- Konu Sahibi efsun_zeren
-
selinti,1-2 sayfa öncesinde kabızlık için bir tarifim vardı,onu yaparsan faydasını görürsün bebeğinde rahatlar bağırsakları boşalınca...
şerifecim,sizinkilerin yaş aralığı çok idealmiş..ben okadar beklersem 37 yaşımda filan hamile kalmalıyım,ozamana yumurtam kalır mı?yada ben rahatlığa alışıp tekrar çocuk yapmak istermiyim tamamen muamma olur benim için...çınar 1 yaşına bir gelsinde ondan sonra ciddi ciddi bu olayın üzerine durucam..rahatlığa alışmadan 2.de olsa iyi olucak sanırım :) ilk aylarda gece beslemesini,şimdilerde de sabah erken saatteki beslenmesini eşim yaptırdığı için kesinlikle 2.yi istemiyor...bakamam artık diyor:) bende bakarsın bakarsın,onun sevgisi sana neler yaptırır sen bile kendine şaşarsın diyorum(kafiyeli oldu:))
şerifecim,doğru hatırlıyorsun annem çok yakınımda ama onada bakıcak biri lazım..kireçlemesi var,yürüyemiyor kadıncağız..kızkardeşim eşinden ayrıldı 2 sene önce, annemle beraber yaşıyor,kardeşim çalıştığı için onun çocuğunada annem bakıyor..bana annemin çok faydası olmuyor bu anlamda malesefki..gerçi onun sağlığı yerinde olsunda ben yardım filan istemiyorum...
2.olursa sanırım bakıcı tutarız,2 çocuğa birden bakmam çok çok zor...şuan temizlik yapmadığım halde bile zor yetişiyorum..yemeğimi ancak eşim geldiğinde yapabiliyorum..eskiler 3-5 çocuğa nasıl bakıyorlarmış acaba,şimdiki teknolojinin hiçbiri de yoktu ozamanlarda..ya biz çok nazlıyız yada eskiler çok becerikliler...
kilo vermek azim işi canım,sende de bu azim fazlasıyla var,yakında manken gibi olursun inşallah...
merhaba hanımlar uzun zaman oldu yazmayalı siteye giriyorum okuyup çıkıyodum huysuz prensesim yüzünden...uykusuzluk hepimizin derdi sanırım bizimde gece 4 den snra uyuyo deliye dönüyorum bazen..ama yapacak bişey yok iyi olsunlarda ...10 gündür hastanelerde uğraşıyoruz 27 aralıkta aşısı vardı sabah kalktık biraz ateşli gibi geldi ölçtüm 38.5 neyse doktora gittik hastalık falan yok değil mi dedi bende sabah hafif ateşi vardı dedim dr aralıklarla ölçtü normal çıktı kendi kendine düşmez dedi bende heralde yatak sıcaklığıdır yeni kalkmıştı dedim neyse aşıyo yaptı eve geldik.öğle saat 4 gibi baktım hafif ateşi var bi fitil koydum saat 6buçuk yediye doğru annemle konuşuyorum telefonda zülalde karşımda bana bakıyor ses çıkaroyor falan onda gözüm ellerine takıldı bi baktım mor buz kesmiş emzik vardı ağzında çıkarttım dudakları mor çocuk ağlamaya çalıyormuş meğerse ağlayamıyor bi ölçtüm ateşini ateşi 40.1 benim elim ayağım boşaldı tabi kucağıma alınca çocuğa sıtma geldi titriyor hemen doktoru aradım oda hemen dolven şurup ver ılık duş aldır soy çocuğu dedi ben dediklerini yaptım düştü ertesi akşama kadar çıkmadı akşam bida aynılarını yaptım sabah hemen doktora bu arada oğlumun bademcikleri enfeksiyon aldı o ateşli görümcem kürtaj oldu var ya halimi anlatamam size neyse gittik dra doktor bey bu ateş aşı işi değil dedim ben ilk kez hayatımda böyle bişey gördüm dedim muayne etti bişey görünmüyor dedi kan tahlili istedi yaptırdık enfeksiyon çıktı idrar tahlili ve idrar kültürü istedi onlar yüksek çıktı iğneler antibiyotikler dün gene tahlil verdik iyi çıktı çok şkr.yarında kültür sonucunu alıcam dua edin oda iyi çıksın hala aklıma gelince elim ayağım buz kesiyo..şimdi iyi çok şkr kız çocuklarında çok rastlanırmış kızlar dikkat edin . bizde ek gıdalara başladık kahvaltı verm.yorum henüz öğlen sebze yada tarhana çorbası ikindi meyve yatarkende hero babynin irmikli ballı muhallebisini veriyorum.önümüzdeki hafta yoğurda başlıyacağım ama hangi sütle yapsam kararsızım..
