- Konu Sahibi efsun_zeren
-
benim oğlumda 8 temmuzda doğdu.merhaba kızlar bende 8 temmuzda aldım oğluşumu kucağıma.. sanırım benimde sütüm şu aralar yetmiyo durmuyo çünkü.. elma püresi verdim 2 tatlı kaşığı kadar öyle tatlı yediki.. sanırım açmış :)) zaten doktorumuz hafiften azar azar başlayabileceğimizi söylemişti..
uzun zamandır giremiyordum.çok sevindim böyle bir başlık açılmasına. benim kuzum da 3,5 aylık sürekli eli ağzında artık doymadığını düşünüyorum. ne yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum
bu konuyu bende merak ediyorum ama sanırım bildiğimiz yoğurt gibi değilde daha cıvık oluyomuş
Selam kızlar, herkesin keyfi yerindedir inşallah?
Kızımın geçen gün 3.ay kontrolü vardı. Meleğim 6,5 kilo,61 cm. olmuş. Baş çevresi 44, gelişimi iyiymiş şükürSizin bebişler bizden baya önde, biz temmuz 23'te teşrif ettik dünyaya
Grupta 4. ay kontrolü olan bi arkadaşımız doktorun söylediklerini yazmıştı, işinize yarayabilir diye kopyalıyorum buraya, bilgileri paylaşan Eda arkadaşımıza teşekkürler
4. AY İÇİN ÖNERİLER:
kızlar doktora gidip 4. ay aşılarımızı olduk 7200 kg 63 cm olmuş benim fıstık maşallah deyin teyzeleri. ek gıda yok anne sütüne devam.
-doktor ce oyunu oynayacaksın dedi. 5 aylıkkende fış fış kayıkçı oynayacakmışız. 5.5 aylıkken fışfış kayıkçı deyince kendiliğinden sallanırmış sallanma eksik kalmasın diye. bu zekanın gelişimiyle ilgiliymiş.
-devamlı konuşulacak
-masaj ve jimnastiğe devam
-yere ayağı bastırıp birde aynı anda müzik açılacak
-alt yıkanacak hep banyo artık hergün yok ama ılık suda oturtma var. önce su kaynak olacak sonra ılıyacak çocuğu 1 2 dakika oturtup çıkaracağız.
- annenin anında yatmayacak koltuktada yatmayacak yatma yeri beşik veya bebeğin yatağı olacak oraya yattığında uyku zamanının geldiğini anlasın diye.
-kazalara dikkat dönüşler artacak çünkü
-oyun alanı oluşturulacak puf yastık falan oyuncaklar koyulacak. oyun halısıda olabilir tabi.
-sıcak suya oturtma hergün yıkanmayacağı için çocuğu suyla buluşturmak için.benim doktorum bebeğin hergün suyla temasınının faydalı olduğunu düşünüyor. kış olduğu için hergün yıkanmaz ama bir kovaya su doldurup şöyle bir oturtup çıkarın dedi. hem saç döker şimdi suya bir sokup çıkarın hemen vucutundaki kıl mıl da gitsin dedi. rahat kaka yapmasına da faydalı olur dedi. vücutta sadece popoda pişik olmaz vücut su görmezse heryerde olabilir dedi.
Selam kızlar, herkesin keyfi yerindedir inşallah?
Kızımın geçen gün 3.ay kontrolü vardı. Meleğim 6,5 kilo,61 cm. olmuş. Baş çevresi 44, gelişimi iyiymiş şükürSizin bebişler bizden baya önde, biz temmuz 23'te teşrif ettik dünyaya
Grupta 4. ay kontrolü olan bi arkadaşımız doktorun söylediklerini yazmıştı, işinize yarayabilir diye kopyalıyorum buraya, bilgileri paylaşan Eda arkadaşımıza teşekkürler
4. AY İÇİN ÖNERİLER:
kızlar doktora gidip 4. ay aşılarımızı olduk 7200 kg 63 cm olmuş benim fıstık maşallah deyin teyzeleri. ek gıda yok anne sütüne devam.
