- Konu Sahibi efsun_zeren
-
maşallah ela bebeğe ozaman..şimdiden alıştırman iyi olmuş..yazın bende ayırıcam,bu aralar diş çıkarıcak gibi,ateşlenir filan diye korkuyorum sanki yanımda olursa daha kontrollü olurmuş gibime geliyor...odası yan tarafımda hemen ama ne bileyim pimpirik yapıyorum sanırım biraz...canım benim kızım sanırım ben çalıştığım için bişeye bağlı kalamıyor mesela akşama kadar babanneyle ama beni görünce bitiyo herşey dün ilk kez odasında yattı hiç sanki yıllardır yatıyoo maaşalaaah daha güzel uyudu benim kızım 7 aylık 23 haziran doğumlu canım
sarıpapatya,ozaman üzülme sebzelerden gerekli vitaminleri alıyordur...bizde yoğurt ve peynir yiyemiyoruz alerjimizden dolayı..haftaya kontrolümüz var,sorucam ozaman nasıl telafi edebilirim diye...OOOO efsuncum maşşşallaaahhh ela bebeğee ..bende yaza ayırıcam çünkü durunun odası biraz serin oluyor bizim...hasta olcak diye korkuyorum..aslında yatak odamızla durunun odası yanyana hemen ama yatak odası arada kalıyor daha sıcak oluyor...seneye odaları değiştircem zaten..biz yatarız serin odada diye düşünüyorum..
kızlar alıntı yapmayı pek beceremiyorum ben aklımda kalanlara yazayım zeytin gözlüü çook geçmiş olsun hastalık zor oluyor..
limoncum sebze çorbası yapıyorum hatta brokoliyi bile sviyo bizimki benim derdim sütlü kaşık maması verememek..mesela gece maması..kendim muhallebi yapıyorum içine bolca meyve pekmez yada kuşburnu marmelatıda ilave ediyorum ama karşılıyormudur diye düşünmeden edemiyorum..
duruda uyku sattlerini kendisi belirledi ben hiçbişey yapmadım kendi düzenini kendisi koydu..ben sadece uyku işaretlerini iyi takip edip kaçırmamaya çalıştım..uykuyla sorunumuz yok şükür kendisi uyuyor sallamıyorum bile hiç...geçen komşuya gittik yatak odasına yatırdım geldim kendisi uydu diye hepsi imrendi kızıma hatta..gece uyanıncada hemen uyur kalkıp oturmaz biberonun sonu gelmeden kapar gözünü..gel gelelim şu gece uykusuna dalması yokmu işte o tek sorunumuz...saat 8 gibi 1 ssat uyuyor 9 da kalkıyor muhallebi yediriyorum sonra uyumak bilmiyor mecbur sallıyorum beşiğinde..yoksa dalamıyor..çok uykusu var gözü kapalı ağlıyo ama dalamıyo ..biyerde okudum bebekler 7-8 gibi uykuya dalıp 45 dk ile 1.5 saat arası uyuyup sonra tekrar uykuya dalarlar ve gece 12 gibi tekrar uyanır derin uyku fazına geçerlermiş..uyku geçişlerinde uyanırlarmış..biz şekerleme yaptı diye kaldırıp uykusunu açıyormuşuz aslında..
canım,inek sütü alerjisi bebek büyüdükçe geçebiliyor..bize doktorumuz alerji olunca kes 1 hafta sonra tekrar dene zamanla geçicektir demişti..bizimki halen geçmedi,geçen gün keçi peynirinede alerjisi oldu..artık hiçbir şey veremiyorum...sizinki geçmiş hadi gözün aydın...bu arada her gece yatmadan önce süt sağardım kızım onu içerdi sabah 6 ya kadar dün gece hiç sütüm gelmedi nerdeyse..bende aptamil verdim bu gece..ama egzemalar çıkmadı..çok mutluyum..artık tolere edebiliyormu acaba..hatta sabahda baktım bişey yok birazcık labne peyniri verdim..yine bişey olmadı..çok şükür...
daha dün adet olmadım henüz yazmıştım buraya bugün adet oldum..15 ay sonra ilk defa görüncede bi tuhaf oldum..nerden çıktın sen ya biz iyiydik demişim..benim çok ağrılı geçerdi adetlerim doğumdan sonra azalır derlerdi hakkaten bugün çok ağrım yok.
eşim bugün yemeği ben yaparım gelince birazda erken çıkarım sen yat diyo.. adet oldum ya eskisi gibi sancılandığımı sanıyo..bende iyiyim demedim..naz yapıyim biraz...
