2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

nıye böyle yapıyo bu çocuklar yaa üzüyolar bizi
annemde durmayınca koyuyo arabasına getiriyo yanıma
yalnız annem okadar sabırlı ki
bize karşı öyle değildi valla terliği fırlatıyodu
eymene hiç sinirlenmiyo çokçokçok azmadıkça

ya valla millete şöyle etrafıma bakıyorum..millet kucağında el kadar şeyleri et gibi sallayıp gezdiriyor..bizimkinin o kadar konforu var arabasında bile durmuyor bizim cadı...benim annemde maşallah çok sabırlı canım ya..bize öyle değildi gerçekten..bizde çok terlik yedik

ahhhh ahhhhhhhhhhhhhhh sanki elayı anlatmışsınız

bizdede durum şöyle akşam işten çıkıp gidiyorum babannesine beni kapıda karşılıyor sarılıyor sımsıkı öpüyor

içeri gidiyoz oturur oturmaz emm emm diyo açıyo bakıyoki bantlı uuufff uffffff diyo evet annecim ufff diyorum yatıyo göğsümee hemen dedesi geliyo işyen aynı iş yerinde çalışıyoruz onun kucağına zıplıyo sonra o uşa giriyoo allahım bir ağıt anlatamam elada banyoya girene karşı bişey var illa oda banyo yapacak başlıyo soyunmaya sıpaa

arabaya biniyoz eve geliyoz 3. kata kucağımda çıkarıyorum kollarım uzuyor resmen eve girip yere bırakmamla avaz avaz ağlamaya başlıyor bi soluklanmama müsade etmiyor hemen buzdolabını açıyo mam mam mam diee şeftali alıyo onu yiyo mama sandalyesinde bide bebeği var onada yediriyo kendi üstüde bebekte batıyor sonra soyuyorum doğru banyoya yıkıyorum biraz oynuyoruz başlıyorum yemek yapmaya tabi ela bacağımda yapışık binbir zorluklaa sonra babası geliyo bi ağıtta onaaa ve herşeyi ağlayarak istiyoo elinde boş biberon geliyo süt istiyo sütü cezveye koyup ısıtana kadar ağlıyoo kızım dayan biraz diyorum cık sonra yatıyo yere elinde biberon gözüyle beni takip ediyo ya kaçarsam

demek eloş da öyle efsun
ama biz naptık bu çovuklar böyle oldu
yada bişey yapmaya gerek yok geçici bi dönem mi
umarım öyledir

babası gelıyo aynı ela gibi adamın elini yüzünü yıkamaya bırakmıyo banyoda beklıyo içieri girmek istiyo bi kez kapıyı açık bırakmış eşim kaydı düştü kafasını çarpti kaşı şişti
ama yine inatla girmek istiyo

bende yemek yapamıyorum sürekli ağlıyo bacağıma yapışıp
illa kucağıma alıcam ne yaptığıma bakıcak meraklı çok

kaç kez iftari 15- 20 dk. sonra açtık paşa yüzünden
çok fena oldu çooooooook

uykumuz başlı başına problem bizim uyumak istemiyo saat 10 oluyo sallıyorum yatağına yatırıyorum yanına yatıyorum yok dün gece yere yastık koydum gel beraber yatalım dedim elanın odasındayız yanına yattım yarım saat ben uyumuşum bi baktım kapı gıcırtısı bi baktım sıpa ağzında emzik elinde top kaçıyooo

yakaladım bunu yat çabuk dedim bağırdım pıstı yattı hemen uyudu tabi saat oldu 23,30 ben bitik sonra sağı solu topla yat gece 2 de 3 de 5 de sürekli uyanıyo acıkıyomu acaba dedim gece biberon verdim yine aynı uykusuz kal sabah 7 de kalk elayla kayınvalideme işe gelişim aynı bi olay zatenn öncede el sallıyodu vedalaşıyoduk 1 aydır kıyameti koparıyo kayınvalidemde sıvışarak git diyoo bu seferde evde bile onun görmediği bi yerde oluyum gittim sanıyo tuvalete giremiyorum ama bunu kaynatama ve kaynanama anlatamıyorum yaa ii şekildede ağlıyoo ee en azından bilsin gittiğimi diyorum yookk sinir oluyorum gece bile beni görmek istiyoo ayyy ne kadar dertliymişim