limon kabuğu seni çok merak ediyordum cnm çınarın ve senin iyi olmana çok sevindim cnm
bizden bu kadar
selinti,1-2 sayfa öncesinde kabızlık için bir tarifim vardı,onu yaparsan faydasını görürsün bebeğinde rahatlar bağırsakları boşalınca...
şerifecim,sizinkilerin yaş aralığı çok idealmiş..ben okadar beklersem 37 yaşımda filan hamile kalmalıyım,ozamana yumurtam kalır mı?yada ben rahatlığa alışıp tekrar çocuk yapmak istermiyim tamamen muamma olur benim için...çınar 1 yaşına bir gelsinde ondan sonra ciddi ciddi bu olayın üzerine durucam..rahatlığa alışmadan 2.de olsa iyi olucak sanırım :) ilk aylarda gece beslemesini,şimdilerde de sabah erken saatteki beslenmesini eşim yaptırdığı için kesinlikle 2.yi istemiyor...bakamam artık diyor:) bende bakarsın bakarsın,onun sevgisi sana neler yaptırır sen bile kendine şaşarsın diyorum(kafiyeli oldu:))
şerifecim,doğru hatırlıyorsun annem çok yakınımda ama onada bakıcak biri lazım..kireçlemesi var,yürüyemiyor kadıncağız..kızkardeşim eşinden ayrıldı 2 sene önce, annemle beraber yaşıyor,kardeşim çalıştığı için onun çocuğunada annem bakıyor..bana annemin çok faydası olmuyor bu anlamda malesefki..gerçi onun sağlığı yerinde olsunda ben yardım filan istemiyorum...
2.olursa sanırım bakıcı tutarız,2 çocuğa birden bakmam çok çok zor...şuan temizlik yapmadığım halde bile zor yetişiyorum..yemeğimi ancak eşim geldiğinde yapabiliyorum..eskiler 3-5 çocuğa nasıl bakıyorlarmış acaba,şimdiki teknolojinin hiçbiri de yoktu ozamanlarda..ya biz çok nazlıyız yada eskiler çok becerikliler...
kilo vermek azim işi canım,sende de bu azim fazlasıyla var,yakında manken gibi olursun inşallah...
sarıpapatya,biz önce yoğurt ile başlamıştık,o alerji yapınca keçi peyniri vermeye başladım o da kızarıklık yapınca hepsini kestim..bu gece tekrar mamayla yoğurt mayaladım bakalım yarın akşama yine kızarıcak mı?
canım,ceviz bildiğim kadarıyla 10.aydan gün aldıktan sonra verilmeye başlanıyor..ben ne verirsem önce araştırıyorum sonra vermeye başlıyorum,ayına uygun sebze ve meyveleri tercih ediyorum..sende cevizi önce araştır bir istersen yada doktoruna sor?uygun görürse vermeye başlarsın..sürekli onu vermeyin bunu vermeyin demek çok hoşuma gitmiyor aslında,bilmişlik gibi olmasın istiyorum...ama konu bebek olunca hassas oluyorum,bildiğim şeyi saklamaktan da hiç hoşlanmam...umarım yanlış anlamazsın verme dediğim için...
eşine arada naz yapmaya devam :) sonuçta bizimde dinlenmeye hakkımız var ama dimi?tamam onlarda dışarıda çalışıyor yoruluyorlar ama bizde evde yan gelip yatmıyoruz sonuçta,tüm babalar bebek bakımına ortak olmalı...sevgi emek ister..
