ayy hadi inşallahh ama ben şimdiden 12 kilo aldımmm ve kendimi çokkkk ağır hissediyom
evet kızlar hamile ve lohusa diyince fiyatlar fırlıyor.uzun zamandır bişey almadığım için hakettiğim düşündüm ve çok güzel bi 3 lü pijama takımı,2 li bi gecelik takımı aldım.biri pembiş,biri kırmızı.ikisine uygun taç da aldım.bebek şekerimizide beğendim.annemin ellerine,emeğin ve parasına sağlık benii salona soktu hadi bak bakalım bebişinin eşyalarına die.2 tane 3 lü koltuğun üstü dolu eşya almış.ben alamıyorum die hep paniktim ama annem herşeyi hatta benim düşünemedğim şeyleri bile almış.kızlar nasıl güzeller anlatamam size.ama tokata getirmedim çünkü bizde adettir bebek dürüsü gelir.o zaman bohçalarla getircek annem.hele kızlar bi mevlüt kıyafeti almış analı kızlı takım bittimm
ay bu arada arkadaşım bana bebek hediyesini almış. çok güsel bir bebek anı defteri. 1 yaşına kadar yaptıı herşeyi yazabileceğin fotolarını yapıştıracağın çk güsel birşeyyy. çok sevindmm
aynen ,ne çabuk geçiyo zaman yaw.. beni de korku sarıyo yavaş yavaş aklıma getirmemeye çalışıyorum..
maaşallah ne imreniyorum.. bize kimse bişey almıyo. annem çok yaşlı ve zaten köyde oturuyo bişey alma imkanı yk. kayınvalidemde bizden almasın yeter zaten..
sayıyom sayıyom 12 hafta var daha var ya diorum sora haziran sonu temmuz die düşününce annaam az kaldı diom.
çok şaşırdım
valla bu hesap işini ben de pek kıvıramıyom.kaç aylık hamileyim kimi 7 diyo,kimi 6.5. bi de matematikçiyim ben..
kızlar hamile dönemi bitsin emzirme de bitince dukan diyetine başlıcam< araştırdım güsel bişi
canım benim Allah size sağlık güç kuvvet versin kendiniz alırrsınız.annem bu kadar almasa mecbur ben alıcam.sen de eksiklerini gördükçe alırsın sıkma canını.eşim tarafından bizim de tık yok.canları sağolsun diecemiycem bu onlara yol su elektirik olarak dönecekçünkü alma imkanları filan var gayet de şehir merkezindeler
aynen ,ne çabuk geçiyo zaman yaw.. Beni de korku sarıyo yavaş yavaş aklıma getirmemeye çalışıyorum..
Maaşallah ne imreniyorum.. Bize kimse bişey almıyo. Annem çok yaşlı ve zaten köyde oturuyo bişey alma imkanı yk. Kayınvalidemde bizden almasın yeter zaten..
64-76 canım ya
7 bitti diom ben bugün itibariyle. daha çok hoşuma gidio
valla bu hesap işini ben de pek kıvıramıyom.kaç aylık hamileyim kimi 7 diyo,kimi 6.5. bi de matematikçiyim ben..
Malum 1 ay 4 hafta+3 gündür. Yani 4 haftayı 1 ay saymak baştan yanlış bi iş.
3 ay tam olarak 13 hafta demektir. Yani 13 haftalıkken 3 aylık olmuştuk (12 değil).
Aynı şekilde 13*2=26 yani 26 haftalıkken 6 aylık olmuş oluyoruz. Yani 26. haftada 6 bitiyor 7 ye giriyoruz.
28. haftasında olan birisi soranlara 6,5 aylığım diyebilir.
30+2 ye geldiğimizde 7 aylık olacağız tam olarak.
34+5 te yaklaşık 8 aylık olacağız.
39. haftamızda ise tam 9 aylığız.
Malum 40. hafta geldiğinde de 9 ay 7 günlük olacağız. Yani eskilerin dediğin 9 ay 10 gün de bebek doğara lafı 40+3 e denk gelmiş olacak.
Ay olarak saymanın en kolay yolu ise şudur:
Eski usul; mesela benim SAT ım 9 ekim. 9 kasımda 1 aylık oldum, 9 aralıkta 2 aylık, ...., 9 nisanda 6 aylık, 9 mayısta 7 aylık, 9 haziranda 8 aylık, 9 temmuzda 9 aylık, 16 temmuzda da beklenen doğum tarihim (9 ay + 7 günlük)
ben de ben de katılıyım mı?? korkudan tartıya çıkamıyorum..
aynen o amme hizmetleri benim tarafımdan da bilahare iletilecek malum şahıslara..
sende kendi zevkine göre kafana göre alırsın canım ne güzel benimde kaynanam almış ama ne aldığını görmedim bile almamış gibi davranıom o yüzdenallah sağlık versinde
bende 65 le kaldım şu an 74
niye ki canım...sayıyom sayıyom 12 hafta var daha var ya diorum sora haziran sonu temmuz die düşününce annaam az kaldı diom.
çok şaşırdım
ben daha fazla aldım canım 65 le kaldım 80 im şimdi64-76 canım ya
o nasıl bi diyetmiş canım bi bakım bende araştırayımkızlar hamile dönemi bitsin emzirme de bitince dukan diyetine başlıcam< araştırdım güsel bişi
hera arkadaşın bu konuda hesabı benim aklıma çok yattı sizde yollıyım
niye ki canım...
ben daha fazla aldım canım 65 le kaldım 80 im şimdi
o nasıl bi diyetmiş canım bi bakım bende araştırayım
nası buldun bunu ya. hatırlıorum ben de mantıklı ama. benim 7 ay bitti 6.5ay demicemm banane
bi park yatağını bi de ana kucağını aldık oğlumun.. Eşim yaz sezonu açılsın daha güzelleri çıkar diye diye oyalıyo beni..:18::18::18::18::18: Bazen yetişmezse diyorum sonra da amannnnn çıkar bikaç günde alıveririz diyorum..
nası buldun bunu ya. Hatırlıorum ben de mantıklı ama. Benim 7 ay bitti 6.5ay demicemm banane
hep kaynanalardan çıkar böle laflar o yüzden şaşırmadım yani:) araştır bi bakalım uygularıs hep beraber
karnım kaşınıyooooooooo,hart hart hart....
amannn takan kim ki bu arada canım kafam karıştı benim..şimdi ana kucağını dışarıda baba kucağını evde mi kullanıyoz..bunalarıda alıcaz dimii?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?