2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

gecmıs olsun Allah beterınden saklasın bende dusunuyorum su cıceğı ama kararda veremedım parkta hep buyuk cocuklarla oynuyor bgelıp opuyorlar dabazen sakınmayayım dıyorum ama tehlıkede var atesyaptımı ası bırde ne kadar aldınız

topic iyice sessizleşti..gelen giden yok..kızlar nerdesiniz ya...efsuncummmmmmmmmm özledik seni...

selam hanımlar,

burda hayat hepten durmış, kimseler uğramaz olmuş topiğimize
bizde pek hayırlı haber yok bu ara
enes paşa hala toparlyamadı
burun akıntısı ve öksürük başladı
hafif geçiriyo ama bizi sarsmaya yetiyo onun hafif hastalığı

nerdeyse 10 gündür çok az yemek yiyor
sadece emiyor akşama kadar
üst dişleri beyazlamış iyice yanılmıyorsam iki diş yolda
bi çıksaydı hayırlısıyla yavrucum da huzura erseydi

sizler iyisinizdir umarım
boş bırakmayalım buraları
arada uğrayın, sES VERİN HANIMLAR

geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler hanımlar. korktuğum gibi olmadı çok şükür su toplar diyordum ama ertesi gün kızarıklığı kaldı sadece.

canım çok geçmiş olsun size de umarım en kısa zamanda atlatırsınız.

bize sağlık ocağındaki hemşire yaptırın dedi. ben de öğretmen olduğum için sürekli çocuklarla birlikteyim ereni korumam mümkün değil. kolay atlatsın diye yaptırdık. ateş olmadı çok şükür hatta hiç bir sıkıntısı olmadı. ağlamadı bile doğru düzgün. hafif döküntü olabilir dedi ama o da olmadı. 80 liraya aldık. eve getirmedik eczaneden alıp yaptırdık. bizim dolaplarda muhafaza olmuyormuş bozulurmuş.

topic iyice sessizleşti..gelen giden yok..kızlar nerdesiniz ya...efsuncummmmmmmmmm özledik seni...

efsunun yokluğu çok belli oluyor çok....

üst dişler bizim de çok zor oldu ateş halsizlik iştahsızlık mızmızlık. azılar çıkıyor şimdi üstten iki tane çıktı. huysuzluk oldu ama üsttekiler kadar değil.
eren de sadece emdi o dönem zayıfladı eridi kuzum. geçecek bu dönemler ne yapalım zar zor çıkacak bu dişler.

bu arada merhaba demeden başladım yazmaya ben de ne zamandır uğramadım buralara. çok vaktim olmuyor yoruluyorum. aslında çok işimiz olmuyor ama sabah okula gitmek bile yoruyor beni.
çok ıssız kalmış buralar hanımlar. fırsat buldukça yazalım hanımlar.
neyse benim eren iyice alıştı bakıcısına çok şükür. sabah çıkarken sıkıntı oluyor sadece. o zamanda dışarı çıkartıyor ya da başka odaya götürüyor gittiğimiz görmüyor. bugün geç geldim başka okulda toplantı vardı. geldiğimde uyuyordu kuzum çok özlemişim.
okul açılıyor pazartesi özledim derse girmeyi. öğleden sonralarımın boşaltılmasını istedim idareden ama bakalım yapabilecekler mi
24 saat dersim var iki üç gün boşatılsa eren için çok iyi olacak.

bunun dışında eren iyi sağlığı yerinde iştahı da yerinde çok şükür. o iyi olunca biz de iyi oluyoruz tabi ki. bu sabah çok güzel zeytin yedi çekirdeklerini eliyle çıkartıp bana veriyor kuzum.

pazartesi günü öğretmen arkadaşlar geldiler ereni görmeye geçen yıl içinde ben okulda olmadığım için gelmediler. erenime hediye almışlar altın almışlar. kuzum teyzelere bakıp bakıp gülüyor herkes ona baksın gülsün. sevgi arsızı benim sıpa hiç yabancılık çekmiyor.

