2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

kaza atlatan bebişlerimize ve annelerine büyük geçmişler olsun canlarım...cumartesi busenin su çiçeği aşısını yaptırdım doktora..özele götürmüştüm doktor bey yaptı...biraz kilosu düşük dedi..vitamin ve balık yağı yazdı...bakalım inşallah kilo alır..bu kilo konusunu kafama çok takıyorum..dişleri çıkıyor hiç iştahı kalmadı yavrumun...önceden çorba falan içiyordu şimdi hiç bişey yemez oldu...bir kaç lokma yerse yiyor..çok üzülüyorum ya...

canım bakıcıya 400 konuştuk ama sabahları evinden alıyoruz. gelince de kendisi gidiyordu. otobüs sorunu oluyor kadının. evi de çok yakın değil. öğleden sonra da biz bırakalım 370 yapalım dedik. çıkış saatlerin kaç oluyor benim yeni program haftaya geçerli olacak. çarşambaları hariç 2.30 da çıkacağım 3 gibi evde olurum inşallah.
bizim bakıcı çok iyi o konuda içim rahat eren de çabuk alıştı çok şükür. ben de başlamasam mı diye çok düşündüm ama nereye kadar alışmamız lazım.
eren sorun çıkarmadı okuldan gelince ilk işi emmek oluyor kuzumun üstümü çekiştirmeye başlıyor. hiç babasına sardığı falan yok. sarsa aslında çok iyi olacak mutfakta hep kucağımda. diğer odalarda aynı şeyi yapmıyor. oyun oynuyor kendi kendine. tezgahta ne yaptımı çok merak ediyor. yemek yaparken pür dikkat izliyor. bugün eşim ilerde kendiini kız gibi hissetmesin bu sürekli tencereyle oynuyor yemek yapar gibi dedi. önce karıştırıyor kapağını kapatıyor kaşığı da kapağın üzerine koyuyor biraz bekliyor tekrar aynı şeyi yapıyor. sorun olmasın diyor. olmaz bence az büyüyünce oynamaz onlarla.

bu aralar erenin iştahı da hiç iyi değil mama sandalyesinde oturmak istemiyor gezerek yedirmek de eziyet valla. kaşığa vuruyor sıpa yemeyecekmiş. 10. dişimiz çıktı alttan 4.
üstte 6 diş var ikisi azı. aman çok zor oluyor diş çıkarmak ne eziyet.
bu ara burnu da tıkanıyor. bakıcısı hastaydı geçen hafta ondan bulaştı herhalde. onun dışında sıkıntısı yok. gayet hareketli kıpırdak oğlum.
balkona çıkıyormuş bizim arabayla aynı renk araba geçince özgür diye bağırıyormuş arkasından. baba demek yok benim sıpa çok modern adını söylüyor ama ben anneyim.
bugün tencerelerle oynarken üf üf dedi. yemek sıcak oluyor ya. hayali yemeği de sıcak oluyor kuzumun.

canım çok geçmiş olsun canım ciddi bir şey olmamıştır umarım. düşe kalka büyüyecekler
biz biraz daha hassas oluyoruz herhalde erekeklerle kimyamız çok farklı. çok takılma eşine.
rabbim daha büyük dert vermesin.

canım size çok geçmiş olsun. çok dikkat etmek lazım ama insanın gözünden kaçıyor bazı şeyler. kaşla göz arasında tehlikali işler peşinde koşuyor kuzular.

canım özledik seni gel böyle arada.
ben de duymuştum gece süt içirilmemesini sadece çocuklar için değil büyükler de içmemeliymiş. vermiyorum ben geceleri gündüz içiyor.
inatlaşma bizde de var istediği şey olmayınca basıyor feryadı. ben ne olursa olsun istediği şeyi yapmıyorum istediği kadar ağlasın. susuyor sonra hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor. sönsün inadı sönerse tabi.

canım ah o dişler mahvetti kuzuları. kiloya çok takılma bence de sağlıklıysa bırak zayıf olsun. dişler çıksın iştahı da yerine gelir.
biz aşılarını hep sağlık ocağında yaptırdık özele gitmedik. su çiçeğini de sağlık ocağında yaptırdık. çok iyiler sağlık ocağındakiler çok ilgililer.

evet canım ya..diş çıkarırken çok zor oluyor..yemek bile yemiyorlar...devlet aşıları hep sağlık ocağı yaptı ama bu özel aşı olunca önce doktoruna danışmak adına gitmiştik..oda burda yapalım hemen dedi...o gün yaptırdık..bir sorunda olmadı çok şükür...Allahım yavrularımıza sağlık versin..eren bakıcısına alışmış ne güzel...maşallah 41 kere canım...benim annem bakıyor ama nereye kadar bakar bilmiyorum..biraz rahatsız..dün eve gittim bugün beni çok yordu diyordu...bizim sonumuzda bakıcı gibi gözüküyor....hayırlısı olsun ne diyelim...

