2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

SLM nasılsınıızzz?biz iyiyiz şükür dert hiç bitmese biri bitip biri başlasada halimize şükür...
bi sorum olacak.. aaptamilin gece için olan tahıllı maması varya onu nasıl hazırlıyorsunuz..ne koyulukta yapıyorsunuz...ben biraz sulu yapıyorum dokunmasın diye(yeni başladığımız için:1 hafta oldu)hiç tok tutmuyor haliyle..yine kalkıyor 2-3 saat sonra..bide pişirilmeden hazırlanması garip geliyor bana..
ek gıdaya geçmek yedirebilmek ne zor işmiş yapmadığım şebeklik kalmıyor bi küçük kase bişey yedirene kadar..
egzemalarımız tamamen iyileşmedi ve evet saçlı deride saç diplerinde çıktı şimdide..

merhaba kızlar..nasılsınız bebişler nasıl...

kızlar şunu anladım ..derlerdi cennet annelrin ayağı altında..gerçektende öyleymiş..hamile kaldığımızı öğrenip şu geldiğimiz vakte kadar hep bir çabalar içindeyiz...bu da bir ömür boyu böyle sürecek...rabbim onları korusun.....

kızlar ben ara ara yoğurtla muzu karıştırıp veriyorum..çok seviyor...bilmiyorum erkenmi...
birde ülker hero baby pirinçli muzlu var gogle diye ondanda veriyorum kaşık maması....meyvelerden mandalina veriyordum artk vermiyorum....

sizin bebeklerinizde günlük kakasını yapıyormu..acaba diyorum yedikleri bebeğime yaramıyormu..sanki eskiler öyle derlerdi...normalmi sizce....

ben aptamil 1 biberon maması kullanıyorum...gece beni emdikten sonra biraz zaman geçince ondanda veriyorum...güzelce uyuyor yavrum...

Son düzenleme:

canım iyiyiz çok şükür sorunu cevaplayım bende ondan yediriyorum bildiğimiz muhallebi kıvamında yapıyorum önceden kaynamış suyum oluyo onu cezvede ısıtıyorum karıştırıyorum içinede çok az zeytinyağ koyuyorum
benim kızımda ağzına birazcık pütürlü bişey gelsin yediklerinide onuda kusuyoo çok üzülüyorum

evet canım sana katılıyorum
bende kızıma yoğurda katıyorum muz elma ama tek soruunuum yoğurdu tutturamıyorum pes ettim artıık inek sütü kaynadığında alerjen etkisi ortadan kalkıyomuş kafam çok karışıık hazır bebek yoğurtlarının tadıda iğrenç ben bile yemem yanii

efsuncum keçi sütünden denedinmi benimki tutuyor ya..sende biliyorsundur gerçi ama anlatayım istersen nasıl yaptığımı..anne sütünden tutmuyor ama hiç uğraşma..
önce marketten yarım yağlı bulabildim ben pastörize süt alıyorum getirip tencereye koyuyorum biraz ısıtıyorum...küçük parmağımla sıcaklığını kontrol ediyorum..
parmağın içinde yanmamalı ama dayanacak kadarda sıcak olmalı..
sonra yoğurt alıyorum bi kaseye tam tepeleme 1 yemek kaşığı..ısıttığım sütten 2 kaşık kasede yoğurdu ılıtıyor ve karıştırıyorum
tahta kaşıkla ılıştırdığım yoğurttan alıp porselen saklama kabına mayalamak üzere koymuş olduğum sütün dibine tahta kaşıkla yoğurdu yavaşça bırakıyorum..hatta bikaç yerine paylaştırabilirsin..sonra dibinden dibinden hafifçe 1-2 kez karıştırıp kapağını kapatıyorum..bu arad saklama kabımın kapağının ortası delik benim...orda vakum vardı çıkarttım ben onu delik kalsın diye..
çünkü mayalanırken biraz hava alması gerekiyormuş...sofra bezini mutfaktaki sandalyenin üzerine 4 katlı yayıyorum ve ortasına sallamadan getirip koyuyorum ve uçlarını katlayıp sıkıca kapatıyor üzerinede havlu örtüyorum..sandalyede peteğin dibinde yanlız sıcak durması için..
ve bunu 6-7 saat hiç ellemeden bırakıyorum...6. saatte bakıyorum yavaşça açıp tutmuşmu diye..tutmuş oluyor...1 saat daha bırakıyorum ve sonra açıp direk buzdolabına kaldırmıyorum 1 saatten fazlada oda sıcaklığında tezgahın üzerinde bekliyor ondan sonra alıp buzdolabına kaldırıyorum...
çok detaylı anlattım inş tutar...
ha bide mayalarken Allahım benim elim değil fatma anamızın eli olsun bismillahirrahmanirrahim diyor ve bir fatiha okuyorum..
ne bilim benim nenemin koyunları vardı o hep böyle yapardı...annemde böyle yapardı ve kerpiç gibi yoğurt olur...

