- 7 Mayıs 2011
- 335
- 2
- 296
benim haftama yakın olupta nst istenen varmı kızlar aranızda şimdi içime bi kuşku düştü bebek geriden geliyo diyemi istedi acaba benden
Canım benim 30. haftamda istedi Dr. Sancın var mı diye bakıyor her ihtimele karşı. Bakılması iyi bir şey:)
al benden de okadar bende kasılma nsıl bişey anlamıyorum daha ona benzer kızların anlattıığı tarzda bişey yaşamadım arada bi gaz sancısı gibi bi sancı giriyo ama o gaz sancısıdır eminim ama kasılmamıdır acaba diyorum bazen günaydın bu arada
Bende dr sorunca sancın var mı diye aynı şekilde cevapladım. Bu 2. hamileliğim olduğu halde sancı nasıl olur bilmiyorum:) Dedim bir ağrı var ama gazdan mı bebekten mi bilmiyorum:) Doğal olarak nst istedi:) Sonuca bundan daha iyi olamazdı dedi ama bu sancı var demek mi yok demek mi bilmiyorum. Ben yok a yordum:)
selam kızlar
dün sekiz aylık bebeği olan bir arkadaşımı ziyarete gittim. bana bazı bildiklerimin yanlış olduğunu söyledi, siz ne dersiniz?
bebeğimin kilosu 2 hafta önden gidiyor ki bu durum beni üzüyor, 50lik şeker yüklemem 199 çıkmıştı, doktor da bunun nedeninin büyük ihtimalle şekerden olduğunu söyledi. benim bebek iki hafta önden gidiyor dediğimde
1. benimki de 1 ay önden gidiyordu ama 41. haftasında 3300 doğdu, ultrasona bakma yanıltır onlar dedi.
2. chicco nun süt sağma makinesine çok para verdim ama sakın süt sağma makinesi alma, sütü azaltıyor dedi.
3. sakın beşik filan alayım deme çok gereksiz, bizimki sığamadı uyuyamadı beşikte geri verdik dedi.
4. geceleri kaldırıp emzirmedim, annenin de dinlenmesi önemli, gerek yok o kadar sık emzirmeye dedi. (hastanedeyken bile)
bu konularda siz ne diyorsunuz kızlar, özellikle tecrübeli annelerin görüşlerine ihtiyacım var. zira bunlar benim düşüncelerimin tam tersi.
Ultrason yanıltıyor özellikle 4 kg nin üzerini hasaplayamıyormuş. Bana kilosu3 küsür(hatırlamıyorum bile) 4 kg yi geçmek üzere sezeryan yapmalıyız dedi. Oğlum 4600 doğdu.yani 600-700 gr yanıldı.
Süt sağma makinesı benimki medela bir arkadaştan almıştım. bebek emmediği zaman süper bir yardımcı. Gerektiğinde alınabilir diye düşünüyorum. önceden almak gereksiz olabilir. Sütümüde kesinlikle azaltmadı.
Süslü puset tarzı beşiklerden özendiğim için aldım. İlk 6 ay onda yattı. benim iri bebeğim sığdıysa hepsinim sığması gerek. İyikide almışım yoksa içimde kalırdı.şimdide 2. oğluma kullanacağım.Hatta yenisini alasım varda abartmayayım diyorum:)
Gecede bebiş uyanıyor mecbur emzireceğiz. Gece olmaz yat uyu sabah ı bekle desen anlarmı hiç
Arkadaşının bebeği sabaha kadar emmeden nasıl beklemiş merak ettim
canım sana da çok geçmiş olsun. Diğer sayfalarda doğum hikayelerini okudum.Senin gibi erken doğum yapan bir anne moral veriyordum. Çok korkmuş üzülmüş ama bunun gereksiz olduğundan,şimdi yavrusunun yanında mışıl mışıl uyuduğunda bahsediyordu. yerini hatırlasam linkini verecektim ama bulamadım şimdi.Bebeği 1400 falan doğmuş sonra 1000 grama düşmüş şimdi 3500 kg imiş.şubat annesi olacakken Aralık annesi oldum diye bahsediyordu.bugün çok üzüldüm arkadaşlar....
size yazabilecek gücüde ancak bulabildim kızım maalesef bu 1 hafta boyunca hiç kilo almamış geçen hafta29+5 te 1160 gramdı şimdide 30+5 te aynı...muhtemelen 34.haftayı göremez dedi doktorum 32 de falan doğacak sanırım...şurda 9 gün kaldı 32 ye...çok küçük daha....bugün bir hevesle gittim doktora ve üzülerek çıktım bazen bir şeyi çok detayıyla bilmekte çok kötü ben 3 yıl bebek hemşireliği yaptım prematür bir bebeği nelerin beklediğini çok iyi biliyorum o yüzden daha da üzülüyorum annemi çağırdım bu haftagelecek inşallah ....
herkez kendine dikkat etsin ve lütfen aldığınız kiloları dert etmeyin bebeğiniz kilo alsında gerisi teferruat ben ilk altı ay 7 kilo aldım şuan 1 ayda tam 7 kilo aldım ama yinede bebeğime yaramadı...boşverin kiloyu verilir gider.....
Canını hiç sıkma ona can veren Allah inş.anne ve babasıyla güzel bir ömür de verecektir.Bebişi kucağında göreceğin günleri hayal et. Bebişde buna şimdiden alışsın.prematür doğarsa zor olabilir ama o günlerde geçecek biliyorsun...