2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba,
sanırım büyüdükce daha tatlı hale geliyorlar. tüm bebeklere sağlıklı günler dilerim.
Ömür doğuştan saçlıydı zaten, yazın da çok terliyordu vede saçları çok uzamıştı benim babam zorla makine ile kazıdı yani şuan kısacık ama terlemesi için iyi oldu ama oğlumun karizması gitti eskiden kıvır kıvır çok güzel saçları vardı, kestirdiğime çok pişmanım ama tekrar uzayacak artık.

benim oğlumun da seyrek saçları. ama uzadı baya. kazıt diyor bazıları, gürleşsin diye ama ben inanmıyorum öyle şeylere. sevmiyorum da öyle uzun güzel:)
bebeklerin genelde seyrek oluyo gibi ama bizimkinin babasının da saçları seyrek. böyle kalacak büyük ihtimal:)

bu arada bebişlerinize yumurta beyazı ve bal vermeye başladınız mı? ben hafiften vermeye başladım. artırsam mı bilmiyorum sizin yorumlarınıza göre hareket etcem:) doktora gidemiyoruz epeydir..

bu arada bebişlerinize yumurta beyazı ve bal vermeye başladınız mı? ben hafiften vermeye başladım. artırsam mı bilmiyorum sizin yorumlarınıza göre hareket etcem:) doktora gidemiyoruz epeydir..

En son 1 yasinda doktora gittigimizde doktorumuz yasakli olan seyleride artik ver demisti yumurtanin beyazi bal gibi ben o gunden beri kahvaltilarina bal koyuyorum yada gece yatmadan once balli sut veriyorum, yumurtayida gun asiri 1 tane veriyorum. Buarada kizlar disleri konusmussunuz fazla takilmayin her cocuk ayridir benimkisininde 16 tane disi oldu, kiminin 2 tane olur kiminin 16 tane, saglikli olsunlar yeter bebislerimiz.

teşekkürler cevap için. 16 diş mi maşallah :)

slm kızlar...yarın için kızıma doktordan randevu aldım..bakalım doktor yaptır derse su çiçeği aşını yaptırcam..hayırlısı olsun hepimiz için...

ben 10 aylıkken yumurtanın beyazını vermeye başladım zaten benim pek haşlanmış sevmiyor o yüzden ben sürekli peynirli omlet yapıyorum onu çok severek yiyor. bal hiç denemedim yani hiç ihtiyaç duymadım vermeye, pekmez veriyorum her sabah.

slm kızlar...yarın için kızıma doktordan randevu aldım..bakalım doktor yaptır derse su çiçeği aşını yaptırcam..hayırlısı olsun hepimiz için...

hayırlısı bakalım. haber verirsin durumu. ben de bi doktora gidebilsem yaptırcam da:) bizim doktor hafta sonları yokmuş artık. biz de hafta içi ayarlayamadık bi türlü.

ben de her sabah pekmez veriyorum. ama bal da önemli özellikle kış geliyor artık hastalıklar için iyi gelir bal..artık babaannesi bakacak gerçi. o her şeyi veriyo zaten!.

haftaya erteledik randevuyu.gidince haber veririm.sende gidince yaz canim.

merhaba hanımlar okullar başladığından beri foruma bakamıyorum. eve gelince dünyanın işi bekliyor yetişmiyor işler.
haftasonu köye gittik kışlık yufka erişte yaptık annem tarhanayı yapmış sağolsun. yorulduk epey gece geç vakit geldik.

ara ara okuyorum yazdıklarınızı fırsat buldukça yazmaya çalışıyorum. çok ıssızlaşmış burası. efsun nerdesin bir ses ver.

saç konusu genetik bence kazıtmanın faydası olacağını sanmıyorum. benim oğlanın saçları dayısına çekmiş. ince telli ve çok sık değil. babasının saçları fırça gibi ve gür. oğlum dayısı gibi kel olacak ilerde kesin.
yumurta beyazını yaşına girmeden vermeye başladım ben de. bal da veriyorum ama çok sık değil. pekmez veriyorum daha çok.