hepimizinkiler böyleyse demekki yaşla alakalı yetiştirmekle değil ama inan babanneye böyle değil hafta sonu uyumuyo kesinliklee babannede sabah 10,30 dan 12,30 a öğleden sonrada 15,30 dan 17,30 a kadar uyyo anlamıyorum walla 1 yaş sendromu sanırım

herşeyi ağlayarak istemesi konuşamadığındanmış ifade edemediğinden kendini ama ben bazen duymamazlıktan geliyorum susup oyun oynuyo

kızlar yaramazların resimlerini bekliyorum benim kızımın resmi var albümümde arkadaş oladıklarım varsa istek gönderin keşke aynı şehirde olsak oturup dertleşirdik allah canlarını sağ etsin hepsi gelip geçecek

efsuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun
gülsem mi ağlasam mı bilemedim şuan aynı bu şekiliz bizde

eymen çok kıpırdıyo sürekli kendini sağa sola atıyo dr. götürmüştüm demişimdir burda dr. bişeyı yok demişti
ama bukadar olmaz dalamıyor bir türlü çocuk bn üzülüyorum artık haline
en son sinirlenıyo dalamayınca başlıyo ağlamaya zar zor uyuttuk diyelim
eyemen halen maksimum 1 buçuk saat en uzun uyku süresi
sürekli kalkıp mızmızlanıyo gece 1 sefer beslenıyo açılktan değil mızırdanması emınım

bende şıp dıye uyuyabilen bı ınsan değilim vakit geçiyo tabi tam dalıyorum kiiiiiiiiiiiiii eymen paşa uyanıyo tabi bnde
bu yüzden sürekli rüyalar alemindeyım derin uykuya geçip dinlemediğim için daha yorgun kalkıyorum

kilo verdim 51 ım doğum öncesi kilom baş dönemsi cabası
ramazan çıksın eymenle gitcem bnde göruncem doktora

( yorgunluktan bitap düşmüş dertli üye)

Son düzenleme:

ay canım walla aynı ama sağlık sorunu olduğunu düşünmüyorum ama benim kesin sağlık problemim var sürekli baş dönmesi halsizlik bittim resmen dediğin gibi bide mükemmel anne ev hanımı eş olmaya çalışıyoruzyaaa derdimiz neyseee

hepimiz demekki aynı şeyleri yaşıyoruz efsuncum ya...benim anlamadığım neden bu kadar erken memeden kestin..çok emiyor diyemi...daha erken bence canım ya...en az 2 yaşına kadar emmesi lazım..bu konuyla alakalı hadis bile var...
bende kaçarak gidiyorum...öğle arası eve gittim işten...ayakkabı almıştım..ayağını küçük geldi..hem dışarı çıkarayım rahatlasın dedim..annemle aldık buseyi çıktık dışarı..ayakkabıcıda iyi durdu oynadı orda ...sevdi orayı...2 tane ayakkabı aldık...sevdi ayakkabısını..giydirdim ayağında eve geldik..biraz yürüdü elinden tuttum..yorulunca oturuverdi yere..kucağıma aldım..biraz parka girelim sen kaç işe git dedi annem...ne mümkün..eve kadar götürdüm kucağımda...yolda tanıdık birini gördük tam manavın önündeydik..oda sevdi başladı buse ağlamaya..eline muz verdik susmadı..artık uzaklaştık biraz sonra muzu soydum yedirmeye başlayınca sustu..eve bıraktım sonrada o tv ye dalınca muz yerken kaçtım...başka türlü çıkış yok....evde üzerime değiştiremiyorum yanında değiştirecem..wc ye bile giremiyorum ya... benim kide süt içmiyor çok canım sıkılıyor..bir kutusunu sinirden döktüm valla..heba oldu gitti...içine bisküvi koyunca canı isterse yiyor muz katıyorum..neler denemedim ki..annem emdiği için gece süt içmek istemiyor memeyi bırakınca içer üzülme diyor ama...
ay bide dedimki heralde memeye uyanıyo memeden kestim yine uyanıyoo çözemedim bilemedim
erken kesmişsin...