1 hafta sonra tekrar deniycem bakalım...inşallah bu kez alerji yapmazda rahat rahat yedirebilirim..çok teşekkür ederim çınarın annesi ilgin için..
ewet haklısın sanırım 8 de uykusu gelince azar azar geç yatırmalıyım..bugün 8.15 de mesela yarın 8.30 da öbür gün 9 da uyutayım bakalım nolcak..karnınıda bi güzel doyurayım yatmadan önce kalkarsa süt yada su veririm..ben muhallebiden 1 saat sonra falan uyanırsa eskiden süt ısıtırdım(anne sütü) azıcık içerdi..meğer çocuk susuyormuş aslında su istiyor..
canım bizim egzemalar özellikle karnında ve boynunun altında oluyor...yüzünde olmadı şükür ama boynundakiler her an yüzüne atlıcak gibi geliyordu..demek sende keçi peynirini bıraktın...dur bakalım sabırlı olalım biraz 1 hafta sonra yarım çay kaşığı tekrar denersin..bende hemen bugün olmadı diye yarın abartmıcam mesela geçen yaptım o hatayı..bu pazarda yumurta denicem yazarım sonucu..ondanda korkuyorum benimde yumurta alerjim var çünkü..
sizde kabızlık sorunu yok sanırım ne güzel..dün gene çakıl taşlarını döktü bezine pıtır pıtır..
biz aptamil AR ve Aptamil 2 'yi karıştırarak kullanıyoruz canım...AR mamayı reflüsünden dolayı bırakamıyoruz,doktorumuzda 1 kaşık AR 1 kaşıkta Aptamil 2'den karıştırarak ver dedi...limoncum sen mama olarak ne veriyorsun özel bi mamanız varmı???
saol cnm iyi çıktı testleri çok mutluyumgünaydın canımm
nasılsıınn
bizde baktırdık ultrasonla bizimde böbrekler iyi çıktı sanırım benim kızımın bünyesi hassas onun için hemen aldı iltihabı onun için tuvalet eğitimini geciktirmiyeceğim cnminşallah temiz çıkar şerifecim,dualarımız seninle...biz ilaçlı film çektirmedik canım..ultrasonla böbreklerine kaçak var mı diye bakıldı,yoktu şükürler olsun...çok sık tekrarlayanlarda kaçak olabiliyormuş gerçi..bizim doktorumuz tedbir olsun diye baktırmıştı yinede..sonrasında biz hemen sünnet ettirdik..sünnet olmayan bebeklerde daha çok karşılaşılıyormş bu sorunla..şuana kadar bir daha birşey çıkmadı şükürler olsun...
anne sütüyle mayalanan yoğurt tutmuyormuş diye duymuştum..sen dene bakalım bir tutucak mı merak ettim...
günaydın canım...
efsun,bebeğinin odasını ayırmışsın hadi inşallah alışır kendi odasına..bebeğin kaç aylık?ben daha ayırmayı hiç düşünmedim..1 yaşına kadar bizimle aynı odada olur sanırım..
alerjisinin düşmesine sevindim cnm inş olmaz bi daha hakikaten doğumlar ağrı eşiğini yükseltiyo cnm onun için sancılar daha hafifliyorbu arada her gece yatmadan önce süt sağardım kızım onu içerdi sabah 6 ya kadar dün gece hiç sütüm gelmedi nerdeyse..bende aptamil verdim bu gece..ama egzemalar çıkmadı..çok mutluyum..artık tolere edebiliyormu acaba..hatta sabahda baktım bişey yok birazcık labne peyniri verdim..yine bişey olmadı..çok şükür...
daha dün adet olmadım henüz yazmıştım buraya bugün adet oldum..15 ay sonra ilk defa görüncede bi tuhaf oldum..nerden çıktın sen ya biz iyiydik demişim..benim çok ağrılı geçerdi adetlerim doğumdan sonra azalır derlerdi hakkaten bugün çok ağrım yok.
