2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

herkese merhaba arkadaşlar

uzun süredir yazıyım diyorum okadar yorgunum bikinimki inanın parmağımı oynatmaya halim yok oruçta değilim ama hepten iştahım gitti 5 kilo verdim 1 ayda

elayıda emzirmiyorum artık o emdikçe ben eriyordum resmen zaten çalışıyorum akşam eve gidiyorum oturuyum kucağına hiçbişey yapma ben emiyim istiyodu oda benide onuda çok yıpratmıştı

iştahıda kapanmıştı cumaresi günü yine hastanedeydik kan ve idrar tahlili verdik şükür ki iltihap geçmiş ama 2 yıl her ay tahlil yaptırıcaz kanıda sınırda çıktı

demir damlasıve vitamin verdi onları zorda olsa içiriyorum bazen kendimi yarış atı gibi hissediyorum işten eve git yemek temizlik ee tabi kuzuma çokca vakit ayırmam için bunları o uyurken yapıyorum öylede olunca uykusuz kalıyorum

ela gece 1 2 kez kalkıyor su içip yatıyor dün bayramlık aldık elayaa gerçekten dedimki çocuk olmak varmış ayakkabılarını giydi evde bi koşuşturuyooo ordan oraya ordan orayaa kırmızı elbise ve ayakkabı aldım bide kırmızı tokaaa ooohhhh

papatya öğün sayısını sormuşsun canım

ben emzirmediğim için sabah uyanınca pınarın 1+ sütünü ısıtıp biberona koyuyorum içinede bir kaç tane bebe büsküvisi atıyorum 200 cc onu içiyor babanneye tok götürüyorum yani 7 de uyanıyo ela kesiin 7.15 de sütünü içiyor 10.30 gibi uyumadan bazen çorba bazen kahvaltılık yediriyor kayınvalidem ama herzaman yemiyor ela tabikii bulamaz değil tek tek ela uyuyor 12.30 gibi kalkıyor

ozamanda meyve yiyor sonraa saat 3,30 gibi yoğurt ve yemek bazen içine ekmek doğranmış yoğurt çok seviyor sonra yine uyuyor ben 5,30 da gidiyorum 1 ssat uyumuş oluyor alıp eve gidiyorum eğer açsa zaten ağız şapırdatıyor hemen ne varsa dolapta yediriyorum iftardada bizimle ne yerse ama hiç zorlamıyorum bazen akşam kadar bişey yemediğide oluyor yatarkende yine biberonla süt veriyorum saat 10 da yatırıyorum gece 3,30 4,00 gibi kalkıyor su içiyor yatıyor bazen yatmayadabiliyor böyle işte canım

bu arada lerleyen zamanlarda sütten kesmek isteyenler için öneri ben gögüs uçlarıma flaster yapıştırdım yada yara bandı da olur baktı annecim bak uufff olmuş dedim baktı ufff uffff dedi öptü kapattı memeyi

sonra sürekli geldi açtı açtı baktı her baktığında ufff ufff dedi şimdi aklına geldikçe bakıyo bakıyo bant var ufff diyo böylelikle unutacak tek kötü yanı antlı gezmek ama napıyım benim kızım memeye çok düşkün 1 haftadır emzirmiyorum bakalım

biliyorum bebekler sadece süt emmiyo memeden banada zor oldu inanın onun gözüme bakarak emmesi çok güzel bi duyguydu ama olmuyor evde olsam belki emzirirdim 2 yaşına kadar

artık gücüm kalmadı eşimde yardım ediyor ama yok gerçekten bünye bazen kaldırmıyor ütüyü eşim yapıyor anlamıyorum neden yetişemiyorum sizlerde durum ne bayramdan sonra izine ayrılacağım ozaman genel temizlik yaptıracağım

titania albümüne baktım çok tatlı kuzucukların maşallah
denizcim efsun sizin albümleri göremiyorum sanırım arkadaşlık göndermeniz lazım bana..
köy resimlerini elanın doğum günü resimlerini merak ediyorum..

