2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Esra'cım(japones)
kırılmadın değil mi canım bana?
ben asla "neden paylaştın" demek istemedim,
sadece böyle olaylar olmasa demek istedim
sanki bunları okudukça ben de yaşayacakmışım gibi korkuyorum..
yoksa ben de eşime bile anlatmadığım dertlerimi burda paylaşıyorum sizlerle..
Allah hepimizi korusun. Başka kimseye bişey olmasın inşallah artık..
Sağ salim,zamanında ve hayırlısıyla alalım kucaklarımıza bebeklerimizi..

slm kızlar ben bildiginiz agırlastım ya ve cok korkuyorum
artık geceleri hiç uyku yok asagı doğru bi sancı bel agrısı
yatırmıyor yatırdımı kaldırmıyor gece olunca midem bulanıp
ter basıyor sanırım artık son zamana kadar boyle devam
edecek tam zamanında izne cıkmısım ellerim ayaklarım
davul gibi yuzum oyle bunalıma girdim resmen

canim gecmis olsun, sende erken baslamis sanirim... Allah yar ve yardimcin olsun benimde tansiyonum yüksek hep ya hic düsmüyor, 140/90 ve yukarisi cikiyor sürekli yatiyorum ayaga kalkinca daha cok basim dönüyor sanirim bu sekilde devam edicek... yarin belki yine hastaneye giderim, benim karnimin altinda arada bir agri oluyo hep degil, ama bazen yürüyünce sanki asagidan cikacak gibi oluyor, uzaninca geciyor :) heralde sürekli yat annecigim diyor .....

sen benden 2 hafta öndesin canım,ben de aynı durumdayım.yüzde yok ama el ve ayakta şişlik var ve ayak kaşıntısından gece uyuyamıyorum.Esra kolastaz diye bi şeyden bahsetti kaşınma hayra alamet değilmiş,erken bile almaları gerekebiliyormuş bebeği.inşallah değildir diye dua ediyorum yarın dr a gidicem. Allahım ne olur ben de senin haftana ulaşabileyim sağlıklıca.

Selam kızlar, nasılsınız? bugün kaçtır giriyorum yazmaya fırsatım olmadı bi türlü. sabahtan beri bir sürü iş yaptım hazır enerjij bi haldeyim dedim

kızımın yatağını yerleştirdik babasıyla cibinliği, uyku seti dönencesi derken süslü süslü oldu bayıldımmm... ayyy ne güzel dedim gittim geldim eşim de nazar vercen dur bi dedi. tam maşaAllah diyordum bi de ne olsun cibinlik demiri kırıldı Allahım bebeğime nazarım değmez inşaAllah ne gözmüş ya....

Kizlar Haziran annelerinden Hilmi-Fatma arkadasimizin bebegi vefat etmis. Soktayim cok kotu oldum yaa

ah güzelim ya... Allah sabır versin çok zor... Ufak tefek şeyleri dert ediyoruz bizde. Bundan sonra şükretmeyi ihmal etmeyeceğim. Bişeylerde eksik olsun yeterki herşey yolunda olsun. Fatma'ya da Allah kolaylık versin topiğe girip bakmaya cesaretim bile yok...

Canım yaklaştı artık vakit, sabretcez... Allah kolaylık versin. Kendini çok yorma.

Selam. Bizim bebek karyolamiz 80X130 olculerinde ve ben Isbir yatak dan aldim bebe yatagini. Yatas a da baktim. Fiyat olarak hicbir fark yok aralarinda. Ben tercihimi ISBIR den yana kullandim ( Kardelen modeli). Yari ortopedik olacak. Hangi marka alirsan al mutlaka yaysiz olsun.Bebekler icin kesinlikle yayli yatak onermiyorlar.

[/B] Hayırlı uğurlu olsun mineeeeeeee,
bende bütün hazırlıklarımı yaptım, mobilyaydı, cibinlikti, kıyafetti, herşey hazır...
hastane çantama koyacaklarımda hazır sadece çantaya yerleştiricem...
birde büyük temizliğim kaldı, onudaayın sonuna doğru annem, teyzem, kayınvaldem ve yardımcı kadınla beraber 1 gün içinde halledicem İNŞALLAH...

