- Konu Sahibi efsun_zeren
-
slm güzel anneler ben aranıza yeni katıldım bebeği 2.5 aylık ve fazlası ile gaz problemi var bununla birlikte sancısıda fazla olduğu için beni emmiyor bunu nasıl çözeceğim bi fikri olan varmı yardımm
Canım hiçbişey kullanmıyor musun gaz için? Benim kızım da haftaya 3 aylık olacak inşallah. Bi ara gaz sancıları hafiflemişti ama sanırım havaların soğuması etkiledi, yine başladı. Ben rezene çayı ile zinco damla veriyorum, rahatlatıyor. Dene istersen ?[/QU
zinco damla kullnıyorum daha öncede bitkisel bir surup kullandım ama fayda yokk yoruldum artık altını acıp rahatlatıyorum ve altı açıkken emziriyorum baska türlü emmiyor ve işin kötü yanı sütüm de fazla yok ayrıca kızınızı allah bağışlasın dahada rahat olması dileği ile
slm güzel anneler ben aranıza yeni katıldım bebeği 2.5 aylık ve fazlası ile gaz problemi var bununla birlikte sancısıda fazla olduğu için beni emmiyor bunu nasıl çözeceğim bi fikri olan varmı yardımm
slm cnm benim oğlumda 3.5 aylık 1 ay önce bizim gaz sancımız tekrar başlamıştı dr humana kimyonlu rezene çayı verdi hem gaz sorunu çözdü hemde kakasını yardımsız yapabiliyo 2 günde bir fitil yardımıyla yaptırıyodum
Halinize şükredin arkadaşlar, benim oğlumun önceden gece uykuları çok güzeldi, gündüzde düzenli uyuyordu ayrıca.
Sonra ne olduysa gündüzleri bin dertle saatlerce uğraşıyorum uyusun diye yarım saat zor uyuyor.
Gündüz uykusu toplasanız 1 saat yani.
Saat 6 oldu mu da kıyameti koparıyor uykusuzluktan, yatırıyorsun yine dalamıyor. Ağlaya ağlaya uyuyor sonunda.
Gece kaç kere kalktığımı hatırlamıyorum bile artık, önceden 2 kere kalkan çocuk, sabaha kadar en az 7-8 kez kalkıyor.
Büyüdükçe gece uykuları uzuyacak diyorlardı, benim ki tam tersi oldu.
Canım hiçbişey kullanmıyor musun gaz için? Benim kızım da haftaya 3 aylık olacak inşallah. Bi ara gaz sancıları hafiflemişti ama sanırım havaların soğuması etkiledi, yine başladı. Ben rezene çayı ile zinco damla veriyorum, rahatlatıyor. Dene istersen ?[/QU
zinco damla kullnıyorum daha öncede bitkisel bir surup kullandım ama fayda yokk yoruldum artık altını acıp rahatlatıyorum ve altı açıkken emziriyorum baska türlü emmiyor ve işin kötü yanı sütüm de fazla yok ayrıca kızınızı allah bağışlasın dahada rahat olması dileği ile
Amin canım, hepimizin yavrusu inşallah
Benimki de gazı varken meme almıyor, ben de yüzüstü yatırıp çığırmasına rağmen sırtını pıtpıtlayarak, elimi sıvazlayarak masaj yapıyorum, çıkan gazlara ben bile inanamıyorum, bu ara havalar soğuduğu için tekrar başladı gazı, azıcık daha sabredelim, inşallah zamanla düzene girecek
Kızlar, bu dengesizlikler aslında normalmiş, gruptaki bi arkadaşın doktoru çok güzel anlatmış, ben biçok kafama takılan şeye cevap buldum böylece. Buraya mesajı aynen kopyalıyorum , kendisine ve gruptaki diğer kızlara izin verdkleri için teşekkürler buradan da
***** 3 aylık bebekteki görülen gelişim ve değişimler ********
" Kaç gündür yazicam yazicam bir türlü fırsat bulup yazamadimm... Oğlum uc ayının doldurdu ve bu ay onun gelişimi için yapmam gerekenleri doktor anlattı... Aklıma gelenleri hemen yazayım..öncelikle bu ay terlemeye başlarmış...normalmiş... Boynunun arkasında iki tane sislik çıkabilirmiş bu da normalmiş korkulcak bir sey değilmiş... Ana kucağını buzdolabının önünde yere koyup renkli renkli magnetleri onun göz seviyesine indirmeliymisim l... Karşısında sürekli alkış yapmaliymisim... Dil cikarmaliymisim sürekli oda bana karşılık vermeliymis...gözlerimi aca aca masal ya da makale okumaliymisim... İki elinin arasına marakas denen bir oyuncak yerlestirip sallamaliymisim... Eldiven kuklalar bebeğin görsel gelişimi için çok önemliymiş... Ellerini emerken müdahale etmemeliymisiz ...gece kakasıni yapmamaliymis... Sabah kakasini yapmaliymisim... Gündüz uykularının kısa olması yani 10 dakika icinde uyanması normalmiş ama gece uykusuzluk varsa normal değilmiş...