bizden haberler böyle burayı boş bırakmayın hanımlar. öptüm hepinizi

41 kere maşallah kuzucuğuna canım...bizimkide üzüme dadandı..çok seviyor..ikiye bölüp veriyorum o yerken benim onu yiyesim geliyor...Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın inşallah...sağlıkla büyütmeyi nasip etsin cümlemize canım...

merhaba hanımlar:)
ben yeniyim ve 2011 temmuz annesiyim. burda kendim gibileri görmek çok hoş:)
topice ses getirmeye geldim:))
uzun bir doğum izninden sonra, 1 hafta sonra, işe başlıcam çok zor geliyor oğlumu bırakmak..bi şekilde alışcaz inş ikimiz de..
bir de su çiçeği aşısı yaklaşıyor. yaptırmayacağım ya da doktoru yaptırma diyen var mı içinizde?

Aramıza hg canım...seni aramızda görmek de çok güzel...ne güzel sen ücretsiz izin kullanmışsın sanırım..malesef ben kullanamadım..normal doğum iznim bitince işe başladım..ben su çiçeği aşını yaptırcam sanırım...aralıkta aşımız var..o zaman gidince doktora soracam canım..bakalım ne diyecek...

canım hoşgeldin aramıza çok iyi oldu aramıza geldiğin bu aralar çok ıssız buralar.
ben de senin gibi uzun bir doğum izninden sonra işe başladım iki hafta oldu.
çok zor oluyor kuzudan ayrılmak ama hayat şartları yapacak birşey yok.
çabuk alıştı ama korktuğum gibi olmadı. dün bakıcısının arkasından ağladı kaldı kuzum. beni bırakmadın diye bana vuruyor bir de sıpa.

su çiçeğini bir hafta oldu yaptıralı çok şükür sorun yaşamadık. korkulacak birşey yok bence. ateşlenmedi döküntü de olmadı. aşı oldu mu olmadı mı anlamadım ben.
sağlık ocağında bizimle ilgilenen hemşire ben oğluma yaptırmadım çok ağır geçirdi. kızıma yaptırdım hafif atlattı dedi.
doktorumuz da yaptırın demişti.

slm hanımlar nasılsınız
bende işe başladım bakıcıya bırakıyorum duruyu
korktuğum gibi olmadı çabuk alıştı ağlamadı hiç kızım
ama ara ara aklına gelince anne anne diye odaları dolanıyormuş..
yürüyor olmasına inanamıyorum ben hala..1 ayı geçti ama çok hoşuma gidiyor pıtı pıtı evi dolaşması öyleee onu izliyorum mutlu mutlu...
konuşuyor..Allahım herşeyi söylüyor güldürüyor beni..çok şaşırıyorum..ben gevezeymişim meğer çocuğada geçti...konuşuyo konuşuyo...zeytine zeyzey emziğe emce...maç başlayınca babasına goooo goooo...anlatıyo herşeyi ya yiyiveresim geliyo......babası 2 oyuncağı dövüştürmüş birinin suratı hasar görmüş(sözde oyun )kızım bunun yüzüne nolduuu dedim 1 kere o günden beri onu alıp alıp dooduuu dooduuuu diyo..hepimizin yavrusunu bağışlasın rabbim...

kızlar kızımın boyu 81 cm...kilosu 9.kilo almasını istiyorum ama kabız olmadan..çok zorlamadan..napabilirim..kilo aldırıcı bişeyler söyleyin bana...ne yedireyim..
fantomalt ve pediasure diye bi mama buldum..muhallebilere çorbalara katılabiliyormuş...dra sorucam ama siz ne dersiniz..çok iştahsız yediremiyorum bişey..bakıcı zaten uğraşmaz iyice zayıflıcak diye korkuyorum o yüzden..
bide sadece 2 diş var..az mı????

merhabalar. oğlum 30.06.2011 doğumlu haziranın son günü olduğu için biz ay heaplarken temmuzu baz alıyoruz. öncelikle su çiçeği aşımızı olduk ateş döküntü olmadı. su çiçeği aşını yaptırıken hemşire hepatit a aşısınıda yaptırın 3 hafta sonra dedi fakat kendi doktorumuz 1.5 yaşında olacak dedi.bilgisi olan var mı? birde oğlumun boy kilo tüm gelişimleri normal ama hala 2 dişi var ben çok takıyorum kafama doktor bişey olmaz diyor ama ne bileyim yinede takıyorum işte .yarın tekrar arıycam doktrumuzu vitamin vs vermek gerekirmi diye.

