2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

efsuncum geçmiş olsun inşallah şimdi iyidir eloş

biz de üstten 2 diş çıakrıyoruz sabaha karşı ağlayarak kalkıyor birde sinirli sinirle beni tırmıklıyor eşek sıpası

ben aşı yaptırmayı düşünuyorum kızlar
hastalığa yakanılırsada daha hafif atlatacağını düşünuyorum onunla
çünkü çiçek tehlikeli bi hastalık bunu yaptırıcam

ratavirüs yaptırmamıştım ama

canım eloş iyi fena değil
biraz önce konuştuk tel de bana öpücük atıyo annesi yesin onu

aşı konusunda çok kararsızım bilmiorum rotavirüsü bende yaptırmadım

ne aşısı kızlar çiçek ne zaman yapılıyormuş...

duruda diş çıkarıyor..ilk dişimz bizim..alttan..minicik çıkmış ucu bi heyecanlandım anlatamam..2-3 gün oldu..ateşten başka bişeyi yok şükür..huysuzluk sinirlilik zaten vardı..sizinkilerde sinirlilik yapıyormu yahu..çok üzülüyorum neden böyle bu çocuk diye..bazen çok sinirli oluyo...
yemek yemiyor halen devam..
kayınvalidem burda..pek bakamıyorum size..kendinize bebişlere ii bakın..

canım hayırlı olsun dişiniz

elada bi dönem çok gergindi şimdilerde iyi
ay bide herşeye ağlıyordu çıldırma aşamasındaydımki bıraktı

şimdi bi kaç kitap sipariş adicem adem güneşin onları alıcam okuyum sizede tavsiye ederim

yorumları çok güzel

canım aşı bir yaştan sonra yapılıyo 13 14 aylıkken felan özel aşı ben özel olduğu için pek yanaşmıyorum özel aşılara güvenim kalmadı çok karasızım çokkk

Arkadasim benim oglumda gecen ay ayni hastaligi cikardi el ayak hastaligi bende yeni duymustum daha kim bilir ne neler duycaz

size de geçmiş olsun
bu çocuklar daha neler öğretecekler bakalım bize...

efsuncum çok geçmiş olsun
acil doktorlarına ben de pek güvenmiyorum
ya teşhislerinde ya tedavilerinde bir sorun çıkıyo genelde

emire bütün özel aşıları yaptırmıştım
ama o kadar çok şey söyleniyor ve konuşuluyor ki, enesin aşıları konusunda kararsız kalıyorum
hangisi doğru hangisi yanlış bilemiyor insan
rotavirüs aşısını yaptırdım ama su çiçeği ve hepatit konusunda kararsızım

bu arada su çiçeği 18 aylıkken yapılıyor, emirin doktoru 6-7 yaşında bir doz daha yaptırırsanız ömür boyu koruyucu olur demişti.
bazıları da aşı nedeniyle ileri yaşlarda geirilen su çiçeği çok daha zor ve tehlikeli oluyor diyor
kimin dediği doğru bilemedim yani

durunun ilk dişi hayırlı olsun canım
muhtemelen ikincisi de çıkar peşinden
ondan sonra da iştahı düzene girer inşallah

herkese iyi geceler

gündüzleri fırsat bulup giremiyorum
bu gece de uyku tutmadı, sahura kadar oturayım dedim
liseden arkadaşlarımla buluştum bugün, iftar yaptık beraber
emirle yaşıt çocukları var ikisinin de, onlar da çok iyi anlaştı üzmediler bizi
enesi de anneme bıraktım
süper bi akşam geçirdim, çok iyi geldi bana
çok uzun zamandır arkadaş ortamına girmemiştim

enes de iyi çok şükür
bazen yemek yemek istemiyor, sıcaklardan mıdır bilmiyorum artık
yürüme işini epey ilerletti
hala 4 dişimiz var
konuşmaya hevesli bu ara, her duyduğunu söylemeye çalışıyor kendince
köpek sesini taklit diyor, başardığını anlayınca da çok mutlu oluyor:)
abisiyle oynamayı çok seviyor, onun peşinde tin tin geziyor bütün gün

