- Konu Sahibi efsun_zeren
-
selam arkadaslar 4.5 aylık bebeğim var ıkı gundur dılını ust dudagına değdirip meme emer gıbı yapıyo şapşapşap diş çıkarmayla ılgılı olabılır dedıler varmı basına bole bı durum gelen
ben denemedim canım kahvaltı veremiyorum henüz..verdim bikaç gün peynirdenmidir nedir bilmiyorum egzemalar arttı bizde bende kahvaltıyı kestim..kahvaltı yerine azıcık pirinç unu pişirip içine bolca meyve ve pekmez koyuyorum..onu yediriorum..Dün bebeişime bebelac ın peynirli pekmezli ve çavdarlı mısırlı kahvaltı kaşık mamasından aldım deneyen varmı acaba
1 temmuz doğumlu benim kızım..bebişleriniz kaç aylık
çok teşekkür ederim sarıpapatya
sizin keçi sütüne de alerjiniz var ozaman..keçi sütüyle yapıp yedirdiğin yoğurttan sonrada deri döküntüleri oluyorsa ozaman doktora götürmelisin ben sadece inek sütü alerjisi olarak düşünmüştüm..doktora gitmek bizim içinde rezillik sizinki kadar uzak değil ama bizde 53 km yol gidiyoruz..mikroplardan korunmak için ana kucağına yağmurluk takarak hastaneye götürmeni öneririm..
kabızlık içinde bir tarif var onu yazayım sana...
Balkabağı Püresi (5 ay ve üzeri)
Malzemeler
1 su bardağı balkabağı rendesi
6 adet kuru kayısı
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı su
Yapılışı
Balkabağının kabuğunu iyice temizledikten sonra rendeleyip veya
küp küp kesip bir tencereye koyun. Kuru kayısıları ortadan ikiye
ayırarak tencereye ilave edin. Kuru üzümlerin çöplerini ayıkladıktan
sonra su ile birlikte tencereye koyup kapağını kapatarak orta ateşte
kayısılar yumuşayana kadar pişirin. Blender ile pürüzsüz püre kıvamına
getirerek bebeğinize ılık olarak yedirebilirsiniz.
denedim canım bunuda denedim ben...yok yokk...kabızz.. bağırsaklarında bi problem var ama ne...
mandalin verdim yazdığınızı görünce duyarsız kalamadım uyarmak istedim..mandalin 8.ay bitimine kadar verilmesi yasak olan bir meyve,doktorunuza da danışın isterseniz...
ben de çok istiyorum saçlarımı boyamayı; birkaç kişiye sordum zararlı olmayacağını söylediler.
süte geçip zararlı olduğu düşünülen oryelmiş. ben evde kendim boyamayı düşünüyorum.
zeytinyağı vermeyi denedin mi hiç?
hergün 1 çay kaşığı zeytinyağı ya muhallebisine/çorbasına kat, ya da direk vermeyi bir dene istersen.
nerdeyse 1 çorba kaşığı içiriyorum her sabah..sanki birazcık faydası oluyo gibi azıcık kaka yapıyooo...her kakayı gördüğümde yavrum sen bunu nasıl çıkarrttın diyorum..öyle katı ki..
slm canım maşallah oğluna biz ek gıda konusunda bir yol katedemedik henüz.
merhaba
aylardır kendime vakit ayırmayı unuttum ben.
ilk bebeğim olduğunda işi bırakmıştm. artık yeniden çalışmak istiyorum ve özel sektör istemiyorum bu sefer.
bu yüzden sınavlara hazırlanıyoum bir taraftan da; daha doğrusu hazırlanmaya çalışıyorum. 2 çocukla ne kadar olursa işte:)
ek gıdalara geçiş döneminde kabızlık oluyor maalesef.