bu aralar ishal salgını var eren ve ben hafif atlattık ama babamız perişan durumda. biz hadi neyse de erenden çok korktum çok iştahlı değil zaten eriyip kalacaktı kuzum. çok şükür geçti hemen.

huysuz da yok ne zamandır papatya da. kuzular büyüdükçe işimiz de arttı sanki. zaten arkasını toplamaktan bir hal oluyorum.
tencere delisi. tahta kaşık alıyor yemek yapar gibi karıştırıyor kapağını kapatıyor kaşığı da kapağın üzerine koyuyor sıpa. yemekler erenden
her yer tencere oluyor.
hayırı öğrendi. telefonları almasını istemiyoruz ya hem hayı hayı diyor kafasını sallayarak hem de kaçırıyor bizden. rabbim esirgesin bütün kuzuları çok tatlı zamanları.

ben 10 aylıkken yumurta beyazını vermeye başladım
1 aydır filan da bal veriyorum, enes çok seviyor, versem kaşık kaşık yer ama ben ağır gelir diye korkuyorum

kışlık işleri tamamlamışsınız maşallah
benim de annem sağolsn birçoğunu o yapıyor, ben bi domates yaptım kavanozlara o kadar
biraz da dondurucuya fasulye, bezelye filan koydum
tarhana, turşu, ezme hep annemden

efsunun yokluğu çok belli, çok ıssız buralar

su çiçeği aşısını 18 aylıkken yapılıyor diye hatırlıyodum
herkes 15 aylık deyince emirin aşı kartını kontrol ettim, gerçekten öyleymiş
aklımda yanlış kalmış, neyse ki kimse ciddiye almadı:)
doktora uzun zamandır gitmediğimiz için emirden aklımda kalanlarla hareket ediyorum hep
bundan sonra daha dikkatli olmam gerektiğini farkettim.

emir geçen hafta anaokuluna başladı
çok hevesliydi, uyum sorunu yaşamadık şükür
istekle ve severek gidiyor maşallah
ben de bu arada spora başladım
daha 2 seans gittim ama şimdiden iyi geldi
depsresif düşüncelerim dağılmaya başladı biraz
mümkün olduğunca düzenli gitmek istiyoum

enes günden güne daha sevimli, bir o kadar da daha yaramaz bir hal alıyor
konuşma konusunda geriyiz biraz
hala belli başlı kelimeler dışında birşey söylemiyor

bizden haberler şimdilik böyle...

merhabalar hanımlar keyifler iyidir umarım.
biz iyiyiz kuzu uyuyor ben de bakayım dedim ne var ne yok.
okul yoruyor beni ister istemez.
programım değişecekti sözde hala aynı sadece dün öğleden sonram boştu.
5. sınıflar ortaokul oldu. seçmeli dersleri var toplam 37 saat dersleri var günde 7 saat bir gün de 8 saat dersleri olacak. hala yerleştiremediler seçmeli dersleri. bizim program da havada kalıyor ister istemez. tam oturmadı daha doğrusu oturtulamadı bakanlık nasıl yapılacağı konusunda hiçbir şey söylemiyor.
aman neyse bütün gün bunlarla uğraşıyoruz zaten.

eren iyi çok şükür.bakıcısıyla arası da iyi hergün arkasından ağlıyor onun gezmeye gidecekmiş sıpa.
iki tane azısı var kuzumun üstte çok zor oldu çıkması.

