- 23 Şubat 2010
- 4.437
- 25
- 118
- Konu Sahibi efsun_zeren
-
ek gıda konusunda çok kararsızım kızım gece 3 satte bir kalkıyo napıyım azar azar tadımlık veriyim yaa doktorlar ilk 6 ay sadece anne sütü diyolar ama 6.aydan sonrada bebekler napacanı şaşırtıyo tadımlık vermek lazım katı bişeylerede alışmalılar
Kızlar, bu dengesizlikler aslında normalmiş, gruptaki bi arkadaşın doktoru çok güzel anlatmış, ben biçok kafama takılan şeye cevap buldum böylece. Buraya mesajı aynen kopyalıyorum , kendisine ve gruptaki diğer kızlara izin verdkleri için teşekkürler buradan da
***** 3 aylık bebekteki görülen gelişim ve değişimler ********
" Kaç gündür yazicam yazicam bir türlü fırsat bulup yazamadimm... Oğlum uc ayının doldurdu ve bu ay onun gelişimi için yapmam gerekenleri doktor anlattı... Aklıma gelenleri hemen yazayım..öncelikle bu ay terlemeye başlarmış...normalmiş... Boynunun arkasında iki tane sislik çıkabilirmiş bu da normalmiş korkulcak bir sey değilmiş... Ana kucağını buzdolabının önünde yere koyup renkli renkli magnetleri onun göz seviyesine indirmeliymisim l... Karşısında sürekli alkış yapmaliymisim... Dil cikarmaliymisim sürekli oda bana karşılık vermeliymis...gözlerimi aca aca masal ya da makale okumaliymisim... İki elinin arasına marakas denen bir oyuncak yerlestirip sallamaliymisim... Eldiven kuklalar bebeğin görsel gelişimi için çok önemliymiş... Ellerini emerken müdahale etmemeliymisiz ...gece kakasıni yapmamaliymis... Sabah kakasini yapmaliymisim... Gündüz uykularının kısa olması yani 10 dakika icinde uyanması normalmiş ama gece uykusuzluk varsa normal değilmiş...
Ya bana Dr ısrarla gece kakasini yapiyormu dedi ki benim oğlum sabah 7 de yapıyor tam kakasini sağlıklı bebek 3. Aydan sonra kakasini gece yapmazmış... En ideal bebeğin uyku saati aksam 8 mis bebekler sabah 5-7 arası güne baslarlarmis... Bu aydan itibaren 400-700 gr alirmiş yani bebeklerimiz kilo almiyo diye uzulmuyecekmisiz... Göğüsler artık sertlesmezmis bu süt olmadıgından değil sütun Olgun oldugundan yani daha yağlı oldugundanmis... Bebekler sütun %95 I'ni ilk dört dakikada emerlermis gerisi oyunmus))artık gece 8 saat kadar emmeden kalabilirlermis )
Son hatırladığım ; bebeğimize sürekli bazi sesleri cikaracagiz eeeeee anneeeee ya da aaaaaaa ayyyyy gibi onunda aynısı söylemesini sagliycazz) benim oğlum benimle aynı tonda ayyy diye bağırıyor mesela ;€ ben yüksek sekle bağırırsam oda yüksek sesle bağırıyor
El emmesi aynı zamanda ağzının içindeki sinirlerin uyanmasidan kasinmasindan dolayiymis...
