2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

benim haftama yakın olupta nst istenen varmı kızlar aranızda şimdi içime bi kuşku düştü bebek geriden geliyo diyemi istedi acaba benden

Canım benim 30. haftamda istedi Dr. Sancın var mı diye bakıyor her ihtimele karşı. Bakılması iyi bir şey:)

Bende dr sorunca sancın var mı diye aynı şekilde cevapladım. Bu 2. hamileliğim olduğu halde sancı nasıl olur bilmiyorum:) Dedim bir ağrı var ama gazdan mı bebekten mi bilmiyorum:) Doğal olarak nst istedi:) Sonuca bundan daha iyi olamazdı dedi ama bu sancı var demek mi yok demek mi bilmiyorum. Ben yok a yordum:)

Ultrason yanıltıyor özellikle 4 kg nin üzerini hasaplayamıyormuş. Bana kilosu3 küsür(hatırlamıyorum bile) 4 kg yi geçmek üzere sezeryan yapmalıyız dedi. Oğlum 4600 doğdu.yani 600-700 gr yanıldı.
Süt sağma makinesı benimki medela bir arkadaştan almıştım. bebek emmediği zaman süper bir yardımcı. Gerektiğinde alınabilir diye düşünüyorum. önceden almak gereksiz olabilir. Sütümüde kesinlikle azaltmadı.
Süslü puset tarzı beşiklerden özendiğim için aldım. İlk 6 ay onda yattı. benim iri bebeğim sığdıysa hepsinim sığması gerek. İyikide almışım yoksa içimde kalırdı.şimdide 2. oğluma kullanacağım.Hatta yenisini alasım varda abartmayayım diyorum:)
Gecede bebiş uyanıyor mecbur emzireceğiz. Gece olmaz yat uyu sabah ı bekle desen anlarmı hiç Benimki öyle çokta uyanmadı.2 defa falan uyandırıyordu beni ve hiç de zor gelmemişti. Çok yorgun olduğum zamanlarda eşim ben uyanmayayım,dinleneyim diye oğlumuza mama hazırlayıp vermiş. Sesini duysam kesin kalkardım ama bebişi salona götürüp; bütün kapılarıda kapatmış sesini duymayayım diye.Zatende yorgun olduğum için sabaha kadar uyuduğum zamanlar oldu.
Arkadaşının bebeği sabaha kadar emmeden nasıl beklemiş merak ettim

canım sana da çok geçmiş olsun. Diğer sayfalarda doğum hikayelerini okudum.Senin gibi erken doğum yapan bir anne moral veriyordum. Çok korkmuş üzülmüş ama bunun gereksiz olduğundan,şimdi yavrusunun yanında mışıl mışıl uyuduğunda bahsediyordu. yerini hatırlasam linkini verecektim ama bulamadım şimdi.Bebeği 1400 falan doğmuş sonra 1000 grama düşmüş şimdi 3500 kg imiş.şubat annesi olacakken Aralık annesi oldum diye bahsediyordu.
Canını hiç sıkma ona can veren Allah inş.anne ve babasıyla güzel bir ömür de verecektir.Bebişi kucağında göreceğin günleri hayal et. Bebişde buna şimdiden alışsın.prematür doğarsa zor olabilir ama o günlerde geçecek biliyorsun...

Boyle bir durumla karsilasman malesef cok talihsiz bir durum. Senin yapabilecegin bir sey yokmus, oncelikle umarim kendini suclamiyorsundur. Sonucta anatomik bir durum gelismis. Ama premature dogan cocuklarin artik yasatildigini da biliyorsun meslegin geregi. Etrafimda cok premature dogum gordum ben. Bir tanesi 550 gr.dan koca bir pasa oldu. Bir tanesi oglumla ayni dogmasi gerekirken 3 ay erken dogdu ve oglumdan daha cin gibi ve kocaman. Baslarda zorluk yasayacaksin ama hepsi gececek biliyorsun. Yine de umidini kesme, biraz daha bekleyince belki bazi seyler degisir. Illa ki 9 gun sonra almasi mi gerekiyor doktorunun? Yani icinde kalsa ne olur?
Bu arada merak ettigim bir sey var, ilac aliyorum demissin ya, kan sulandirici da aliyor musun? Bu konuda bilgim yok ama mantik olarak kan sulanirsa gecisi daha rahat olur mu acaba diye dusundum. Allah yardimcin olsun tatlim, sana acilen "meleklerle yasamak" kitabini almani oneriyorum. Belki mucizen icindedir o kitabin

çok geçmiş olsun canım, doktor acil alalım demediğine göre, çok büyük sorun teşkil etmiyor heralde. 32. haftadan sonra çok uzun süre küvözde kalmaz sanırım. youtube'dan 28. haftalık premature doğanları,29 haftalık doğanları seyrediyorum. hastane evresini atlattıktan sonra normal bebekle pek farkları kalmıyor. en yakın zamanda toparlar inşallah.

