2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

BEGÜÜMMMM benim kızımda biberon almıyor...hatta emzik bile sadece uyurken alıyor bi ara onuda bırakmıştıda zor tututurdum..golden goat keçi sütü bazlı mama genelde inek sütü alerjisi olan(bizim gibi)bebeklere veriliyor..bazıları onada tepki gösterebiliyor tabi..bilmiyorum ama bence biberon almaması içindekiyle alakalı değil içine ne koysam ağzına sürdürmüyoki benimki..resmen kaçıyor biberonu görünce..ıhhh diye yan dönüyor battaniyeye saklanıyor..öyle komikki..2 aydır hergece hertürlü uçla hala biberona alıştırmaya çalışıyorum ama kaçıyor daha görünce..
neocate,bebelac pepti juior hepsini denedim almayınca almıyor..meyve suyuyla dene bide...

kızlar doğum günlerimiz yaklaşıyor ay ben pek bi hevesliyim araştırmaya başladım bişeyler..sizde fikir verseniz ve resim koysanız destek olsak birbirimize..yapımı kolay hem lezzetli hem şık kurabiye ve kek tarifleri aranıyor..
1 yaş kurabiyelerini kendim yapmayı düşünüyorum ama 1 kalıbım yok nerden buluruz...
şeker hamuru yapıştırıcam üzerlerine renkli renkli...

ayy daha erken demeyin bizimkine az kaldı..birde annemgilde internet yokya gidince bakamam oralarda aradığımıda bulamam burda karar verip malzemelerimi alıp götürücem..

günaydınlar...okuyorum ama yazmadım uzun zamandır. doğum gününleri geliyor ama, ben tatil yaparız diye düşünüyorum şimdilik. ramazana denk gelicek bi dahakine. daha doğrusu tatil fikrimizi o tarihe erteliyorum diyebilirim.
benim ailem başka bir şehirde ve ben her sene mayısda kızıma doğum günü yapıyorum ve onlar hep geliyorlar 2005 de doğdu kızım. ama ev hep kalabalık olur ev süslenir. her sene kullandığımız süsler vardır kapılara camlara falan. masa bir hazırlanır yaş pastanın yanında baklava yapılır annem yapar tabi. yorgunluk.
ben bu sene değişik bişi yaptım. çok güzel bir yer tuttum 50 kişi alıyor mekan. adama sorunumu anlattım bana mekan garson sınırsız çay ve herkese birer meşrubat diye. ay herşey çok güzel oldu. yaş pasta yaptırdım kuru pasta aldım. kızlara süslü taçlar dağıttık. ve değişik bişi düşünmüştüm ondan yaptırdım. kızımın abiyesi ile çektiğim 20 fotodan birini beğendim sonra oğluma papyonlu takımını giydirdim onlada çektiğimden birini beğendim. fotocuda onları birbirine çok hoş monte ettirdim. onlarıda bebek şekerleri satan yerlerde masa üstleri için kağıt sıkıştırmak için bişiler var ya adını bilmiyorum not kağıtları kıstırılıyor uğur böcekli bişi altı saksı şeklinde ona sıkıştırdım ay süper oldu herkesler beğendi. ertesi gün evde oğluma dua okutmamıştım daha onu yaptım kalanları akşam gelmeyenlere evde verdim güzeldi. bir hatıra en azından.

bu arada bebeklerden yürüyen varmı. erken olur ama 10 aylık öğrenenlerde varya ondan sordum. ama biz epey bir hevesliyiz. 1 aya kalmaz diyorum kesinlikle. sizinkiler nasıllar.

haydi kızlar evde yapılabilecek değişik pratik ve şık tarifler arıyorum

benim kız iştahsız bu ara zorla yediriyorum varsa kek tarifi hemen onu yapıcam bugün köfte yaptım ama bakalım yiyebilecekmi...parmak köfte yaptım kendi tutup yesin diye...bardaktan içmeye hevesli bu ara keşke alışsada bende geceleri kaşıkla süt içirmekten kurtulsam..
bu arada bidahaki sefere dra sorucam nasılsa kaşıkla besliyorum gece bari biraz katı bişey yedireyim yada yarı sıvı herneyse..ne verebilirim diye sorucam..
hava bozuk kapalı...ne zaman sıcaklar gelecek o zamanda oflar puflarız gerçi

merhaba hanımlar

haftasonu annemlere gittik bu haftasonu yine gideceğiz. kayınbabam geliyor buraya gelmişken annemlerin oraya da götürelim dedik. yine yollar göründü bize hesapladık aylık ortalama 1000 km yol yapmışız durmak yok yola devam

dün erene bebek arabası aldık arabamızdan çok şikayetçiydik servise gönderdik gelmesini beklemeden yenisini aldık. çok ağırdı gıcık koyduk adını tekerlekler rahat dönmüyordu kilitlenip kalıyordu. garajda duracak bakalım akıbeti ne olacak. yeni aldığımızı çok beğendim ben çok rahat. linkini koyuyorum herkese tavsiye ederim aradığım her özellik var kendisinde.
Kraft Aura Bebek Arabası - e-bebek.com

papatyacım doğumgünü için hazırlıkları düşünmedim ben daha internette araştırayım bakalım senin için. o zaman bizim nerde olacağımız belli değil. bizim ailede pek önemsenmez zaten böyle günler annemler bile benim doğumgünümü hatırlamazlar hediye alma kültürümüz yoktur. kiminle kutlayacağım ki ben. kendi aramızda pasta keseriz en fazla sanırım.

