2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bugün bizde başladık ek gıdaya. armutla başladık çok az yedi sanki. ilk tecrübelerinizi anlatırmısınız ne kadar yedi isteklimiydi

EFSUNCUM NERDEYSE HERGÜN giriyorum buraya kimse olmuyor kimse bişey paylaşmıyor çıkıyorum bende
hatta heryere yazmaya başladım artık haziran.mayıs anneleri vs.
şuraya her giren en azından bi slm yazıp çıksada bilsek birileri var diye

kızın 6. ayını doldurmuş senin maşallah bizde bugün doldurduk...
kilosuna gelince bu ay bilmiyorum götürmedik aşısı var ocak 21 de o zaman bakıcaz en son 1.5 ay önce (ek gıdaya başlamamıştım) 6.5 kiloydu...
hatırlarsan zayıf benim kızım seninki gibi değil.. asıl sen ne yediriyorsun sölesene..

10.00=kahvaltı (azıcık kayısılı muhallebi,elmasuyuna muz,1 yemek kaşığı labne peyniri+1 tatlı kaşığı kuşburnu marmelatı karışımı,su) kahvaltıdan önce 1 kaşık pekmez
14.00=sebze çorbası (havuç,yeşil kabak,balkabağı,maydonoz,ıspanak,kıyma,pirinç yada irmik) su
17.00=yoğurt (keçi yoğurdu bazen meyveli yoğurt)
19.00=gece tahıllı mama+su
gece anne sütü

bu kadar benim ..bazen uyuduğu için saatler uymuyor tabi yada bazen birini atlamak zorunda kalabiliyorum
bebe bisküvisi tarifin güzeldi yazdım tşkler 2-3 hafta sonra yapıcam

ayrıca demir damlasını dr a soran sendin dimi? bende vermiyorum demir damlası çünkü kbızlık hat safhada zaten... ne zaman denesem kabız oluyor.. 2 damla verdim 2 gün önce hiç kaka yapmadı bu öğlen fitille yaptırdım ağlaya ağlaya..çaresiz kaldım napsam yapmadı ıkınıyo ıkınıyo ağlıyodu..yaparkende çok zorlandı ve ağladı hatta biraz kan geldi
muzda vermicem artık...

selam ben yazayim bari.bende bi kac kere girdim soru sordum ama cevaplayan olmadi sadece bi kere bi arkadas yazmisti hatirlamiyorum simdi.bende bi kac kisi kendi aralarinda yazisiyorlar heralde diye bidaha yazmadim ara sira girip okuyorum sadece.
ayrica uykuyla ilgilide bi konu actim "sevgili 2011 temmuz anneleri" diye herkes bakmis bakmis gitmis kimse bise yazmamis.yazik oysaki burda ne güzel paylasimlar yapiliyo....

selamm.benim oğlumda geçen haftaki kontrolde 8650 kiloydu.bu ay alması gereken kilodan az aldığı için ek gıdaya başladık azar azar. elma püresi,sebze püresi,yogurt ve muz yiyor şimdilik. 3-4 çay kaşığı yiyebiliyo fazlasını istemyo.yoğurdu pek sevmedi ama digerlerini seviyo. öğlen sebze püresini veriyorum ikindi de meyvesini ya da yoğurdu. şimdilik böyle bakalım ilerleyen günlerde nasıl olacak

Slm güzel anneler..
Maşallah bebişlerinize topiş topişler bizimki zayıf...
Kızımı uytayım işleri bitireyim öğleden sonra gelicem bende inş birileri olur...

Kızımın ateşi 38.5 şurup verdim neden olabilir acaba diş değil ama...
öğleden sonra gelirim dediğim için baktım ama zaten kimse yokmuş...

benim bebişde AYNI 2 GÜNDÜR ATEŞİ ÇIKIYOR el sürekli ağızda herşeyi ağzına götürüyor salya zaten çok fena huzursuzluk var dişmi çokarcak aceba

SELİNCİM ATEŞ DÜŞTÜMÜ SİZDE...
biz 6 saatte bir pedifenle ateşini düşürüyoruz...39 bile oldu 2 kere...
napcam bilmiyorum... diştenmi acaba...

canım merhaba

benim kızım doğumda 3,300 dü sonra 3,100 grama düştü sonra çok iyi emzirdim sütümde yağlıydı bir ayda 3 kilo aldı sonra hep ayda 2 kilo gitti 5 aylıkken ek gıdaya başladık biliyosun ben çalışıyorum kızımada kayınvalidem bakıyor ama bilinçsiz yedirmelerine izin vermedim ilk verdiğim elma püresiydi suyuyla beraber cam rendede rendelenmiş öyle başladık şuan bir günlük öğününü yazıyım
sabah 8 de emzirip bırakıyorum
10,00 da 3 tane bebe büsküvisi 2 ölçek devam sütü 1 çay kaşığı kuşburnu marmelatı(pekmez vermiyorum artık oda 1 yaşından sonra) 1 tane ceviz içi labne peynir
bir gün peynir bir gün yumurta sarısı bir gün kuşburnu marmelatı peynirle yumurta aynı öünde verilmezmiş ağır gelirmiş kuşburnudada demir olduğu için peynirle vermiyorum sabah kahvaltısı böylee
11,30 da ben emzirmeye gidiyorum
12,30 da tekrar emziriyorum
2 gibi meyve püresi
uyandığında sebze çorbası [karnıbahar kabak ıspanak havuç işte ne varsa koyuyorum ) yada tarhana 1 haftadır kırmızı mercimek çorbası veriyorum ama çorbalarına kıyma koymadınm daha sadece tavuk koyuyorum yakında başlarım
ben yoğurdu hazır akıyorum elmalı yada sade devam sütünden tutturamıyorum keçi sütüde bulamıyorum o yüzden hazır malesef hergün vermiyorum zaten eğer yoğurt vermediysem meyve püresi veriyorum
tabi bunlar elanın uyku saatlerine göre değişiyo bazen öğün atladığımız oluyo