canım sen ücretsiz izne mi ayrılmıştın

hayır deryacım sadece doğum iznimi kullandım...ücretsiz izin kullanmadım...

annen bakıyo o zaman iyiymiş,size de geçmiş olsun dişler çok yoruyo çocuğu ben kızımın döküntülerini anlamamışım,sağlık ocağındaki dr. alerji dedi,merhem şurup yazdı,ama geçmedi,özele gittik,virütik bi hastalık,kızamık gibi ama kızamıktan hafif geçer dedi,3 gün ateş olur sonra döküntü ağızda başlar tüm vücuda yayılır dedi,5-6 gün içinde kendi kendine geçer dedi,eğer ağzıda yara olsaydı daha ağır geçerdi,sudan havadan herşeydem geçmiş olabilir dedi,ama kuzumun keyfi yerinde uykusu da iyi,Allah korusun kızamık olsaydı mahvolurdu,biz ateşi dişten sanmıştık,neyseki bilmediğimiz için daha sakin geçirdik yoksa paniklerdik

canım çok geçmiş olsun.rabbim korusun kuzuları.

merhaba merhaba herkese keyifler yerindedir umarım.
pek sessiz burası her zamanki gibi

bugün cuma çok mutluyum yarın okul yok
çok yoruluyorum çok allahım perişan oluyorum resmen sızıp kalıyorum akşamları.
okuldan gelince eren kendisiyle oynamamı istiyor haklı olarak. yemek beni bekliyor bu arada ondan sonra mutfağı toparla derken saat 9 dan sonra oturabiliyorum.
ertesi gün aynı koşuşturma.
ders programım değişti önümüzdeki hafta başlayacak. hiç istediğim gibi olmadı 5 saat boşluğum vardı öğleden sonraya konulmasını istedim ama iki gün son saate konmuş gerisi aralarda. erken gelirim diye planlıyordum olmadı. canım çok sıkıldı ama yapacak birşey yok.
hiç bu kadar yorulmazdım ben yaşlanıyor muyum ne.

eren geceleri çok huzursuz bu ara burnu tıkanıyor kuzumun bir de gaz oluyor. yarabbim milletin çocuğu büyüdükçe gazdan kurtulur benim ki gazlandı.
doktora götüreceğim bakalım söyleyeceğim her gece doğru düzgün uyku yok. o yüzden de yorgun hissediyorum sanırım.

kayınbabam geliyor eşim onu almaya gitti gelirler birazdan. mantı al gel dedim şimdi ne yemek yapayım ben. yarın adam akıllı birşeyler yaparım artık.
neyse bizde durumlar böyle.
kızlar boş bırakmayın burayı
çok sessiz burası ya la.

denizcim aynı beni anlatmışsın...ders programın çok kötü olmuş konuş bence..çocuğum küçük de...benim salı günüm boş..çarşambada öğleden sonra gidiyorum,perşembe 11 de gidiyorum 5 e kadar..pazartesi ve cuma 8-17 full dersim var ama 9 ar saat..bakıcı 3,5 gün bakıyor yani..perşembe sabahtan gel diyorum ama 11 de gidiyorum fakat işim olıyor o oyalarken biraz saçımı falan yıkıyor evi topluyorum kızımı yedirip öğlen uykusuna yatırıp gidiyorum..sabah erkene ders koymamışlar çok iyi oldu sıkışıyordum duruyu yedirip gidiyorum çünkü..bakıcı yediremiyoda..
alışıcAZ İNŞ..1-2 aya anca toparlanırım ben..bi plan yapmam lazım..

papatyacım kaç kez söyledim bebeğimin olduğunu biliyorlar ama denk gelmiyormuş program olmuyormuş falan filan. çok canım sıkıldı ama yapacak birşey yok.daha önceki sene 12 saat dersim vardı üç saat de idari görev yazılıyor 15 saat maaş karşılığı tamamlanıyordu. bu yıl 5ler ortaokul oldu iki şube de artınca benim ders yüküm de arttı.
2,5 gün okula gidiyordum daha önce çok rahattım. oğlumun şansına. okulda en çok dersi olan benim norm tek başka öğretmen şansımız da yok. ek dersim geliyor en azından bakıcının parası çıkıyor.
400 veriyoruz bakıcıya mecburen 5 gün geliyor. sabah 8de eşim evinden alıp geliyor 9da dersim başlıyor benim. öğleden sonra 3-3,5 arası evde oluyorum. giderken de bırakalım 370 olsun dedik tamam dedi ama az mı veriyoruz bilemedim. hak yemek de istemem ben de başka hiçbir iş yaptırmıyorum.sadece erenle ilgilen dedim. evi falan topluyor sağolsun makine doluysa boşaltıyor mutfak tertemiz oluyor. sence az mı veriyorum.

