2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

eemerhaba arkadaslar
aslinda paylasacak daha cook sey var kullandigimiz oyuncaklar
oynadigiiimiz oyunlar
kullandigimiz islak mendiller
kiyafetlerini hangi deterjanla yikiyoruz

once ben cevap veriyim kiİzim oyuncak oynamaiyor sadece bebekle oyniyor

islak mendil hepsini kullandim pisik yapti gecen gun avon mm

Baby almistim kendim icin gariptir elaya. iyi geldi ama kulla
miyorum icime sinmedi deterjand amway kullaniyorum

Merhaba,
benim oğlunda oyuncakla oynamıyor bazen çok kısa süre ses çıkartanlarla ilgileniyor, ama eletrikli eşyalarla sürekli ilgileniyor şarjlı süpürge, kurutma makinası, telefon....vs

ben hiç ıslak mendil kullanamadım hep pişik yapıyor uygun olduğu her an yıkıyorum eğer dışardaysam unibaby aldım ama oda pişik yapıyor.

ömür doğuğundan beri hiç ayrı deterjan kullanmadım yani bizim kıyafetlerle birlikte yıkıyorum ariel bir numaram :)

Ömürün şuanki sorunu yogurt yemiyor bazen zorluyorum ama ne fayda, bende bıraktım artık nasıl olsa diğer şeyleri yiyor.

canim ben hep ayri yikadim halada ayri yikiyorum kiyafetlerini
islak mendili kayinvalidem kullaniyor bende hep yikiyorum cok hassas cildi dun gece burnu tikanmis cok mizmizlandi burun spreyi siktim silince kan geldi rahatladi uyudu dogalgaz acik sanirim petekler kurutuyor elaaya milupanin devam sutunu iciriyorum yatmaya yakin bezde can bebe kullaniyorxuk sizdirdi primaya gecis yaptik malesef hala emzik emiyor

biz daha petekleri bugün açtık, geçen sene sürekli buhar makinesi kullandım bu sene ihtiyaç duyarmıyız bilmiyorum. bizde aptamil süt kullanıyorum günde 500 ml veriyorum bir sabah uyanınca birde akşam. günde kaç defa yemek veriyorsunuz?

sabah sut icirirsem kahvalti yapmiyor sabah kahvaltisi ogle yemegi ara ogun aksam yemegi yatarkende sut ara ogun yogurt ve donusumlu olarak meyve ben calisiyoorum kayinvalidem bakiyor ogunleri,boyle elanin

ben paşanın kıyafetlerini bizimkilerden ayrı yıkıyorum dalan roxy kullanıyordum bitti persil vardı ondan yarım ölçek yıkadım bikaç seferdir

oyuncaklarla değil genelde tencere kaşık ve mandalalrı tercih edıyo
ve tek başına çok zor gnelde DEL DEL diye bizi çağırıyo birlikte oynuyoruz

bu sırada sakız çiğnıyo bizim sıpa çok şaşırdık nasıl yutmadan çiğneyebildiğine:44:

m

haklisin normalde bende oyle veriyordum bir kac gundur babannesine birakirken hep iuuyor oluyor o yuzden bir kereye dustu calisan anne olmak cok zor hersey mukemmel olmuyor malesef :26:

Canım, çalışan anne olmakla pek ilgili değil hayatta hep bir şeyler eksik, insan sevdikleri için en mükemmelini istiyor ama hep eksik kalıyor. çalışmayınca tamam çocuğunla daha çok ilgileniyorsun ama evde kalmanın ağır psikolojisi, para kazamamanın acısı yani gene eksiksin gene...

