olmaz mı leylacım hem nasıl oluyor görsen. hiç endişe etme. güçleniyo artık ve büyüyo. benim şimdiki sorunum çocuk doğduktan sonra aşılarını bilememek ve ihmal etmek. evde de internet yok sizden de bilgi alamayacam.
canım aşıları zaten sağlık ocakları aşı kartı ile takip ediyor aile hekimi uygulaması vrmı yaşadığın yerde varsa kaydını oluyosun ve gidiyosun takiplere
gunaydın canım
ya bilmiyorum ben cok korkuyorum artık normal dogumdan
ne senaryolar yazıyorum bide dunde burda yazılmıs seyler
vardı cok detaylı okumamaya calıstım acıkcası
dun dr.kontrolum vardı baş cevresi biraz buyuk cıktı
normal dogumu zorlayabilirmis ama hersey catı mua.den
sonra belli olur dedi dr.sen kendini kasma boşuna dedi[/QUOTE
benimde bebeğimin başa çevresi biraz büyük çıktı. doktor 37 . haftadan sonra bebek gelse artık iyi olur dedi.bol bol yürüyüş yapmamı önerdi. bakalım inş. kolay olur doğumlarımız inş.
olmaz mı leylacım hem nasıl oluyor görsen. hiç endişe etme. güçleniyo artık ve büyüyo. benim şimdiki sorunum çocuk doğduktan sonra aşılarını bilememek ve ihmal etmek. evde de internet yok sizden de bilgi alamayacam.
evet canım var. aradım sağlık ocağını şimdi. çocuk doğumunun 4.günü bana getiriyosun o zaman da sana aşı kartı veriyorum ona göre devam edicez dedi. internetten bende baktım bu bilgi yok mesela. sizde sorun kızlar yanlış bişi yapmayalım
ah canım ya...insanın ilk olunca tecrübesizlik te var işin içinde tabi...insan haliyle endişe ediyor...Rabbim hepimize sağlıkla yavrularımızı kucaklamayı nasip etsin inşallah elacım...
selam tontişler.... nasılsınız????
kızzlaarr bişi sorcamm yaahemoroid sorunu çeken var mı aranızdaa benim birden pörtleyiverdi yaa bu hafta anlamadımm off
Evet yaa ben bugün Tugcal a benim ağrım yok demiştim ama demeseydim keşke. Aynı ağrılardan bendede başladı
oooy maşallah canım darısı burda tum normal
dusunen annelerin basına inş. hepimiz kuş gibi
dogumlarla atlatırız bu durumu
senin de maşallah benim minik olacak galiba
bebegim dun kontrolum vardı 2300 olmus daha
gunaydın canım
ooh ii yaptınız ii keyifler size
yok canım oyle dusunme ozel hast.de olsa
sen normal dusundukden sonra yaparlar
dr.un onemli burda bence:44:
kız ben sadece 1 hafta yıllık iznimden alıcam
zaten 36 nın içindeyim son 1 haftayı izin alıcam
inş.omuru boyunca sanslı bi bebek olur
ooy maşallah canım senin ve eşin için ne kadar
gurur duyulacak bi olay
ana kız suslenin tabii inş.butun hayatı boyunca
eviniz odullerle dolar taşar
aslında dogumdan korkmak konusunun gündemde olması da bana cok uzak... biraz uzun olacak ama yazmak istiyorum;
ben hep fiziksel acıları başka bişeylerle kıyasladım, anne olma sürecim uzun sürdü. çikolata kisti tanısı konuldu ve önce rahim filmi çekildim, ilk rahim filmi cekilmeye giderken dizlerim titriyordu, kendimi film esnasında o kadar cok kastım ki filmden sonra kas ağrılarından kımıldayamadım. sonra laparoskopiyle kist aldırdım, ameliyattan 5 gün sonra ankaradan sivasa döndüm ve yukarıya uzanma haricinde bir çok işimi kendim yapabiliyordum. sonra kontrol amaçlı bir daha rahim filmi çekildim, o zaman o kadar rahat gittim ki, çünkü rahim filminden daha ağrı verecek bişey yasamış ameliyat olmuştum. ve elimi kolumu sallayarak çıktım, ha kadınlar kulubünde rahim filmi çekinenleri okursanız mümkün deil gidemezsiniz filmi cekilmeye. dehset verici şeyler yazmışlar. ondan sonra ufak bir polip var dendi, histeroskopiyle (rahim içi endoskopisi) o polip alındı, anestezi vermeden...onda da hep şöyle düşündüm, bebeğim olması yolunda bunu da yasamalıymışım. ve yine bebeğim gelmeyince tüp bebek yaptırdık, yumurta toplama işlemi anestezi altında oldu ama sonrasında cidden ağrım çok oldu, ama o da geçti. ve tüpte de bebeğim gelmedi, sonra kendiliğinden oldu şükürler olsun...