kızlar valla okudukça eyvah diyorum. benim kuzu şimdilik böyle değil. ama çalışmaya başlayınca aynı olacak eminim naz yapıyorlar resmen.
benimki de huy değiştirdi ama ağlayarak istemesi yok öyle üzmüyor beni.
ama yanında olmamızı istiyor odada ikimizde varsak kendi kendine oynuyor.
ben ayrılınca hemen arkamdan geliyor tuvaletin kapısında ağlayıp kalıyor kapıya vuruyor.
mutfakta kucak istiyor merak ediyor ne yaptığımı.
iki gün önce alışveriş merkezine gittik kucakta durmuyor arabasında durmuyor yürüyecekmiş. nereye isterse oraya gidiyor yerşeyi elliyor karıştırıyor.
bisikletlerin yanından aldık diye yıktı ortalığı hiç bu kadar uzatmamıştı inadını.
büyüdükçe huyları değişiyor daha bakalım ne huylarını göreceğiz.

2 yaşına kadar emzirmekle ilgili hadismi var
hiç bilmiyordum yaaa çok üzldüüm
eee şimdi versem emer ela ama kayınvalidem yalancı olur verme diyor
çok üzüldüm çokkk :26:

elayı memeden kestim aslında sütten değil nasılmı
ela artık bağımlı gibiydi sürekli meme emmek istiyordu heryerde açıyordu
zaten akşama kadar çalıştığım için emmiyordu akşamları eve gidincede sürekli meme emmek istiyor ve bişey yemiyordu
bende kestim ama akşamları sütümü sağıp veriyorum sadece 50 cc çıkıyor oda zorla yani onu içiriyorum araştırdım net bişey bulamadım bu konuyla ilgili

2 yaşına kadar emzirmekle ilgili hadismi var
hiç bilmiyordum yaaa çok üzldüüm
eee şimdi versem emer ela ama kayınvalidem yalancı olur verme diyor
çok üzüldüm çokkk :26:
bu konuyla alakalı dün gece televizyondada sohbet vardı canım..hoca diyordu çocukları hemen memeden kesiyorlar...Allah onların rızıkları göndermiş bırak yemek vermeyi çocuk annesi emecek diyordu...üzülme canım arada ver bence bu şekilde davranma...o süt onun rızkı...ben sağdığımdada az çıkıyor ama bebek emdiğinde ağzı dolu oluyor...neden derse çocuk sütü emdikçe göğse süt gelirmiş..ama o pompalarla gelmiyor..pompanın emişi bebeğin emişi gibi değil efsuncum..sütüm yok diye düşünme sen..bol bol yemek ye su iç..bende senin gibi 50 kiloya düştüm ama yavrumu sütten ayırmam yani...o ne kadar emmek isterse veririm...asla kesme taraftarı değilim..kendi bıraksa onu anlarım...görümcemin çocuğu yemek vere vere bebek emmeyi bırakmış ne kadar üzülüyor...5 aylık yemek vermeye başladılar çocuğa şimdi onun hüznünü yaşıyor..hiç bir şey anne sütünün yerini tutmaz..bağışıklık sistemi kuvvetli olur çocuk kolay kolay hasta olmaz...dayaklı olur ayrıca güven duygusunu geliştiriyor bebekte..nacizane benim fikrim budur canım...gerisi sana kalmış elbette...
yemesin varsın yemesin..anne sütünden güzel şeymi var...şimdi belli olmaz ama ilerde göreceksin ki ne kadar dayanıklı kuvvetli olur yavrularımız..kemikleri sağlam olur..benim kaynım 3 yaşına kadar annesi emmiş..çocuğu görmen lazım..maşallahı var yani...