kızlar bende bi 2011 temmuz annesi olarak buraya ilk defa yazıyorum benim sormak istediğim bişey var bebekleriniz diş çıkardımı ve çıkardılarsa kilo kaybı oldumu benim bebeğim tam 700 gram zayıfladı yaa offff on kiloydu 9.3 oldu( ve iştahı hiç yok zorla emziriyorum ve zorla yemek yediriyorum.....

canım benim kuzu iki diş çıkardı ikisinde de kilo kaybı oldu. sıkıntı etme dişten sonra toparlanıyor hemen. kilosu çok iyi benim kuzu 9 kiloya ancak geldi.

diş çıkarma tabiki bebekleri çok zorluyor, ama kilosu gayet normal. Bilmiyorum düzenli doktora gidiyormusun, ama endişen varsa doktora görünsen iyi olur bebeğin genel bir durumuna bakar belki önerceği birşey olur.

Son düzenleme:
gnaydın hanımlar ..sağlık ocagına gittik sabah yeni eve geldik sayılır.kızım 9590 gr olmuş 10 ay kontrolydü bu.boyuda 77cm.bana az geliyo kilosu napımde kilo alsın bebem.?anne sütü alıyo ek gıda da veriyoru ama çok yklenmiyorum ek gıdaya.ne yapsam ek gıdaya mı yüklensem?uffff bilemedim.3 gndrde emeklemeye başladı durmuyo daha çok hareketlendi kızım.

merhaba hanımlar bu aralar pek kimse uğramıyor buraya bebeler hareketlenince havalar da biraz ısınınca fırsat kalmıyor burada yazmaya. benim beyim çalışmıyor bugün grev yapıyor gitti geldi eyleme. evdeyiz kayınbabam da geldi hava kötü şansımıza kapalı biryerlere gideceğiz bakalım.

canım bence çok iyi bebeğinin gelişimi. bence ekstra birşey yapmana gerek yok.

merhaba herkesee
kızımın elamın üsteki dişinin biri çıktı şükür
şimdi ikincide birazcık patladı benim
miniğim büyüdü teyzeleri
ellerini bırakıp 2 adım atıyor
11 kilo kızım boyunu bilmiyorum
ama kızımı gören 2 yaşında sanıyor bence abartıyorlar ama neyse...
doğum günü için kızıma döne döne tarifler arıyorum evde kutlucaz dedeler olur
babanne ananneler olur birgün sonrada arkadaş çevremle kutlamayı düşünüyorum
yıllık iznimi kullanıcam oyüzden rahat rahat hazırlanırım benim kızım biliyosunuz 23 haziran doğumlu
ilk doğumgünü bizim olacak bu topikte ben size yaptıklarımı bol bol resimlerim tarifler veririm
bulurum inşallah :13:

Bugünlerde yogunuz yazamıyorum fazla haftasonu pikniğe gittik elnın çok hoşuna gitti öle çığlıklar attıki sesi kısıldı cimcimemin Hava çok güzeldi heryer yemyeşildi içim açıldı masmavi sular felan eşim balık tuttu elad oltadan tuttu balıkları sevdi çok güzel bi hafta sonu geçirdik taşınma işiyle uğraştığımdan doğum günü ile ilgili pek bişey yapamadım artık siz paylaştıkça banada fikir olur

herkese selamlar

oldukça yoğun geçen bir haftanın ardından burdayım nihayet
kardeşim geldi gitti
o burdayken ben de annemlerde kaldım çoğu gün, mümkün olduğunca uzun süreli vakit geçirmeye çalıştık
pazar günü yolcu ettik kendisini

çocuklarım iyiler çok şükür
bu ara herşey yolunda gibi
yememiz, içmemiz, uyumamız düzenli gidiyo
ite kaka 9 kilo olduk nihayet
evde kendim tartıyoum ama cuma sağlıkocağına gideceğiz bakalım orda ne diyecekler

doğumgünü hazırlıklarından bahsedilmiş
ben öyle çok büyük bir kutlama düşünmüyorum, aile arasında bi pasta keseriz olur biter
kurabiyeler, dolmalar da yaparım muhakkak
şu şeker hamurunu ben de denemek çok istiyrum
kendime güvenim gelirse şekilli kurabiyelerden yapabilirim ben de.

kocaman bir maşallah size..
inşallah gider de bir daha geri gelmez o kabızlık

hayırlı olsun inciniz
bütün dişleriniz böyle kolay çıkar inşallah..

canım benim oğlum da 9 kilo
2 gün sonnra 10 ayı bitecek, bence gayet normal
sağlıklı olduktan sonra kilo o kadar önemli değil diye düşünüyorum.

efsuncum kızına maşallah
bikaç güne yürür cimcime
bizimki de ellerini bırakıp ayakta duruyor 20-30 sn kadar
ama nasıl mutlu oluyor bir görseniz
adım atma çabası yok henüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…