2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba,
Ömür'ünde 7 dişi var 7 tanesi arka arkaya çıktı 2-3 aydır bir daha çıkmadı üste 4 altta 3 tane dişi var bende bir problemmi var diye düşünmeye başlamıştım senin bunu yazman iyi oldu. Ama gülerken çok komik oluyor dişler simetrik değil ya.

giderek fenalaşıyor isteklerini yaptırmaya çalışıyor daha bilinçli davranıyor bebek büyütürken en çok 2-3 yaş sendromundan korkuyorum sürekli ağlayan bir çocuk çok zor....

canım benim nerdeee. annem geçici olarak gelecek. bana verin götüreyim memlekette bakarım diyor oldu canım. bakıcının düğünleri varmış memleketlerinde 5 eylülde gelecek o zamana kadar bakacak annem. bakıcı geldikte sonra birkaç gün daha kalsın diyorum ben. çocuk bir uyanacak yabancı biri biz yokuz. ne tepki verecek hiçbir fikrim yok. en azından aşinalık olur.

valla benim aklıma hiç gelmedi kuru fasulye iyi oldu hatırlattığın. misafirlerim geldi işlerini halletmeye gittiler. ben de yemek yapayım oğlan da uyuyor fırsat bu fırsat. bugün fırında tavuk yapayım diyorum kuruyu yarın yaparım artık.

aynı bizim de canım üstte 4 altta 3 dişimiz var çıkar bakalım gerisi.
dün alışveriş mrkezine gittik biz yine erenin peşinde onu gezdiriyoruz zaten hiçbir şey bakamıyoruz ki.
bütün mağazalara girip çıkıyor herşeye dokunmak istiyor. bıraktırınca ağlıyor. allahtan ısrarcı değil. unutuyor hemen. çok meraklı ya da arsız hangisi bilmiyorum. bazen üzülüyorum milletin çocuğu oturuyor arabasında hiç sesi çıkmıyor. benim oğlan koşturup duruyor. elinden tutayım diyorum istemiyor. kendi başına yürümek istiyor. çok yoruluyorum bilmiyorum normal mi.

herkesler nerde. kimseler yok yine. efsunun yokluğu çok belli oluyor.
benim kuzunun bütün huysuzluğu üzerinde yine. sinir etti beni. antakyadan geldiğinden beri böyle huy mu değiştirdi bilmiyorum ki. şımarık çocuklar gibi davranıyor. ağlıyor mızmızlık ediyor çok canım sıkılıyor. hiç böyle değildi bu çocuk kendi kendine oyalanırdı. yeterki aynı odada olalım başka birşey istemezdi. bal yapmaz arı gibi ses çıkartıyor. istemediği birşey oldumu yerde debeleniyor allahım en sevmediğim şeyler başıma geliyor.
inşallah böyle devam etmez.

Ömür de aynı herşeyi merak ediyor ve istediği şey olmazsa ağlıyor. demekki bu yaşta dünyayı tanımak istiyorlar ben hep kendime 3 sene hedefini koydum sanırım öylede olacak ancak 3 yaşından sonra kendine yetecek duruma gelecek

merhabalar herkese kimse yok yine sanırım herkes başka yerlere takılıyor.
kendimi günlük yazıyormuş gibi hissettim neyse. okula başladım bugün çok canım sıkıldı.
yeni sistem sonrasında benim okul ikili sisteme geçecekti. ben sabahçı olacaktım hayal kırıklığı yaşadım. normal öğretim olacakmış tüm gün okuldayım. herşeyimizi ona göre ayarladık. bakıcımızla öyle anlaştık. benim okul uzakta eşim bırakacaktı beni o sabahçı. herşey altüst oldu. o erken gidecek ben otobüse bineceğim okul uzak nerdeyse bir saat sürecek yolum. öğle arası gelemeyeceğim. erenimden ayrı kalacağım süre arttı.bakıcı bu duruma ne diyecek. allahım sinir oldum bu ne ya.
çok kötü başladım seneye haydi hayırlısı sonu nasıl gelecek bakalım.

eren beni aramış odalara bakmış kuzum anne anne diye ağlamış ama uzatmamış. kıyamam çok paramız olsa asla bırakmazdım ama herşey onun rahat yaşaması için. nasıl sarılıyor bana uzun süre inmedi kucağımdan yüzüme bakıp bakıp gülüyor tatlı kuzum benim.