şimdi ben doğum sancısını bu yaşadıklarımla kıyaslıyorum, ha umarım kimse bu gibi sıkıntıları yaşamaz. ama etin de kesilse, vücuduna yabancı cisimler de girse bünye bunların üstesinden geliyor. o bebekleri biz 9 ay içimizde büyütmekle yükümlüydük ama onlar bizim fizyolojimize ait deiller ve çıkmak zorundalar, ne gibi bir acı yaşadınız, diş çektirdiyseniz 10 dişiniz aynı anda çekildi gibi düşünün,evet zor ama geçecek. böbrek taşı düşürdüyseniz onun sancısını düşünün. bisikletten düşüp dizlerinizi parçaladıysanız onun 20 katı ağrıyı düşünün. ama geçecek bunu bilin. normal ya da sezeryan, ona danalarımız karar verecek zaten...
leylacım sen face teki grubumuzu biliyormusun? eklenmek istersen yazarsın ok
selam sanada tontiş
çok hareketliyiz bugun nazar değmesin 2 gecedir iyi uyuyorum...
Sen nasılsın?
kızlar biz yemek yiyip geldikbişey sorucam size, aşılardan konuşmuşsunuz ya, ben aile hekimliğimden başka bir yerde başlıycam kızımın aşılarına? nasıl olacak ki o iş? ankaradaki sağlık ocağına kayıtlı olmuycam ya:26:
kızlar biz yemek yiyip geldikbişey sorucam size, aşılardan konuşmuşsunuz ya, ben aile hekimliğimden başka bir yerde başlıycam kızımın aşılarına? nasıl olacak ki o iş? ankaradaki sağlık ocağına kayıtlı olmuycam ya:26:
canım sana da geçmiş olsun, bebekler saglıklı gelsin de gerisi zaten içgüdüsel gelişecek inşallah:)bir fikrim yok ama bence gittiğinde yardımcı olurlar sonuçta bebek bu geri yollıcak halleri yok yaa....
hastanede aşı yapıyorlar mı ki?canım ankarada doğum yaptığın hastanede yaptırırsın ilk aşılarını kayıtlı olduğun yere gelincede dersin sağlıkocağına ben bunları yaptırdım onlarda gerekeni yapar merak etme
canım sana da geçmiş olsun, bebekler saglıklı gelsin de gerisi zaten içgüdüsel gelişecek inşallah:)
hastanede aşı yapıyorlar mı ki?gitmeden burdaki aile hekimliğine gidicem sorarım zaten de bi ankaraya gidip de kendimi başkent üni.sinin ebelerine ataydım hayırlısıyla
arkadaşlar 2 gündür akşam ve gece artmakla beraber inanılmaz bir nefes darlığı ve kaburga ağrılarım var özellikle sağ tarafı kesiyorlar sanki...ne yatınca geçiyor nede kalkınca.şuana kadar böyle bişey yaşamamıştım.dün bütün akşam ağrıdan ağladım oturduğum yerde, yatıyim dedim ne mümkün sabaha karşı biraz sızmışım eşimde çok panik oldu ama elden gelen bişey yokki bu duruma, oda benle beraber uyuyamadıdaha 33üncü haftadayım böyle devam edecek sanırrm doğuma kadar...sizde böyle bi durum yaşayan varmı?
arkadaşlar 2 gündür akşam ve gece artmakla beraber inanılmaz bir nefes darlığı ve kaburga ağrılarım var özellikle sağ tarafı kesiyorlar sanki...ne yatınca geçiyor nede kalkınca.şuana kadar böyle bişey yaşamamıştım.dün bütün akşam ağrıdan ağladım oturduğum yerde, yatıyim dedim ne mümkün sabaha karşı biraz sızmışım eşimde çok panik oldu ama elden gelen bişey yokki bu duruma, oda benle beraber uyuyamadıdaha 33üncü haftadayım böyle devam edecek sanırrm doğuma kadar...sizde böyle bi durum yaşayan varmı?
gecmisim okursam aksami ederim direk kendimi anlatayim bari:)
selam kizlar (pamukselin bebegini Allah bagislasin yeni okudum)
bizden haberler soyle gecen hafta hem yaz temizligi hem dogum icin tum ev temizlendi camlar silindi perdeler yikandi utulendi falan simdi bebegimin son eksikleri alinip cantamizi hazirlamak kaldi
haftaya dogum nasil olcak falan diye son kontrole gidilecek
karnim zirve yapti artik oyle buyuyoki esim bile sasiriyo tabi catlaklarda cabasi
bacaklarimda uyurken kasilmalar oluyo aciyla bagirarak uyaniyorum bel agrim cok fazlalasti geceleri uykuya dalmak kabus gibi adeta
bebegim bazen karnimin sag tarafina oyle bi baski yapiyoki bigun boyunca kaburgamin altinin acidigini hissediyorum resmen
elimi karnimin uzerine bile koydurmuyo yaramazim basiyo tekmeyi okadar keyfine duskun yaniegilmemede izin vermiyo cok yaramaz olacak galiba cook
bu dertlerin hepsi bende de var walla kızlar... son ay zor derlerdi de inanmazdım walla hakkaten zormuş....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?