- 25 Ekim 2010
- 18.373
- 15.830
- 498
- Konu Sahibi efsun_zeren
-
- #2.621
yok denizcim yanlız değilsin bi beceriksizde benim..yetiştiremiyorum bende işleri..bakıcıya ne kadar veriyosun ben 350 veriyorum..ve hiçbir iş yaptırmıyorum...
bu senede evde kalsam çok iyi olacakmış o kadar zor geldiki anlatamam..hastayım 2 gündür okula gidemedim duruda hasta..canıma yetiyo..bakıcıdan memnun değilim yediremiyo benimkine..bide takmıyo rahat..
ara ara okuyorum fakat yazamıyorum sizi unuttum sanmayın..su çiçeği aşısı hakkında kimse bişey söylemedi bize yanlız sağlık ocağından ocakta gelin aşısı var dediler..ne aşısı olduğunu bilmiyorum...ben aşılar bitti sanıyodum18 aylık oluyor o zaman. su çiçeğimi acaba ocaktaki..
titiş benim kızda her kız çocuğu gibi dilli maşallah ama bizdede diş yok anacım 2 dişte kaldık...
neyse hem çalışıp hem ev hem çocuk bakmak çor zor..duru bırakıp gidiyorum diye 2-3 gün küstü gelmedi bana hiç..babasına sardı iyice..
selam kızlar
moralim çok bozuk.
Küçük meleğim bu gün kaydı ve çenesini tv dolabına çarptı gözümün önünde.
Hemen aldım kucağıma bir baktım ağzı kan dolu.
Lavaboya götürdüm. yüzünü yıkadım.
Peçete altım ağzındaki kanları temizledim.
Bir baktım dişleri iç dudağını kesmiş
İki tane çizik var biri mosmor olmuş.
Çok ağladı yavrum dayanamadım bende ağladım
O kadar çaresiz kaldım ki o anda. Normalde çok soğuk kanlıyımdır böyle durumlarda.
Nasıl olduysa elim ayağıma dolaştı.
Kötü olan şu;
Eşim fuara katıldı. Ev anahtarınıda almış gitmiş türkiyedeki patron burda aşağıda kapıyı açmamamı beklemesin diye anahtarı almış.
Hadi diyelim dinlemedim çıktım doktora bir şekilde giderim ama bu durumu anlatacak kadar rusçam yok. Bizim doktorda ağzının içinden konuşuyor zaten çok zor anlıyorum.
Türkiyede olsam kaptımmı hasatanede alırım soluğu.
Neyseki sonradan kanamadı. Şiş ama dudağı yüzü yavrumun ağlamaktan gözleri şişti.
Babası olacak oduna telefon açtım bana doktora git dedi nasıl gideceğim anahtar yok dedim bir azeri var bizim tanıdığımız burda onunla gidecekmişim. O adama söyleyecekmişim oda doktora anlatacakmış.
Anahtar yok diyince çok derin değilse bişi olmaz yarın gideriz dedi.
İyi ozaman çeksin yarına kadar acısını dedim bende.
Oda kızdı böyle diyince saçma sapan konuştu pat diye kapattı suratıma telefonu.
Kızlar ben hayatımda bu kadar çaresiz hissetmemiştim kendimi.
Böyle durum yaşayan oldumu aranızda.
Çok hareketlendiler artık hergün ne kadar dikkat etsemde illa biyere vuruyor bitaraflarını.
Ağzı için bişi yapmalımıyım. yoksa hiç dokunmayayım mı?
Katı yemek vermeyi düşünmüyorum bu gün formül maması vericem hep. İçine büskivi falan atıcam öyle vermeyi düşünüyorum.
çok geçmiş olsun olumsuzluklar bir başladımı üst üste gelir zaten. umarım şuan iyidir bebeğin. Geçen ay Ömürde çekmeceyle uğraşırken çekmece aniden açıldı ve çenesine çarptı dudağı kanadı onunda dişi kesti ama çok geçmeden kan durdu insan çok kötü oluyor hele birde kan görünce neyse öyle yemesini falan etkilemedi. Hareketlendikce kazalarda artıyor dikkatli olmaktan başka çaremiz yok.
