- Konu Sahibi efsun_zeren
-
slm nasılsınıızzz?biz iyiyiz şükür dert hiç bitmese biri bitip biri başlasada halimize şükür...
Bi sorum olacak.. Aaptamilin gece için olan tahıllı maması varya onu nasıl hazırlıyorsunuz..ne koyulukta yapıyorsunuz...ben biraz sulu yapıyorum dokunmasın diye(yeni başladığımız için:1 hafta oldu)hiç tok tutmuyor haliyle..yine kalkıyor 2-3 saat sonra..bide pişirilmeden hazırlanması garip geliyor bana..
Ek gıdaya geçmek yedirebilmek ne zor işmiş yapmadığım şebeklik kalmıyor bi küçük kase bişey yedirene kadar..
Egzemalarımız tamamen iyileşmedi ve evet saçlı deride saç diplerinde çıktı şimdide..
merhaba kızlar..nasılsınız bebişler nasıl...
Kızlar şunu anladım ..derlerdi cennet annelrin ayağı altında..gerçektende öyleymiş..hamile kaldığımızı öğrenip şu geldiğimiz vakte kadar hep bir çabalar içindeyiz...bu da bir ömür boyu böyle sürecek...rabbim onları korusun.....
Kızlar ben ara ara yoğurtla muzu karıştırıp veriyorum..çok seviyor...bilmiyorum erkenmi...
Birde ülker hero baby pirinçli muzlu var gogle diye ondanda veriyorum kaşık maması....meyvelerden mandalina veriyordum artk vermiyorum....
Sizin bebeklerinizde günlük kakasını yapıyormu..acaba diyorum yedikleri bebeğime yaramıyormu..sanki eskiler öyle derlerdi...normalmi sizce....
Ben aptamil 1 biberon maması kullanıyorum...gece beni emdikten sonra biraz zaman geçince ondanda veriyorum...güzelce uyuyor yavrum...
efsuncum keçi sütünden denedinmi benimki tutuyor ya..sende biliyorsundur gerçi ama anlatayım istersen nasıl yaptığımı..anne sütünden tutmuyor ama hiç uğraşma..
önce marketten yarım yağlı bulabildim ben pastörize süt alıyorum getirip tencereye koyuyorum biraz ısıtıyorum...küçük parmağımla sıcaklığını kontrol ediyorum..
parmağın içinde yanmamalı ama dayanacak kadarda sıcak olmalı..
sonra yoğurt alıyorum bi kaseye tam tepeleme 1 yemek kaşığı..ısıttığım sütten 2 kaşık kasede yoğurdu ılıtıyor ve karıştırıyorum
tahta kaşıkla ılıştırdığım yoğurttan alıp porselen saklama kabına mayalamak üzere koymuş olduğum sütün dibine tahta kaşıkla yoğurdu yavaşça bırakıyorum..hatta bikaç yerine paylaştırabilirsin..sonra dibinden dibinden hafifçe 1-2 kez karıştırıp kapağını kapatıyorum..bu arad saklama kabımın kapağının ortası delik benim...orda vakum vardı çıkarttım ben onu delik kalsın diye..
çünkü mayalanırken biraz hava alması gerekiyormuş...sofra bezini mutfaktaki sandalyenin üzerine 4 katlı yayıyorum ve ortasına sallamadan getirip koyuyorum ve uçlarını katlayıp sıkıca kapatıyor üzerinede havlu örtüyorum..sandalyede peteğin dibinde yanlız sıcak durması için..
ve bunu 6-7 saat hiç ellemeden bırakıyorum...6. saatte bakıyorum yavaşça açıp tutmuşmu diye..tutmuş oluyor...1 saat daha bırakıyorum ve sonra açıp direk buzdolabına kaldırmıyorum 1 saatten fazlada oda sıcaklığında tezgahın üzerinde bekliyor ondan sonra alıp buzdolabına kaldırıyorum...
çok detaylı anlattım inş tutar...
ha bide mayalarken Allahım benim elim değil fatma anamızın eli olsun bismillahirrahmanirrahim diyor ve bir fatiha okuyorum..
ne bilim benim nenemin koyunları vardı o hep böyle yapardı...annemde böyle yapardı ve kerpiç gibi yoğurt olur...
merhaba..
bende sadece emziriyorum bikaç gün önce elma suyu verdim,2 gün sonrada mandalina suyu..ama kakasında az da olsa kan gördüm ,her gün bir kez oldu toplam 3 kez gördüm..sonra bıraktım,3gündürde birşey vermiyorum kakasıda sulu zaten..tekrar vermeyede korkuyorum şimdi,bu durum canımı sıkıyor..nette okudum süt ve ürünleri alerjisi belirtisi,ek gıda alerjisi vs vs iyice kafam karıştı..
genel durumu çok iyi şükür..kilosu gayet iyi..gaz sancısı çekiyor,onuda çıkarmaya başladı,gazla beraber sulu kaka yapıyor az da olsa..bugün 3 kez yaptı mesela,birinde belinden çıkmıştı normal mi sizce ? kakası ya mukuslu oluyor ya sulu hep doğalı böyle..2 aylıkken dizanteri olmuştu silindi sonra kakası hep temiz çıktı ama görüntü hep yanı..ben mi üşüyorum sütten geçiyo,bebeğim mi üşüyo derken,bir de kan görünce hepten şaşırdım artık,öneriniz var mı arkadaşlar?
merhaba canım..bence yavaş yavaş ek gıdalara başla...sonra alıştırması zor oluyor di...en muhallebiyle başladım..sonra yoğurt...birde suyla bebe biküvisini veriyorum çok seviyor...maşallah....azar azar tattırmaya bakıyorum....
merhaba canım..bence yavaş yavaş ek gıdalara başla...sonra alıştırması zor oluyor di...en muhallebiyle başladım..sonra yoğurt...birde suyla bebe biküvisini veriyorum çok seviyor...maşallah....azar azar tattırmaya bakıyorum....
ben kızıma akşamları ülker gogly sütlü pirinç unu veriyorum pişirilerek hazırlanıyor kızım çok seviyor gayette tok tutuyor öneririrm fiyat olarakta çok uygun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?