benden haberler bu kadar şimdilik
ocağa çay koyma vakti geliyor, ben kaçayım yavaş yavaş
kendinize ve bebişlere iyi bakın

slm kızlar...umarım herkesler iyidir..biz cuma akşamı acillik olduk..geceyi ve tüm günü hastanede geçirdik...busenin ateşi çok yükseldi...gece sabaha kadar ateşi ölçüldü acilde ve kan idrar tahlilleri yapıldı...tahliller temiz çıktı çok şükür...sabah çocuk doktoruna götürdük...boğazları kızarmış dedi...kusuyordu...hastaneye giderken ve gelirken 4-5 defa üzerime kustu...şuan ilaçlarını kullanıyoruz..daha iyi şükürler olsun...Rabbim hiçbir bebeği hasta etmesin ne zor ya...

canım çok çokgeçmiş olsun çok üzüldüm allah yavrularımızı korusun gerçekten ateş çok zor oluyor ... eladada idrar yolu iltihabı çıktı neyseki sizin temiz çıkmış..

ay yavrum nasıl acıyodur boğazı busemize dikkat et annesi öpüyorum sizi tekrar geçmiş olsun

saol efsuncum...elayada geçmiş olsun canım benim..Allahım yavrularımızı korusun bitanem...bende seni ve elayı öpüyorum canım..

leylacım geçmiş olsun
tez zamanda iyileşsin inşallah kuzucuğun...
onların hastalığı çok zor..

günaydın hanımlar

buralar çok sessiz sakin yine
en yavaş ilerleyen topic bizimki galiba
herkesler iyidir umarım, hasta olan bebişler toparlamıştır inşallah

benim paşalar uyuyor hala
enes bey dün gece sahura kalktı bizimle
hiç yapmazdı ama dün geec 3 te uyandı, sabah 5 buçukta zor uyuttum.
oturdu bir güzel yemek yedi bizimle
sonra biraz oyun oynadık ve uyutma çalışmaları başladı
beni biraz yorsa da sonunda uyudu.

slmlar canım facede ilerşiyor galiba hersey oyuzden burası tenha
ayy sahura kalkması ve sonra uyku zor olur ama yesin buyusun

kimse yok galiba..
bugünde beni uyku tutmadı..

komşumla yazıştık :) :)

kızlar sizinkiler günde kaç öğün yemek yiyor?3 bazende 4 öğünü zorla yediriyorum ben..
etçil oldu kızım resmen..köfte,tavuk olunca hiç itiraz etmiyor..bide eline domatesle peynir veriyorum nasıl yiyor...ağzının tadını biliyor bu yumurxaklar..kahvaltıda öyle bulamaç falan yemiyor artık..domatesi rendeleyip mink ekmekleri bandırıp veriyorum öyle yiyor..yanında salatalık..zeytinide küçük küçük yiyor..bide biraz meyve püresi yapıyorum kendim onu yediriyorum..kahvaltımız böyle..
öğlende ekmek doğranmış çorba sonra 2 köfte..ikindiden sonra uyanınca bisküvili yoğurt...yoğurdu artık inek sütünden yapıyorum 2 güne bir mayalıyorum..2 gün yediriyorum..günlük yapmıyorum yani 2 günlük yapıyorum..keçi sütünden yoğurt yapmayı bıraktım ağır geliyodu galiba..
akşam yerse sofrada bizimle 2-3 kaşık akşam yemeği ne varsa...
gece yatarkende mısır unundan muhallebi yapıyorum..içine ceviz pekmez vs.
sonra sabaha kadar sadece su içiyo bizimki başka hiçbişey yemiyo 7-8 e kadar aç duruyo...

sizde neyi ne kadar yediğini yazrmısınız..

bide kilo aldırıcı tarifler istiyoruk kızım çok zayıf..13.5 aylık 9 kilo...cicibebe sağlıklı değil biliyorum ama kilo aldırır diyorlar versemmi..gerçi 5 aylıkken bir kere verdim alerji yapmıştı...artık yapmaz heralde..kilo almasını istiyorum..

