- 23 Eylül 2010
- 511
- 436
- 123
Canım olaya birde iyi tarafından bak seni bu haldeyken seni yalnız bırakmamışlar. Gelip temizliğini yapmışlar yardımcı olmuşlar.
Benim Nisan sonunda annem gelmişti kızlarımın odasını annemle kağıt kapladık. Eşim annem ben. Kaplatmadık yani biz yaptık. Annemle birde oda takımını tüm mobilyayı boyadık acı kahveden beyaza çevirdik. Araya pembe dekorlar kattık. Ve tüm takımı beş kat boyadık.
Sonra annem gitti. Daha yorgunluğunu atamadan ev sahibinin evi satacağını öğrendi. Mayıs ayı boyunca ev aradı mayıs sonunda buldular satın aldılar ve haziran başında taşındılar. Şuan eve yerleşmeye çalışıyor. Kadıncağız iki aydır bayağı bir yoruldu. Belinde kemik erimesi var. Yorulmaması ağır iş yapmaması lazım. Canım ya ben nasıl öderim hakkını.
Şimdi bunları neden anlattım dün görümcemle konuştum. Seçimden sonra gelicem diyordun gelecekmisin dedim. Evi temizleticem kadı tutucam yada temizlik şirketi ayarlıycaz dedim. Yinede yanımda birisi olsa iyi olur. Deterjan su vermek için yapılanları kontrol etmek için dedim. Gelecekmsen seçimden sonraya bırakayım. Yoksa bu hafta çağırayım. Her geçen gün ağırlaşıyorum ve yeğenin leğen kemiğine yerleşmiş doğum yakın zamanda olabilir dedi doktor dedim. Sonuçta 37 hafta bitti zaten herhan olabilir dr. un demesine gerek yok bunu bilmek için.
Ama ne dedi biliyor musun? Ya gelicem ben ama seçimden sonra ne zaman bilimiyorum. Belki seçimden bir hafta sonra belki birkaç gün sonra dedi. Kendisi bekar benimle yaşıt 31 yaşında ve çalışmıyor. Kendisiini bağlayan hiçbirşey yok.
Ardından tepemi attıracak cümleyi de kurdu. Teyze gelmiycekmi yanına diye. O gelirse yaparsınız dedi. Teyze dediği annem oluyor. 60 a merdiven dayamış anneciğimi yaptıkları yorulduğu yetmiyormuş gibi onu çağır demeye getiriyor. Sanki ben ona evimi temizlemeye gel demişim gibi.
Bende tansiyon yüksek bu hamileliğimde gebelik zehirlenmem var ama kimsenin karnı burnundaki beni düşündüğü yok. Birde annem taşındı daha yerleşmeye çalışıyor kadın zaten yoruldu dinlensin doğuma kadar anneleri yormaya gerek yok dedim.
Sonra dediki ben annemi gönderiyorum yanına (kayınvalidemden bahsediyor) ama sen git gençler iyi anlaşır daha yardımcı olursunuz birbirinize diyormuş. Doğru söylüyor dedim bende zaten kayınpederim kanser ışın tedavisi görüyor babamı yalnız bırakmak istemez haklı olarak dedim.
Lafı uzattım ama gel görki evlendiğimde çeyiz sererken annem eşim ve ben vardım. Onlar yoktu. İlk hamileliğimde il değiştirmek zorunda kaldık karnım burnumda taşımdım annem ben ve eşim vardı onlar yoktu. Kızım doğduktan sonra ev ısınmadığı için 6 ay sonra tekrar taşındık yine annem ben eşim vardı onlar yoktu.
Bu sefer de dedimki hazır kendisi gelicem demöişken temizliği o zamana bırakayım. Ama topikte doğumlar arttıkça benimde günüm yaklaştıkça temizlik hallolsun istedim. Ama çok şey istemişim.
Akşam eşime temizlik şirketini ara da hafta sonu gelsinler dedim. Aaa neden görümceni beklemiycenmi diyor. Birşey demedim Japoness den bahsettim aynı haftadayız sancıları başlamıştı nezaman doğum olacağı belli olmaz bir an önce bitsin işler dedim. Bana söylediklerini söylesem 9 yıldır bunları dile getirmek işe yaramadı hep kavga ettik. Söylemek bile istemedim.
Anlayacağın onlar senin yanında olmaya çalışıyorlar. Belki biraz sıkıntı yaşarsın rahat hareket edemezsin ama evinde yemeğini yapan çamaşırını temizliğini halleden birilerinin olması ilk aylarda işine yarayacaktır. Sıkma şimdiden canını. Bak beterin beteri var
Fıstıklarım ben doğurdum detayları sonra anlatırım. Normal oldu. 3070gr boyunu olcmediler şimdi yıkamaya götürdüler. Çok sirin Rabbim bagislasin inşallah. Sizin saatle 8:25te doğdu. Süt bekliyoruz Öpuyorum sizi, aklımdan çıkmadınız valla
aaay annemlerdeyim ya butun komsular
ay sen nasıl odem olmusun beklemez bu
yakın bunun dogumu deyip duruyorlar
ayar ettiler beni ya bugunde saka gibi
bi şişim kendimi aştım
eşimi aradım şimdi bi nst ye bari girim dedim bende ..inş iyi haberlerle dönerim..şimdi sancı o anda gelmez hep öyle olur ya yalancı çıkarır insanı bakalım nolcak..
bendee bugn sonunda izne çıktımm ama işte daha az yoruluyordum yaaa..
evde ay onu yapiim bunu yapiim derkenn fena yorduldumm.
birde bişi keşfettim..hipermarketin sanal dükkanındanbi güzelll alışverişş yaptımmm...hayatta taşıyamayacağım poşetler dolusu şeyler geldi az önce..ne güzelmiş yahuu...ay hamile olunca insan çok çabuk sevinip çok çabk üzülüo sanırsam :)
ben de migros sanal marketten istedim bikaç kere. çok süper oldu. seçmek gereken meyve-sebzelerden istemiyorum ama çürükleri koyarlar diye.