canım benim çok sağol hemen deneyeceğim çok net açıklamışsın keçi sütüne cesaret edemedim ama amaaan dedim sonraa bizm annelerimiz bizi inek sütüyle büyütmüş bişey olmaz sakınmıcaksıın alerji yaparsa vermem ama sanmam yapacağını tekrar teşekür ederim canımmm

KIZLAR ELMA SUYU VERİNCE KAKA YAPIYO BENİMKİ AMA ENDİŞELENMEYE BAŞLADIM..BÖYLE ALIŞIRSA DİYE ..BAĞIRSAK TEMBELLİĞİ OLURMU...
bi yerde okumutum kabızlık problemi olan bebeklere meyve suyu verilmesi öneriliyordu...öyle yaptım işe yaradı...vermeyince 5-6 gün yapmıyor verince anında yapıyor..

canım bebğine mandalina verme çok erken 7 ayında verebilirsin elmada zaten kaka yaptırıyor bence muzu dene biraz yoğurtun içine karıştır ver

meraba kızlar bugün doktora gittik kızım 7 500 kilo boy 63.5 kızım 4 buçuk aylık emziriyorum doktor ek gıdaya gerek yok dedi ama ben yinede meyve püresi vermeyi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım

merhaba canım..bence yavaş yavaş ek gıdalara başla...sonra alıştırması zor oluyor di...en muhallebiyle başladım..sonra yoğurt...birde suyla bebe biküvisini veriyorum çok seviyor...maşallah....azar azar tattırmaya bakıyorum....

bebişim 4,5 aylık dr ek gıdaya gerek yok dedi ama geceleri uzun uyusun diye 6.aya girince tahıllı gece mamasından ver çünkü tahıllı gıdalara ihtiyacı olacak gelişmesi için dedi

canım bebe bisküvisi veriyormusun ya bebişin kaç aylık bende ona göre veriyim

HAY BEN BU DEMİR DAMLASININ...
zaten zar zor elma suyuyla falan yaptırıyodum günde 1 kere katı katı bişey...kremlerle vs. artık onuda yapmıyo...demir damlasına başlamıştık 3 gün önce yeşildi siyahtı derken yapmaz oldu...
kullanmıcam ben bu ferro sano damlayı..1 kaşık pekmez veririm yine eskisi gibi...

kızlar cevap bekliyorum bebişim 2 gündür geceleri 2 saaate bi ağlayarak uyanıyor neden olabilir doktorada götürdüm bişey demedi

SELİNCİM
CANIM DİŞ ÇIKARTIYOR OLABİLİR
acıkıyor olabilir bi gece uyumadan muhallebi yedir bakalım nolcak...
seni istiyor olabilir..gece beraber yatın bide...

CANIM MİLUPA APTAMİLİN gece tahıllı maması var ondan yapabilirsin .çocuktan çocuğa değişir ama o benim kızı hiç tok tutmuyor ben şöyle yapıyorum..
normal mutfakta kullandığımız bizim pirinç ununu sebze suyu yada normal su ile koyuca pişiriyorum,içine elma püresi katıyorum ve kendi sütüm ile kıvamını açıyorum,süt kattaığım zaman kuşburnu marmelatı ekliyorum 1 çay kaşığı tatlandırmak için,süt katmazsamda pekmezle tatlandırıyorum çok azıcık da zeytinyağı koyup karıştırıp yediriyorum küçük bi kase...bu daha tok tutuyor benimkini...
bide herhangi bi ek gıdaya başladıysan alarji yapıyo yada karnını ağrıtıyo olabilir gece kalkmasının sebebi...
aklıma bunlar geliyo benim..

ben kızıma akşamları ülker gogly sütlü pirinç unu veriyorum pişirilerek hazırlanıyor kızım çok seviyor gayette tok tutuyor öneririrm fiyat olarakta çok uygun

ben kızıma akşamları ülker gogly sütlü pirinç unu veriyorum pişirilerek hazırlanıyor kızım çok seviyor gayette tok tutuyor öneririrm fiyat olarakta çok uygun

ama kabız oluyor benimki pirinç unuyla o yüzden pek vermemeye çalışıyorum ama ben hazır mama vermek istemediğim için seçeneğim de pek olmuyor inek sütü ile muzlu süt yapıyorum o da kabız yapıyor,çorba ve yorurdu da cadım sevmiyor şaştım kaldım..

demir damlasına ben de sinir oluyorum 1,2gün arayla veriyorum

Son düzenleme:
alm kzlar nasılsınlsınız ben oğlusuma sabah kaltığında emziriyorum peşinden devam sütü öğlen milupa sütlaç veriyorum sonra tekrar emzirip devam sütü arada meyve suyu sonrayoğurt çorba(yoğurt çorbası-sebze çorbası-tarhana) hergün vermiyorum 2 güne bir çorba
arada emzirip yatrkende pirinç unu içerisine 1 adet bebe bisküvisi koyup veriyorum sizler nasıl yapıyorsunuz paylasırsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…