yedirdiklerimize gelince hemen hemen aynı gibi..
bu akşam domatesli soğanlı kıyma kavurdum hanfendiye,hafif sulu..ekmek bandıra bandıra yedi..ağzım açık kaldı...binbir zorlukla şaklabanlıkla yedirirdim yemeklerini, hatta bazen yanaklarını sıktırıp ağzını zorla açtırarak yediriyodum..damak tadı oluşmuş resmen..bende bundan sonra sevdiği şeyleri yapıcam hep...sulu köfte,kıymalı patlıcan,kıymalı patates böyle ev yemeklerini ekmek bandırarak yemeyi seviyo aslında ama ben kabız diye hep çorba hep çorba dayadım bıktı çocuk..

efsuncum şu yarış atına dönmeme az kaldı..içime oturdu..canım hiç istemiyor çalışmak..bide benim eşim hiç ama hiçbirşeye yardım etmez..parmağını dahi oynatmaz..eve bir çivi dahi çaktıramam ben..bütün evin yükü herşeyiyle bendedir..her işi ben yaparım..arada bi zorla evi süpürür o kadar...söylemezsen bişey yapmaz..napcam bilmiorum..

TEK BAŞINA ÇOCUK BÜYÜTMEK ÇOK ZOR.......

kayınvaliden kötüde olsa yanlızlıktan iyidir..iyi tarafından bakmaya çalış..yanlız değilsin..başın ççook sıkışsa çağırır yada bırakırsın..demek emzirmeyi bıraktın..kilosu gelişimi gayet iyi zaten seninkinin biraz kendine iyilik etmiş olursun...14 ay nerdeyse emdi onada şükür..hiç emmeyenlerde var..işlere yetişmenin bi yolunu bulursan haber ver banada..benmi tembelim yetiştiremiyorum yoksa başkalrı çokmu hamarat bilemiyorum..demek herkes aynı durumda..hepimiz küçük çocuklu yarım sayılırız büyüdükçe düzene giriyoruz canım..ilk doğduğu zamanlar hele hiç hiç bir iş yapamıyordum ev per perişandı resmen..şimdi birazdaha iyiyim ben şükür..

titaniam takmamaya çalışıcam kilosunu tamam..tamam.....cicibebemi veriyon kız..ben pötibör veriyorum cicibebe alerji yaptıydı ya bikaç kez..tekrar denesemmiki..iyi kilo aldırıyomu..l
limon böyle görünüp ansızın kaybolup kendini merak ettiriyo hep..hep yapıyo bunu..okursa gelir blkim..

Merhabalar.benim kizimda zorla yemek yiyenlerden.bende onceleri bulamac olarak degil tek tek elimle kopararak yedirirdim.artik agzina taneli yemek verdigimde ogk yapiyor.bende pure yapip vermek zorunda kaliyorum.ama emmeye cok duskun.evde yaptigim yogurdu bayila bayila yiyor.1 yasindayken 9,250 kg 79 cm di.simdi 13 aylik oldu.yarinda saglik ocagina goturecegim.idrar ve kan tahlilo yaptirdim.onlari goturecegim.inek sutune baslayip baslamayacagimi soyleyecrk dktor

inek sütü konusunda bende kararsızım..
hangi süt?çocuk sütümü,uht mi,pastörizemi,devam sütümü,evde kaynatılmış inek sütümü,devam sütümü daha iyi bilmiyorum..bizim dr zaten kabız olduğu için inek sütüne geç başlamamı söyledi..1,5 yaşında başla dedi..inek sütü biz büyüklerde bile fazla içildiğinde kabızlık yapar demişti..o yüzden şimdilik 1+ devam sütü..

bu arada kızımın 2. dişide geliyor..13 aylık birbuçuk diş..

Her bebegin gelisimi farkli oluyor iste.benim bebisimin ustte 4 altta 4 olmak uzere 8 disi cikti ama 13 aylik olmasina ragmen daha 2 hafta once emeklemeye basladi.burdaki cogu bebis yurumeye basladi . Bu arada leyla21 arkadasim mesajimi begenmissin.bu onayladigin anlamina geliyor dimi..oyleyse tesekur ederim arkadasim.