Şimdi aklıma geldi. 2 gün önce Ömür burun spreyi ile oynuyordu bende hiç önemsemedim ama biraz sonra bir baktımki şişe açılmış içi bomboş. İçmişmi yoksa dökülmüş mü hiç bir fikrim yok. hemen prospekdüsünü okudum yutma halinde hemen doktora başvurun yazıyor, hemen doktoru aradım oda en kötü senaryoyu düşün yani yutma ihtimalini ve hemen bir hastaneye git dedi. Eşimi aradım (saat 6 civarı) hemen geldi Tuzla devlet hastanesine gittik çocuk doktoru yok Marmara araştırmaya git dediler. oraya gittik acile polise ifade verdik, bizi hastanede 6 saat yatırdılar birçok test yaptılar kalbini sürekli dinlediler serum verdiler bebeğimi çok ağlattılar sonuçta bir olumsuzluk olmadı ve biz gece 1 de eve geldik. Yani ufak görünen bir olayın sonuçları.
nasılsınız biz iyiyiz elayla çok şükür iş yerindeki netim açılmayacakmış
sizi cep telefonumdan takip ediyorum ama cevap ver kısmına geldiğimde yaazdıklarım görünmüyor
ufak kazalar atlatan kuzulara ve annelerine çok çok geçmiş olsun
ela çok iyi şükür bu hafta sonu aşısını yaptıracağım
dr umuz gece süt verme dedi reflü olur dedi ama ben elayı durduramıyorum gece kıyameti koparıyor
ve çok agresif oldu inatlaşıyo herşeyi ıhhh ıhhh ıhhhh die göstererek istiyor bazen çok bunaltıcı oluyor
babamız çok sabırsız bazen bağırıyor sonra ben ona kızıyorm derken böyle gel gitler yaşıyoruz
artık 8 dişimiz var bu kadar kayınvalidemlerdeyim çok kalamıcam malum gelin olunca işler beni bekler
sizleri çok özledim bir çare bulacağım bu net işine sizsiz olmuyor
hepinizi çok çok öpüyorum tabiki kuzularıda
kaza atlatan bebişlerimize ve annelerine büyük geçmişler olsun canlarım...cumartesi busenin su çiçeği aşısını yaptırdım doktora..özele götürmüştüm doktor bey yaptı...biraz kilosu düşük dedi..vitamin ve balık yağı yazdı...bakalım inşallah kilo alır..bu kilo konusunu kafama çok takıyorum..dişleri çıkıyor hiç iştahı kalmadı yavrumun...önceden çorba falan içiyordu şimdi hiç bişey yemez oldu...bir kaç lokma yerse yiyor..çok üzülüyorum ya...
evet canım ya..diş çıkarırken çok zor oluyor..yemek bile yemiyorlar...devlet aşıları hep sağlık ocağı yaptı ama bu özel aşı olunca önce doktoruna danışmak adına gitmiştik..oda burda yapalım hemen dedi...o gün yaptırdık..bir sorunda olmadı çok şükür...Allahım yavrularımıza sağlık versin..eren bakıcısına alışmış ne güzel...maşallah 41 kere canım...benim annem bakıyor ama nereye kadar bakar bilmiyorum..biraz rahatsız..dün eve gittim bugün beni çok yordu diyordu...bizim sonumuzda bakıcı gibi gözüküyor....hayırlısı olsun ne diyelim...canım ah o dişler mahvetti kuzuları. kiloya çok takılma bence de sağlıklıysa bırak zayıf olsun. dişler çıksın iştahı da yerine gelir.
biz aşılarını hep sağlık ocağında yaptırdık özele gitmedik. su çiçeğini de sağlık ocağında yaptırdık. çok iyiler sağlık ocağındakiler çok ilgililer.