-doktor ce oyunu oynayacaksın dedi. 5 aylıkkende fış fış kayıkçı oynayacakmışız. 5.5 aylıkken fışfış kayıkçı deyince kendiliğinden sallanırmış sallanma eksik kalmasın diye. bu zekanın gelişimiyle ilgiliymiş.
-devamlı konuşulacak
-masaj ve jimnastiğe devam
-yere ayağı bastırıp birde aynı anda müzik açılacak
-alt yıkanacak hep banyo artık hergün yok ama ılık suda oturtma var. önce su kaynak olacak sonra ılıyacak çocuğu 1 2 dakika oturtup çıkaracağız.
- annenin anında yatmayacak koltuktada yatmayacak yatma yeri beşik veya bebeğin yatağı olacak oraya yattığında uyku zamanının geldiğini anlasın diye.
-kazalara dikkat dönüşler artacak çünkü
-oyun alanı oluşturulacak puf yastık falan oyuncaklar koyulacak. oyun halısıda olabilir tabi.
-sıcak suya oturtma hergün yıkanmayacağı için çocuğu suyla buluşturmak için.benim doktorum bebeğin hergün suyla temasınının faydalı olduğunu düşünüyor. kış olduğu için hergün yıkanmaz ama bir kovaya su doldurup şöyle bir oturtup çıkarın dedi. hem saç döker şimdi suya bir sokup çıkarın hemen vucutundaki kıl mıl da gitsin dedi. rahat kaka yapmasına da faydalı olur dedi. vücutta sadece popoda pişik olmaz vücut su görmezse heryerde olabilir dedi.
kızlar kaç numara bez kullanıyorsunuz.
ben bezinin biraz büyük olması gerektiğni duymuştum o yüzden 4büyük gelse de kullanıyorum
bizde 4 numaraya geçtik 3 bacaklarn sıkmaya başlamıştı artık.bu daha rahat oldu
bu bilgiler için çok teşekkürler
değerli bilgiler için teşekkürler arkadaşım
kızlar kaç numara bez kullanıyorsunuz.
ben bezinin biraz büyük olması gerektiğni duymuştum o yüzden 4büyük gelse de kullanıyorum
slm güzel annişler nasılsınız bakalım bebişlerinizde iyidir inş egemenin yarın 4 ay kontrolü var aşımızıda vurulucaz girmeye fırsat bulduğumda boyunu kilosunu yazarım kendinize ve bebişlerinize iyi bakın
inşallah aşısını problemsiz ateşsiz geçirir canım
benim moralim çok bozuk kızıma kayınvalidem bakıyo emzirmeye gittiğimde kızım uyuyordu oturma odasında osa mutfakta sigara içiyordu ev duman altı olmuş sinirimden ağladım malesef düşünemiyo kızıma olan zararını çok kötüyüm o yüzden
slm kızlar benim ömerimde 17 temmuzda doğdu su an 64 cm 7200 gr civarında uykularımız cok düzensiz bazen hiç uyanmıyo bazende hep uyumk istiyor ama uyku rahatlık değil benim için çünkü en az 1 saat ayakta sallanması lazım dalması için birde uyurken yuzunun tamamen kapanmsını istiyor yani ışığı hiç sevmiyo 1 uyurkn acaba gece lambasını artk kullanmasam mı ki korkar mı siz kullanıyor musunuz 2 kucağımda artık oturuyr zararlı mıdr 3 uyanıkken 1dk yalnz kamk istemiyor hep kucağımda biraz yatırıyorm 5 10 dk oyalnp geri sıkılıyo sizde durumlr nasıl 5 uykusu gelince cıldırmş gibi kafasını kasıyp saçını yoluyornapabilirim oo bayada soru birikmiş bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?