Merhaba canım aynı problemler çalışan herkeste var ben artık elimi sürmek istemiyorum eve ,odanın birini temizliyorum diğer odaya geçip gelmemle aynı eski haline dönüyor.Bu arada bende 2 tane cadı var evde saç başa giriyorlar :))katlı çamaşır görmeye hiç tahammülleri yok kırlentleri koltukta görmeye dayanamıyorlar bütün bunlar bir yana birde bakıcı problemim çıkıcak.izinden sonraki 7 ay teyzemin kızı bakmıştı kızlara yatılı kalarak çok büyük bir rahatlıkmış şimdi anlıyorum onunda annnesi ameliyat olacak artık bakamam abla dedi.Eve rus ,gürcü,azeri bakıcımı alsam yatılı Şaka bir yana Kararsızım ya kreşe vericem ( gönlüm hiç razı değil)ya bakıcı tutcam ( eşim hiç istemiyor,ilk kızım pısırık olmuştu bakıcıdayken yeni yeni düzeliyor).YA daaaaa kayınvalidemi ve kayınpederi getircem kiii kaç gündür tartışıyoruz eşimle ne zaman gelseler gitseler soğuk rüzgarlar esiyor evde aşırı oğluna düşkün ben ne dersem o olsun diyen biri çooooook kararsızım.

canım günaydın hayırlı kandiller yanlız olmadığımı biliyorum inan aynı benim kızda dolabını açıyorum ilk iş koşa koşa gelip katlı kıyafetleri çekmek koltuktaki kırlentler yerde hep allah sana sabır versin bakıcıyı düşünemiyorum hiç kayınvalidem bakıyor arada saçma salak takıntıları olsada iyi bakıyor erkeklerin genlerinde var annelerinden çok çabuk etkileniyorlar despot bir kayınvaliden var demek allah sabır versin ama en iyi bakıcıdan daha iyidir kayınvaliden bence

eylülde ben de başlıyorum çalışmaya ve hala bakıcı bulamadık. ne yapacağım bilmiyorum kime nasıl güveneceğiz. bir tanıdık vardı ona ümit bağlamıştık olmadı. şimdi çok üzülüyorum hiç bilmediğim birine bırakmak istemiyorum. annelerle aynı yerde olmayı çok isterdim. benim kendi annem bakamaz gerçi bir yılda üç farklı yere gidiyor. ay çok moralim bozuldu yine ne zor bu işler.

benim oğlum sütü çok az içiyor canım ya hatta içmiyor da diyebilirim. emmeye devam ediyoruz ama. bu aralar dadandı memeye.

denizcim erene maşallah çok tatlı..çok esmer olmıcak heralde kumral bi çocuk olacak..bi resimde arkada biri var o senmisin annesi..
efsunun resimlerini göremedim ama kaldırdınmı yoksa?bulamadım..

bakıcı konusuna gelince bende düşünmek bile istemiyorum..yukardaki komşum bu sene ana okuluna verecek kızını onun bakıcısını alacaz galiba..tanıyorumda kadını..kaynanama eşim bu sene bizde kal bak demiş yine olmaz ben size bakıcı parasını göndereyim demiş..töbe töbe..benim ne anadan yüzüm güldü şu hayatta ne babadan..kaynanamda bulurum dedim o daha beter çıktı..öksüz yetim olanları anlıyorum ben..bizimkilerde ha var ha yok..yinede sağolsunlar...

kışlık menemenlik yapıyorum kız uyurken..yoruldum 1.5 saattir uğraşıyorum daha yarısını bitirebildim..biraz dondurucuya atcam birazda kavanozlara koycam..kışın eline geliyor insanın valla çok iyi oluyor..yanlız çok yoruldum..