ohh keyfini çıkart hatta benim yerimede çıkart benimde öle bi keyife ihtiyacım vardı bugün öğlenden beri dışardaydım kuran vardı bugün ordan hastane kaç gecelerdir uykusuzluk ayakta dikilemiyorum tansiyonumu bi ölçtürdüm 8 e 6 kadın nasıl geziyosun sen ayakta dedi eve geldim kardeşim vardı sen çocuklarla ilgilen ben kötüyüm yatıcam dedim 1 saat kadar uyumuşum ama nasıl iyi geldi anlatamam.eşim bugün yemeği ben yaparım gelince birazda erken çıkarım sen yat diyo.. adet oldum ya eskisi gibi sancılandığımı sanıyo..bende iyiyim demedim..naz yapıyim biraz...
ohh sende şanslısın yasemin benim eşim sadece seviyorrmaşallah ela bebeğe ozaman..şimdiden alıştırman iyi olmuş..yazın bende ayırıcam,bu aralar diş çıkarıcak gibi,ateşlenir filan diye korkuyorum sanki yanımda olursa daha kontrollü olurmuş gibime geliyor...odası yan tarafımda hemen ama ne bileyim pimpirik yapıyorum sanırım biraz...
sarıpapatya,ozaman üzülme sebzelerden gerekli vitaminleri alıyordur...bizde yoğurt ve peynir yiyemiyoruz alerjimizden dolayı..haftaya kontrolümüz var,sorucam ozaman nasıl telafi edebilirim diye...
uykuya kendi kendine geçebilmesi çok güzel maşallah..ben çınarı park yatağında sallıyorum,birazda kendim alıştırdım sanırım önceden kendisi uyuyabiliyordu,1-2 defa sallamıştım aslında ama sonrasında alıştı benim sıpa..şimdi sallamadan uyumuyor..
bebeğin 9'da uyandığında tekrar hemen uyutmasanda onu biraz yormayı denesen,biraz oynasanız filan belki yorulup kendisi tekrar uyumak ister...ya da 8'de uyumasını engelleyip 9'a kadar oyalasan?aklıma başka fikir gelmiyor..
canım,inek sütü alerjisi bebek büyüdükçe geçebiliyor..bize doktorumuz alerji olunca kes 1 hafta sonra tekrar dene zamanla geçicektir demişti..bizimki halen geçmedi,geçen gün keçi peynirinede alerjisi oldu..artık hiçbir şey veremiyorum...sizinki geçmiş hadi gözün aydın...
peki birşey sorucam alerji olduğunda tüm vücudumu kızarıyordu?
adet olmuşsun gözün aydın,ben 2 ay sonra hemen olmuştum...benimde adetim çok şiddetli olurdu,şükür artık okadar sancım yok,ilaçsız atlatabiliyorum...
nazını yap boşver,sonuçta akşama kadar sende bebekle yoruluyorsun...akşamları çınarın bakımına ben hiç karışmıyorum..eşim işten geldiği anda benim mesai bitiyor..sadece gece 12 mamasını ben yediriyorum sabah 6 mamasınıda yine eşim yediriyor...
bizde sık olmasada ara ara yaşıyoruz kabızlık sorununu rezene ver iyi geliyor cnmçok teşekkür ederim çınarın annesi ilgin için..
ewet haklısın sanırım 8 de uykusu gelince azar azar geç yatırmalıyım..bugün 8.15 de mesela yarın 8.30 da öbür gün 9 da uyutayım bakalım nolcak..karnınıda bi güzel doyurayım yatmadan önce kalkarsa süt yada su veririm..ben muhallebiden 1 saat sonra falan uyanırsa eskiden süt ısıtırdım(anne sütü) azıcık içerdi..meğer çocuk susuyormuş aslında su istiyor..
canım bizim egzemalar özellikle karnında ve boynunun altında oluyor...yüzünde olmadı şükür ama boynundakiler her an yüzüne atlıcak gibi geliyordu..demek sende keçi peynirini bıraktın...dur bakalım sabırlı olalım biraz 1 hafta sonra yarım çay kaşığı tekrar denersin..bende hemen bugün olmadı diye yarın abartmıcam mesela geçen yaptım o hatayı..bu pazarda yumurta denicem yazarım sonucu..ondanda korkuyorum benimde yumurta alerjim var çünkü..
sizde kabızlık sorunu yok sanırım ne güzel..dün gene çakıl taşlarını döktü bezine pıtır pıtır..
