onlar mı yapacakkk nasıllll
MERHABA JAPONES ARKADAŞIM....Selam kizlar, nasilsiniz? Biz fena degiliz, bugun kizimin sessiz gunu, arada azicik oynayip duruyor. Artik alistigim icin korkmuyorum. Et bagliyordur insallah
Okudugun kadariyla herkeste kaburga ve bel sorunlari baslamis. Ozellikle 26-30 hafta arasi diyebilecegim bir zaman diliminde cok cogaliyor bu agrilar. Kaburgalarin hemen altinin acimasi bebegin oralara ulasmaya baslamasinin habercisi. uun sure ayni pozisyonda olmamak lazim ama calisan arkadaslar icin zor olsa gerek. Ben bile haftada iki gun gittigim ve 3 saat icinde sadece 15 dakika ayaga kalkabildigim kursumu birakiyorum haftaya. Uzun sure oturunca kramp giriyor bacaklarima. Biraz da bahane tabii, biktim senelerdir bu garip dili ogrenmeye cabalamaktan.
Hani onceki mesajimda demistim ya annemin halasini anlatacaktim size, onu yazayim istiyorum. Annemin halasi bilmem kacinci bebegine hamileyken, her zamanki gibi tarlalarinda calisan irgatlara ogle yemegi goturmeye cikmis.(Annem Eskisehir-Seyitgazi'li. Olayin gectigi yer Sucahattin Koyu) Tarlaya varmis, yemeklerini vermis. Donus yolunda sanci girmis. Anlamis dogum yapacagini, bir agac altinda kendi kendine dogum yapmis. Gobek bagini tasla vurarak koparmis, ic etegini cikarip bebegini sarmis sarmalamis. Azicik dinlenip eve gitmis, bebegini yikamis, kendi yikanmis. Giyinip bebegini de yanina yatirip dosegine girmis. Az sonra eniste eve gelmis karisina seslenmis, ses yok. Adamcik bir de gitsin baksin ki bebecigi kucaginda karisi
Yani diyecegim o ki, rabbim kendi kendimize bile dogurabilecegimiz, ayaga hemen kalkabilecegimiz bir mekanizma vermis bizlere zaten. Bir de bizler doktor kontrollerinde, her turlu kotu olasiliga hazirlikli bir ortamda neden normal dogurmaya korkuyoruz ki? ben kesi olayini dahi anlamiyorum, annelerinizde var mi? Benim annemde beni dogururken yok, ki ilk dogumuyum.
Umarim bu hikaye sizi rahatsiz etmemistir, beni hep rahatlatan bir hikaye olmustu ama yine de kismetsizligimden kesildim. Neyse iste boyle...
keşkem bende kabak yüklesem de gelsem..Bahsettiğin olayın çok benzerini yaşan bi teyzeyle tanışmıştım yıllar öcne anneannemlerin köyünde. Bizim teyze de kabak tarlasına gider gelirmiş. Doğumu yapmış, sarmış getirmiş, yolda "hayırdır yine kabkları yüklenmişsin" diye soranlara "yok bu sefer bebek" demiş hatta..
Bu arada dün gittim ben de doktora. Doğumu konuştuk, son ana kadar normal olması için uğraşıcaz, zaten şu an herşey yolunda normal yapabilirsin dedi. Ama şeyi anlamadım, "ben diyelim gece 3'te ssancılandım, sizi çağırsam gelecek misiniz hastaneye" dedim (devlet hast. bu arada) o da "hayır kanunen yasak, hangi doktor varsa o yaptırmak zorunda, hatta normal doğumu ebeler yaptırıyor.Ama seni benim nöbetime denk getiririz suni sancıyla" dedi.. Biraz garip geldi bana ama bakalım..
ay ben sanırım buna benzer bişey yapıcam....Naapsam acaba gidip ebelerle tanışıp kanka mı olsam, rüşvet mi teklif etsem?