çınar bebeğin iyi olmasına ben de çok sevindim. önceleri foruma yazmıyordum ama takip ediordum
sizin için çok sevindim gerçekten. maşallah çınar bebeğe. inşallah bundan sonra hiçbir konuda üzmez seni.
ben de hala adet olmadım. ilk doğumumda 13 ay sonra adet olmuştum. bu sefer de öyle olacak gibi görünüyor
süt korur derler ama çok güvenmeyin bence. bu söze kanıp hamile kalan çok kişi tanıyorum.
maşallah kızına. insanı hem duygulandıran hem de çok mutlu eden anlar bunlar
benim oğlum henüz 5.5 aylık
insan onları böyle büyümüş bişeyler öğrenmiş görünce ne kadar seviniyo di mi canım?
benimkide öğrendi ilk yaptığ ızaman gözlerim yaşardı ağlıycaktım sevinçten çok tatlıydı minicik tombul ellerini aç kapa yaparrken
birde bişey sormak istiyorum...gündüzleri kendi kendine uyuyan bebeğim neden gece uykusuna kendisi dalamıyor olabilir..korkuyormu karanlıktan acaba..ama akşam 8 gibi 1 saat şekerleme yapıyor o zamanda karanlık oluyor yine kendisi uyyabiliyor..9 da uyanıyor mamasını yediriyorum..bidaha uyutamıyorum 11 e kadar salla salla yokkk..gündüz beni hiç üzmeyen çocuğa gece uykusuna dalarken bişeyler oluyor..
AYNI SORUN BİZDEDE VAR CANIM GÜNDÜZ BABANNEDE MIŞIL MIŞIL UYYO GECE CİN KRSİLİYOO NAPICAM BİLMİYORUM
benim oğlum 6,5 aylık kahvaltı olarak bebelac peynirli pekmezli kaşık maması kullanıyorum. Kahvaltıda başka neler verebilirim?bide ek gıdalarda keçi sütü kullanan warmı acaba?
öncelikle çok geçmiş olsun şerifecim(ismi doğru hatırlıyorum dimi?) inşallah kültür sonucunuzda temiz çıkar, bundan yaklaşık 2-3 ay önce çınar idrar yolu enfeksiyonu oldu 13 gün hastanede yattık...o günlerim kabus gibiydi..çocuğunun hasta olması kadar zor bir durum yok...merhaba hanımlar uzun zaman oldu yazmayalı siteye giriyorum okuyup çıkıyodum huysuz prensesim yüzünden...uykusuzluk hepimizin derdi sanırım bizimde gece 4 den snra uyuyo deliye dönüyorum bazen..ama yapacak bişey yok iyi olsunlarda ...10 gündür hastanelerde uğraşıyoruz 27 aralıkta aşısı vardı sabah kalktık biraz ateşli gibi geldi ölçtüm 38.5 neyse doktora gittik hastalık falan yok değil mi dedi bende sabah hafif ateşi vardı dedim dr aralıklarla ölçtü normal çıktı kendi kendine düşmez dedi bende heralde yatak sıcaklığıdır yeni kalkmıştı dedim neyse aşıyo yaptı eve geldik.öğle saat 4 gibi baktım hafif ateşi var bi fitil koydum saat 6buçuk yediye doğru annemle konuşuyorum telefonda zülalde karşımda bana bakıyor ses çıkaroyor falan onda gözüm ellerine takıldı bi baktım mor buz kesmiş emzik vardı ağzında çıkarttım dudakları mor çocuk ağlamaya çalıyormuş meğerse ağlayamıyor bi ölçtüm ateşini ateşi 40.1 benim elim ayağım boşaldı tabi kucağıma alınca çocuğa sıtma geldi titriyor hemen doktoru aradım oda hemen dolven şurup ver ılık duş aldır soy çocuğu dedi ben dediklerini yaptım düştü ertesi akşama kadar çıkmadı akşam bida aynılarını yaptım sabah hemen doktora bu arada oğlumun bademcikleri enfeksiyon aldı o ateşli görümcem kürtaj oldu var ya halimi anlatamam size neyse gittik dra doktor bey bu ateş aşı işi değil dedim ben ilk kez hayatımda böyle bişey gördüm dedim muayne etti bişey görünmüyor dedi kan tahlili istedi yaptırdık enfeksiyon çıktı idrar tahlili ve idrar kültürü istedi onlar yüksek çıktı iğneler antibiyotikler dün gene tahlil verdik iyi çıktı çok şkr.yarında kültür sonucunu alıcam dua edin oda iyi çıksın hala aklıma gelince elim ayağım buz kesiyo..şimdi iyi çok şkr kız çocuklarında çok rastlanırmış kızlar dikkat edin . bizde ek gıdalara başladık kahvaltı verm.yorum henüz öğlen sebze yada tarhana çorbası ikindi meyve yatarkende hero babynin irmikli ballı muhallebisini veriyorum.önümüzdeki hafta yoğurda başlıyacağım ama hangi sütle yapsam kararsızım..
