2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

ohh güle güle kirlen..mis gibi olmuştur..ben bu sene kadın madın tutamadım hiç malum bu sene çalışmıyorum evdeyim ya..zaten alışıkda değilim pek..2 gündür kendim büyük temizliğe kalkıştım bende..2 oda bitirdim..yarında mutfak yaparım diyorum..halılarını makineyle yıkadım balkona serdim güneşte kuruttum..tek başıma kaldırdım koca halıları belim yanım kopuyor..ama napim..çocuğun çoraplarının altı hemen kirleniveriyor bende evi pis diye düşünüyorum..halı yıkıyorum yerleri siliyorum sürekli..ama burası çok kurak tozlu biyer olduğu için hergünde yapsan aynı...

sağol canım benim 1 e giden kızımda var ondan biraz zorlanıyorum. valla evi kırkladı diyebilirim güzel yapıyor. her zaman geldiği için evi biliyor. bırakıp gidebiliyorum kapıyı çekip çıkıyor. aslında önemli olan düzgün insanı bulmak. sanada kolay gelsin cnm.ben rüzgarla çok zor yapıyorum ev işi ve her işi diyebilirim.

kolay gelsin. bebekle nasıl zaman buluyorsun ben sadece evin günlük işlerini ancak yapıyorum.

merhaba hanımlar biraz önce nasıl korktum anlatamam. eren kendi kendine oyuncaklarıyla oynuyordu. hım hım diye geveleme sesi geldi. ne soktu ağzına diye bir baktım nasıl becerdiyse kumandanın pilini çıkarmış ağzında. ödüm koptu yutsa haberim de olmasa ne yapardım allah korusun. kumandadan bol birşey de yok evde. arkalarını bantlayacağım şimdi. bir daha ulaşabileceği yerde tutmam.

canım çok geçmiş olsun benim kızımda öyle pillerle oynuyordu bende bantladım pilleir çıkarıp pil takılan yerdeki yaylar varya oraya tırnağını takıp tın tın ses çıkarıyodu hoşuna gidiyodu ama sonra ben korktum bantladım

canım kuzuna maşallah
ben de araştırdım iki yıl giydirmeyin diyorlar. bizim de babaannemiz almış ilk ayakkabısını yürümeye başlayınca dışarıda giydireceğiz mutlaka yalınayak mı duracak çocuk. ama ev içinde çorapla durduruyorum ben ayakkabı giydirmeyi düşünmüyorum.

papatyacım maşallahın var halılar falan. benim de yıkanacak halılar yıkamacıya vereceğim havaların ısınmasını bekliyorum burda bir haftadan önce getirmiyorlar. buz gibi yerler daha ısınmadık yaz gelmediki anam. geldimi de sıcaktan şikayet ederiz. kayınvalidem gelecek iki hafta kalacak benim izin haziran 15te bitiyor seminerlere gideceğim. erene bakacak o ara yaparım diyorum genel temizliği. bu arada zaman ne çabuk geçiyor şaşırmamak mümkün değil.

ilk zamanlar hiç geçmiyormuş gibiydi zaman uykusuzluk süt sağmak canıma yetmşti..ama nerdeyse 1 yıl oldu yavaş yavaş anneliğin tadına varmaya başladık daha doğrusu zorlu zamanlar geride kaldı artık en güzel zamanlarımız..

mutfak halıma zaten yağ dökülmüştü mart ayında yıkamaya vermştim ama yine onuda yıkadım..zor oluyor ama yavaş yavaş acelem yok..camlarıda yeni silmiştim yine batmış 2 hafta kadarda yağışlı gözüküyor camları bekleticem biraz..bakacak kimsem yok napim..

merhaba hanımlar dün en son bu saatlerde ben yazmışım neden kimse gelmiyor.00,,0,0
,,
,
,,,,0
3
00000,,0000000000000000000000000000000022,+
bu sayılar virgüller erenden.

