o kadar sıcak tada zor gerçekten bebişe sadece çıtçıtlı bady alsaydın başka bişey giyemez sıcakta herhalde...akşamları serinliyomu bari biraz....bodrumda karar verdik doğuma şimdi istanbula bu sıcakta git gel yapamam die..bi ara medicana yı da düşünüodum ama şifa en iisi boşver..bodrum ii güzel hoş da çoooook sıcakk bunalıyorumm..denize de giremiyorum güneşe çıkma çok dedi doktor..artık havuza filan giricem sabah erken saatlerde ya da akşamüstü yoksa hakkaten çekilmiomu..burda nisandan itibaren herkes denizdeehastane var evet 4 özel bi devlet hatanesi var..özel bodruma gidiorum bende doğum orda olucakk beğendim baya da içime sindi bakalım artık..yalnız yazın hastaneler acaip yoğun burdaa
o kadar sıcak tada zor gerçekten bebişe sadece çıtçıtlı bady alsaydın başka bişey giyemez sıcakta herhalde...akşamları serinliyomu bari biraz....
hoşgeldin
bizde çoğunlukla haziran annesi oluruz diyoruz...
hastane çıkışlarını yıkadım annem ütüleyip hurca dizdi , hastane çantasına konulacaklar hemen hemen bitti ama daha çantaya yerleştirmedim...
hoşgeldin canım ...benimde muhtemel sezeryan 20 temmuz ama 2 hafta sonra felan yıkamayı düşünüyorum Allah kısmet ederse...
ben geçen hafta yıkadım ütüledim vala aklımda kalmasın dedim..nolucaı belli olmas yanii
kizlar merhaba
Konuya cart diye ortasindan dalacagim ama yorum yapmadan edemeyecegim.
1-Benim oglum 2 hafta onden gitti hep. 37.hafta biter bitmez dogdu, 3620 idi kilosu. Benim de sekerim vardi ustelik. 40 haftayi bekleseydik 4 kilonun cok ustunde dogardi dedi doktorum. Ama oglumda diyabet yok. Yani anne seker hastasi dahi olsa bebekte olacak diye bir sey yok. Her annenin bunyesi farkli, annesinin sekeri olmadigi halde bebegi 4.500 dogan biliyorum. Panik yok yani.
2-Sut sagma makinesi sutu azaltmaz ama kotu makine azaltabilir belki. Ben medela kiralamistim,1 ay sonra bir gosumden 120 cc sut cikarirdi. Sut arz talep meselesidir. Ne kadar uyarilirsa o kadar sut uretir memeler.
3-Besik kisinin istegine bagli bir sey. Ozenirsin 2 hafta kullanirsin atarsin senin bilecegin sey. Ben yapmadim tullu mullu bir sey, icimde de kaldi. Varsin 2 hafta yatsindi.
4-Geceleri emzirmeye bal gibi de gerek var. Benim oglum her 3 saatte bir emdi. Her ay 1 kilonun uzerinde kilo alirdi. Gece gik dese verdim ben sutumu. gecede 4-5 kalktigim olurdu, ne delirdim ne yorgunluktan zafiyet gecirdim. ustelik baslarda uyandirmaya gerek yok, uyurken usulca alir kucaginiza memeyi tikarsiniz agzina. O uykusunda da emer. Uyuyacak cocuk uyur, uyumayacak cocuga nerenizi yirtarsaniz yirtin uyumaz. Ama yeni dogani 5-6 saat emzirmezseniz sarilik olma ihtimali cok yuksek. O kiz goze almis, kendi sorunu.