yazını okuyunca kendimi buldum cnm çalışan anne olmak kadar zor bişey yok o vicdan azabı hiiç azalmıyor en güzel zamanlarını annesine babasına hasret geçiriyor ama dediğin gibi onlara güzel bir gelecek hazırlamaya çalışıyoruz bizi ilerde anlayacaklarını umut ediyorum. her sabah evden çıkmak zulüm oluyor beni bırakmamak için elinden geleni yapıyor onunla beraber benimde içim ağlıyor eve gelincede ne kadar ilgilensen de ev de ilgi istiyor . sürekli aynı psikoloji içindeyim ne çocuğuma ne eşime ne de eve yetemiyorum....

bende tam çalışma kararı aldım iş aramaya başlamıştım ama sizin bu yazılarınızı okuyunca insan umutsuzluğa düşüyor. Ama evde kalmakta çok zor 1,5 yıldır çalışmıyorum ve çok sıkıldım hiç çevrem yok konuşacak konum yok. Ama oğlumdan ayrılmak eminim çok zor olacak bana çok düşkün. bakalım zaman bize neler getirecek

Canım benim içinde durum aynı burdaki bir çok çalışan bayan için de aynıdır.Çocuğu evde bırakıp işe gelmek üzücü ,aklım onda kalıyor ama bir yandan da ekonomik olarak düşünmek lazım bikaç yıl sıkıntı çekiyorsun ama sonra çocuğunu istediğin gibi giydirip gezdirip özel okulda okutabilirsin.Yine herşey onlar için.Hiç çevrem yok demişsin ya çalışanlar içinde aynı bayan sayısı azsa iş yerinde ki öyle maalesef benm için.kadınlar kulübündekinin çoğu çalışan bayan zaten ... topiclere takılıp duruyoruz.

işe başladığımda 5 aylıktı emir çok zorlandım öğlenleri eve gidiyordum akşam da 5 de evdeydim çalışma saatlerim çok uygundu yani ama bırakmanın azı çoğu yok ihtiyacın yoksa hiç çalışma derim sosyal olmak için birilerine ihtiyacın yok al oğlunu çık gez dolaş yaşayın beraber dolu dolu bizim yapamadıklarımızı yap bebeğinde evde büyümesin parka götür onu arkadaşları olsun anneleri de senin arkadaşın olsun sosyal olmak için çalışmana gerek yok ben bebeğine kendi bakan annelere çok imreniyorum keşke bende bakabilsem

Kizlar yazilarinizi okudum cok duygulandim cok zordur evladini birakip hergun ise gitmek ama sizinki mecburi, cok bayan bilirim evde otururlar dadi tutarlar kendileride sabah aksam gezerler o cocuga hep dadi bakar birakin onlar vicdan azabi ceksinler sizler güçlü olun.

bizim 4 dişimiz var hala..
2 üstte 2 altta, görünürde yeni bir diş de yok

denizcim biz de aynıyız
arabada durmak istemiyor, yürüyecek ama kimsenin elini tutmayacak, kafasına göre mağazalara girip çıkıyor
biz de peşinde koşuyoruz, eşim olmadan tek başıma dışarı çıkmaya korkuyorum artık
tek emir varken evde durmazdık hiç hergün parka giderdik
iki çocukla cesaret edemiyorum artık; hızlarına yetişemem, kontrol edemem diye.

kesinlikle 3 yaş bir dönüm noktası çocuklar için
emir'den ve çevremdeki çocuklardan biliyorum
3 yaşını bitiren çocuk, birçok şeyi kendi kendine halledebiliyor, anneye bağımlılığı azalıyor

kızlar size bişey danışmak istiyorum

ben loğusalığımdan beri adet olmadım, 10-15 gündür çok sıkıntılıyım
belirtiler var ama gelen giden de yok
geçen hafta doktora gittim adet söktürücü verdi
ben kullanıp kullanmamakta kararsızım
yan etkileri çok fazla oluyor diyor bazıları
böyle de çok gerginim çok siniliyim
çocuklara bile tahammülüm yok artık
ağlama sesi duymak istemiyorum, biraz huysuzlansalar kaçıp gitmek istiyorum
siz olsanız napardınız?