evet canım ya..diş çıkarırken çok zor oluyor..yemek bile yemiyorlar...devlet aşıları hep sağlık ocağı yaptı ama bu özel aşı olunca önce doktoruna danışmak adına gitmiştik..oda burda yapalım hemen dedi...o gün yaptırdık..bir sorunda olmadı çok şükür...Allahım yavrularımıza sağlık versin..eren bakıcısına alışmış ne güzel...maşallah 41 kere canım...benim annem bakıyor ama nereye kadar bakar bilmiyorum..biraz rahatsız..dün eve gittim bugün beni çok yordu diyordu...bizim sonumuzda bakıcı gibi gözüküyor....hayırlısı olsun ne diyelim...
hayır deryacım sadece doğum iznimi kullandım...ücretsiz izin kullanmadım...canım sen ücretsiz izne mi ayrılmıştın
hayır deryacım sadece doğum iznimi kullandım...ücretsiz izin kullanmadım...
annen bakıyo o zaman iyiymiş,size de geçmiş olsun dişler çok yoruyo çocuğu ben kızımın döküntülerini anlamamışım,sağlık ocağındaki dr. alerji dedi,merhem şurup yazdı,ama geçmedi,özele gittik,virütik bi hastalık,kızamık gibi ama kızamıktan hafif geçer dedi,3 gün ateş olur sonra döküntü ağızda başlar tüm vücuda yayılır dedi,5-6 gün içinde kendi kendine geçer dedi,eğer ağzıda yara olsaydı daha ağır geçerdi,sudan havadan herşeydem geçmiş olabilir dedi,ama kuzumun keyfi yerinde uykusu da iyi,Allah korusun kızamık olsaydı mahvolurdu,biz ateşi dişten sanmıştık,neyseki bilmediğimiz için daha sakin geçirdik yoksa paniklerdik
denizcim aynı beni anlatmışsın...ders programın çok kötü olmuş konuş bence..çocuğum küçük de...benim salı günüm boş..çarşambada öğleden sonra gidiyorum,perşembe 11 de gidiyorum 5 e kadar..pazartesi ve cuma 8-17 full dersim var ama 9 ar saat..bakıcı 3,5 gün bakıyor yani..perşembe sabahtan gel diyorum ama 11 de gidiyorum fakat işim olıyor o oyalarken biraz saçımı falan yıkıyor evi topluyorum kızımı yedirip öğlen uykusuna yatırıp gidiyorum..sabah erkene ders koymamışlar çok iyi oldu sıkışıyordum duruyu yedirip gidiyorum çünkü..bakıcı yediremiyoda..
alışıcAZ İNŞ..1-2 aya anca toparlanırım ben..bi plan yapmam lazım..
merhaba herkese kimseler yok yine.
benim kuzu uyudu onu uyuturken ben de uyuyorum resmen. keyfi son derece yerinde çok şükür
yemesi düzeldi uykusu da düzeldi geceleri nöbet tutturmuyor üç gündür.
sabah da geç kalkmaya başladı ağzına baktırmıyor diş çıktı belki de alt azıları bekliyorum.
keyifli bir hafta sonu geçirdik hava çok güzeldi sazova diye büyük bir park var oraya gittik benim kuzu özgürce koştu.
onun dışında ben iyiyim okula gidip geliyorum yorgunluk dışında bir sıkıntı yok şimdilik. yarın nöbetçiyim. havalar bir tuhaf ne giyeceğimi şaşırıyorum valla. baharlık birşeyler bakayım dedim haftasonu adam akıllı birşey bulamadım gittim kazak aldım. bugün arada boşlukta eşim geldi kayınbabamla.birlikte alışveriş merkezine gittik. bot baktım 200 dediler çok beğendim ama. burda sağlam bir bot almak gerekiyor. bir de scooter bakacağım çok sağlam oluyor botları sonra karar veririm artık. çok fena para harcayasım varbiri beni durdursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?