KIZLARRRRRRRR,,,,
Herkeslere merhabalar, ben uzun süre netten ayrı kaldım, ara ara girmeye bile inanın fırsatım olmadı,
benden ve oğlumdan sizlere haberler vereyim,
oğluşum Mehmet Işık 12,300 kg, boyuda 80 cm, üstten 4 alttan dört tam 8 dişimiz var, kendi başına tam olarak olmasada baya baya yürüyor,
şimdiye kadar oğluşuma hep kendim baktım, emzirdim ve hala emziriyorum,,
bayramda tatile gidiyoruz, döndükten sonra da eylül 10 gibi işe başlıyorum İNŞALLAH....
yani anlayacağınız, ben tam tamına 1 yıl ücretsiz izin kulanmış oluyorum....
bizden şimdilik bu kadar kızlar, şimdi gerilere doğru sizlerin yazdıklarınızı okumaya başlayacağım....
herkeslere HAYIRLI RAMAZANLAR....

Canım, ben oğlumu sabah uyanınca önce bir emziriyorum, oyun oynuyor oyuncaklarıyla , oyalanıyor aradan 1,5-2 saat sonra senin bulamaç dediğin şekilde besliyorum, 3-4 tane bebe bisküvisi+1 tatlı kaşığı (tepeleme) çekilmiş ceviz+1 çay kaşığı tereyağı+1 kibrit kutusu büyüklüğünde keçi peyniri+1 haşlanmış yumurta+ yarım muz+1 tatlı kaşığı pekmezi ıhlamur yada rezene çayı ile ıslayıp bulamaç yapıyorum,
arada uykuya geçerken emziriyorum, sonra uyuyor 2,5-3 saat uykudan uyandıktan sonra ya koca bir kase yoğurt, yada meyve veriyorum,
akşam yemeğini biz ne yersek ondan veriyorum az az, çorbayı gayet güzel içiyor, patlıcan, kabak, köfte, patates, salata suyu vs den minik minik o istemeyene kadar veriyorum,
uyanık kalma süresi uzun olursa akşam üzeri muhallebi yapıyorum, ama öyle ölçü 3 tepeleme yemek kaşığı değil, 2 tepeleme tatlı kaşığı ölçü ile yapıyorum, kof nişasta ağırlıklı bir kilosu olsun oğlumun istemiyorum,
gecede 1 defa uyanıp emer sonra sabaha kadar yatar...

arkadaşım pekmez gece için çocuğun içini yakabilir ondan bol bol su içer, onun yerine biraz muz rendesi katarsan bence daha iyi olur, ama sen daha iyi bilirsin çocuğunun damak tadını tabi...

arkadaşlar ben rotavirüsüde su çiçeğini de yaptırdım, birçok doktora danıştım, önerdiler...

çok geçmişler olsun leyla düşmeyen ateş sendromu bizdede oldu atlattık çok şükür...
amin arkadaşım, RABBİM hiçbir bebeği hasta etmesin....

merhaba hanımlar ben geldim köyden indim şehire.
annemler yaz aylarını köyde geçiriyorlar bahçe yapıyorlar.
çok güzel zaman geçirdik eren bayılıyor köye toprağın üstünde özgürce geziyor paşam.
herşey doğal mis gibi temiz hava.
dün çay kenarına gittik çaya girdi kuzum üşüdük biraz sabah ateşi vardı hafif ama şimdi iyi maşallah.
salatalık delisi benim kuzu çok seviyor.
bu arada 7. dişimiz çıktı gelip kollarımı ısırıyor gülüyor bir de sıpa.
çok değişti konuşmaya çok hevesli her söyleneni tekrar etmeye çalışıyor keçilerin tavukların taklidini yapıyor.
tavukların arkasından bi bi bi diye koşturuyor.
dedesinin peşinde dede dede diye geziyor allah demeyi öğrenmiş.
babama annemin ali dediğini duydu dün o da sesleniyor ali ali diye ne güldük tam sıpa.