Dün bebeişime bebelac ın peynirli pekmezli ve çavdarlı mısırlı kahvaltı kaşık mamasından aldım deneyen varmı acaba
Merhaba sizlere birşey soracağım bebeklerinizle aynı odadamı kalıyosunuz ayrımı
benim yatağımın yanındaki beşikte yatırıyordum fakat yataktan dönme sesimize bile uyanıyor bende odasında yatırmaya karar verdim bugün hemen yan oda zaten denicem çünküü 3 saatlik uykuyla geliyorum iş yerime
merhaba hanımlar uzun zaman oldu yazmayalı siteye giriyorum okuyup çıkıyodum huysuz prensesim yüzünden...uykusuzluk hepimizin derdi sanırım bizimde gece 4 den snra uyuyo deliye dönüyorum bazen..ama yapacak bişey yok iyi olsunlarda ...10 gündür hastanelerde uğraşıyoruz 27 aralıkta aşısı vardı sabah kalktık biraz ateşli gibi geldi ölçtüm 38.5 neyse doktora gittik hastalık falan yok değil mi dedi bende sabah hafif ateşi vardı dedim dr aralıklarla ölçtü normal çıktı kendi kendine düşmez dedi bende heralde yatak sıcaklığıdır yeni kalkmıştı dedim neyse aşıyo yaptı eve geldik.öğle saat 4 gibi baktım hafif ateşi var bi fitil koydum saat 6buçuk yediye doğru annemle konuşuyorum telefonda zülalde karşımda bana bakıyor ses çıkaroyor falan onda gözüm ellerine takıldı bi baktım mor buz kesmiş emzik vardı ağzında çıkarttım dudakları mor çocuk ağlamaya çalıyormuş meğerse ağlayamıyor bi ölçtüm ateşini ateşi 40.1 benim elim ayağım boşaldı tabi kucağıma alınca çocuğa sıtma geldi titriyor hemen doktoru aradım oda hemen dolven şurup ver ılık duş aldır soy çocuğu dedi ben dediklerini yaptım düştü ertesi akşama kadar çıkmadı akşam bida aynılarını yaptım sabah hemen doktora bu arada oğlumun bademcikleri enfeksiyon aldı o ateşli görümcem kürtaj oldu var ya halimi anlatamam size neyse gittik dra doktor bey bu ateş aşı işi değil dedim ben ilk kez hayatımda böyle bişey gördüm dedim muayne etti bişey görünmüyor dedi kan tahlili istedi yaptırdık enfeksiyon çıktı idrar tahlili ve idrar kültürü istedi onlar yüksek çıktı iğneler antibiyotikler dün gene tahlil verdik iyi çıktı çok şkr.yarında kültür sonucunu alıcam dua edin oda iyi çıksın hala aklıma gelince elim ayağım buz kesiyo..şimdi iyi çok şkr kız çocuklarında çok rastlanırmış kızlar dikkat edin . bizde ek gıdalara başladık kahvaltı verm.yorum henüz öğlen sebze yada tarhana çorbası ikindi meyve yatarkende hero babynin irmikli ballı muhallebisini veriyorum.önümüzdeki hafta yoğurda başlıyacağım ama hangi sütle yapsam kararsızım..
limon kabuğu seni çok merak ediyordum cnm çınarın ve senin iyi olmana çok sevindim cnm
bizden bu kadar
OOOO efsuncum maşşşallaaahhh ela bebeğee ..bende yaza ayırıcam çünkü durunun odası biraz serin oluyor bizim...hasta olcak diye korkuyorum..aslında yatak odamızla durunun odası yanyana hemen ama yatak odası arada kalıyor daha sıcak oluyor...seneye odaları değiştircem zaten..biz yatarız serin odada diye düşünüyorum..
kızlar alıntı yapmayı pek beceremiyorum ben aklımda kalanlara yazayım zeytin gözlüü çook geçmiş olsun hastalık zor oluyor..