Ay daha dogurur dogurmaz boyle ahkam kesenlere de kil oluyorum ben.Once tecrube etsinler, milletin tecrubesiyle birlestirsinler. Ayrica bebek ne isterse o oluyor ne yaparsaniz yapin. Benim arkadasimin bebegi kolikti, 6 ay uyumadilar ne gece ne gunduz. O anne bile cildirmadiysa gece 2-3 kalkmaya bize hiiic bir sey olmaz
mrb arkadaşlar.o kadar uzun zamandır yazmıyorumki buraya, özledim walla. ama aralarda hep takip etmeye çalıştım. ben mart sonunda iş değiştirdim. Önceden internet her an elimin altındaydı. Gün boyu yazılanları okuyordum. Sırf 4 B'li memurum diye oradan ayrıldım, askeriyeye geçtim. Hay geçmez olaydım internet yok, onu geçtim cep telefonu yasak, işe girerken cep telefonunu nizamiyeye teslim etmek zorundasın. Resmen bunalıma girdim. İşte kendimi sürekli hapiste gibi hissediyorum
neyse ben asıl size başka bişe anlatmak istiyorum. Çok afedersiniz cumartesiden beri fena halde ishalim. Bugun aile hekimime gideyim dedim acile sevk etti, mikrobik bişey olabilir dedi. Acilde serum bağladılar hemen, gaita tahlili aldılar. Çok şükür mikrobik bişey çıkmadı. Ama kanda enfeksiyon çıktı antibiyotik verdiler.Doktor çok korkuttu dediki "cumartesiden beri nerdesin neden gelmedin, ishal erken doğumu tetikler bilmiyor musun" bilmiyordum gerçektende. Aman aklınızda olsun, bebekle ilgisi yok deyip geçmeyin benim gibi.:79:
bugün çok üzüldüm arkadaşlar....
size yazabilecek gücüde ancak bulabildim kızım maalesef bu 1 hafta boyunca hiç kilo almamış geçen hafta29+5 te 1160 gramdı şimdide 30+5 te aynı...muhtemelen 34.haftayı göremez dedi doktorum 32 de falan doğacak sanırım...şurda 9 gün kaldı 32 ye...çok küçük daha....bugün bir hevesle gittim doktora ve üzülerek çıktım bazen bir şeyi çok detayıyla bilmekte çok kötü ben 3 yıl bebek hemşireliği yaptım prematür bir bebeği nelerin beklediğini çok iyi biliyorum o yüzden daha da üzülüyorum annemi çağırdım bu haftagelecek inşallah ....
herkez kendine dikkat etsin ve lütfen aldığınız kiloları dert etmeyin bebeğiniz kilo alsında gerisi teferruat ben ilk altı ay 7 kilo aldım şuan 1 ayda tam 7 kilo aldım ama yinede bebeğime yaramadı...boşverin kiloyu verilir gider.....
size yazabilecek gücüde ancak bulabildim kızım maalesef bu 1 hafta boyunca hiç kilo almamış geçen hafta29+5 te 1160 gramdı şimdide 30+5 te aynı...muhtemelen 34.haftayı göremez dedi doktorum 32 de falan doğacak sanırım...şurda 9 gün kaldı 32 ye...çok küçük daha....bugün bir hevesle gittim doktora ve üzülerek çıktım bazen bir şeyi çok detayıyla bilmekte çok kötü ben 3 yıl bebek hemşireliği yaptım prematür bir bebeği nelerin beklediğini çok iyi biliyorum o yüzden daha da üzülüyorum annemi çağırdım bu haftagelecek inşallah ....
herkez kendine dikkat etsin ve lütfen aldığınız kiloları dert etmeyin bebeğiniz kilo alsında gerisi teferruat ben ilk altı ay 7 kilo aldım şuan 1 ayda tam 7 kilo aldım ama yinede bebeğime yaramadı...boşverin kiloyu verilir gider.....
canım arkadaşım geçmiş olsun ama anlamadım pek . erken doğum mu olacak??
ayy canımsın ya,kıyamam sana..neden öyle dediki dr kilo almaması nedenmiş. üzülme sakın,inşallah herşey yolunda gider senin ve bebeğin için.. kilolar dert değil dediğin gibi ama sende güzel şeyler düşün tamammı,saakın kalbini karartma.
kızlar ben çatladım sizde çatlaklar ne durumda?göbeğimin sağ tarafında çatlak var ama nedense çatlak bana kötü iğrenç bir şey gibi değilde ben doğum yaptımın bir süsü gibi hoş geliyor nedense...Selülit gibi kötü görünmüyor nedense bana
sağol canım evet erken doğum bekleniyor maalesef...bebeği besleyen umblikal arterde ve rahimi besleyen arterlerde sıkıntı var bir sürü ilaçta kullanıyorum ama oda bir yere kadar...
herkeze iyi geceler benim sola yatmam lazım ....sabah görüşürüz....
canım üzülme herşeyde vardır bir hayır... yaseminin bebeği daha küçük doğdu ama tutundu hayata çok şükür senin bebeğin de çok sağlıklı olacak insallah... üstelik 32 hafta çok da küçük bir hafta değil...kendini üzüp de bebeğini de etkileme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?