Ya bana Dr ısrarla gece kakasini yapiyormu dedi ki benim oğlum sabah 7 de yapıyor tam kakasini sağlıklı bebek 3. Aydan sonra kakasini gece yapmazmış... En ideal bebeğin uyku saati aksam 8 mis bebekler sabah 5-7 arası güne baslarlarmis... Bu aydan itibaren 400-700 gr alirmiş yani bebeklerimiz kilo almiyo diye uzulmuyecekmisiz... Göğüsler artık sertlesmezmis bu süt olmadıgından değil sütun Olgun oldugundan yani daha yağlı oldugundanmis... Bebekler sütun %95 I'ni ilk dört dakikada emerlermis gerisi oyunmus))artık gece 8 saat kadar emmeden kalabilirlermis )
Son hatırladığım ; bebeğimize sürekli bazi sesleri cikaracagiz eeeeee anneeeee ya da aaaaaaa ayyyyy gibi onunda aynısı söylemesini sagliycazz) benim oğlum benimle aynı tonda ayyy diye bağırıyor mesela ;€ ben yüksek sekle bağırırsam oda yüksek sesle bağırıyor
El emmesi aynı zamanda ağzının içindeki sinirlerin uyanmasidan kasinmasindan dolayiymis...
Bu arada yazmayı unutmusummm bileğine cingirak almaliymisiz bir de kuş ve doga seslerini sevmeye başlayıp hep dışarda olmak istermiş kucağımızda taşırkende artık yüzü dışa dönük olmalıymış ki zaten diğer türlü genelde ağlamaya baslarlarmis... Odasının bir duvarına ya da kapısına renkli harflerle adını yazmaliymisiz sürekli gelip gidip aaaa bak burda ne yaziyorrrrr denizzzzz bak d-e-n-i-z deneliymisizki isim bilinci oluşsunmus :))
Son bir bilgi daha geliyor bu ay bebeğin kafa sekli bozulanilirmis arka bingildagin kapanmasından zamanla oda düzelecekmiş :))
Kızlar, ben face olan temmuz annesiyimoraya da yazıyorum. Elimden geldiğince buaraya da katılacağım inşallah. Orada çok güzel paylaşımlar yapılıyor, faydalı gördüklerimi kızların da izniyle sizlerle paylaşmak isterim
GÜZEL BİLGİLERDİ TŞK EDERİZ...
kızlar sizin bebişlerde kafasını kaldırıp oturmak istiyormu...15-20 gündür yapıyodu bunu ama artık çok kuvvetli kendini kaldırtmaya çalışıyor az kaldı
sanırım başaracak..ellerinden tutmasam bile kendi kalkmaya oturmaya çalışıyo yatıramıyorum artık...yat kızım daha erken oturamazsın diyorum koymuyo kafasını yere...bu arada benim kız 1 ayda 400 gr aldı..hala çok az süt içiyor..sağlık ocağındakiler dr dahil muhallebi yap içine kendi sütünden kat soğuyunca
günde 1 kene vermeyi dene diyorlar 15 gün önce söylemişlerdi daha ben çok küçük henüz diye dinlemedim onları az içsede sütümü vermeye devam ettim..
çocuk dr una götürdüm kesinlikle 6 aydan önce su bile önermiyorum dedi..iyide bebişim kilo almıyor boyuda hiç uzamamış...4. ayını doldurmamıza 12 gün
kaldı sanırım çok sulu ve anne sütü ilave edilmiş muhallebiye başlıcam azar azar...10 gün daha sabır diyorum...
