2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

kabızlığı için milupanın rezene çayını öneririm bizde işe yarıyor meyveleride suyunu sıkmak yerine cam rendede rendelersen posalı olmasıda bağırsaklarını çalıştırıyor muzu tek başına vermiyorum armutla karıştırıp çeyrek muz veriyorum o yüzden kabızlık sorunu yaşamıyorum bazende sadece elma veriyorum ama sadece cam rende kullanıyorum vitamini daha çok posasında olduğu için meyve suyu olarak vermiyorum inek sütünü 1 yaşına kadar vermemek gerekiyormuş demir eksikliği yapıyormuş bebeklerde

benim ebbeğimde çok kabız oluyordu arkadaşlar. şu an 5 aylık tam. bir kere kabızlığaen iyi gelen ek besin meyvelerin posası sebze çorbası yoğurt bayağı kakasına yardım ediyor. ben çok kabızlık yaşadım doktorumuz yaptığn her şeye zeytinyağı damlat ve sabah akşam 1 çay kaşığı zeytinyağını direkt ağızdan ver dedi gerçekten de faydası oldu. çünkğ bağırsakları alışana kadar koyu gıdalara hemen kabız oluyorlar. bir de demir damlasını hemen yemekten sonra verirseniz kabız yapmıyor. gece bebeğim uyanıyor diyen bir arkadaş vardı. gazı olabilir. ben de de bu ara o sorun var bu sbah çok ağlıyor uyumuyor diye doktora götürdüm. bayağı gazı çıkt. ne yapsam şaşırdım. gaz için bio gaia kullanıyorum ama bu ara etki etmyor sanki. zaten idrar yolu enfeksiyonu da var iğne oluyor her gün. gaz için bana bir fikir verseniz sevinirim.

sebze çorbası veya başka çorbaları nasıl yapıyorsunuz bir de bizim normalde kullandığımız zeytinyağını mı yoksa aktardan mı alıp kullanıyorsunuz,kızım kabız oldu o yüzden zorlanınca ateşi çıktı çok korktuk,pirinç unu ,muz kabız yapıyor yoğurdu da kızım yemiyor ne vericem şaşırdım bana fikir verin,elma püresi veriyorum ya başka...

ben normal markette satlan ama bildiğimiz markalardan kullandım. aktardakilerin markas belli olmadığı için güvenemedim. bazı zeytinyağları doğal oluyor o yüzden asitli oluyor. marketlerdeki yağların asitleri alınmış. yine de doktorunuza sormak lazım. sebze çorbasını da kabız olduğu için yarım patates havuç maydanoz ıspanak kabak pişiriyorsunuz. kaynadıktan sonra bir tatlı kaşığı irmik veya pirinç. meyve olarak armut kabızlığa iyi geliyor. milupanın armutlu bir maması var armut mısır içerikli ondan da yapıorum o da kaka yaptrıyor. hipp in organik yulafı var oda iyi geliyor. 4. aydan itibaren yazıyor üstünde o da iyi onu da kullanıyorum.

canım ben yarım patates 2 ıspanak yaprağı yarım havuç çok azda piriç koyup birazda zeytin yağı ekleyip pisirip rondodan çektim verdim oğlum çok sevdi ayrıca kabızlığa birebir birde benim oğlumda yoğurt sevmiyor ben içine muz birazda zeytin yagı koyuyorum kabız da yapmıyor böyle dene yada yoğurtun içne 2 tane bebe bisküvisi bunun içinede zeytin yağı koy ver aslında ben bi yazı yazdım bbeğime program yaptım sixler ne yptıysanız paylasın diye ama cvp yazan oladı herkes yazarsa fikir alıp ona göre yedirirz mamalarını umarım yardım cı olabilmişimdir

Kızlar siz demir damlalarına başlamışsınız sanırım. Benim doktorum 6 aylık olana kadar sağlık ocağı verse bile başlama dedi haftaya 5. ayına girecek daha başlamadım. 6 aylık olunca kan değerlerine göre verecek ya da vermeyecek. Çünkü fazlası da zararlı olabiliyormuş. Siz doktora sordunuz mu?

merhaba benim oğlumda 5 ay 9günlük. ama biz ek gıdaya başlamadık daha. sadece su ve elma veriyorum . Geç mi kaldık acaba. Kabızlık dışında sorun yaşadınızmı? Birde bizim bir tane dişimiz çıktı. Oğlumun eli sürekli ağzında o yüzden cildinde kızarıklıklar başladı. Krem kullanmak istemiyorum ne yapabilirim?

biz de dördüncü ayda başlamıştık. vücudunda kızarıklıklar oldu. doktorumuz bıraktırdı. Altıncı ayda başlamamızı söyledi.

