2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

çok teşekkür ederim sarıpapatya
sizin keçi sütüne de alerjiniz var ozaman..keçi sütüyle yapıp yedirdiğin yoğurttan sonrada deri döküntüleri oluyorsa ozaman doktora götürmelisin ben sadece inek sütü alerjisi olarak düşünmüştüm..doktora gitmek bizim içinde rezillik sizinki kadar uzak değil ama bizde 53 km yol gidiyoruz..mikroplardan korunmak için ana kucağına yağmurluk takarak hastaneye götürmeni öneririm..
kabızlık içinde bir tarif var onu yazayım sana...
Balkabağı Püresi (5 ay ve üzeri)

Malzemeler
1 su bardağı balkabağı rendesi
6 adet kuru kayısı
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı su

Yapılışı
Balkabağının kabuğunu iyice temizledikten sonra rendeleyip veya
küp küp kesip bir tencereye koyun. Kuru kayısıları ortadan ikiye
ayırarak tencereye ilave edin. Kuru üzümlerin çöplerini ayıkladıktan
sonra su ile birlikte tencereye koyup kapağını kapatarak orta ateşte
kayısılar yumuşayana kadar pişirin. Blender ile pürüzsüz püre kıvamına
getirerek bebeğinize ılık olarak yedirebilirsiniz.
mandalin verdim yazdığınızı görünce duyarsız kalamadım uyarmak istedim..mandalin 8.ay bitimine kadar verilmesi yasak olan bir meyve,doktorunuza da danışın isterseniz...

teşekkür ederim canım. 2 çocuğun elbette zorlukları var ama ben de tam zamanı olduğunu düşünüyorum.
1-2 sene daha bekleseydim 2. çocuk için büyük ihtimalle çok daha zor olacaktı. abimizin tepkileri çok daha büyük olacaktı muhtemelen.
şu an zor dönemleri atlattık gibi. oğlum kardeşini kabullenmeye ve sevmeye başladı. artık onu da aileden birisi gibi görüyor, bu da benim çok hoşuma gidiyor

selam anneler
benim kızımın dişi var çok heycanlandım çok şükürr mızmızlanmadı
sadece ishal gibiydi çok mutluyum

Bende saçımı boyatmak istiyorum süte geçermi acabaaa çok merak ediyorum

ben de çok istiyorum saçlarımı boyamayı; birkaç kişiye sordum zararlı olmayacağını söylediler.
süte geçip zararlı olduğu düşünülen oryelmiş. ben evde kendim boyamayı düşünüyorum.

MRB
herkes iyidir umarım biz iyiyiz şükür kabızlık hariçç...
ne yapsam fayda etmiyor herşeyi deniyorum bu nedir ya...

zeytinyağı vermeyi denedin mi hiç?
hergün 1 çay kaşığı zeytinyağı ya muhallebisine/çorbasına kat, ya da direk vermeyi bir dene istersen.

slm canım maşallah oğluna biz ek gıda konusunda bir yol katedemedik henüz.

merhaba
aylardır kendime vakit ayırmayı unuttum ben.
ilk bebeğim olduğunda işi bırakmıştm. artık yeniden çalışmak istiyorum ve özel sektör istemiyorum bu sefer.
bu yüzden sınavlara hazırlanıyoum bir taraftan da; daha doğrusu hazırlanmaya çalışıyorum. 2 çocukla ne kadar olursa işte:)

ek gıdalara geçiş döneminde kabızlık oluyor maalesef.

çınar bebeğin iyi olmasına ben de çok sevindim. önceleri foruma yazmıyordum ama takip ediordum
sizin için çok sevindim gerçekten. maşallah çınar bebeğe. inşallah bundan sonra hiçbir konuda üzmez seni.

ben de hala adet olmadım. ilk doğumumda 13 ay sonra adet olmuştum. bu sefer de öyle olacak gibi görünüyor
süt korur derler ama çok güvenmeyin bence. bu söze kanıp hamile kalan çok kişi tanıyorum.