Bu arada yazmayı unutmusummm bileğine cingirak almaliymisiz bir de kuş ve doga seslerini sevmeye başlayıp hep dışarda olmak istermiş kucağımızda taşırkende artık yüzü dışa dönük olmalıymış ki zaten diğer türlü genelde ağlamaya baslarlarmis... Odasının bir duvarına ya da kapısına renkli harflerle adını yazmaliymisiz sürekli gelip gidip aaaa bak burda ne yaziyorrrrr denizzzzz bak d-e-n-i-z deneliymisizki isim bilinci oluşsunmus :))
Son bir bilgi daha geliyor bu ay bebeğin kafa sekli bozulanilirmis arka bingildagin kapanmasından zamanla oda düzelecekmiş :))
Kızlar, bu dengesizlikler aslında normalmiş, gruptaki bi arkadaşın doktoru çok güzel anlatmış, ben biçok kafama takılan şeye cevap buldum böylece. Buraya mesajı aynen kopyalıyorum , kendisine ve gruptaki diğer kızlara izin verdkleri için teşekkürler buradan da
***** 3 aylık bebekteki görülen gelişim ve değişimler ********
" Kaç gündür yazicam yazicam bir türlü fırsat bulup yazamadimm... Oğlum uc ayının doldurdu ve bu ay onun gelişimi için yapmam gerekenleri doktor anlattı... Aklıma gelenleri hemen yazayım..öncelikle bu ay terlemeye başlarmış...normalmiş... Boynunun arkasında iki tane sislik çıkabilirmiş bu da normalmiş korkulcak bir sey değilmiş... Ana kucağını buzdolabının önünde yere koyup renkli renkli magnetleri onun göz seviyesine indirmeliymisim l... Karşısında sürekli alkış yapmaliymisim... Dil cikarmaliymisim sürekli oda bana karşılık vermeliymis...gözlerimi aca aca masal ya da makale okumaliymisim... İki elinin arasına marakas denen bir oyuncak yerlestirip sallamaliymisim... Eldiven kuklalar bebeğin görsel gelişimi için çok önemliymiş... Ellerini emerken müdahale etmemeliymisiz ...gece kakasıni yapmamaliymis... Sabah kakasini yapmaliymisim... Gündüz uykularının kısa olması yani 10 dakika icinde uyanması normalmiş ama gece uykusuzluk varsa normal değilmiş...
Ya bana Dr ısrarla gece kakasini yapiyormu dedi ki benim oğlum sabah 7 de yapıyor tam kakasini sağlıklı bebek 3. Aydan sonra kakasini gece yapmazmış... En ideal bebeğin uyku saati aksam 8 mis bebekler sabah 5-7 arası güne baslarlarmis... Bu aydan itibaren 400-700 gr alirmiş yani bebeklerimiz kilo almiyo diye uzulmuyecekmisiz... Göğüsler artık sertlesmezmis bu süt olmadıgından değil sütun Olgun oldugundan yani daha yağlı oldugundanmis... Bebekler sütun %95 I'ni ilk dört dakikada emerlermis gerisi oyunmus))artık gece 8 saat kadar emmeden kalabilirlermis )
Son hatırladığım ; bebeğimize sürekli bazi sesleri cikaracagiz eeeeee anneeeee ya da aaaaaaa ayyyyy gibi onunda aynısı söylemesini sagliycazz) benim oğlum benimle aynı tonda ayyy diye bağırıyor mesela ;) ben yüksek sekle bağırırsam oda yüksek sesle bağırıyor
El emmesi aynı zamanda ağzının içindeki sinirlerin uyanmasidan kasinmasindan dolayiymis...
