2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar masallah bebisleri kocaman yapmissiniz kendiniz fit kalmissiniz Benim gunler biraz yogun geciyor bu aralar. Neredeyse aksama dek sokaklardayim, aksam gelince yemek telasi oglani yatir falan derken uzun uzun sohbete vaktim olmuyor hic. Bu hafta ogluma dogumgunu yapacagim simdi de ona hazirlaniyorum. Evde 20 cocuk bir de annelerini agirlayacagim. Pisir tasir ayri bir de cocuklariniz buyuyunce basiniza gelecek; temali parti istiyor artik sipalar. Bizim bu seneki temamiz simsek mcquinn diye bir cizgi film karakteri. Dukkan dukkan malzeme topladim. kagit tabaklar bardaklar, mumlar, balonlar vs. vs... Son uc gunum var, pastasina kadar kendim yapacagim bu gobekle.

Bu arada biz iyiyiz ama artik yurumek merdiven cikmak olum. Tiknefes oluyorum yeminle. Kosturmacaya gucum yetmiyor. Kizim geceleri rahat vermiyor bir de sagdan sola donerken falan canimin acisindan agliyorum. Konfor bitti zor gunler basladi artik. Bazen sabahlari kalkinca kasiklarima dogru vuruyor bu sefer bacak sinirlerim bosaliyor. O zaman da dusecek gibi oluyorum.

Yine bu aralar giyim derdim basladi. Havalar isindi 26 derecelerde falan, askili elbiseler icin erken, uzun kollu giyilemeyecek kadar sicak. Ne giysem krizinden biktim. En son carrefourdan beyaz bir kapri aldim, simdi belini kesip penye dikecegim ki bir alternatifim olsun. uzun uzun tunikler bulmak lazim ama bir turlu istedigim gibi bir sey bulamadim. Sizler neler giyiyorsunuz??

Insallah misil misil uyuyorsunuzdur :97:

Japonese cim biz de nerde olduğunu merak etmiştik yorucu ama tatlı bir telaş olsa gerek herşeyi tek başına yapmak zor olsada bazen bu hazırlıklarla biz de içimizdeki çocuğu ve dahiyi ortaya çıkarıyoruz dikkat et cnm kendine..

En sevdiğim şey temalı doğumgünü hazırlamak ama bu haldeyken gerçekten zor oluyor. Bende kızıma arkadaşın oğluna hazırladım en son hamile hamile senin gibi pastasına varana kadar hiç bir şeyi hazır almadım.
Allah içine sindirsin canım ve kolaylıklar versin

günaydın hepinize arkadaşlar nasılsınız.
Dün çok gezmişiz Doğumdan sonra 1 sene evde olacağım için fazla dışarı çıkamam diye bol bol gezip tadını çıkarmaya çalışıyorum bu günlerin ama şimdi resmen kalçalarım çekiliyor yürürken bugün nasıl temizlik yapacağız bilmiyorum.

Kızımın isim anketine katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Anket devam ediyor. Katılmayanlar yada görmeyenler oylarınızı bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler
teşekkürler

günaydın canım,maaşallah sana,ama kendıne haksızlık etme benım gıbı tombıklervar,bebegı degıl anca kendını besleyen sen de gayet fitsinn maaşallahellerine sağlık valla şimdi pasta olsada yesekk kahvaltı nıyetınee

gunaydın canım,ben oyumu kullanmıstım ankete sanada maaşallah gez sen gez,bende gezıcem de bu gıyınme derdi beni de geriyor bir de saçlarım mahvolmuştu o geriyordu benı,dun kestırdım onu bıraz hafıfledım de kıyafet olayı fena dışarı çıkasım gelmiyoo valla

qqbra

canım şimdi okudum bende geçmiş olsun benım de aklıma hıc kötü şey gelmiyor bebişinn bakar bunun çaresine merak etme sen turp gıbı gelecek kollarına,ee onlarda içerde bizim için hazırlanıyorlar süsleniyorlar değil mi gönlünü ferah tut annesii,kuzumuz sapasağlam doğacaktır

ellerin dert görmesin sağol.
ben normalde de elbise çok giyerim birazda hamilelikte aldım sürekli elbise giyiorum desem yeridir. Elbise altına ayakkabı saç makyaj tamamdır. Alt üste uydurma bu bununla olmadı derdin yok o yüzden biraz rahatım. Sadece son zamanlarda eskiden giydiğim bazı elbiseler düdük gibi durmaya başladı seçeneğim azaldı.