limon kabuğu seni çok merak ediyordum cnm çınarın ve senin iyi olmana çok sevindim cnm
bizden bu kadar
sebze çorbası filan yapmıyormusun sarıpapatya?neden veremediğini yazdıysan da ben okumadım sanırım...ben denemedim canım kahvaltı veremiyorum henüz..verdim bikaç gün peynirdenmidir nedir bilmiyorum egzemalar arttı bizde bende kahvaltıyı kestim..kahvaltı yerine azıcık pirinç unu pişirip içine bolca meyve ve pekmez koyuyorum..onu yediriorum..
ben kaşık maması veya hazır bişey veremediğim için bazen sevinsemde düşünüyorum acaba onlardaki vitamin ve minerallerin hepsii ben karşılayabiliyormuyum diye..ne dersiniz biraz morale ihtiyacım var..
bu arada hava çok soğuktu dün dra gitmedik alarji testi için...
birde bişey sormak istiyorum...gündüzleri kendi kendine uyuyan bebeğim neden gece uykusuna kendisi dalamıyor olabilir..korkuyormu karanlıktan acaba..ama akşam 8 gibi 1 saat şekerleme yapıyor o zamanda karanlık oluyor yine kendisi uyyabiliyor..9 da uyanıyor mamasını yediriyorum..bidaha uyutamıyorum 11 e kadar salla salla yokkk..gündüz beni hiç üzmeyen çocuğa gece uykusuna dalarken bişeyler oluyor..
keçi sütünede alerjimiz oldu onuda kullanamıyoruz,alerji olduğunu anlamadan önce kahvaltıda keçi peyniri veriyordum sadece,1 çay kaşığı pekmezde verilebilir,ardından 120 cc devam sütü veriyordum..yumurta 7.5 aydan sonra verildiği için henüz erken..şimdilik bunlar verilir..etinin bebek ekmekleri var ondanda da verebilirsin artık..yada kendi ekmeğini kendin yapıpta verebilirsin...benim oğlum 6,5 aylık kahvaltı olarak bebelac peynirli pekmezli kaşık maması kullanıyorum. kahvaltıda başka neler verebilirim?bide ek gıdalarda keçi sütü kullanan warmı acaba?
o aydayken benim oğlumda yapıyordu begummmm,bizimkinin dişiyle alakalı değildi...dişte genelde farklı belirtiler oluyor..senin yazdığını ilk defa duydum,belkide olabilir...:26:selam arkadaslar 4.5 aylık bebeğim var ıkı gundur dılını ust dudagına değdirip meme emer gıbı yapıyo şapşapşap diş çıkarmayla ılgılı olabılır dedıler varmı basına bole bı durum gelen
efsuncum Allah kolaylık versin valla işin zor..bende öğretmenim ama ücretsiz izne ayrıldım dayanamazdım heralde.sen ne iş yapıyorsun?kızımda yatağımızın yanındaki beşiğinde yatıyor..eskiden dönme sesine uyanırdı seninki gibi halada öyle ama bizde dikkat ediyoruz..
biz 10 da kalkıp kahvaltı ediyoruz 12 de tekrar uyuyor 1.30 gibi uyanıyor 3-3.5 tekrar uyuyor 6 ya kadar sonra 8 de 1 saat daha uyor 9 a kadar 9 dan sonra 11 e kadar uytamıyorum..uyuyunca kalkmıyor ama 3 e kadar..bide 6 da kalkar..
bu arada bende henüz adet olmadım..lohusa kanamamda 2 ay sürmüştü..
..