Benim kızım gel gel yapmayı öğrendi..
Gel babası gel gel yapıyo....

maşallah kızına. insanı hem duygulandıran hem de çok mutlu eden anlar bunlar

bebişleriniz kaç aylık

benim oğlum henüz 5.5 aylık

herkese günaydın hanımlar.

dün akşamdan beri bebeğimin hafif ateşi var. dün çok mızmızdı.
gece yatmadan önce ağrı kesici verdim, rahat uyudu. uyandığında nasıl olacak bilmiyorum.
umarım dişten kaynaklanan bir ateştir.

bu arada ek gıda konusunda hiçbir ilerleme kaydedemedik. verdiğim herşeyi reddediyo.
bikaç gün geçsin tekrar deneyeceğim.

günaydın hanımlar

limoncum çınarı okudum iyi olmasına sevindim
mandalın partokal verilmemesi gerektiğini biliyorum bende zate bir mandalinin hepsini yedirmedim arada tadımlık 1-2 dilim suyunu emdi okadar

gel gel yapan bebişlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr maşallah onlara
insan gerçekten duygulanıyo yaa tuhaf bişe
bizimki telsarar la gel gel karışımı bişe yapıo elini uzatıp bunu yaparkende uuuu -uuu dıyo çok tatlı yaaa bak şimdi özledim 1 saat kalmış görmeme

selam anneler
benim kızımın dişi var çok heycanlandım çok şükürr mızmızlanmadı
sadece ishal gibiydi çok mutluyum
dişiniz hayırlı olsun,bizde sabırla bekliyoruz,artık çıksada oğlumda rahatlasa...
çok teşekkür ederim titania duaların için yürekten amin...
çok sağolasın huysuz
tadımlıksa sorun olmaz ama ara öğün olarak sürekli verildiğinde problem olabilir belki ,sonuçta asitli bir meyve...
çınara ben gel geli öğretemedim daha :)tel sarar öğreten varmı aranızda?nasıl bir oyun?merak ettim

benim lokusalık kanamam 65 gün sürdü
allahım bitmek bilmedi ve inanılmaz yoğundu 45. gün dr umla görüştüm bazı bünyeler de emzirmek kanamayı durdurur bazılarında artırırmış bende artırdı tam bitti abdest aldım 3 gün sonra adet oldum ve tıkır tıkır saat gibi her ay oluyorum seviniyimmi üzülüyümmü bilemediim

dişiniz hayırlı olsun efsuncum inş sorunsuz atlatırsınız.
bizimki ara ara huysuzlanıyo pek iştahıda yok
ek gıdaya geçiş gerçekten sabır işiymiş
insan bi anda kaşık kaşık yesin istiyo
şimdilik benimki 2-3 kaşıktan fazlasını istemiyo zorlamıyorm bende
yavaş yavaş olur

Dün bebeişime bebelac ın peynirli pekmezli ve çavdarlı mısırlı kahvaltı kaşık mamasından aldım deneyen varmı acaba

kızlar vevap bekliyorum kızım grip oldu ne yapmalıyım çok huzursuz

canım çok geçmiş olsun ben kızımın burnu tıkandığında deniz suyu spreyi sıkıyorum eğer gripten dolayı tıkalıysa yapabilirsin ama doktorunuzu ara derim burda ne desek boş gripmi soğuk algınlığımı nezlemi bunlar hep aynı gibi görünsede farklı şeyler

canım vakit geçirmeden dr götür benim bebişte aynı oldu ilaç kullanmak zorunda kaldık geçmedi bi türlü çünkü ilaç kullandıktan sonra düzeldi allaha şükür 2 gündür rahatız ççook geçmiş olsun

geçmiş olsun selinti,öncelikle burnunu sürekli açık tutmaya çalış,yoksa ateşi yükselebilir..bize gripte herhangi bir ilaç vermemişlerdi..bizim durumumuz farklı ama oğlum prematüre..sen en kısa zamanda doktorunu ara ve sor..eğer gelmeni isterse gidersin..istemezse önereceği şeyleri uygularsın..

selam arkadaslar 4.5 aylık bebeğim var ıkı gundur dılını ust dudagına değdirip meme emer gıbı yapıyo şapşapşap diş çıkarmayla ılgılı olabılır dedıler varmı basına bole bı durum gelen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…