baby nurse canım sıkma canını herseyde bir hayır vardır
dogumu nerede yapacaksın
istersen ziyartine geleyim hem kucuk melegimizi hem seni tanımıs olurum gercekten cok isterim bana özelden ulasırsan sevinirim aklım sende olacak 8 gun sonra kavusmak dileğiyle melegine allahım guc versin ikizinize de

günaydın güzelleer

bugün de gecerseeeee yarın bebegimi görücem çok merak ediyorum kaç kg olmus, nstye girecek miyim? ayh sorucam birsürü sey vardı ama doktorun yanına gidince anında ucuyor hersey beynimden:)

babynurse canım allah yar ve yardımcın olsun, sektörün içindesin, neler seni bekliyor biliyorsun, bu senin avantajın olacak, bebegine daha da yardımcı olabileceksin. inşallah güçlü bir bebek olacak ve carcabuk toparlayacak canım. sağlıkla kucagına almanı dilerim...

japones sabahı etmişsin maşallah, nasılsın? gece dinlendiysen daha iyisindir inşallah

Herkese günaydın

günaydın

yarın olmaz artık senin burun kanaman nasıl oldu geçtimi

ben geçmişi okumamştım arkadaşlar yazınca bakıyım dedim yeni gördüm arkadaşım yine bu haftaya kadar gelmiş bebişin 24. haftada olan iyi olan bebişlerimiz var allahın izniyle senin bebeğinde sağlıklıca olur inşallah

günaydın kızlarrrr
herkes için güsel bir gücem bugün olsun
benim içinde öle olsun kızımı görücem bugün inş.

babynurse canımm inş. herşey yoluna girer canımm
arkadaşlarında dediği gibi erken doğarsada biliosun bizim ÇINAR gibi büyük bi umudumuz var
mutlaka zorluklar yaşarsın ama mesleğinin avantajı itibariyle bebeğinin daha çok yanında olabilirsin
Rabbim yar ve yardımcınız olsun inş.
güsel haberlerini bekliyoruz

Gunaydin kizlar

japones sabahı etmişsin maşallah, nasılsın? gece dinlendiysen daha iyisindir inşallah
Sagol tatlim, sabah uyudum aslinda. Esime geceden dedim kahvalti hazirlamaya kalkmayip uyuyacagim diye. Uyudum dinlendim ama baska sorunum var simdi

oglum iki gundur atesliydi, dun dusmustu. Baska sorunu yoktu. Pazartesiden beri okula yollamiyordum. Dun yardimcima tembih ettim atesi yine cikarsa ilac ver diye, aradi, ilac verdim dedi. Sonra eve geldik bir de baktim ki kollari bacaklari minik minik kizarmis. Hemen aldim doktora goturdum, doktor teshis icin erken dedi eve yolladi. Okulla konustum baska cocukta var mi diye, yok dediler. Bu sabah aradilar baska cocukta kizil cikmis. Ama belirtiler oglumla tamamen ayni degil. Mesela oglumda dilde kirmizilik yok, karni sirti temiz. Kusma bulanti olmadi. Sadece kollar ve bacaklarda hafif siddette dokuntu var. Doktoru aradim bir daha, bogaz kulturuyle cikar, 3 gun sonra belli olur dedi. Bu arada ogluma opus koklas hic bitmiyor, ya kaptiysam? Anneme sordum kizil gecirmedin dedi ama asin var dedi. Kendi doktorumdan haber bekliyorum, beni arayacak musait olunca.
Kizlar internette hamilelikte kizil hastaligi hakkinda hic iyi seyler yazmiyor. Dusuk tehdidi, olu dogum sagirlik korluk falan yaziyor. Oluyorum korkudan, ne yapacagim simdi ben yaa :18:

günaydın

yarın olmaz artık senin burun kanaman nasıl oldu geçtimi

geçti canım çok şükür, geçmeseydi gidecektim de gercekten de gebelikte olabiliyormus ya cok da üstünde durmadık, tansiyon diye düşünüp korktuk da tansiyonum da iyi yani. saol sordugun için canım, sen nasılsın?

sende var mı ateş falan? canım kızıl ne ki? kızamık mı? oğluna cok gecmiş olsun canım benim, ama endişelenme çünkü bebeğin cok sükür gelişimini tamamladı, ve senin göbüşünde her türlü enfeksiyona karsı korumalı o annesi. sen yine de oral yollarını accık kes oglusundan çaktırmadan inşallah oğlunda da çıkmaz da sen boşa endişelnmiş ol

merhaba canım doktor daha kesin bişey dememişki aklına kötü şeyler getirme hemen

sevindim geçmesine canım bende iyiyim sağol şimdilik bi sıkıntımız yok allaha şükür inşallahta olmaz

günaydın canımm
geçmiş olsunn oğluşun için
ama korkma canım benim öle olsa sende de olurdu belirtiler
sıcaktan yada yediği bişiden olmştur belki döküntüleri

sevindim geçmesine canım bende iyiyim sağol şimdilik bi sıkıntımız yok allaha şükür inşallahta olmaz

leydiimm sen de 37. haftaya kadar uzatacaksın deil mi süreni? maşallah iyi gidiyorsan bu süre de rahat gecer, arada bir mızıldanıyoruz ama iyiyiz şükür be benim en cok endişelendigim sıcaklardı, o da sivasa daha yeni günes acmaya basladı, haziranı da böyle gecirsek değmeyin keyfime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…