Bu arada yazmayı unutmusummm bileğine cingirak almaliymisiz bir de kuş ve doga seslerini sevmeye başlayıp hep dışarda olmak istermiş kucağımızda taşırkende artık yüzü dışa dönük olmalıymış ki zaten diğer türlü genelde ağlamaya baslarlarmis... Odasının bir duvarına ya da kapısına renkli harflerle adını yazmaliymisiz sürekli gelip gidip aaaa bak burda ne yaziyorrrrr denizzzzz bak d-e-n-i-z deneliymisizki isim bilinci oluşsunmus :))
Son bir bilgi daha geliyor bu ay bebeğin kafa sekli bozulanilirmis arka bingildagin kapanmasından zamanla oda düzelecekmiş :))
Kızlar rica ederim, ne demek. Keşke siz de grupta olsaydınız, orada baya bilgi paylaşılıyor, hepimiz doktor olduk valla
efsuncum cnm merhaba geç oldu ama hb. Kusura bakma nolur daha yeni gördüm bu ara inanılmaz yoğundum misafirler bir yandan kızım huysuz o bir yandan kocayla nednse doğumdan beri tatsızız o biyandan fırsat bulamadım. Gaz sorunundan bahsedilmiş benim dr yüzüstü yatırmamı ve günde 100cc ye kadar rezene verebileceğimi söylemişti ve metsil damla çok vermedim ama işe yaradı. Yüz üstü yatırdığınızda sık kontrol edin hem rahat hemde daha uzun uyuyor. Ek gıday gelince dr önermedikçe geçmeyin bizim çekli bi gelinvar hafta sonu bize geldi 2 kez meyve suyu verdim dedim beni ayıpladı ben sadece emzirdim diye hava attı. Kızlar emzirmek cok güzel bişey üşenmeyin gece 5 kezde kalksa emzirin nasılsa zaman çabuk geçiyo nerdeyse hepimizinki 4 aylık oldu. Gözlerim dolarak yazıyorum emzirken bakışını hiçbir seye değişmem büyüdüğünde en çok o anı özleyeceğim. Neyse duygusala bagladım gece emzirmek sütü arttırırmıs bide hamurlara koyduğumuz maya denedim ise yarıyor sütü olmayanlar günde 1tatlı kaşıgı meyve suyuyla içsin benden bu kadar kendinize ve bebişlerimize ii bakın
önemli değil canım benim seni okadar iyi anlıyorumki eşinle düzelirsiniz bebekten bişeyler paylaşmaya fırsat bulamıyorsunuz ben rutine bağladım kızımı uyutuyorum 7,30 da eşimle yemek yiyoruz film izliyoruz akşam sanki kızım yokmuş gibi oluyo ama benim kızımın 4 ayı bitecek zamanla düzeliyorlar bebek düzeldikçe eşinle aranda düzelecek benim kızım hiç yüzüstü yatmıyor çığlık atıyor yüzüstü yatınca imeklemeyecek heralde o emzirirken o bakışı o masumluğu kurban olurum ona been yavrum benim özledim bak şimdi kuzumu benim kızım gece 2 kez kalkıyo bazen 3 on kezde kalksa gözümde değil o iyi olsun yeterki ben doyumluk değil tatmalık veriyorum ama 6 ayın geç olduğunu düşünüyorum direk bebeğe çorbayla başlayamayız nasılsa çok karışığım çoookkk salı günü sağlıkocağına gidicez aşımız var bakalım ozaman yazarım kilosunu boyunu
Dün sağlık ocağındaydık 3 ayı dolduğu için kızımın kontrolü vardı.
8300gr 62 cm olmuş benim tombik Asyam.
Ek gıdaya geçmene gerek yok kilo alımı gelişimi iyi. Yeterli olmasaydı azar azar başla derdik dedi.
19. sayfada paylaştığım bilgileri çok faydalı buldu. Temmuz annelerine gönül rahatlığıyla paylaş dedi. Doktorlarına danışmadan ek gıdaya geçmesin anneler diye de ekledi.
Size anne kalbiyle gelişmiyor gibi gelir ama gelişiyordur dedi. Doktorunuza sorun dedi.
Dün sağlık ocağındaydık 3 ayı dolduğu için kızımın kontrolü vardı.
8300gr 62 cm olmuş benim tombik Asyam.
Ek gıdaya geçmene gerek yok kilo alımı gelişimi iyi. Yeterli olmasaydı azar azar başla derdik dedi.
19. sayfada paylaştığım bilgileri çok faydalı buldu. Temmuz annelerine gönül rahatlığıyla paylaş dedi. Doktorlarına danışmadan ek gıdaya geçmesin anneler diye de ekledi.
Size anne kalbiyle gelişmiyor gibi gelir ama gelişiyordur dedi. Doktorunuza sorun dedi.
ya benimde sağ tarafa yata yata kafasının arkası biraz içinde gibi oldu...inşallah düzelir..baktıkça çok moralim bozuluyor..acaba daha kafanın arkası dolarmı sizce...çok üzülüyorum ya...:18::18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?