limoncum sebze çorbası yapıyorum hatta brokoliyi bile sviyo bizimki benim derdim sütlü kaşık maması verememek..mesela gece maması..kendim muhallebi yapıyorum içine bolca meyve pekmez yada kuşburnu marmelatıda ilave ediyorum ama karşılıyormudur diye düşünmeden edemiyorum..
duruda uyku sattlerini kendisi belirledi ben hiçbişey yapmadım kendi düzenini kendisi koydu..ben sadece uyku işaretlerini iyi takip edip kaçırmamaya çalıştım..uykuyla sorunumuz yok şükür kendisi uyuyor sallamıyorum bile hiç...geçen komşuya gittik yatak odasına yatırdım geldim kendisi uydu diye hepsi imrendi kızıma hatta..gece uyanıncada hemen uyur kalkıp oturmaz biberonun sonu gelmeden kapar gözünü..gel gelelim şu gece uykusuna dalması yokmu işte o tek sorunumuz...saat 8 gibi 1 ssat uyuyor 9 da kalkıyor muhallebi yediriyorum sonra uyumak bilmiyor mecbur sallıyorum beşiğinde..yoksa dalamıyor..çok uykusu var gözü kapalı ağlıyo ama dalamıyo ..biyerde okudum bebekler 7-8 gibi uykuya dalıp 45 dk ile 1.5 saat arası uyuyup sonra tekrar uykuya dalarlar ve gece 12 gibi tekrar uyanır derin uyku fazına geçerlermiş..uyku geçişlerinde uyanırlarmış..biz şekerleme yaptı diye kaldırıp uykusunu açıyormuşuz aslında..
eşim bugün yemeği ben yaparım gelince birazda erken çıkarım sen yat diyo.. adet oldum ya eskisi gibi sancılandığımı sanıyo..bende iyiyim demedim..naz yapıyim biraz...
kızlar bu arada ben diyetisyene başladım bugün 2 hafta bitti ben 4 kilo verdim buda bana iyi moral oluyor daha vermem gereken çok varda şimdilik buda başarı bana
canım çok geçmiş olsun. şu anda iyi olmanıza çok sevindim.
ay ne güzel ya. insanın psikolojisi düzeliyor gerçekten. benim de 8 kilo va vermem gereken; en azından doğum öncesi kiloma dönebilmem için. eski kıyafetlerimi giyebilmek istiyoum artık.
günaydın cnm seninkinin doğum tarihi ne ?günaydın güzel anneler
sanırım aranızda bebeği en küçük olan benim. bu yüzden biçok şeyde de geriyiz.
yazılarınızı okurken bunu hep aklımda tutmam gerekecek galiba.
oğlum dün yoğurt yedi. 2-3 çay kaşığı yedi.
ek gıdalara gayet yavaş bir geçiş yapacağız sanırım.
bu ara diş çıkatmasını bekliyoum, bütün husuzluklarını ona bağlıyorum; ek gıdayı reddetmesini de.
zamanla yeme konusnda daha istekli olacağını umut ediyorum.
şimdilik meyve ve yoğurtla devam edecem
6 ayımız dolunca da çorbalara başlayacağım.
günaydın cnm seninkinin doğum tarihi ne ?
bizde de diş belirtileri var ama benim oğlumda böyle başladı anca 11. ayda çıkarttı ondan hiç zannetmiyorum çıkacağını ama 1 hafta içinde 2 altta 2 üstte çıkmıştı
yeme olayına yavaş yavaş alışıyorlar daha bizimkide tam anlamıyla alışmadı cnm
oğlum 25 temmuz doğumlu canım. benim büyük oğlum 6 aylıkken çıkartmıştı ilk dişini.
abiye çektiysek bu aralar çıkar diye düşünüyorum ama bakalım..
senin de 2. bebğin galiba. büyük kaç yaşında? ilişkileri nasıl?