bak sen şuna
büyümüş de neler yaparmış:))

huysuz benim sıpa da aynı
ona yaptığım çorbaları yemiyo
bizim yemekleri şapur şupur yiyo
ben vermeyince elimi çekip kendi ağzına götürüyo bilmiş

ben büyük oğluma almıştım ilk adım ayakkabısı
10 aylıkken yürümüştü
ama o ayakkabılarla yürüyemedi, 2-3 sefer giymiştir en fazla
ağır geldi ayakkabılar, kaldıramadı ayaklarını
enes' e giydirmeyi düşünmüyorum
belki dışarı çıkarken görüntü olsun diye giydirebiliirm

günaydın hanımlar

bizim tadımız yok bu aralar üst dişer kabarmış ama çıkmadılar daha çok mızmız yemek istemiyor. sürekli kucak istiyor allahım çıksın şu dişler. peşimde beni ısırmaya çalışıyor eller ağzında yetmiyor benim parmaklara dadanıyor.

yürüme konusunda gelişme yok teyzeleri çok korkuyor heyecanlanıyor eren ellerini bırakınca. cesaret edemiyor.

hanımlar çok dertliyim çokk
eşim burda olmadığından kayınvalidemlerde kaldım dün ela okadar değiştiki
anlatamam size en geç 10 da uyuyan bebek dün gece saat 1 de uyudu
herşeyi ağlayarak istiyor vermeyince kendini atıyor yerden yere mızmız bişey oldu
kayınvalidem diyoki birebirken böle değil kalabalıkta yapıyor diyor bütün ilgi onun
üzerinde dün ıslak mendili almış eline ayağa kalkmış kapı siliyo nefes nefese
sonra halı kanepe tv ne bulduysaa en son yoruldu oturdu yeree ıslak mendille
şeyini siliyo altını baya güldük ama sonradan canım sıkıldı bizden gördüğü için yapıyo dedim kendi kendime
onun oyunlar oynaması lazım uykusuzluktan psikolojim bozuldu heralde bugün hemen evime geçeceğim
bu olaya bi çözüm bulmam lazım çok agresif oldu çoookkkkkkk

benim oğlumda kalbalıktan hiç hoşlanmıyor, bir yere gittiğimizde babasını veya beni ilaki yanında istiyor çok yorucu oluyor. ama bir şekildede kabalığa alışmalrı lazım ama nasıl olacak. bizde bu ay tatile gideceğiz orada neler yaşayacağız çok merak ediyorum, burnumuzdan getirmez inşallah. sana kolay gelsin.

canım o bahsettiğin agresiflkten bizdede var.. son 10 gündür o kadar hırçınki..herşeye kızıyor..bende çok üzülüyorum böyle kalacak diye..hatta dün bu konuda araştırma yaptım okudum bişiler..bu aylarda olabiliyormuş..çevreyi keşfettiği farkındalığı arttığı için..yapmamız gerekense bu hırçınlığın pekişmemesi için o davranışlarına hayır demeyip huyuna gitmek o kızmadan hemen önce kucağa alıp sakinleştirmekmiş..gerçektende 2 gündür deniyorum azaldı sanki..

canım huy değiştiriyorlar hiç beklemediğimiz ya da hiç görmediği şeyleri yapıyorlar. eren de kavga ediyor kızınca vuruyor. hiç örneği yok etrafında büyük çocuk olur ondan gördü dersin evde kavga ediliyor dersin ama yok hiç görmedi. bende çok şaşırıyorum.

herkese çok teşekkür ederim demekki bizim cimcimeler 1 yaş öncesi sendrom yaşıyor
bu arada ela evde mışıl mışıl uyudu mızmızlanmadı eski haline döndü anladımki babanne ve dedelerde böyle yapıyo dün çok araştırdım çokk bir kitap buldum onu alacağım bebeğinizin ilk 6 yılı diye eşim istanbuldan geldi kızım okadar tepkiliki eşime o kucağına alınca ağlıyor vuruyor ona bana sarılıyor öpüyor bir nevi ona tripleniyor yoktun diye bu yumurcaklar ne kadar zekiler

Slm hanımlar ela dünden beri rahatsız sabah dr gittik kriptik tonsillit dedi 5 gün sabah akşam iğne yapılacak dedi ben kendime kıyıp iğne yatrıramayorum şimdi elimle bebişime yaptıracam tedavi olmazsa ilerde kalp kapağında romatizma yapar dedi inşallah iğneler işe yararda iyileşir kuzucum sabah iğnenin birini yaptırdım

çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…