arkadaşlar herkese merhaba
ben kızıma sabah kahvaltısına pekmez katıyordum bir çay kaşığı gülbene rgenin programında bal gibi onunda 1 yaşına kadar verilmemesi gerekiyormuş haaa illa verecem diyosakda sertifikalı pekmez vermeliymişiz glukoz varmış bir çoğunda bebeklerde çok fazla tahribat yapıyomuş haberiniz ola dedim öptüm hepinizi

merhaba canım sagol uyarın için bilmiyodum.bu arada bizim incimiz var artık ilk dişimiz çıktıhuysuzluğumuz tavan yaptı uykularımız bölünüyor çok yorgunuz çoooookk

merhaba canım sagol uyarın için bilmiyodum.bu arada bizim incimiz var artık ilk dişimiz çıktıhuysuzluğumuz tavan yaptı uykularımız bölünüyor çok yorgunuz çoooookk

canım tebrik ederim bizde daha tık yok bakalım kaşınıyo ama bişey cik yok yarın 6 ayımız bitiyor allah kısmwet ederse pazarteside aşımız var bakalım

tebrik ediyorum. benim oğlumda ilk dişini çıkardı. ikicisi de bugün yarın çıkacak. kaçıncı aydasınız. ğğlumda huzursuz kaç gündür ağrı kesici veriyormusunuz

canım tebrik ederim bizde daha tık yok bakalım kaşınıyo ama bişey cik yok yarın 6 ayımız bitiyor allah kısmwet ederse pazarteside aşımız var bakalım

şimdiden geçmiş olsun. inşallah çok sıkıntı vermez çocuğa. ah şu aşılar canını çok acıtıyo kuzucukların.

yaşamadım. kabızlıkta kısa sürede geçti ısrarala her gün düzenli verdikten sonra vücude alıştı baya katı şeyler yiyor ama günde 4 5 kere kaka yapıyor. doktorun söylediğine göre dişleri şişmiş. zaten elleri ağzında ve hep bağırıyor. kabız olmamamızı zeytinyağına ve oğlumun çok su içmesine bağlıyorum. diş çıkaranlar tam çıkarmadan önce belirtiler neydi ağzına baktığınızda

tebrik ediyorum. benim oğlumda ilk dişini çıkardı. ikicisi de bugün yarın çıkacak. kaçıncı aydasınız. ğğlumda huzursuz kaç gündür ağrı kesici veriyormusunuz

teşekkür ederiz teyzesi 5.5 aylığız. agrı kesici bi kere verdim ağrıdan uyuyamıyodu artık.darısı çıkmayanların başına

merhaba arkadaşlar
şimdi sağlık ocağından geldik 6. ayımız bitti aşımızı olduk birazcık ağladık ama hemen susup yaramazlığa devam ettik doktoruyla görüştük demir damlasını kabız yapıyo dedik hepsi yapar içerikleri aynı dedi kızım 10 likoo boyuda 74 cm teyzeleri maşallah deyin yavruma doktorumuz bebek çok sağlıklı gelişimi çok güzel demir vermene gerek yok dedi ama aklımda kalmasın diyosan dedi hastanede kan tahlili yaptır tüm vitaminlerine baksınlar dedi ne eksikse ondan verin dedi sağlık bakanlığı bu demir damlasını genel olarak düşünüp veriyoo mesela biz köydeki çocuklara çok ulaşıp sağlık kontrolü yapamıyoruz aslında zayıf iyi beslenemeyen çocuklar için
dedi demir eksiği olmayan bebeğe demir damlası vermek anlamsızz aslında tüm bebeklerin kanına bakıp öyle verilmeli dedi ela çok hareketli ev kazalarına dikkat edin dedi haa birdee evde varolan hiçbirşeyi kaldırmayın onu daha çok merak içine sokmayın dedi yürüteç sorduum walla 2 tane çocuk büyüttük ikisinede aldık 9 aylıkken 20 dakkadan fazla olmamak kaydıyla koyduk 11 aylıkken ikiside yürüdüü çok fazla koymazsanız bişey olmaz dedi bizden bu kadar allah herkesi yavrusuna sağlık sıhhat versin haaa bu arada dişimiz yok henüz sadece kaşıyoruz

arkadaşlar kızıma kahvaltısında cici bebe büsküvisiveriyordum ama hep zararlı işte ne bilim doğal değil felan deniyoduu artık kafayı yiyecektim her verdiğimde aklımda aklımda diyorduum araştırdım ve 2 tane denenmiş tarif buldum ekliyorum akşam deneyeceğim ve deneme yanılmayla bulacağım yapanlar çok güzel olduğunu yazmış

1.ci tarifimiz

10 yemek kaşığı un
100 gr tereyağ
1 çay bardağı üzüm pekemzi
1 yumurta

hepsini karıştırın ve hamuru merdaneyle 1 cm açın küçük kalıplarlada şekillendirebilirsiniz orası size kalmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin bebişlerimize afiyet olsun arada sırada bizede

2.tarifimiz

2 çay bardağı un
1/2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı pekmez

tereyağ un pirinç unu pekmez ve irmiği karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz hamur sert olursa devam sütü koyabiliriz 2 kaşık hamurdan parçalar alıp şekil veriyoruz üzerini bıçakla çizebiliriz şekilli olsun isterseniz önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 25 dakika pişiriyoruzz
afiyet olsun

hamurları fazla ince açmayın sert oluyor kolay erimiyor

ben şimdi kızım 6. ayını bitirdiği için ilk tarifi yapacağım bir süre sonrada 2. cisini bu tarifi 10 gün kapalı kaplarda saklayabilirsiniz güvenlee

merhabalar. diş etlerinde şişlik vardı sadece. eli hep ağzındaydı. onun dışında rahatsızlığı falan olmadı. ama yanındaki ikinciside çıkıyor şimdi huzursuz. birde gece uykularında ağlayarak uyanıyordu anlayamamıştık sebebini diş yüzündenmiş. inşallah sıkıntı çekmeden çıkartırsınız bebeğinizle huzurlu günler diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…