sonuçlarınızın iyi çıkmasına çok sevindim şerifecim...saol cnm iyi çıktı testleri çok mutluyum
bizde baktırdık ultrasonla bizimde böbrekler iyi çıktı sanırım benim kızımın bünyesi hassas onun için hemen aldı iltihabı onun için tuvalet eğitimini geciktirmiyeceğim cnm
alerjisinin düşmesine sevindim cnm inş olmaz bi daha hakikaten doğumlar ağrı eşiğini yükseltiyo cnm onun için sancılar daha hafifliyor
ohh keyfini çıkart hatta benim yerimede çıkart benimde öle bi keyife ihtiyacım vardı bugün öğlenden beri dışardaydım kuran vardı bugün ordan hastane kaç gecelerdir uykusuzluk ayakta dikilemiyorum tansiyonumu bi ölçtürdüm 8 e 6 kadın nasıl geziyosun sen ayakta dedi eve geldim kardeşim vardı sen çocuklarla ilgilen ben kötüyüm yatıcam dedim 1 saat kadar uyumuşum ama nasıl iyi geldi anlatamam.
ohh sende şanslısın yasemin benim eşim sadece seviyorr
bizde sık olmasada ara ara yaşıyoruz kabızlık sorununu rezene ver iyi geliyor cnm
oyy maşallah 4 kilo verdin demek,hadi inşallah devamıda gelir,istediğin kiloya ulaşırsın...kızlar bu arada ben diyetisyene başladım bugün 2 hafta bitti ben 4 kilo verdim buda bana iyi moral oluyor daha vermem gereken çok varda şimdilik buda başarı bana
nasıl sevindim bilemezsin,onun hamile olmasına kendim olmuş kadar sevindim diyebilirim...inşallah sağlıkla kucağına alır..o bunu fazlasıyla hakediyor...kızlar çok güzel bi haberi sizlerle paylaşmak istiyorum belkide biliyorsunuzdur ben şimdi okudum hatırlarsanız oranje vardı bebeğini kaybetmişti şimdi haziran annelerinde bebişini bekliyormuş çok mutlu oldum..selamet alır kucağına inşş
azar azar başlaman iyi olmuş titania,3 gün kuralını ihmal etme alerji olduğunda neden olduğunu hemen anlarsın hem..gerçi sen bizden tecrübelisin 2.çocuğunmuş..günaydın güzel anneler
sanırım aranızda bebeği en küçük olan benim. bu yüzden biçok şeyde de geriyiz.
yazılarınızı okurken bunu hep aklımda tutmam gerekecek galiba.
oğlum dün yoğurt yedi. 2-3 çay kaşığı yedi.
ek gıdalara gayet yavaş bir geçiş yapacağız sanırım.
bu ara diş çıkatmasını bekliyoum, bütün husuzluklarını ona bağlıyorum; ek gıdayı reddetmesini de.
zamanla yeme konusnda daha istekli olacağını umut ediyorum.
şimdilik meyve ve yoğurtla devam edecem
6 ayımız dolunca da çorbalara başlayacağım.
günaydın güzeller
istanbul da hava süper içim kıpır kıpır vallagünlerdir puslu havadan içim sıkılmıştı
saol yasemincim ..bana sorarsan iki çocuk zor değil çünkü benim oğlum bu sene anaokuluna gidiyor sabah 9:30da gidiyor akşam 4:10 da geliyor ve allaha şkr kıskançlığı olmadı çok hareketli bi oğlum var ama aynı zamanda bana çokda yardımcı..ama seninkilerin az bi arası olacak hele 2 3 yaş arası bence çocukların en zor dönemi ben oğlumda çok zorlanmıştım ama senin artık yaşın ilerliyo ben senin yerinde olsam hiç beklemez ikinciyi yapardım heralde annen falan yanında diye hatırlıyorum onlar yardımcı olur...bence bekleme cnm olsun..bencede kardeş hayattaki en büyük destek o yüzden bekleme neticede ne kadar zamanda olacağını bilmiyosun..sonuçlarınızın iyi çıkmasına çok sevindim şerifecim...
canım, 2 çocuk zor oluyor mu?ben 2.'yi düşünüyorum yaş 33 oldu,çok geciktirmek istemiyorum..kolay hamile kalan biride değilim zaten..çınar 1,5 yaşına geldiğinde çalışmalara başlasam erken mi olur acaba?çınar 7 senelik tedavi sonucu dünyaya geldi,2. kolay olmazsa diye korkmuyor değilim ..gerçi evlat sevgisini tattım,Rabbim oğluma sağlıklı uzun ömür versede yeter ama onun kardeşi olmasını çok istiyorum..sonuçta geç yaşta anne baba olduk,bizlere birşey olduğunda kardeşiyle birbirlerine destek olsunlar istiyorum..yaşadığım bukadar şeyden sonra aynı şeyleri tekrar yaşarmıyım korkusuda yok değil hani....