merhaba hanımlar uzun zaman oldu yazmayalı siteye giriyorum okuyup çıkıyodum huysuz prensesim yüzünden...uykusuzluk hepimizin derdi sanırım bizimde gece 4 den snra uyuyo deliye dönüyorum bazen..ama yapacak bişey yok iyi olsunlarda ...10 gündür hastanelerde uğraşıyoruz 27 aralıkta aşısı vardı sabah kalktık biraz ateşli gibi geldi ölçtüm 38.5 neyse doktora gittik hastalık falan yok değil mi dedi bende sabah hafif ateşi vardı dedim dr aralıklarla ölçtü normal çıktı kendi kendine düşmez dedi bende heralde yatak sıcaklığıdır yeni kalkmıştı dedim neyse aşıyo yaptı eve geldik.öğle saat 4 gibi baktım hafif ateşi var bi fitil koydum saat 6buçuk yediye doğru annemle konuşuyorum telefonda zülalde karşımda bana bakıyor ses çıkaroyor falan onda gözüm ellerine takıldı bi baktım mor buz kesmiş emzik vardı ağzında çıkarttım dudakları mor çocuk ağlamaya çalıyormuş meğerse ağlayamıyor bi ölçtüm ateşini ateşi 40.1 benim elim ayağım boşaldı tabi kucağıma alınca çocuğa sıtma geldi titriyor hemen doktoru aradım oda hemen dolven şurup ver ılık duş aldır soy çocuğu dedi ben dediklerini yaptım düştü ertesi akşama kadar çıkmadı akşam bida aynılarını yaptım sabah hemen doktora bu arada oğlumun bademcikleri enfeksiyon aldı o ateşli görümcem kürtaj oldu var ya halimi anlatamam size neyse gittik dra doktor bey bu ateş aşı işi değil dedim ben ilk kez hayatımda böyle bişey gördüm dedim muayne etti bişey görünmüyor dedi kan tahlili istedi yaptırdık enfeksiyon çıktı idrar tahlili ve idrar kültürü istedi onlar yüksek çıktı iğneler antibiyotikler dün gene tahlil verdik iyi çıktı çok şkr.yarında kültür sonucunu alıcam dua edin oda iyi çıksın hala aklıma gelince elim ayağım buz kesiyo..şimdi iyi çok şkr kız çocuklarında çok rastlanırmış kızlar dikkat edin . bizde ek gıdalara başladık kahvaltı verm.yorum henüz öğlen sebze yada tarhana çorbası ikindi meyve yatarkende hero babynin irmikli ballı muhallebisini veriyorum.önümüzdeki hafta yoğurda başlıyacağım ama hangi sütle yapsam kararsızım..
limon kabuğu seni çok merak ediyordum cnm çınarın ve senin iyi olmana çok sevindim cnm
bizden bu kadar
doğrusun yasemincim şerife adım...saol cnm inş temiz çıkar bugün alıcam dua edin.biz o seviyeye gelmedik allaha şkr ama erkek çocukları olursa ilaçlı film diye bişey varmış onu çekiyorlarmış erkek çocuklara size çektilermi çok önemliymiş bu konu dr uzun uzun anlattı..sizede çok geçmiş olsun ..mamayla nasıl olurki bende kendi sütümle deniyeceğim bi bakalım nasıl olacaköncelikle çok geçmiş olsun şerifecim(ismi doğru hatırlıyorum dimi?) inşallah kültür sonucunuzda temiz çıkar, bundan yaklaşık 2-3 ay önce çınar idrar yolu enfeksiyonu oldu 13 gün hastanede yattık...o günlerim kabus gibiydi..çocuğunun hasta olması kadar zor bir durum yok...
beni merak ettiğin için çok teşekkür ederim,şükür oğlum iyi..yanımda ve sağlıklı..o sebeplede çok çok mutluyum...Rabbim zor durumda olan tüm evlat ve annelerimize şifa versin...evlatla sınanmak çok zor bir durum çünkü...
canım,bizim doktorlarımız mamayla yapılan yoğurdu öneriyor 1 yaşına kadar,bizim inek sütü alerjimiz olduğu için yoğurt veremiyorum gerçi..yanlış hatırlamıyorsam pınar'ın günlük sütleri var cam şişelerde onunla mayalayabilirsin...