Fıstıklarım ben doğurdum detayları sonra anlatırım. Normal oldu. 3070gr boyunu olcmediler şimdi yıkamaya götürdüler. Çok sirin Rabbim bagislasin inşallah. Sizin saatle 8:25te doğdu. Süt bekliyoruz Öpuyorum sizi, aklımdan çıkmadınız valla
ayy aman canım gelmesin hemen bebişler.. benim daha çok işim var..temmuzu beklesinler yine de..Temmuz ayinin cic anne adaylari...... bence bu basligi degiselim... kimse temmuzda dogum yapmyacak sanirim :))))) baksaniza simdiden bizi birakanlar oldu.... bu gidisle sirayla dogurucaz... sirada kim var acaba ???
..... Rabbim hepimizin bebegini saglicakla kucagina almyi onun misss kokusunu icine doya doya cekmeyi nasip etsin
evet ya ben de okulda evden daha rahatım..ayağım iyileşsin de ben daha 3 hafta gidicem okula.. ordan da doğuma giderim artık..bendee bugn sonunda izne çıktımm ama işte daha az yoruluyordum yaaa..
evde ay onu yapiim bunu yapiim derkenn fena yorduldumm.
birde bişi keşfettim..hipermarketin sanal dükkanındanbi güzelll alışverişş yaptımmm...hayatta taşıyamayacağım poşetler dolusu şeyler geldi az önce..ne güzelmiş yahuu...ay hamile olunca insan çok çabuk sevinip çok çabk üzülüo sanırsam :)
evet canım yer daraldığı için hareketlerde azalma olması normalmiş..Ama sen yine de ara doktorunu..İçin rahat etsin..bayanlar merhaba,
ben haziran ve temmuz arasında bir anne adayıyım :)) haziran sonu temmuz başı görünüyor bakalım hayırlısı olsun.
size sorum olacak, wcye gittiğimde karnımın aşağılarında hafif adet ağrısı gibi ağrı oluyor. sizlerde de oluyor mu? bir de bebeklerinizin hareketinde azalma oluyor mu bazen? doktorumu aradım ulaşamadım, birazdan tekrar arıcam da sizlere de sorayım dedim.
bende dün doğuruyordum nerdeyse....
dün sabah nst ye gittim aşırı ödem ve hipertansiyondan hemen yatırdılar bu sabahtan içinde doktorum bence alalım artık dedi ben biraz daha beklemek istedim neyse sabaha kadar sıkı izlem çks ve nst takibi kandı idrardı derken ödemim azaldı az önce eve geldim ebe olmamın avantajını gördüm evden el dopleriyle kalp atımını takip edeceğim tansiyonda sıkı takip yapıcaz en ufak bir şey olursa gece bile ara artık alrım dedi doktorum sıradaki benim sanırım kızım 1600 gr olmuş 32+5 olduk 1 hafta daha sıkar dişini inşallah...ben artık tuvalet dışında hiç ayağa kalkmıyorum işim çok zor...preeklamsi hafif yada orta şiddetle başlamış tansiyonunuzu sürekli ölçtürün el ve yüzdeki şişmeleride hafife almayın arkadaşlar...
JAPONES bu arada çok şükür ikinizde sağlıklıymışsınız çok sevindim doğumlar başladı desenize...allh analı babalı büyütsün...
dün sabah nst ye gittim aşırı ödem ve hipertansiyondan hemen yatırdılar bu sabahtan içinde doktorum bence alalım artık dedi ben biraz daha beklemek istedim neyse sabaha kadar sıkı izlem çks ve nst takibi kandı idrardı derken ödemim azaldı az önce eve geldim ebe olmamın avantajını gördüm evden el dopleriyle kalp atımını takip edeceğim tansiyonda sıkı takip yapıcaz en ufak bir şey olursa gece bile ara artık alrım dedi doktorum sıradaki benim sanırım kızım 1600 gr olmuş 32+5 olduk 1 hafta daha sıkar dişini inşallah...ben artık tuvalet dışında hiç ayağa kalkmıyorum işim çok zor...preeklamsi hafif yada orta şiddetle başlamış tansiyonunuzu sürekli ölçtürün el ve yüzdeki şişmeleride hafife almayın arkadaşlar...
JAPONES bu arada çok şükür ikinizde sağlıklıymışsınız çok sevindim doğumlar başladı desenize...allh analı babalı büyütsün...
Allah yardımcın olsun canım ya..İnşallah herşey yolunda gider ve güzel olur..bende dün doğuruyordum nerdeyse....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?