saat 5 de ben gidip alıyorum kızımı evde emziriyorum hemen zaten o kadar çok memeyi özlemiş oluyoki açana kadar çatlıyo
Sonra ya çorba veriyorum yada muhallebi bol bol su tabiki sonrada saaat 9 gibi uyutmaya çalışıyorum hoş kızım yani yıla giridk gireli gece 3 lerde uyuyor bei mahfediyor

kızımın boyu 74 cm hatta 75 cm o yüzden böyle çokçok kilolu gözükmüyor balık etli benim kızım
Kilolu tabiki ama allahtan boyda var demir damlasını vermiyorum zaten kansız bi görüntüsüde yok dedi doktorumuz ama ben yinede kanda baktırıcam içerikli hep aynıymış bizden bu kadar

selincim ateş düştümü sizde...
Biz 6 saatte bir pedifenle ateşini düşürüyoruz...39 bile oldu 2 kere...
Napcam bilmiyorum... Diştenmi acaba...

canım geçmiş olsun dişle alakalı olabilir artık düş çıkarma aylarındayız benim kızımın hala dişi yok gerçide ateş tehlikeli ve sinsi oluyo

bugün bizde başladık ek gıdaya. Armutla başladık çok az yedi sanki. Ilk tecrübelerinizi anlatırmısınız ne kadar yedi isteklimiydi

canım ben ilk elma püresi verdim cam rendede rendelenmiş pirinçli muhallebi verebilrisin pirinç tadı anne sürtüne çok yakınmış
tabiki ilk verdiğimizde çok çok istemedi canını sıkma 3 gün sonra tekrar ver ben kızıma ilk elma püresi verdiğimde suratını görmen lazımdı alışıyolar sonrada masada gördüğü herşeye ağız şapırdatıyolar

canım öyle şey olurmu ben çalışıyorum kızıma gelip gidiyorum elimden geldiği kadar girip bildiklerimi paylaşmaya çalışıyorum ama biliyosun herkes bebişli burda herkes herkese yazabilir aklına öyle şeyler getirme lütfen sormak istediğin ne varsa paylaşmak istediğin ne varsa ltfen sor paylaş birbirimize çok ihtiyacımız var ben burda çok şey öğrendim

ATEŞİMİZ DÜŞTÜ ŞÜKÜR AMA BU SEFERDE YİNE KABIZ 2 GÜNDÜR IKINIP IKINIP AĞLIYOR,,
fitllle bile yapmıyo çatlak var galiba
ayrıca dra götürcem süt alarjisinden şüpheleniyorum bu egzemalar yüzünden..benim sütümden bile geermiş..2-3 gün peynir,süt.yoğurt yemicem bakalım azalacakmı..
geçen denedim azalmıştı çok yediysem kaşınıyo mesela...zaten bendede yumurta alarjisi vardı..
gastroenterolojiyemi götürsem yoksa sadece test içiçn cildiyeyemi götürsem ne dersiniz..

canım geçmiş olsun yumurta alerjisi bendede vardı hamile kaldıktan sonra geçti ben kızım kabız olduğunda bi pamuğun içine bol bol zeytin yağı koyuyorum onu poposunda bekletiyorum tampon yapar gibi ama asla bastırmıyorum zeytinyağı içeri kendi akıyo bi yarım saat sonrada yapıyo ben kulak çöpüyle kasların uyarılmasına karşıyıım şahsenn doktora gelince önce bi cildiyeye götür bencee bi baksın gıda alerjisimi ona göre üşünürsün biliyosun burda bahsetmiştim benim kızımdada egzema vardı ama geçti çok şükür sanada bebişinede çok çok geçmişler olsn

selam güzel anneler

ben de bir temmuz annesiyim. 25 temmuz doğumlu bir oğlum var. bir de abimiz var 3 yaşında.
ben de aranıza katılmak isterim. çok hareketli bir topik değil ama istersek güzel paylaşımlarda bulunabiliriz
bebişlerimizi birlikte büyütebiliriz.:)

biz bu ara ek gıdaya geçiş denemeleri yapıyoruz.
elma suyu verdim. pek hoşlanmadı sanki ya da ilk kez farklı birşey tattığı için yadırgamış da olabilir
bugün armut suyu vermeyi düşünüyorum bakalım nasıl tepki verecek.
haftaya pürelere geçmeyi düşünüyorum sonra yoğurt ve çorba olarak devem edeceğim.
en son kahvaltıya başlamayı düşünüyorum.
büyük oğlumda da aynı şeyleri uygulamıştım. o hiç üzmemişti, zorlamamıştı beni, umarım kardeşi de onun gibi olur.

birçoğunuz ek gıdaya geçiş yaptı, menüler bile hazırlamısşınız gördüğüm kadarıyla
ben de bu konuda deneyimlerinizden faydalanmak isterim. her ne kadar 2. çocuğumda olsa yardıma ihtiyaç duyduğum zamanlar oluyor.

Slm kızlar bebeişim grip oldu antibiyotik felan kullanıyoruz öksürüğü geçmiyor ama bir türlü 3 gündür uyuyamıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…