oyy maşallah 4 kilo verdin demek,hadi inşallah devamıda gelir,istediğin kiloya ulaşırsın...
nasıl sevindim bilemezsin,onun hamile olmasına kendim olmuş kadar sevindim diyebilirim...inşallah sağlıkla kucağına alır..o bunu fazlasıyla hakediyor...
azar azar başlaman iyi olmuş titania,3 gün kuralını ihmal etme alerji olduğunda neden olduğunu hemen anlarsın hem..gerçi sen bizden tecrübelisin 2.çocuğunmuş..
şerife,bende kar yağsın diye kar duasına çıkıcaktım neredeyse:) dün çok soğuktu,biraz ümitlenmiştim hatta bu soğuğun arkası kar diye,sabah hayal kırıklığına uğradım
ORANJEYE ÇOK SEVİNDİM TEBRİKLER..ZİRA ÇINAR BEBEKLE O BİZİ ÜZMÜŞTÜ..RABBİM NE BÜYÜKSÜN...
limoncum haklısın 2 hafta daha bekliyeyim tam 7 aylık olcak o zaman deniyeyim yumurtayı..büyük ihtimalle kızaracak çünkü...ne güzel herkesin bebeği herşeyi yiyo bişey olmuyo..benimki ya hemen kabız oluyo ya kızarıyoo.neyse bunada şükür Allah beterinden saklasın..nasılsa bi ömür yiyecekler değilmi?ben bugün yarım çay kaşığı kadar çekilmiş ceviz kattım sabah kahvaltısına...bakalım ne olacak..bende aptamil bitince AR olanını alıcam bu sefer...biliyomusun peynir yoğurttan daha ağır geliyor..bence önce azıcık yoğurt dene..
kızlar valla dün eşime nazlandım durdum portakal bile sıktı bana kızı yedirdi dinlendim nefes aldım valla fırsatları değerlendirmek lazımmış herşeye yetişcem diye perişan oluyorum..
ben eski kiloma çok çabuk döndüm ilk 2 ayda 14 kilo verdim 4 kilo kalmıştı..onlarda yapışmıştı sanki..şu an 1 kilo kaldı 60 kiloyum.58-59 olmam lazım...diyet yapmadım..ama kızım o 2 ay o kadar gazlı ve fenaydıki hiçbiryerde durmuyordu akşama kadar kucağımda evde tur atıyoduk..tabanlarım zonkluyordu akşam olunca...
akşam yine aynı şeyi yaptı kızım...7.45 uyudu 9 da uyandı 11 e kadar naptımsa ne uyutabildim ne susturabildim..öyle bağırıyor,mızmızlanıyor,sinir yapıyo,yatırıyorum uyumuyo yediriyorum istemiyo ne istiyo anlamıyorum hiçbişeyden memnun olmuyo..halbuki gündüz hiç böyleyapmıyor..yanıma yatırdımda öyle uyudu..alışmasın diye dalmadan yatağına koydum orda uyudu..
alıntı yapmayı beceremiyorum ben..unuttuğum herkese selamlar öpüyorum hepinzi...ayrıca buranın canlanmasına sevindim...