Dediklerine aynen katılıyorumefsunun yaşadığı aynı surınları ela banada yaşatıroe isinleri aynı olduğundan mıdır bilmem yakaladığı yerde anne mem anne süt diye mememe yapışıyor ama ayette miydi hadistemiydi anneler allah yolunda bekleyen bekçiler gibidir bebeklerini emzirmek için beklerler anneler bebeklerini 2.5 yaşına kadar emzirirler diyorsu yanlış hatırlamıyorsam bırakana kadar zorla bıraktırmayı asla düşünmüyorum
aslında varya çalışan annelere özel bi kitap olacak çocuk yetiştirme konusunda sabah arkamızdan ağlıyo arabadan inmemek için her şeyi yapıyo öğlen geliyorum sürekli kucağımda olmak istiyo bi bana bi babasına gidiyor 2 haftadır babası yedirsin istiyo sofrada sürekli kucağında adamın tontişim benim wc yw bile kaçak göçek gidiyorum mesanemi patlatacak bu kız benim yakında
gece 11 uyuttum mışıl mışıl yatakta yatıyor bi düş alayım dedim suya girmemle bastı çığlıyı babasının kucağında 2 dakika duramadı tabi ben aynen dışarı boncuk boncuk dökmüş gözünden prensesim benim hiç kıyamıyorum varya Rabbim bize bu günleride gösterdi acılarını göstermesin ALLAH ım

hepimiz çooookkkk dertliyiz ama bi gülüp annem deyip sarıldılarmı yetiyor

çalışsan dert çalışmasan dert ne zor işimiz ya rabbim.
fatmacım kitaplarda yazılanlar her çocuğa uymuyor ya. ne bileyim işe yarasa kimsenin derdi tasası kalmazdı. bazı çocuklar anne babanın çalışmasından daha fazla etkileniyorlar.
eylül 1 dedi mi benim mesai de başlayacak ya rabbim ne yapacağız hiç bilmiyorum. bakıcı derdi bir taraftan erenin alışma süreci ya da alışamama süreci bir taraftan sıkıntılar basıyor beni.

emzirme konusunda 2 yaşa kadar emzirmeyi düşünüyorum bir aksilik olmazsa. hadisleri de iyi araştırmak lazım efsuncum üzme canını. sağlam kaynaklara dayanması lazım ortalık uydurma hadislerle dolu.

Son düzenleme:
bebişler 1 yaşına değdi huy suy herşey değişti büyüdüler ondan heralde kayınımgil görümcemler geldi kıbrıstan elaya değişiklik oldu kuzenler felan kalabalıkta yeni kelimeler türetmeye başladı babasına oyun yaptığında babili diyo sonra bi acayip gülüyo şımarık oldu resmen normal süt içeremiyorum elaya bende aptamilin 1+ devam sütü ve bebelac 1+ devam sütünü değişikli veriyorum tahıllı kaşık mamasından da ek yapıyorum 3 saat felan idare ettiriyo

elanın ellerini tuttuğumda yürüyo bazen kendi kalkıp 2 3 adım atıyo halen 1 dişimiz var

benim eren ayakkabıya ayaklara bayılıyor. ayaklarımızı kokluyor pis şey
alışveriş merkezinde ayakkabı mağazasına daldı elinin yettiği ayakkabıyı almaya çalışıyor bir de nasıl gülüyor sıpa.
süt içmeyen bir kuzu da bende var. gece sütü rahatsız eder diye biliyorum ben gaz yaparmış hazmı da zor olurmuş. aman her kafadan ses çıkıyor işte hangisi doğru bilmiyorum.
gündüz vermeye çalışıyorum ama içmiyor bisküvi ile bal kattım iki gündür biraz içmeye başladı.
ben de istiyorum ki katkısız içmeye alışsın.
nasıl istiyorsa öyle yapacağız artık.

evet canım o ne kadar emmek isterse sütüm yettiği müddetçe Allah izin verirse emzirmeyi düşünüyorum...bende öyle wc ye bile gidemiyorum..yanından ayrıldığım an basıyor çığlığı..bir ağlama sanki dövmüşler gibi..gözyaşı nasıl akıyor..Allahım dar çıktım wc den ya...ağlayınca hiç kıyamıyorum..sabahta memeyi çıkardım odadan kaçtım ağladı ama işe geç kaldım...ağlıyordu ama annem oyuncaklarla falan avuttu biraz..ben giderken susmuştu...amin canım Rabbim sağlıklarını versinde daha ne ister insan dimi...büyüyünce hepsini unutur gideriz...
evet ayakkabılar ilgilerini çekiyor çeşitli olunca...gece süt vermiyorum artık..ayranı çok içiyor çok seviyor..akşam iftar sofrasında acayip ayran içiyor...gündüzleri süte bisküvi muz katıyorum bende annem öyle veriyor...yemek yiyor az da olsa...evet canım canları sağ olsunda istediklerini yesinler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…