Kızlar, ben face olan temmuz annesiyimoraya da yazıyorum. Elimden geldiğince buaraya da katılacağım inşallah. Orada çok güzel paylaşımlar yapılıyor, faydalı gördüklerimi kızların da izniyle sizlerle paylaşmak isterim
MRB EFSUNCUM
senin kız benimkinden 1 hafta büyükmüş haziranda oldu o zaman seninki bende 30 haziranda yatışım yapılmıştı doğuracaktım ama hastanrde boş oda olmadığı için 1 temmuza kaldım...
artık bende tv izletmiyorum ters yatırıyorum kanepeye görmeyeceği şekilde bu seferde popoyu kaldırıp tersten bakıyo kerata gözleri kaycak tepeden bakıcam diye..haklısın bizim kızlar
mekik çeker gibi karın kası yapıcaklar..
muhallebiyi kıvamını çok koyu yapmasak içine soğuyunca anne sütü katsak yine kabız olurmu acaba..şu 4. ayımızı dolduralımda başlıyalım canım..arada zeytinyağı içiririz olmazmı...
ayyy ya o gazlar geri gelirse
o saydığın arkadaşları bende merak ediyorum ..çınar iyiymiş sanırım..
kızlar, bu dengesizlikler aslında normalmiş, gruptaki bi arkadaşın doktoru çok güzel anlatmış, ben biçok kafama takılan şeye cevap buldum böylece. Buraya mesajı aynen kopyalıyorum , kendisine ve gruptaki diğer kızlara izin verdkleri için teşekkürler buradan da
***** 3 aylık bebekteki görülen gelişim ve değişimler ********
" kaç gündür yazicam yazicam bir türlü fırsat bulup yazamadimm... Oğlum uc ayının doldurdu ve bu ay onun gelişimi için yapmam gerekenleri doktor anlattı... Aklıma gelenleri hemen yazayım..öncelikle bu ay terlemeye başlarmış...normalmiş... Boynunun arkasında iki tane sislik çıkabilirmiş bu da normalmiş korkulcak bir sey değilmiş... Ana kucağını buzdolabının önünde yere koyup renkli renkli magnetleri onun göz seviyesine indirmeliymisim l... Karşısında sürekli alkış yapmaliymisim... Dil cikarmaliymisim sürekli oda bana karşılık vermeliymis...gözlerimi aca aca masal ya da makale okumaliymisim... Iki elinin arasına marakas denen bir oyuncak yerlestirip sallamaliymisim... Eldiven kuklalar bebeğin görsel gelişimi için çok önemliymiş... Ellerini emerken müdahale etmemeliymisiz ...gece kakasıni yapmamaliymis... Sabah kakasini yapmaliymisim... Gündüz uykularının kısa olması yani 10 dakika icinde uyanması normalmiş ama gece uykusuzluk varsa normal değilmiş...
Ya bana dr ısrarla gece kakasini yapiyormu dedi ki benim oğlum sabah 7 de yapıyor tam kakasini sağlıklı bebek 3. Aydan sonra kakasini gece yapmazmış... En ideal bebeğin uyku saati aksam 8 mis bebekler sabah 5-7 arası güne baslarlarmis... Bu aydan itibaren 400-700 gr alirmiş yani bebeklerimiz kilo almiyo diye uzulmuyecekmisiz... Göğüsler artık sertlesmezmis bu süt olmadıgından değil sütun olgun oldugundan yani daha yağlı oldugundanmis... Bebekler sütun %95 ı'ni ilk dört dakikada emerlermis gerisi oyunmus))artık gece 8 saat kadar emmeden kalabilirlermis )
son hatırladığım ; bebeğimize sürekli bazi sesleri cikaracagiz eeeeee anneeeee ya da aaaaaaa ayyyyy gibi onunda aynısı söylemesini sagliycazz) benim oğlum benimle aynı tonda ayyy diye bağırıyor mesela ;€ ben yüksek sekle bağırırsam oda yüksek sesle bağırıyor
el emmesi aynı zamanda ağzının içindeki sinirlerin uyanmasidan kasinmasindan dolayiymis...
Bu arada yazmayı unutmusummm bileğine cingirak almaliymisiz bir de kuş ve doga seslerini sevmeye başlayıp hep dışarda olmak istermiş kucağımızda taşırkende artık yüzü dışa dönük olmalıymış ki zaten diğer türlü genelde ağlamaya baslarlarmis... Odasının bir duvarına ya da kapısına renkli harflerle adını yazmaliymisiz sürekli gelip gidip aaaa bak burda ne yaziyorrrrr denizzzzz bak d-e-n-i-z deneliymisizki isim bilinci oluşsunmus :))
son bir bilgi daha geliyor bu ay bebeğin kafa sekli bozulanilirmis arka bingildagin kapanmasından zamanla oda düzelecekmiş :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?