kardeşime benzeyecek büyük ihtimal gittikçe sararıyor çocuk. armutlu resimde arkadaki benim. yorgun oruçlu olunca çok suratsız çıkmışım. öğlenin sıcağında gittik tarlaya ne zorumuz varsa dilim damağıma yapışmıştı.
ben de temizlik yaptım bir kat süpürdüm toz aldım ama yoruldum valla. aynen sizin gibi işleri yetiştiremiyorum ben ya ev hep dağınık sağolsun eşim de senin ki gibi elini birşeye sürmez. bana kalıyor evin işleri. dağınıklığı da cabası bir de eren çıktı dağıtan ohhh ev papaz harmanı gibi oluyor valla.

sana kolay gelsin canım ben o konuda şanslıyım annem sağolsun kışlık domatesimizi yapıyor daha doğrusu köydeyken yaptık ucundan da olsa faydamız oldu.
çok rahat oluyor soda şişelerine yapıyoruz tek kullanımlık. yemeklerde menemende kullanıyorum. allah razı olsun annemden kışlıkları yapıyoruz beraber ben tek başıma mümkün değil yapamam.

ayyyy ALLAH yardım etsin canım ya..benimde annem bakıyor..bakıcıya hiç razı değilim..hiç istemiyorum..Rabbim anneme sağlık sıhhat versinde annem büyütsün istiyorum...en azından insanın kendi annesi yani..hiç bir şeyin yerini tutmaz...
benim oğlum sütü çok az içiyor canım ya hatta içmiyor da diyebilirim. emmeye devam ediyoruz ama. bu aralar dadandı memeye.
denizcim bende pınarın çocuk sütünü aldım içmiyor ya ...ben deli oluyorum...bu aralar benimkide acayip memeye dadandı...uyanınca memem diye ağlıyormuş..dün annem susturamamış..işten izin alıp eve gitmek zorunda kaldım...zor çalışan anne olmak...bu yüzden çalışmaktan nefret ediyor insan ya...

günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

erendenizin resımlerını gördüm maşşalh ona

sarıpapatya memenenlik falan nası yapıyorsun bi anlatırmısın

benım paşam bu sıralarda bi sinirli oldu şımarık oldu ki çok üzülüyorum
dışarda ağlayan annesine babasına rahat vermeyen çocuklara gıcık olurdum
başıma geldi iftara gittik dışarı mafolduk resmen herkesi rahatsız ettik diyede hepten canım sıkıldı
yalandan ağlama moduna giriyo ama nası ağlamak böle yırtıyo kendını
ilgilenıyosun olmuyo sıkıyo kendini böyle sallıyo
ilgilenmıyosun daha çok ağlıyo
napcamı şaşırdım
uyumaya yakın her akşam ağlama seremonisi
dün en son tak etti artık ağla bakalım dedim bıraktım yatağın içinde çıktım dışarı beklıyorum kapıda
susmadı ya çocuk babası geldi içerden dayanamadı aldı tabi
biiz hiç dinlemıyo
annem size naz yapıyo dıyo
çunku orda ağlayınca annem sus bakiyim hııııı yapınca çıtı çıkmıyomuş
zoru bize
bazen çalışmasam keşke diyorum ozaman böyle yapmazdı diyorum
özlediği biiz göremediği için yapıyo bellki

günaydın huysuzcum..aynı durum bizdede var tatlım...ben eve gidince lavaboya bile giremiyorum..bir ağlama tutturuyor..beni gidiyor sanıyor herhalde...babası gelince babasının kucağından inmiyor...annem diyorki size naz yapıyor...geçen gün işim vardı saat 3 civarı eve gittim...uykusu gelmiş uyumuyormuş annem uyutamamış..neyse memeyi verdim yarım saate sızdı kaldı...sonra tekrar işe geldim..saat 16:30 da uyanmış ama ne uyanmak avaz avaz ağlıyor...annem aradı bu durmuyor gel diye...izin alıp eve gitmek zorunda kaldım..bazen insan çıldırma noktasına geliyor ya...Allah bizlere yardım etsin canım...bir kaç gündür dışarı gezmeye çıkarıyoruz babası işten gelince..yolda birini görse ağlıyor biri ilgilense sevmeye kalksa avaz avaz ağlıyor...millet hemen kaçıyor yanımızdan ağlamasın diye...çok canım sıkılıyor ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…