hayat cok garip ben caklisiyorum diye uzuluyorum calismayanlar evdeyim diye uzuluyor ben ihtiyacim olmadigi halde calisiy9rum. anma dedigin gibi 0ara kazabnmak guzel imla hatalarim olabilir cep ten yaziyorum ama ciocugunun yanind/ olmak paha bicil)eez emin ol

aynen canım..sana katılıyorum...insanın çocuğunun yanında olması gibi varmı ya..sabah 8 de evden kaçarak çıkıyorum çocuğum uyanıksa..gideceğimi anlıyor peşimden ayrılmıyor..avaz avaz ağlıyor...geçen gün öğleyin tv karşısına götürdüm...reklamı seviyor..dikilde başına...sonra hemen kaçtım...kapıyı kapatım..arkasına döndü baktı ben yokum sanırım..bir ağlama sesi geldi...annem babam zor oyaladılar..kapının dışında gözlerim doldu..hep söylüyorum evdeki anneler lütfen çocuğunuzun yanında olmanın değerini bilin ve üzülmeyin ya...ben çalışmasam göbek atarım valla...mecbur olduğum için çalışıyorum...yoksa kimse beni kızımdan ayırıp işe gönderemez yani...

leyla yazdıklarını okuyunca tuhaf oldum. ben de işe döneli 2 ay oldu. oğlum hiç sorun çıkarmadı baştan. beni evden çıkarken görmezse de sorun yok ama uyanıksa aynen ben de tv nin karşısına koyup kaçıyorum. ya da babaannesi camdan baktırıyor. ben bi de saat 7de çıkıyorum evden. akşam geldiğimde dibimden ayrılmıyo yavrucak. bazen de sabahları sımsıkı sarılıyor gitceğimi anlayıp benim çok ihtiyacım yok aslında çalışmaya. ama yeni ev aldık ve borçlandık biraz. yaza kadar çalışp sonra işten çıkıp oğluma mı baksam diye çok düşünüyorum. o zamana kadar da biraz katkım olmuş olur eve. kafam öyle karışık ki. bir de kayınvalidem bakıyor ve kayınpederle bizde kalıyorlar bunun için. oğluma kendim bakmak istiyorum, çekirdek aile olmak istiyorum, bir taraftan da boşuna mu okudum onca sene diye düşünüyorum. birkaç yıl sonra tekrar çalışmaya başlarım diyorum ama bu seferde şimdiki işim gibisini bulamayabilirim. çok karışık kafam. yardımlarınızı bekliyorum bu konuda. belki de cesaret bekliyorum sizden:) mesela senin dediğin mecbur olmasam kimse beni kızımdan ayıramaz demişsin. biraz cesaret verdi bana. herkesin paraya ihtiyacı var tabi. ama ben kazanmasam da idare edebiliriz çok şükür. topiği geç keşfettim, işe başlayınca yazamadım uzun süre. sizin fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda.

Sabahları elanın arkamdan ağlaması kadar yürek burken bişey olamaz ama herşey onun geleceği için biraz dada büyüdüklerinde kreşe başladıklarında daha sosyal olacaklar özel sektörde çalışmasaydık doktor öğretmen vs olsaydık çocuğumuz oldu diye doktorluğumu bırakacaktık öğretmenlikten istife mı edecektik böle düşünüyorum ben belki vijdanımı rahatlatıyorum ama bilmiyorum

kızlar bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz ela hala benim yanımda emerek uyuyo beşiğine alıştırma çabalarım başarısız oldu daha sık uyandı işe moron ibi gitmek zorunda kalıyordum dama dedi uykusuzluk geceleri daha az uyanmasını nasıl sağlarım yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar yarından başlayıp ayrı yatmaya alışsın istiyorum memeden kesmem daha kolay olur o zaman sanki

