay kesiyi bilmiyorlarmis.5 kilomu bide 4 kilodan sonra sezeryan olması gerek diyolar demekki buda yalan annene çektiysen valla yaşadınn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?