Kizlar Haziran annelerinden Hilmi-Fatma arkadasimizin bebegi vefat etmis. Soktayim cok kotu oldum yaa
aaaaaaa çok üzüldüm.....
bende her zaman topiğe giremediğim için girerken endişe ile giriyorum,
acaba erken doğum yapan var mı falan diye,
ama sanırım henüz öyle birşey yok....

amin arkadaşım amin....
oof allah sabır versin versin
allah kimseyi evladınla sınamasın yarabbim
amin pelcel arkadaşım, bu duruma diyebilecek çok fazla birşey yok....
canım al benden de o kadar....
kollarım hemencecik yoruluyor,ayaklarım dinlendirsem bile sürekli şişiyorlar,
ellerim de şiş... en çokda göbeğim kocimik oldu, patlamaktan korkuyorum, gerildim...
toplamda 16 kilo aldım ve son 29 günüm kaldı...
doktoruma göre kilo alımım güzelmiş, yani 96 kilocuk oldum ama oğluşumla anlaştık en son limitimiz 98 olacak İNŞALLAH....

ALLAH korusun arkadaşım, düşünme öyle şeyleri, yoktur yoktur,
hadi güzel haberlerle gelirsin İNŞALLAH....
bu arada ayak kaşıntısı bende de olmaya başladı, bol bol soğuk suya sokup çıkarıyorum ayacıklarım, iyi geliyor...

slm kızlar girip bi selam vereyim dedim bugun annem gidiyo bir haftadır beraberdik anne adayı olunca sanki annemi daha cok anladım Allah uzun ömürler versin annelerimize

kesinlikle sana katılıyorum arkadaşım...
hep derlerdi de hadi canım derdim....
daha doğurmadım ama etrafımda deli divane olan annemi görünce çok iyi anlıyorum...
ANNECİĞİMİ ÇOK SEVİYORUM,
RABBİM BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN ONU VE BABACIĞIMI.....

mirabelle'cim senin bu duanu du yürekten AMİN diyorum....

herkeslere iyi akşamlar diliyorum....
kendinize ve bebeklerinize çok iyi bakın arkadaşlar....

:79: :80: :79: :80: :79: :80: :79: :80: :79: :80: :79: :80: :79:

fatma ve hilmi nin bebegine cok uzuldumya daha yarim saat olmadi yasin okuyup bebegi icinde dua etmistim ama rabbim insllh tez zamanda sag saglim hayirlisiyla ikinci bebegini kucagina almayi nasip eeder rabbim buyuk sabir versin sonuna gelip kaybetmek en zoru benim annem de bunun gibi deil ama baska bir olaydan sebep kaybetmisti bebegini rabbim kimseyi evlat acisiyla sinamasin

pelcel cim gecmis olsun canim son aylarda olur canim o siskinlikler bende oglumda senin dedigin sikayetler oluodu heleki simdi havalr sicakladi daha dazla olur rabbim sifani versin isnllh

minecim aldigin cicileri saglikla sihhatle bebisine kullandiginda gorursun insllh ...

japonescim ekledim seni onemli deil acele ciktigini anladim zaten cancazim icini rahat tut alinmadim ama ilgin icin cok saol canim

Yok tatlim hic aklima gelmedi oyle bir sey soylemek isteyecegin. Kaldi ki soylemek istesen de haklisin derdim. Hepimiz son donemdeyiz, cok hassasiz. Ben de senin gibi ayni seyleri yasama korkusu yasiyorum, felaket tellali gibi olmus olmaktan cekindim sonradan. Bu tur seyler gercekten nadir oluyor. Derdi olanlar care aradiklarindan bu tur sitelerde bulusuyor ya, ister istemez cok sIk oluyor gibi gorunuyor. Fatma arkadasimizinki ise gercekten buyuk talihsizlik. Ben hamileligimiz baslarinda bebegimi kaybettim kosesini cok okuyordum, kafayi yemistim. Sonra etraftakiler yasak etti, esim kavga etti benle. Haklisin etkilenmekte, hepimiz etkileniyoruz. Ama bizim basimiza gelecek demek degil bu. Herkesin sinanma yontemi farkli canim. Kafana takma lutfen, insallah hayirlisi ile bebisleri alacagiz kucagimiza.

Al benden de o kadar. Sabah 5'ten beri kivraniyorum, kaktim artik dayanamadim. Hele geceleri var ya, bazen sagdan sola donemiyorum, sanki donersem karnim yirtilacakmis gibi aci cekiyorum. Belim ise felaket. Son ay boyle oluyor iste. Son gunlerde koltukta dik uyumaya baslarim artik. Oglumda oyle olmustu. Ayaklarim ise cok komik gorunuyor resmen balon oldu. Ben size ilk hamileligimde ayaklarimin ne hale geldiginin resmini koysam shrek'in karisi gibisin derdiniz kesin

Ama canim tansiyon duzenleyici bir seyler yap. Sarimsak mi iyi gelir bilmiyorum ama biraz bitkilerden yardim alsan olmaz mi?