merhaba herkese kimseler yok yine.
benim kuzu uyudu onu uyuturken ben de uyuyorum resmen. keyfi son derece yerinde çok şükür
yemesi düzeldi uykusu da düzeldi geceleri nöbet tutturmuyor üç gündür.
sabah da geç kalkmaya başladı ağzına baktırmıyor diş çıktı belki de alt azıları bekliyorum.
keyifli bir hafta sonu geçirdik hava çok güzeldi sazova diye büyük bir park var oraya gittik benim kuzu özgürce koştu.

onun dışında ben iyiyim okula gidip geliyorum yorgunluk dışında bir sıkıntı yok şimdilik. yarın nöbetçiyim. havalar bir tuhaf ne giyeceğimi şaşırıyorum valla. baharlık birşeyler bakayım dedim haftasonu adam akıllı birşey bulamadım gittim kazak aldım. bugün arada boşlukta eşim geldi kayınbabamla.birlikte alışveriş merkezine gittik. bot baktım 200 dediler çok beğendim ama. burda sağlam bir bot almak gerekiyor. bir de scooter bakacağım çok sağlam oluyor botları sonra karar veririm artık. çok fena para harcayasım var biri beni durdursun.

valla parasızlık insanı çok güzel duruduruyor. acil iş bulup çalışmam lazım

selamlar kızlar bayadır giremiyorum işe yeni başladım yavruma okadara alıştımki annesi değilmişim gibi geliyor sürekli onunla olamk ne kadara guzelmiş değerini bilemmeişim kızdıgım zamanlara cok uzuluyorum şimdi annem bakıyor Allahtan yoksa napardım ama tabi kaçmazsa kzıım sürekli oyunistiyor canının çıkarıyor kadının inş kaçmaz yoksa naparım bilmiyorum

selam kızlarrrrrr ben geldiiiiiiiiiiiiiiiim
nasılsınızzzzzz

benım sıpa bu gunlerde çok aksi
akşam yemek yedirmedi bize kendıne yemedi tabi
elimizi tutup istedği yere götürüyo biizi
aman oturmayalım kıyamet kopuyo evde
bişe olmuş gibi ağlama krizlerine giriyo

anneannesinde iyi ama bn gidiyim oraya hemen huysuzluğa başlıyo
annem sen gelince yapıyo dıyo
naz yapıyo babasıyla bana heralde
uykularımız düzelmişti bu sıra dişten dolayı yıne bozuk
kök dişi sanırım arkada biraz o çıkıyo 4 tanede diğerleri
belkı ondandır diyorum

biraz geçmişe göz attım
çalışan annelere kolay gelsin diyorum bn başlayalı 1 yıl oluyo
iyi ve kötü yanlarıda var
ama herşey onlar için

hepinize öpücüklerrrrrrrrrrrr

selam hanımlar

epeydir yazamıyorum buraya
arada gelip bakıyorum ama çok da ilerlemiyor sayfalar
benim de pek fırsatım olmuyor bakıp kaçıyorum genelde.

enes'in 2 dişi çıktı uzun bir aradan sonra; diş sayımız altıya yükseldi
bir haftadır onun huzursuzluğu vardı, nerdeyse hiç uyumadan gezdim 3 gün boyunca
şimdi iyiyiz çok şükür, eski düzenimize döndük tekra
tam bir afacan oldu enes efendi
akşama kadar hiç durmuyor, hiç oturmuyor
boğuşmayı çok seviyor, yerlerde yuvarlanıyoruz habire
abisiyle boğuşmak, onu kızdırmak en büyük zevki, elinde ne varsa alıp kaçıyor bir kahkahayla beraber:)
abi çıldırıyo tabi bu arada ondan sonra kızılca kıyamet kopuyor evde
ben de sinir iye bişey kalmadı zaten
kendimi sıkmaktan, sabretmekten, geçecek, bitecek türkan demekten sıkılmış durumdayım
öyle böyle büyüyecekler işte ama çok zormuş bir çocuk yetiştirmek

bizden haberler böyle şimdilik, fırsat buldukça yazarım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…