hoşgeldin aramıza, hayırlı uğurlu olsun, jkorkma diyoruz ama endişelen çünkü bundan kaçış yokSlm kızlar ben deniz 26 haftalık hamileyim temmuz 28 de doğum olacak inşallah kızım gelecek ama ben çok korkuyorum herşeyden :))))
işte ben ona gelemem esra...Valla oyle birine denk gelirsen sana tavsiyem sudur ki, ac bayramlik agziniDogururken beni tersleyecek insani pisman ederdim herhalde. Bazi hkayeler duydum ssk ebeleri hakkinda -tabii genelleme yapmamak lazim ama- hamileleri azarlayan eden, vallahi gebertirim onlari ben. Ay neyse gaza geldim
..tatlım yedirmiyosun zaten hemen alt dudağına ve üst dudağına bir kez dokunduruyorsun o kadar... hurmayı ikiye bölüp tatlı yerini.. yani bebek tadını bile almıyor aslında... çünkü dediğin gibi tatlı gelebilir sonuçta ve bebek süt içmek istemeyebilir... Ama gönlünü ferah tut Allah ın izniyle hepimizin sakır sakır sütleri olacak insallah emzirmediğimiz zamanlarda akacAK böyle göğsümüzden o kadar çok olsun insallah...
benimde paçama yapışıversin bebeğim ya....tatlım valla tam anlatmadılar etkileniyorum die ama laf arasında..valla dedi yengem benim ilk doğumumdu hastaneye gitmek için çıktıkk kapının önünde bebek paçama düştü dedi.. hatta allahtan bişey olmadı filan dedikk.. o kadar kolay olan var artık bünye meselesi.. bizim komşunun kızı 19 yaşında doğum yaptıı adet sancısından farksızdı diyorr
kesinlikle değişiyor bende 4 kilo 900 gram doğmuşum , ama annem mahvoldum diyor....kişiden kişiye değişiyormuş canım annemde erkek kardeşimi 5 kilo doğmuş 10 dk sürmedi diyoo ayy inş.bnde olurum
umarım anneme değilde teyzeme çekmişimdir....5 kilomu bide 4 kilodan sonra sezeryan olması gerek diyolar demekki buda yalan annene çektiysen valla yaşadınn
aman ALLAH'IM.... 40 dikiş mi........Annene maşallah canım ablam hemşiredir benim geçen haftalarda yanına gittiğimde arkadaşlarından biriyle görüştüm de 4,5 kilo doğmuş kızı ilk doğumunda 13 sene önce kadını öldüreceklermiş ebeler dr. fosur fosur uyuyormuş kaldırıp dr. bey bebek çıkmıyor sezeryana alalım mı diyememişler kadında içten dıştan toplam 40 dikiş atılmış Allah korusun böylesinden de.
selam kızlar,
az önce apar topar çıktım eve zor yetiştim, midem fena oldu ve çıkardım biraz..Nooldu bana anlamadım..
Şİmdi de eşimle acaba samsuna gitsek mi dye dşünüyoruz..bugün okulda arkadaşlar daha hiçbişey almadığımı öğrenince ne duruyosun valizini hazırla dediler.
ne dersiniz 19 mayıs geç mi, yada bugün gidip yarın alışveriş yapıyım mı biraz..