Cuma günü 5 hafta çalışabilir raporu aldım şu 5 haftayı da atlatınca işe gidip gelirken gerisi önemli değil benim için gi eşortmanı giy kotu çık sokağa yapacağım ama doğum iznine ayrılır ayrılmazda evde boya badana işi var. Birde bizim yerler marleydi ve çoğu kalkmıştı ev saahibi hepsini söktürüp ya laminant yada tekrar beton attırıp marley yaptıracakmış. Anlayacağın doğum iznimi evde tadilatla geçirecekmişim gibi görünüyor

günaydın kızlaarrr

japonescimmm kolay gelsin cnm oğlunun doğum gününüde kutlarımm nice senelere......

superisi ohh iyi etmişsin cnm şu boğazlarım bi geçse bende atıcam kendimi dışarııı kimse tutamıcak valla desene asıl işler izinde bi çırpıda biter inşşş şimdiden kolay gelsin cnm

baharatcım günaydın tatlım nasılsın

canım geçmiş olsun sanada inan bizim burası çok rüzgarlı sağ kulağım ağrıyor gezdikçe ama ben dayanamayıp yinede geziyorum. Dediğin gibi bütün işler izine kaldı başıma gelecekleri biliyorum ya ondan gezişim.

Şimdi diyorun iyiki geçen ay kızımın odasını kağıt kaplayıp yerleri halıfleks yapmışım. Birde tüm oda takımını koyu kahveden beyaza çevirmiştik annemle kendimiz boyadık.Aslında saydıklarımın hepsini annemle beraber yaptık ben hakkını nasıl öderim onun bilmiyorum. Kızlarım odası bari yerinden oynamayacak. İçim rahat o yüzden

canım kolay gelsın şimdiden maşşallah senınle aramızda baya var,öndesin 35.haftadan sonra yer döşemelerine kalkışmasaydınız keşke onun tozu pisi seni imahveder,cok zor oluyor valla,sen gıt annene arkadasına eşin halletmeye çalışsın valla durmamaya bak o ortamda,Allah kolaylık versinn

iyiyim canım sana da günaydın,ben o boğaz agrısını 1 ay önce fena şekılde griple tamamladım,bu ayda normalmiş ama dikkat et sen kendıne ben zencefıl bal karışımlarıyla atlatmıştım

sinirlerim bozukkkk kocam ekti bugün beni arkadaşlarıylar proğram yapmış raftinge gitti bana da akşam söyledi sinirimden ağladım niye ağlıyosun karıcım sen böyle yapmazdın diyooo bende sinirimi bozdun karışma ağlıcam diyorum geceye kadar ağladım deli gibi sanki matah var gibi sabah giderkende suratım asıktı böyle yapma bak içime sinmiyor güzel bi şekilde gidiyim diyorr bideee canım sıkıldı baya bii.. bende bugün dışarı çıkarız diye düşünüyodum ne zamandır evdeyim ve çok sıkıldımm neyse haftaya kaldı artıkk bende anneme kahvaltıya gidicem bakalım ordan ne yaparım.... neyse ben çıkıyorumm kızlarr

Sağol canım kaçabileceğimi sanmıyorum bakalım geçen seferki ağır işlerde annem geldi bu seferde eşimin annesini yada kız kardeşini çağırırım diyorum ne yapalım

Canım bozma moralini onlar bizlerin ne düşündüğünü hissettiğini anlayamıyorlar bazı şeyleri karşımızda çocuk varmış gibi tek tek anlatmak gerekiyor. Bak anneciğin yakınındaymış kıymetini bil gurbette olupda canın sıkılınca gideceğin bir anne olmaması ne demek bilirim. çık gez annenle eve kapatma kendini

ben de ne yazık ki yalnızım bugün evde ve nette dolanırken tam bize göre bir site buldum kızlar açıkçası bugüne kadar inceleiğim site ve hatta kitaplardan daha verimli ama önce ordan bir alıntı yazı ekleyeceğim beni çok etkiledi siz de siteye de bir göz atın derim..
''Yeni Anne’lik çok tuhaf bir şey… Öyle bir garip enerji geliyor ki insana, gece defalarca kalkmanıza ve toplamda 5-6 saat bölük pörçük uyumanıza rağmen gündüzleri mutlu mesut geziyorsunuz.

Bir yandan zor gelse de bu defalarca uyanmalar, bebeğinizin 19 günde ne kadar büyüdüğünü fark edince defalarca uyandığınız ve gecenin karanlığında, evin sessizliğinde, herkes mışıl mışıl uyurken siz ve sadece siz bebeğinizi okşayıp koklama fırsatı yakaladığınız için kendinizi şanslı hissediyorsunuz.