titaniacım çok iyi oluyor spor çok rahatlatıyor. bir ara plates yapıyordum ben de eren büyüdükçe yapamadım daha doğrusu yaptırmadı benim top erenin oyuncağı oldu.
hele şimdi hiç yapamam malesef vaktim yok evin işleri yetişmiyor. ben mi çok beceriksizim bilmiyorum ki

yok denizcim yanlız değilsin bi beceriksizde benim..yetiştiremiyorum bende işleri..bakıcıya ne kadar veriyosun ben 350 veriyorum..ve hiçbir iş yaptırmıyorum...
bu senede evde kalsam çok iyi olacakmış o kadar zor geldiki anlatamam..hastayım 2 gündür okula gidemedim duruda hasta..canıma yetiyo..bakıcıdan memnun değilim yediremiyo benimkine..bide takmıyo rahat..
ara ara okuyorum fakat yazamıyorum sizi unuttum sanmayın..su çiçeği aşısı hakkında kimse bişey söylemedi bize yanlız sağlık ocağından ocakta gelin aşısı var dediler..ne aşısı olduğunu bilmiyorum...ben aşılar bitti sanıyodum18 aylık oluyor o zaman. su çiçeğimi acaba ocaktaki..
titiş benim kızda her kız çocuğu gibi dilli maşallah ama bizdede diş yok anacım 2 dişte kaldık...

neyse hem çalışıp hem ev hem çocuk bakmak çor zor..duru bırakıp gidiyorum diye 2-3 gün küstü gelmedi bana hiç..babasına sardı iyice..

denizcim ben de çok becerikli sayılmam ama çok bunaldım çok sıkıldım artık
hayatımda bir değişiklik yapmam gerekiyodu
sporun saatlerini ayarlayana kadar göbeğim çatladı resmen
emirin okul saati, enesin sabah uykusu, akşam yemeği; gün içindeki seanslar hep bunlarla çakışıyordu
kendime uygun bir saat bulmam, ayarlamam zor oldu epey
emiri okuldan babası alıyor, yemeğini yediriyorum, üzerimizi değiştiriyoruz,
koştura koştura annemlere gidiorum, çocukları bırakıyorum ordan salona geçiyorum
arabam da olmadığı için zor oluyor baya, şehir içinde bir üçgen çiziyorum resmen
hepsi birbirinden alakasız yerlerde

selam kızlar
moralim çok bozuk.
Küçük meleğim bu gün kaydı ve çenesini tv dolabına çarptı gözümün önünde.
Hemen aldım kucağıma bir baktım ağzı kan dolu.
Lavaboya götürdüm. yüzünü yıkadım.
Peçete altım ağzındaki kanları temizledim.
Bir baktım dişleri iç dudağını kesmiş
İki tane çizik var biri mosmor olmuş.
Çok ağladı yavrum dayanamadım bende ağladım
O kadar çaresiz kaldım ki o anda. Normalde çok soğuk kanlıyımdır böyle durumlarda.
Nasıl olduysa elim ayağıma dolaştı.
Kötü olan şu;
Eşim fuara katıldı. Ev anahtarınıda almış gitmiş türkiyedeki patron burda aşağıda kapıyı açmamamı beklemesin diye anahtarı almış.
Hadi diyelim dinlemedim çıktım doktora bir şekilde giderim ama bu durumu anlatacak kadar rusçam yok. Bizim doktorda ağzının içinden konuşuyor zaten çok zor anlıyorum.
Türkiyede olsam kaptımmı hasatanede alırım soluğu.
Neyseki sonradan kanamadı. Şiş ama dudağı yüzü yavrumun ağlamaktan gözleri şişti.
Babası olacak oduna telefon açtım bana doktora git dedi nasıl gideceğim anahtar yok dedim bir azeri var bizim tanıdığımız burda onunla gidecekmişim. O adama söyleyecekmişim oda doktora anlatacakmış.
Anahtar yok diyince çok derin değilse bişi olmaz yarın gideriz dedi.
İyi ozaman çeksin yarına kadar acısını dedim bende.
Oda kızdı böyle diyince saçma sapan konuştu pat diye kapattı suratıma telefonu.
Kızlar ben hayatımda bu kadar çaresiz hissetmemiştim kendimi.
Böyle durum yaşayan oldumu aranızda.
Çok hareketlendiler artık hergün ne kadar dikkat etsemde illa biyere vuruyor bitaraflarını.
Ağzı için bişi yapmalımıyım. yoksa hiç dokunmayayım mı?
Katı yemek vermeyi düşünmüyorum bu gün formül maması vericem hep. İçine büskivi falan atıcam öyle vermeyi düşünüyorum.