ayy çok güzel olmuş cnm ya bende 1 aya kadar ayırıcam odasını belki geceleri biraz düzene girer diyorum abisiyle uyuyacak bakalım sevecek mi hanımefendimerhaba canım ben özel bi şirkettee santral operatörüyüm ben kızımı 2 aylıkken kayınvalideme bıraktım ücretsizizin alamadım biz kayınpederimle aynı iş yerinde çalışıyoruz çok sorun yaşadıım şirket karışmadı ama kayınpederim beni çok yordu neyse işte allahtan sütüm çoktu kesilmedi halada emziriyoum dün kızımı ilk kez odasında uyuttum duş aldırdım saat 10 da uyudu onra 12,30 da ağladı gittim emzirdiimm uyudu sonra 3 te kalktı emzirdim uuyudu tabi aralarda uykusunda mızırdandı ama uyanmadı sabahta 7 de kalktı emzirdim gece sık sık emziriyorum .çünkü sabah emzirip işe geliyorum öğlen gidiyrum emziriyorum akşamda 4,30 da evde oluyorum emziriyorum ek gıdaya başladık çoktaan devam sütüde veriyorum kızımın maşallahı var odasını çok sevdi bu gece daha iyi olacak inşallah
saol cnm şimdi iyi çok şkr ama aklıma geldikce elim ayağım buz kesiyo halaacanım çok çok geçmiş olsun allah şifalar versin bi an senin yazdıklarını okuken gözümde canlandırdım çok zor allah korumuş şimdi nasıl canımm
günaydın arkadaşlarr ve tatlı bebişlerr
inşallah temiz çıkar şerifecim,dualarımız seninle...biz ilaçlı film çektirmedik canım..ultrasonla böbreklerine kaçak var mı diye bakıldı,yoktu şükürler olsun...çok sık tekrarlayanlarda kaçak olabiliyormuş gerçi..bizim doktorumuz tedbir olsun diye baktırmıştı yinede..sonrasında biz hemen sünnet ettirdik..sünnet olmayan bebeklerde daha çok karşılaşılıyormş bu sorunla..şuana kadar bir daha birşey çıkmadı şükürler olsun...doğrusun yasemincim şerife adım...saol cnm inş temiz çıkar bugün alıcam dua edin.biz o seviyeye gelmedik allaha şkr ama erkek çocukları olursa ilaçlı film diye bişey varmış onu çekiyorlarmış erkek çocuklara size çektilermi çok önemliymiş bu konu dr uzun uzun anlattı..sizede çok geçmiş olsun ..mamayla nasıl olurki bende kendi sütümle deniyeceğim bi bakalım nasıl olacak
ayy çok güzel olmuş cnm ya bende 1 aya kadar ayırıcam odasını belki geceleri biraz düzene girer diyorum abisiyle uyuyacak bakalım sevecek mi hanımefendi
saol cnm şimdi iyi çok şkr ama aklıma geldikce elim ayağım buz kesiyo halaa
günaydın canım...günaydın arkadaşlarr ve tatlı bebişlerr
merhaba canım ben özel bi şirkettee santral operatörüyüm ben kızımı 2 aylıkken kayınvalideme bıraktım ücretsizizin alamadım biz kayınpederimle aynı iş yerinde çalışıyoruz çok sorun yaşadıım şirket karışmadı ama kayınpederim beni çok yordu neyse işte allahtan sütüm çoktu kesilmedi halada emziriyoum dün kızımı ilk kez odasında uyuttum duş aldırdım saat 10 da uyudu onra 12,30 da ağladı gittim emzirdiimm uyudu sonra 3 te kalktı emzirdim uuyudu tabi aralarda uykusunda mızırdandı ama uyanmadı sabahta 7 de kalktı emzirdim gece sık sık emziriyorum .çünkü sabah emzirip işe geliyorum öğlen gidiyrum emziriyorum akşamda 4,30 da evde oluyorum emziriyorum ek gıdaya başladık çoktaan devam sütüde veriyorum kızımın maşallahı var odasını çok sevdi bu gece daha iyi olacak inşallah
inşallah temiz çıkar şerifecim,dualarımız seninle...biz ilaçlı film çektirmedik canım..ultrasonla böbreklerine kaçak var mı diye bakıldı,yoktu şükürler olsun...çok sık tekrarlayanlarda kaçak olabiliyormuş gerçi..bizim doktorumuz tedbir olsun diye baktırmıştı yinede..sonrasında biz hemen sünnet ettirdik..sünnet olmayan bebeklerde daha çok karşılaşılıyormş bu sorunla..şuana kadar bir daha birşey çıkmadı şükürler olsun...
anne sütüyle mayalanan yoğurt tutmuyormuş diye duymuştum..sen dene bakalım bir tutucak mı merak ettim...
günaydın canım...
efsun,bebeğinin odasını ayırmışsın hadi inşallah alışır kendi odasına..bebeğin kaç aylık?ben daha ayırmayı hiç düşünmedim..1 yaşına kadar bizimle aynı odada olur sanırım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?