Her gün “Bu gece biraz uyuyabilsem” diye geçirseniz de içinizden, bebeğiniz yan odada mıkır mıkır sesler çıkarınca onu ilk ve tek duyan siz olduğunuz için anneliğin ne kadar ayrıcalıklı bir statü olduğunu fark ediyorsunuz.

Bebeğinizi emzirirken minicik, sıcacık elini sizin göğsünüze koyduğunda, küçücük parmaklarıyla sizin parmağınızı sımsıkı kavradığında içinizi kaplayan sıcaklığı tarif edecek kelimeler bulamıyorsunuz.

Bebeğinizi doktor kontrolüne götürdüğünüzde kilo aldığını duyunca seviniyor, ama bir yandan da çok hızlı büyüdüğünü ve göz açıp kapayıncaya kadar koca adam olacağını fark ettiğiniz için tuhaf bir burukluk hissediyorsunuz.

Böyle tuhaf bir burukluk hissettiğiniz için de suçluluk duyuyorsunuz.

Yeni anne olmayı çok, çok seviyor, şimdiden ilk hallerini özlediğiniz bu bebeğinizin kırkını bile çıkarmadan ileride bir tane, bir tane daha yapmak istiyorsunuz.''

gğnaydın fıstıklarrr

bucan paylasımın için tesekkürler

zeytinim sıkma canını ya
ben ne yapayım lanet olası her ay bişi cıkıo
yok 8 mart yok 4 nbisan yok pari genel baskanının gelmesi
yok bakanlardan birinin ziyareti simdide 1 mayıs die sabahın köründe gitti taaa aksama gelecek((( kime kızayım kime sinirleneyim
her hafta bişi cıkıo
bir 2 gun tatilimiz var düşün ((

burcum ve pamugum bebeklerinize masallah canlarım kocaman olmuslar allah nazardan saklasın insallah

ben de burcu gibi ayda yada 1.5 ayda bir agdaya gidiyorum kuaföre gerci yazmıstım size de hani son agdacım değişmişti diye gözümü kararttım gittim yeni gelene de
valla artık arsızlıktan mıdır nedir önüme gelene acıyorum

drlar hemsireler ebeler agdacılar
yakında görmeyen kalmayacak

benim hamilelikten dolayı cok az cıkıyor artık hamilelikte böle oluyor benm vucudum azalıo tüyler

Canim cok sagol, gecmise bakamadim hic, yuz sayfa falan olmus sanirim. Ses verirdim yoksa.

Kizin yetmedi bir de arkadasinin ogluna mi hazirladin Zor is valla, eline saglik, eminim cok guzel olmustur hersey. Cok sagol canim

Gunaydin canim sana da Valla ben de kendime calistim bu aralar. 10 kiloyu devirdim Benim de gozum pastada borekte
Gunaydin tatlim Cok sagol guzel dileklerin icin

Valla Allah hepimize kolaylik versin. Benim koca da ayda en az bir kere seyahate gidiyor. Ustelik ha deyince donecek mesafe degil. Mesela 2 hafta sonra cezayir'e gidecek ve biz ana ogul yine 4-5 gun yalniziz. Neyse ki annem gelecek mayista
Hamilelikte tuy azaldigini duymamistim hic ama benim nedense son 2-3 aydir bacak tuylerimin yuzde 80'i yok oldu. kesin hamilelikle ilgisi var o zaman :26: ay bir tane daha dogursam lazere falan gerek kalmaz di mii

hosgeldin nerelerdeydin bakimm sen görünmüyorsun ay aklına yatıyorsa dogurmayı dogur canım :) tüyler için mi dogum yapıcan allah kolaylık versin eşleri uzun süre yanında olmayanlara... bu dönemlerde insan yanında daha cok arıyor eşini....

bu arada hepinize selamlar.....nasılsınız bakalım... izmirde hava kapalı ruh halimide bozuyo:S

benim kocişte bugün arkadaslarıyla bulusacaklardı ama birinin ufak kızı var cok rahatsızlanınca kaldı ben son anda yırtttım kocişi arkilerine yollamayı

Sokaklari arsinliyordum Valla aslinda 3 cocuk vardi aklimda hep ama bugun az once yasadigim korku 2'de kalma fikrini cakti beynime Kizim o kadar kotu ittirip durdu ki asagi tarafimi, esimle bebis geliyor sandik. Bir sure uzandim ve elimle seklini degistirmeye calistim hafif hafif. Hatta bir ara oyle bir vurdu ki tuvalete kostum nisanim geldi sanip Esim de demez mi dogarsa dogsun 2 kilo olmustur nasilsa diye Ikinci hamilelik bu kadar zor geciyorsa ucuncuyu dusunemiyorum bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…