Daha kendime ve bebeğe çöp dahi almadım yanii
Bi de liste lazım tabii bana..ne alıcam ben ya?yardım edin bana.....:84:
tabi canım bakıyor sende almıs basını
gitmis personel elinde jiletle geliyor
dogumdan once o yapıyor
bebiş iyi aman canım ohh...bebeğe etkisi olur muymuş peki bu durumun..bu arada kızım coştuu bıdığımmkızlar bugun randevum cok sukur ii gecti
uzun uzun bi muhabbet ettik dr.umla
cunku oglum kendini pek gostermedi
ben 2 kilo almısım kızdı dr.bu arada normal
dogumu konustum eşim ozellikle sancı gelir
gelmez doguyor mu kısmına takıldı dr.ilk dogumlarda
sancıdan sonra hemen die bisey yok dedi en az 3
en fazla 12 saatmis epidural da dogum anında surekli
verilmiyormus sadece sancı azaltmak için veriyorlarmıs
baktılar acılma istedigi kıvamda ondan sonr kesiyorlarmıs
cunku acı hissetmezsek anne kendini salıp ıkınmıyormus:26:
Bide gaviscon verdi hala vitamin vermedi balık yemedigim için
kızdıHala bobrek problemi devam ediyor biri digerinden
biraz buyuk
:)) teşekkürler canım, okuyorum işte bol bol boş zamanlarımda.
mustelanın sitesi bu, yasaklanmış olamaz, sapıtmıştır.
ücretsiz ayşe öner seminerleri, giden arkadaşalrım çok memnunlar hayran kalmışlar, bebek masajı, bebek banyosu, doğum vs anlatıyo.
Özel Hisar Intercontinental Hospital
16 Nisan Cumartesi
23 Nisan Cumartesi
7 Mayıs Cumartesi
14 Mayıs Cumartesi
Medical Park Göztepe
2 Nisan Cumartesi
9 Nisan Cumartesi
Kozzy Alışveriş Merkezi
21 Mayıs Cumartesi
28 Mayıs Cumartesi
Yalova(Özel Yalova Hastanesi)
15 Mayıs Pazar
katılmak için veya detaylı program için bilgi@dharmailac.com a mail atılıyo.
maşallah hayırlı olsun canım. seninki de abartmış 2 kilo çok mu ya?
benim de iyi geçti. çok iyi dedi doktor, normal doğuma hazır mısın dedi bana da. hazırım dedim:)
kızlar bugun randevum cok sukur ii gecti
bide gaviscon verdi hala vitamin vermedi balık yemedigim için
kızdıhala bobrek problemi devam ediyor biri digerinden
biraz buyuk
bebiş iyi aman canım ohh...bebeğe etkisi olur muymuş peki bu durumun..bu arada kızım coştuu bıdığımmMaşşallahh tepik savurmadan bir oldu hiçde yorulmuyor aynı anası gibi
yaptıran var mıdır yaa... ayy yokk tertemiz giderim allahın izniylee
aman maşallah canımbenimkininde
kafa asagıdaymıs aman dedim erken mi dogrucam
yok canım suan yapacak bisey dogunca ultrason
falan cekilmesi gerecekmis
mecbur yapıyorar canım normal
olursan eger kıldan enfeksiyon
riskin var o bolgenın temiz olması
sart sezeryanda problem degil zaten
orayla işleri yok sadece kasıkda varsa
oraya yapıyorlar
hadii gözünn aydınn ne güsell evet darısı bi an önce bizeee inşallahhh
al bendende o kadar belim , KABURGALARIMMMMMM OFFF OFFFF
ne mutlu canım sana
öyle pembe felan istemiyorum tatlım zaten ya krıkk beyaz yada krem olcak..hem 2.çocuk için hemde klasik daha hoş duruyor..halısını renki alırım oyuncaklarla benzer zaten bebek odasına..bakalım artık modeli beğenirsem sonra duvar için kağıtlar var onlardan alıcam..DÖNENCE ALICAM onuda dün öğrendimayy müdür de :76::76:sende sık dişini sabret kurutluyorsun sonuçta...bana daha çooook varr.offff
hayırlı olsun cnm ben iznimi doğum sonrasına bırakıcam sanırım zaten 2 ayım yaz tatiline gidiyor canım çook sıkılıyor
ben 2.ciyi çok beğendim krem olması ve ağır duruşu hoşuma gitti açıkçası
anladım canım, hakkımızda hayırlısı, ben dikişlerim var diye normal yapamam sanıyordum, laparoskopi engel deilmiş, ama sen açık da olmuşsun, inşallah bundan sonra hersey istediğin gibi olur.