çok geçmiş olsun olumsuzluklar bir başladımı üst üste gelir zaten. umarım şuan iyidir bebeğin. Geçen ay Ömürde çekmeceyle uğraşırken çekmece aniden açıldı ve çenesine çarptı dudağı kanadı onunda dişi kesti ama çok geçmeden kan durdu insan çok kötü oluyor hele birde kan görünce neyse öyle yemesini falan etkilemedi. Hareketlendikce kazalarda artıyor dikkatli olmaktan başka çaremiz yok.

Şimdi aklıma geldi. 2 gün önce Ömür burun spreyi ile oynuyordu bende hiç önemsemedim ama biraz sonra bir baktımki şişe açılmış içi bomboş. İçmişmi yoksa dökülmüş mü hiç bir fikrim yok. hemen prospekdüsünü okudum yutma halinde hemen doktora başvurun yazıyor, hemen doktoru aradım oda en kötü senaryoyu düşün yani yutma ihtimalini ve hemen bir hastaneye git dedi. Eşimi aradım (saat 6 civarı) hemen geldi Tuzla devlet hastanesine gittik çocuk doktoru yok Marmara araştırmaya git dediler. oraya gittik acile polise ifade verdik, bizi hastanede 6 saat yatırdılar birçok test yaptılar kalbini sürekli dinlediler serum verdiler bebeğimi çok ağlattılar sonuçta bir olumsuzluk olmadı ve biz gece 1 de eve geldik. Yani ufak görünen bir olayın sonuçları.

Saol canim.
Evet hersey ustuste geldi bide esimin tavirlari beni iyice delirtti
Tamam fuarda onemli ama ben olsam elim iki kanda bile olsa kosa kosa gelirdim.
Bey efendi bide uzerine azarladi beni.
Turkiyede olsam hic umursamam kaptimi gotururum doktora
Suanda iyi allaha sukur.
Kanamasi yok ama morarmis ici iki diside yarmis dudagini cok derin gozukmuyor pekte elletmiyor zorla bakiyorum.
Devam sutu de ihsal yapiyor cok icince bende muhallebi gibi bisi var burda tahilli toz suyu koyunca muhallebi gibi oluyor ondan verdim.
Ama cok nazlaniyor tabi kuzum. Simdi olur olmaz seye agliyor.
İlgi gormek hosuna gitti zillinin firsattanda istifade etmeye calisiyor

nasılsınız biz iyiyiz elayla çok şükür iş yerindeki netim açılmayacakmış
sizi cep telefonumdan takip ediyorum ama cevap ver kısmına geldiğimde yaazdıklarım görünmüyor

ufak kazalar atlatan kuzulara ve annelerine çok çok geçmiş olsun

ela çok iyi şükür bu hafta sonu aşısını yaptıracağım

dr umuz gece süt verme dedi reflü olur dedi ama ben elayı durduramıyorum gece kıyameti koparıyor

ve çok agresif oldu inatlaşıyo herşeyi ıhhh ıhhh ıhhhh die göstererek istiyor bazen çok bunaltıcı oluyor

babamız çok sabırsız bazen bağırıyor sonra ben ona kızıyorm derken böyle gel gitler yaşıyoruz

artık 8 dişimiz var bu kadar kayınvalidemlerdeyim çok kalamıcam malum gelin olunca işler beni bekler

sizleri çok özledim bir çare bulacağım bu net işine sizsiz olmuyor

hepinizi çok çok öpüyorum tabiki kuzularıda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…