sorma ben çok çektim uyku konusunda. benim oğlumun doğduğundan beri sorunlu. hiç uyumadığımız geceler çok oldu. ona rağmen 6 aylıkken odasını ayırdık. ama çok zorlandık. 1 yaşından sonra yatağımıza aldık direkt. çok yanlış diyenler vs var. ama yapacak birşey yok.
beşiğindeyken sürekli sallıyoduk. yatağa geçirdikten sonra sallanmayı bıraktı kendi kendine. emmeyi de 15 aylıkken bıraktı. akşam sütünü veriyorum sonra yatağa bereber yatıyoruz yanımda döne döne uyuyor. gece çok kalktığı zamanlar oluyor hala. gazı çok var benimkinin. poposunu pışpışlıyorum geri uyuyor artık. hatta gastroentolojiden randevu aldık. doktora götürcez bu yaşta hala ne gazı diye. emmesiyle de çok alakası var kesinlikle. anne sütünü bıraktığında daha az uyanmaya başlayacaktır. benim de öyle oldu. azaldı uyanmaları. ama şimdi hem diş hem gaz uyumuyor bu aralar. bence sütü bırakır bırakmaz odaları ayırma. birden terkedildiğini düşünebilir. süte devam ederken bir dene bence ayırmayı. ama şahsen bebeğim olunca anladım ki o kitaplardaki teoriler doktorların söyledikleri falan her şey boş..hepsini uyguladım. sallama alışır dediler. ne güzel kendi bıraktı çok şükür sallanmayı. yok kucağa alışır vs. uzun süre kucağımdan inmedi ağlayıp duruyordu ama oyuncaklara alışmaya başladıkça kendi istemedi kucakta durmayı. yani nasıl rahatsan öyle davran bence. tecrübeyle sabittir:)

merhaba,
ben oğluma yatmadan önce kaşık maması veriyorum yani tam doyuruyorum. ayağımda sallayarak uyutuyorum daha sonra yatağına yatırıyorum odası ayrı zaten. bazı geceler uyanıyor beşiğini sallayarak uyutuyorum tekrar, bazı geceler hiç uyanmıyor.
bende yatağında kendi kendine uyusun diye denedim ama sallamayınca çok ağlıyor bende vazgeçtim nasıl olsa zamanı gelince kendiliğinden vazgeçer diye

benimde bir sorum olacak bebeğiniz televizyon izliyormu ne kadar izliyor. benimki yeni başladı ama çok dikkatli izliyor bende acaba fazlamı diye merak ediyorum sizinkileri merak ediyorum.

benim oğlum uzun zamandır reklamları izlemeyi çok seviyor. bir de mesela tv olan odada değilsek bile pepeden bahsedince hemen koşarak tv nin yanına gidiyor. pepeyi görünce çok seviniyor ama izlemiyor öyle. hemen sıkılıyor. zaten aşırı hareketli. yerinde durmuyor hiç. altını değiştirirken reklam açıyoruz anca öyle değiştirebiliyorum altını. ben de birşey soracam. emzirmeyi bırakanlar için, bebeklerinize günde kaç ml süt veriyorsunuz ve hangi sütü kullanıyorsunuz? yani toz mama mı yoksa sıvı çocuk sütlerinden mi? ben toz mamalardan veriyorum da hala.

benim oğlum reklam değilde baby tv var onu izlemeyi seviyor dediğin gibi peppeyi de seviyor ama sıkılıyor henüz erken demekki.

ben günde 500 ml aptamil çocuk sütü veriyorum sıvı olanından 250 ml sabah uyandığında 250 ml de akşam ne zaman canı isterse, süt daha fazla versem içer ama ben diğer gıdalardan alsın diye bu kadar veriyorum.

Günde 4 defa bebelac juniar 4 ten 125 cc içiyor günde 3 öğün yemeğini yiyor + meyvesini yiyyor işten gelince bol bol beni emiyoo Kızım bende likit süte geceyim diyorum ama hangi markayı seçsem bilemiyorum

baby tv uyduda var mı? ben önceden internette gezinirken rastlamıştım sonra unuttum bakmayı. bi bakayım benimki de sever heralde. ben aptamil veriyorum günde iki kez. toplam 500 ml.

Günde 4 defa bebelac juniar 4 ten 125 cc içiyor günde 3 öğün yemeğini yiyor + meyvesini yiyyor işten gelince bol bol beni emiyoo Kızım bende likit süte geceyim diyorum ama hangi markayı seçsem bilemiyorum

sen sütü az az sık sık veriyorsun demek aslında iyi fikir olabilir. geçen gün dışardaydık yanımıza almayı unutmuşum. markette bebelac ın sıvı sütü vardı. onu verdim içti. ama ben de kararsızım bu süt konusunda. seninki de maşallah iyi besleniyor demek. arel de öyle. 1 lt süt versem hepsini içecek gibi görünüyor yemesinde de sıkıntı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…