sana katılıyorum canım..insan onu evde bırakıp giderken canından can gidiyor..hele o ağlaması..ağlamasın diye köşe bucak kaçıyorum evden..görünce çok ağlıyor dayanamıyorum ben...bazen çalıştığım için pişmanlık duyuyorum ama seninde dediğin gibi onların geleceği için çalışıyoruz...hayat hep fedakarlıkla geçiyor..ben çalışmak istemiyorum deyince eşim 20 yıl okulu boşunamı okuyupta mühendis oldun sen evde oturmak içinmi bu kadar sıkıntıya katlandın diyor...doğru söylüyor belki ama insanın yavrusundan ayrılması zor geliyor işte..hep onunla dolu dolu yaşamak istiyorum..eve gidince anneme soruyorum ne yedi..kakasını yaptımı..nezaman uyudu ne zaman uyandı..eve gittiğimde beni görünce gözleri parlıyor yavrumun...Rabbim sağlık versinde ilerde onlarda bizim onlar için çalıştığımızı anlarlar elbette değilmi...bende ev hanımlarına çok imreniyorum...
emziriyorsan kullanma..eninde sonunda adet geliyor zaten..bende kullanmadım...temmuz 25 te adet oldum...kafanı takma o kadar..eninde sonunda geliyor zaten...

emziriyorum canım.
eşim de aynı fikirde; müdahale etme diyor, o geleceği zamanı bilir diyor
durduk yere bünyenin dengesini bozma diyor
sanırım kullanmayacağım...

ben de ev hanımı olmaktan çok sıkıldım, bu sene 4. senem
çalışmayı çooooooooookkkkkk istiyorum ama ne zaman bi iş fırsatı çıksa, bi iş başvurusu yapsam bi yanım bu iş olmasın diyor
emir 4 yaşında ve hep yanındaydım, enesi de en azından 2 yaşına kadar büyüteyim istiyorum
gerçi bu gidişle hep başlarında olacağım....

ne güzel canım..insanın evladını kendi yetiştirmesi gibi varmı?çalışmakta önemli tabi ama çok zorluğu var...Allahım hepimize yardım etsin..evde kalmadığım için o duyguyu yaşamak istiyorum sanırım bende canım..ben çok evcimenim..evden hiç çıkmasam gıgım çıkmaz..o derece ev düşkünüyümdür...

canım bence de oluruna bırak müdahaleler vücudun dengesini bozar. önünde sonunda gelecektir çok takılma.

ben de aynen çok severim evi . imkanım olsa istemezdim çalışmayı. farklı ortamlara girmek farklı insanlarla tanışmak önemli ancak oğlumun mutluluğu herşeyin önüne geçiyor. oğlumun ihtiyaçlarını düşünmeden karşılamak için çalışıyorum. aksini iddia edenler olsa da para önemli. arkadaşlarında görüp de boynunun bükülmesini istemem asla. benim çocukluğum öyle geçti oğlumun da aynı şeyleri yaşamasını istemem.

bu arada merhabalar herkese haftasonu geldi.
oğlum iki gündür bakıcıyla birlikte. ilk gün bütün odalarda beni aramış . bugün daha iyiymiş.
alışacak mecbur yapacak birşey yok.
bugün aşı yaptırdık suçiçeği. umarım doğru karar vermişizdir.

akşam yemekten sonra çayı demlerken elimi yaktım. kaynar suyu boca ettim nasıl olduğunu anlamadım. sol elimde üç parmağım yandı kıpkırmızı hala yanması geçmedi.
inşallah su toplamaz soğuk su dolu kapta beklettim sonra da zeytinyağı sürdüm iyi gelir demişti annem. erenin ütüye deyince de aynı şeyi yaptık hemen iyileşti.
benim ki daha ciddi yaktım resmen hayatında ilk defa böyle birşey yaptım çok korkarım yanıktan allah kimsenin başına vermesin.
bizde durumlar böyle. eren uyudu benim gözler de kapanıyor. dün gece kaç defa ağlayarak uyandı sayısını bilmiyorum. huzursuzdu bilmiyorum neden.

gecmis olsun canim.sucicegi asisi 18.ayda yapilmiyormuydu.erenede gecmis olsun.bakicisiyla mutlu olur umarim.

çok geçmiş olsun denizcim
yanık acısını bilirim, ilkokulu bitirdiğim sene çay suyu dökülmüştü, bacaklarım yanmıştı tümden
kabus gibiydi resmen
bir de sezeryan sırasında hastane ihmali yüzünden sırtım yanmıştı
ondan da çektim bi 15 gün, o daha beterdi; psikolojik olarak da çok yıpranmıtım o dönem

bu arada su çiçeğini ben de 18 aylıkken yapılıyor diye biliyorum.

enes de 1 haftadır hasta
ishal, kusma çok yoğun değil ama huzursuz etmeye yetiyor paşayı
dün gece ateş de başladı
umarım diştir diyorum; 1 haftadır gcrmiz gündüzümüz karıştı, sersem sersem geziyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…