köye gidiyoruz sık sık biz çocukluğumuzda tatilleri köyde geçirirdik. eren uzak kalmasın istiyorum çok da seviyor bahçeye gidiyoruz tarlaları geziyoruz hayvanları görüyoruz. çok mutlu oluyor kuzum.
bizde durumlar böyle sağlığımız yerinde çok şükür.

aşı konusunda ben yaptırmayı düşünüyorum doktorumuz da sağlık ocağından da yaptırın dediler.
fotoğraflarımıza yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederiz daha yükleyeceğim bakalım köy maceralarımızdan fırsat bulursam.

arkadaşlar bu arada yazmaya başlamadan önce kimler var diye baktım limon kabuğu burdaydı birşeyler yazdı mı diye yeniledim sayfayı yoktu.
neden sesi soluğu çıkmıyor acaba.

slmlar canım facede ilerşiyor galiba hersey oyuzden burası tenha
ayy sahura kalkması ve sonra uyku zor olur ama yesin buyusun

burası da ilerlese keşke
çok sık giremesem de seviyorum burayı

sabah kalkınca emziriyorum
yaklaşık 1 saat sonra kahvaltımızı yapıyoruz
ben hiç bulamaç vermedim; peynir, domates, salatalık, yumurta, ekmek. bunları tek tek yediriyorum
2-3 saat sonra meyve yiyolar abisiyle beraber
sonra çorba ya da sebze yemeği veriyorum
akşam yemeğinde de bizle beraber herşeyden yiyor azar azar
yatmadan önce muahllebi vermiyorum artık
eğer o gün fazla bişey yemediyse bisküvili süt veriyrum
emir çok kiloluydu o yüzde bir bardak süte 3-4 bisküvi koyup verirdim
ama enese bisküvi verirken daha bonkör davranıyorum, daha koyu kıvamlı yapıyorum onunkini.

kilo konusunu bu kadar dert etme kendine
1 yaşını geçtiler artık; hareket ve keşif dönemindeler
ne kadar yeseler de az kilo alırlar bu dönemde
sağlığı yerinde olduktan sonra zayıf görünmesi çok da önemli değil
kendine fazla stres yapıyosun gibi geliyo bana

merhabalar nurben
bundan sonra daha sık aramızda olursun umarım
oğluna kocaman bir maşallah

Buarada kizlar benim oglum artik yuruyor cok tatli ya nereye gidersem arkamdan kucuk bir adam pit pit geliyor ya

çok sevimli oluyolar gerçekten
hayırlı olsun yürümeniz, maşallah paşaya

hoşgeldin denizciğim
köy havası yaramıştır size de erene de
biz de eşimin memeleketine gitmiştik enes de köpeklerin ve ineklerin hastasıydı
ikisii de taklit etmeye bayılıyor
bir de bahçede oynamaya bayılıyor çocuklar
apartman hayatından sonra orası çok iyi geliyor onlara

arkadaşlar bu arada yazmaya başlamadan önce kimler var diye baktım limon kabuğu burdaydı birşeyler yazdı mı diye yeniledim sayfayı yoktu.
neden sesi soluğu çıkmıyor acaba.

limonu ben de çok merak etmiştim
birden ayrıldı aramızdan, bebeği de kendisi de iyidir umarım

leylacım geçmiş olsun
tez zamanda iyileşsin inşallah kuzucuğun...
onların hastalığı çok zor..
saol bitanem..Allah razı olsun...aminnnnnnn canım güzel dualarına..seni ve yavrunu çok öpüyorum titaniacım...
nurbencim hg canım..özlettin valla kendini...saol bitanem..gerçekten çocuk hastalığı çok zor oluyor..Allah başa vermesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…