inşallah biz de alışırız oğlumla bakalım..siz bakıcıya bırakıyorsunuz ne güzel. tanıdık mı buldunuz ya ben temizlik için bile birini bulamıyorum. bakıcı hiç bulamam sanırım. kayınvalidem bu yıl bakacak. ama seneye nolur bilemem işte kreşe başlayınca ben de yarım gün süreli bakıcı istiyorum.

su çiçeği için yazdıklarınıza sevindim arkadaşlar. benim oğlum da bu zamana kadarki aşılarında hiç sorun yaşamamıştı ama bu aşının ertesinde hafif su çiçeği geçiriyorlar diye duymuştum birkaç kişiden. ondan korkuyordum. umarım bizimki sorunsuz atlatır aşıyı.

sarıpapatya, muhallebi yerine tam tahıl öneririm. milupanın falan var hani karışık tahılları. onlar hem kilo aldırır hem de bir sürü vitamin var içinde. uzmanlar da öneriyorlar tahıllar çok gerekli beslenmelerinde. hem de kabız yapmaz onlar lif içerdiği için. tabi bebekten bebeğe değişir durum.

bazı bebeklerin geç çıkabiliyor dişleri. ablamın kızının da 1 yaşında çıkmıştı ilk dişi. arkası geliyor sonra. geç çıkan diş daha sağlıklı derler ama ne kadar doğru bilemem:) arelin 8 dişi var. 4 üstte 4 altta. ama yaklaşık 3 aydır yeni diş çıkmadı. siz yine doktora sorun belki kalsiyum eksikliği olabilir.

merhaba arelinannesi, aramıza hoşgeldin
senin sesinle birlikte çok daha hareketli bir forum olur umarım:)

maşallah erene, aşıdan etkilenmemiş hiç

emirin doktoru bana 6-7 yaşında bir doz daha yaptırırsanız ömür boyu koruyucu olur demişti.
o yaşlarda br doz daha yaptırmayı düşünüyorum ben de
ama bu özel aşılar insanın kafasını karıştırıyor gene de;
yapılmalı mı yapılmamalı mı hala net bir cevap yok ortada.

mrb papatyacım
duru hanım yürümeye başlamış, hayırlı olsun
senin işin de hayırlı olsun, duru zmemiş seni , çabuk alışmış maşallah prensese.

enesin de 4 dişi var hala, 5. nin ucu gözüktü nihayet
emir bu yaşlardeyken 10 dişi filan vardı, her çocuk bir olmuyor işte
dişle ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum

doktora danışıp vitamin, balık yağı takviyesi yapabilirsin
vitamin şuruplarının iştah açıcı etkisi oluyo genelde

Bayadır giremedim nasılsınız bebişler nasıl biz iyiyiz elayla iki diş çıkardık konuşmalarımız dahada şekillenmeye başladı her gün yeni bi kelime öğreniyor gitti demeyi öğrendi en son bide lamba diyor ışıkları görünce anne baba dede emmi abi arzu abibe nene mamaa diyor su ver diyor bi şeker oluyo böle varya babasıyla akşam sevmelere doyamıyoruz pıtır pıtır yürüyo artık ger gün dahada güzelleşiyor

evinde çocuğunu büyütenlere çok imreniyorum her saniyeleri beraber geçiyor gerşeylerine tanık oluyorlar çalışan anneler olarak kaçırdığımız gelişmeler olabiliyor anneannesinden duyorum şöle yaptı böle yemek yedi diyo içim bi tuhaf oluyor varya ama herşey onun için kendimi öle avutuyorum

bide bişey soracam bebişlerin saç gelişimleri nasıl elanın saçları az doğduğundada azdı ama uzadılar sadece pek bi artış olmadı sizinkiler nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…