selinti,1-2 sayfa öncesinde kabızlık için bir tarifim vardı,onu yaparsan faydasını görürsün bebeğinde rahatlar bağırsakları boşalınca...kızlar bizim sorun hiç bitmiyor şimdide çok kötü kabız kızım çok yoruldum anne olmak gerçekten zormuş gece uyumuyor offff
ama onun için herşeye değer
şerifecim,sizinkilerin yaş aralığı çok idealmiş..ben okadar beklersem 37 yaşımda filan hamile kalmalıyım,ozamana yumurtam kalır mı?yada ben rahatlığa alışıp tekrar çocuk yapmak istermiyim tamamen muamma olur benim için...çınar 1 yaşına bir gelsinde ondan sonra ciddi ciddi bu olayın üzerine durucam..rahatlığa alışmadan 2.de olsa iyi olucak sanırım :) ilk aylarda gece beslemesini,şimdilerde de sabah erken saatteki beslenmesini eşim yaptırdığı için kesinlikle 2.yi istemiyor...bakamam artık diyor:) bende bakarsın bakarsın,onun sevgisi sana neler yaptırır sen bile kendine şaşarsın diyorum(kafiyeli oldu:))saol yasemincim ..bana sorarsan iki çocuk zor değil çünkü benim oğlum bu sene anaokuluna gidiyor sabah 9:30da gidiyor akşam 4:10 da geliyor ve allaha şkr kıskançlığı olmadı çok hareketli bi oğlum var ama aynı zamanda bana çokda yardımcı..ama seninkilerin az bi arası olacak hele 2 3 yaş arası bence çocukların en zor dönemi ben oğlumda çok zorlanmıştım ama senin artık yaşın ilerliyo ben senin yerinde olsam hiç beklemez ikinciyi yapardım heralde annen falan yanında diye hatırlıyorum onlar yardımcı olur...bence bekleme cnm olsun..bencede kardeş hayattaki en büyük destek o yüzden bekleme neticede ne kadar zamanda olacağını bilmiyosun..
karı bende bekliyorum ama günlerdir hava o kadar kapalı ki içim kasvet dolmuştu bugün sevindirik oldumm
ayy dua et vereyim cnm daha vermem gereken çok kilo var
bende nasıl sevindim bilemezsiniz oranjeye rabbim çok büyük isteyen herkese tattırsın bu duyguyu
oo nazlı seni naz bizede lazım valla
sarıpapatya,biz önce yoğurt ile başlamıştık,o alerji yapınca keçi peyniri vermeye başladım o da kızarıklık yapınca hepsini kestim..bu gece tekrar mamayla yoğurt mayaladım bakalım yarın akşama yine kızarıcak mı?ORANJEYE ÇOK SEVİNDİM TEBRİKLER..ZİRA ÇINAR BEBEKLE O BİZİ ÜZMÜŞTÜ..RABBİM NE BÜYÜKSÜN...
limoncum haklısın 2 hafta daha bekliyeyim tam 7 aylık olcak o zaman deniyeyim yumurtayı..büyük ihtimalle kızaracak çünkü...ne güzel herkesin bebeği herşeyi yiyo bişey olmuyo..benimki ya hemen kabız oluyo ya kızarıyoo.neyse bunada şükür Allah beterinden saklasın..nasılsa bi ömür yiyecekler değilmi?ben bugün yarım çay kaşığı kadar çekilmiş ceviz kattım sabah kahvaltısına...bakalım ne olacak..bende aptamil bitince AR olanını alıcam bu sefer...biliyomusun peynir yoğurttan daha ağır geliyor..bence önce azıcık yoğurt dene..
kızlar valla dün eşime nazlandım durdum portakal bile sıktı bana kızı yedirdi dinlendim nefes aldım valla fırsatları değerlendirmek lazımmış herşeye yetişcem diye perişan oluyorum..
ben eski kiloma çok çabuk döndüm ilk 2 ayda 14 kilo verdim 4 kilo kalmıştı..onlarda yapışmıştı sanki..şu an 1 kilo kaldı 60 kiloyum.58-59 olmam lazım...diyet yapmadım..ama kızım o 2 ay o kadar gazlı ve fenaydıki hiçbiryerde durmuyordu akşama kadar kucağımda evde tur atıyoduk..tabanlarım zonkluyordu akşam olunca...
akşam yine aynı şeyi yaptı kızım...7.45 uyudu 9 da uyandı 11 e kadar naptımsa ne uyutabildim ne susturabildim..öyle bağırıyor,mızmızlanıyor,sinir yapıyo,yatırıyorum uyumuyo yediriyorum istemiyo ne istiyo anlamıyorum hiçbişeyden memnun olmuyo..halbuki gündüz hiç böyleyapmıyor..yanıma yatırdımda öyle uyudu..alışmasın diye dalmadan yatağına koydum orda uyudu..
alıntı yapmayı beceremiyorum ben..unuttuğum herkese selamlar öpüyorum hepinzi...ayrıca buranın canlanmasına sevindim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?