Canim korkma, korkasin diye degil, onlemini alasin diye uyardim. Bu hastalik 38.haftadan sonra sorun yaratiyor. Doktorun asla riske atmaz merak etme. 38 olunca alacaklar. Tabii kolestaz isen. Ben hic korkmamis hic stres olmamistim oglumda. Ustelik benim oglum sezaryen gununden bir gun once gelmisti. doktorumun inadi olmasa normal bile dogururdum. Kesinlikle erken alinma olmaz, tam zamaninda gelir bebis merak etme.

Hayirli olsun, gule gule kullanin cicilerinizi canim.
Bol dua edecegiz Rabbim saglikla verecek kucaklarimiza insallah. Biraz belirsiz olmasi normal bu tur durumlarin ama bizlerin sanssizligi internette cok sey okuyor goruyor olmamiz. Dolayisi ile etkileniyoruz. Oglumda internetim aksamdan aksama koca pc getirirse oluyordu. Dogru durust takip yapamiyordum, kafam rahatti. Ne hastaliklar gecirdim(diyabet, kolestaz), bir gun bile stres olmamistim. Cok okuyoruz malesef cok...

Sen de yogunsun canim, Allah kolaylik versin

Amin canim, evlatlarimizla sinanmayalim insallah
Simdi actim Face'i, ekledim ben de canim. Anlayisina sevindim

Kizlar artik uyumak haram. Sabah 5'te kalktim. Gece boyu 4 kez tuvalete kalkiyorum en az. Dogrulmaya calisirken ciglik atmamak icin zor tutuyorum kendimi. Terlemek de cabasi. Inanilmaz terliyorum sizde de boyle mi? Ben oncekinde nisan annesi olmustum, ne guzeldi. Iyi ki agustos eylule kalmadik. Bir de geceleri karnim kaziniyor, artik kalktim hem size yazayim hem karnimi doyurayim dedim. Ev ahalisinde hala pireler ucusuyor. Erkek olmak varmis yaaa.. keyfine bak, kadin ugrassin. Hem her ay regl ol, hem hamilelik cek, hem dogur, hem bak... Bir de ev isleri, yemek, alisveris... Bazen kocamin bogazini sIkasim geliyor Yanimda done done horul horul uyumuyor mu deli oluyorum

uyku tutmadı kızlar,sizlerde aynı durumdamısınız( ayaklarımı ateş basıyo uyutmuyo.

ii geceler canım..bende de aynı sorun var malsef soğuk ayak spreyi aldım onu sıkıyorum ayaklarıma yükseğe koyup ama çok zor bi ferahlıo da tamamen bi işe yaramıo tabiii

slm kızlar giremiyordum bayadır işler yoğundu haftasonuda eşimin memleketi osmaniyeye gittik yiğeninin sünneti vardı bugünde gitmiyorum işe eşimi yolladım biraz önce doktor kontrolüm var size bi bakim dedim geçmişi okumadım kimsede bi sıkıntı yoktur inşallah bu arada alt açmamızı kapı süsümüzü şekerler için sepetimizi falanda aldık

HERKESE GÜNAYDIN
dün geceden beri hiç keyfim yok fatma hilminin bebeğine çok üzüldüm birde bebeği tersmiş bunu duyunca dahada üzüldüm etkilenmemek elimde değil şu an bunları yazarken bile ağlıyorum ve çok korkuyorum. allahım böyle bir acıyla hiçbirimizi sınamasın inşallah.doğuma yaklaştıkça endişeler artıyor keşke hep güzel haberler alsak. bazen gücümün tükendiğini hissediyorum. ama bebişim için üzülmemem lazım onunda farkındayım ama korkuyorum elimde değil ki
neyse bugün evimdeki tüm halıları yıkamaya göndericem yarın temizlikçi geip evi temizliyecek diğer gün perdelerim ütülenecek doğuma hazırlık olarak. haftayada annem yanıma gelecek kızlar herşeyin hayırlısı olsun insan çok tuhaf oluyor son zamanlarda ya
allah emeklerimizi boşa çıkarmasın lütfen birbirimiz için dua edelim dualarınızda benide unutmayın olur mu:18::18::18::18::18::18:

Herkese Günaydın
Topicte bişeyler olmuş anlaşılan herkes panicte yine...
Geçen haftaki güzel uykularımın acısını çıkardım dün akşam hiç uyuyamadım ve ayaklarım çok kötü şişti
Şuanda işteyim bugun nasıl geçicek bilmiyorum :97:

günaydın al benden de o kadar. ne yapıcaz bilmiyorum. haftaya salı son benim. onu düşünüp rahatlıyorum biraz

Günaydın kızlar nasılsınız...inşallah herşey yolundadır...bebişleriniz iyidir....
Fatma arkadaşımıza sabır diliyorum....