ayyyy ne kadar güzel, inşallah saglıkla gecirirsin evdeki vakitlerini de, darısı basımıza zazezcim, doya doya ilgilenirsin hem kendinle hem bebişinle
alt sağdaki hariç hepsi hoşEki Görüntüle 182865 Eki Görüntüle 182866 Eki Görüntüle 182867 Eki Görüntüle 182868 Eki Görüntüle 182869
bunlardan hangisi güzell teyzem sıkıştırıyo modeli ve rengi vermem gerek hazirana ancak yetiştirirm yavaş yavaşda düzersin diyor
o sana şimdiden hayırlı olsun o zaman Zehra'cım, izin vakti geldi ha....selaaaaaaaam
okulun son gününü hayrlısıyla bitirmenin sevincini yaşıorum
çok güsel bi duygu darısı en kısa zamanda başınıza
yarın 23 nisan için gidicem program düzenleme görevi benimde bu sene
bide pzt. yeni öğretmenle tanışıp şöle bi anlatırım durumlarııı
sonra beni tutabilene aşk olsunnn
nasip işte herşey....Kızlar buarada benim ablamda 4,5 kg ile doğum yapmıştı kendi dru seminere gittiği için bulunamadı ve sezeryanla olması gerekirken normal doğuma aldılar ablam şimdi iyiki öyle olmuş diyor ama annem ablamın halini anlatırken damarları çıkmıştı diye vahlanıyor, ablam da çok narindir ben de hep kendime o bile yaptıysa bende yaparım diyrm ama hala kesi olayı kafamı karıştırıyor ablamda fazla araştırıp düşünme bazı şeyleri oluruna bırak çok bilmek iyi değil diyor haklı da sanırım ailenin dr.u gibi oldum birinin sıkıntısı olsa arayıp internetten araştırsana diyor, eşimin ve görümcemin rahatsızlıklarını drdan önce söylemişliğim var da
cetrefilli, kesinlikle katılıyorum sanamaşallah sana:)
allah kaldıramayacagımız yük vermezmiş, ben hep şöyle düşünüyorum, kızımı cok zor buldum, bir sürü operasyondan falan gectim. ama hiç birinde (tüp bebek tedavisindeki yumurta toplama hariç) ah vah etmedim. çünkü bebeğimi o kadar çok, o kadar içten ve tutkuyla istiyordum ki, demek ki o zamanlar bu yükü kaldıramayacaktım, sonra kendiliğinden geldi kızım. ve düşünüyorum ki benim onu dünyaya sağlıkla getirmem için her türlü mucize bedenimizde saklı. iş ki onları ortaya cıkaralım, orda da doktorumuz ebemiz yol gösterecek bize. yeter ki saglık olsun, kesiydi, dikişti, hiç korkmuyorum ben bunlardan. çünkü dogum hikayelerinin hemen hepsinde (en sancılı olanlarında bile) bebek kucaga verildiginde tüm acı ve sıkıntılar bitiyor denilmiş, bizde öyle olucaz allahın izniyle
ben bu hafta gidicemm...gidip aldırcam yoldurcammkirli kirli ay ne ayıp olurr..temiz temiz gitmek en iiyisi canımm çokda tombk oldum kendim hayatta yapamam
ben bu hafta gidicemm...gidip aldırcam yoldurcammkirli kirli ay ne ayıp olurr..temiz temiz gitmek en iiyisi canımm çokda tombk oldum kendim hayatta yapamam
hayır olsun canım iş mi yogun
bende yeni geldim yoğun biraz
hafifledi rahatlamak için kactım buraya
kızlar bugun randevum cok sukur ii gecti
bide gaviscon verdi hala vitamin vermedi balık yemedigim için
kızdıhala bobrek problemi devam ediyor biri digerinden
biraz buyuk
merhaba hanımlar
biz geldiiiikkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?