Kızlar cumartesi kontrolüm vardı...gittik ultrasona koydu doktorum herşey yolunda dedi...nst ye gönderdi...ordada bir problem çıkmadı.....

Eşimle eve geldim lavobaya gittim çamaşırımda kahve rengi leke hafifte kan...allahım bu nedir...ne yapacağımı şaşırdım...eşimide korkutmak istemiyorum....en sonunda söyledim....tekrar hastaneye gittik...tekrar aynı işlemleri yaptılar...sancı çıkmadı....

Doktora sordum neden oldu diye ya kendini çok yormuştursun yada nişan dediğimiz şey olabilir dedi...aldı beni bir korku...bir arkadaştada öyle olmuştu 2 hafta sonra doğum yapmıştı...aklıma o geldi nasıl korktum anlatamam....

Ondan sonrada leke filan olmadı..eski halimizdeyiz...ama içimde bir korku duruyor...bebeğim o gün 2 400 gr olmuştu....yanlız baş yukarıda popo aşağıda dedi...ama doğum zamanına kadar değişirmiş...

Arkadaşlar böyle birşey duydunuzmu ne olur bana yardımcı olun...bebeğim dursun vaktini beklesin..büyüsün....ne olur dualarınızı eksik etmeyin...rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

okudum fatma hilmi ye çok üzüldüm allah yardımcısı olsun çok acı bişey

Ama şuda var ki Moralimizi bozmamamız lazım , iyi düşünelim herşey iyi olsun dimi?

günaydın al benden de o kadar. ne yapıcaz bilmiyorum. haftaya salı son benim. onu düşünüp rahatlıyorum biraz

ohh senin az kalmış ben 24 ne kadar burdayım
Dayanamazsam gidip alıcam iş görmezlik raporu
Gece eşim bile uyuyamadı , sabah işe zor gitti adamcağız
Kızına ne yaptın anneye sen diyip duruyodu...

Herkese günaydin..... normalde 12 e kadar uyuyan ben saaat 7 de uyandim birtürlü uyku tutmadi düsün düsün derken uykumuda kacirdim .....

Ama canim tansiyon duzenleyici bir seyler yap. Sarimsak mi iyi gelir bilmiyorum ama biraz bitkilerden yardim alsan olmaz mi?
canim ilac felan vermediler, dün gece 174/110 cikti ve 10 dakika sonra yine ölctüm düsme yok ayni duruyor ayaklarimi yukari kaldirip uzandim sona birdaha ölctüm 169/101 yine yüksek esim kalk bu böyle olmaz hastaneye gidelim dedi... bende gideriz simdi orda düser bosu bosuna hastaneye gitmis oluruz dedim... ve aynen dedigim gibide oldu 120/80 süper bi tansiyon cikti, doktorumda belki evdeki cihazimin dogru ölcmedigini söyledi ama sonucta hep ypksek göstermiyor dedim 120/80 gösterdigi hatta bazen daha düsük gösterdiginide söyledim, birdahaki sefere getirin burada karsilastirma yapalim dedi... birde günde 3 kez ayni saatlerde ölcüp tabloya yaz dedi eger yüksek cikarsa 45 dakika sonra bidaha ölc düsme yoksa ayniysa yada daha yukariysa hastaneye gel dedi.... bende dedim sinr ne olmali 160/100 den yukarisi olursa dedi..... cok ilginc degilmi sinira bak......
aslinda bende preeklampsi süphesi oldugu icin birhafta yattim hastanede, yine acaba oldumu diye düsündügüm icin gittim hastaneye ama idrarda birsey cikmadi tansiyonumda normaldi... sisen ellerim ayklarimda oraya gidene kadr indi :)))) velhasil herseyim normaldi tansiyon ölcümlerinide doktorun söyledigine göre takip edicem artik.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…