senin kızın uyku düzenine çözüm bulmak lazım..acaba neden böyle yapıyor ya?sarıpapatya 8'de kendisi mi uyumak istiyor yoksa sen düzen kurmaya çalıştığın için mi o saatte yatırmaya çalışıyorsun...ben uyku konusunda hiç baskıcı davranmıyorum nezaman uyumak isterse ozaman uyutuyorum..mesela 2 gündür uyku düzenini değiştirdi,onada eyvallah dedim..
bugün,çınara duş aldırdım saat 3-3.30 filan gibiydi yatırdım,3 saate yakın uyudu..bu çocuk niye kalkmıyor diye sürekli başına gidip nefesini kontrol ettim hiç bukadar uzun uyumuyordu çünkü...sende akşamları duş aldırıp öyle mi yatırsan acaba?
bizimde 27 haziran doğumlu hemen hemen 1 ay var bencede bunu dikkate al cnm
evet benimde 2. cnm oğlum 21 eylül 2006 doğumlu kızım 27 haziran 4.5 yaş var ben çok memnunum kardeşini çok seviyor oğlum ufak tefek kıskançlıklarımız olmuyor değil ama genel anlamda çok iyiyizz
sizin kaç yaş var
saol yasemincim ..bana sorarsan iki çocuk zor değil çünkü benim oğlum bu sene anaokuluna gidiyor sabah 9:30da gidiyor akşam 4:10 da geliyor ve allaha şkr kıskançlığı olmadı çok hareketli bi oğlum var ama aynı zamanda bana çokda yardımcı..ama seninkilerin az bi arası olacak hele 2 3 yaş arası bence çocukların en zor dönemi ben oğlumda çok zorlanmıştım ama senin artık yaşın ilerliyo ben senin yerinde olsam hiç beklemez ikinciyi yapardım heralde annen falan yanında diye hatırlıyorum onlar yardımcı olur...bence bekleme cnm olsun..bencede kardeş hayattaki en büyük destek o yüzden bekleme neticede ne kadar zamanda olacağını bilmiyosun..
karı bende bekliyorum ama günlerdir hava o kadar kapalı ki içim kasvet dolmuştu bugün sevindirik oldumm
ayy dua et vereyim cnm daha vermem gereken çok kilo var
bende nasıl sevindim bilemezsiniz oranjeye rabbim çok büyük isteyen herkese tattırsın bu duyguyu
oo nazlı seni naz bizede lazım valla
senin kızın uyku düzenine çözüm bulmak lazım..acaba neden böyle yapıyor ya?sarıpapatya 8'de kendisi mi uyumak istiyor yoksa sen düzen kurmaya çalıştığın için mi o saatte yatırmaya çalışıyorsun...ben uyku konusunda hiç baskıcı davranmıyorum nezaman uyumak isterse ozaman uyutuyorum..mesela 2 gündür uyku düzenini değiştirdi,onada eyvallah dedim..
bugün,çınara duş aldırdım saat 3-3.30 filan gibiydi yatırdım,3 saate yakın uyudu..bu çocuk niye kalkmıyor diye sürekli başına gidip nefesini kontrol ettim hiç bukadar uzun uyumuyordu çünkü...sende akşamları duş aldırıp öyle mi yatırsan acaba?
biz yine ağlayarak mızıklanarak sabah ettik sabha bn işe gelirken gayet keyifli uyuyodu
yatırdım daldı dıye saat yarımdı ohh dedım bide dr. nurse hurvey verdi bitkisel çok iyi rahat uyutur gazı çıkınca dedi allahım nerdeeeeeeeeeeeeeeee hiç bi işe yaramadı yaaa
2 de uyandı ağlıyo pışpışladım yerıme yattım 5 dk. sonra yıne uyandı ağlıyo babası kalktı kucağında gezdırdı ağlıyo ama nasıll sankı bişe oldu aldım emzirdim uyudu yerıne koydum 10-15 dk. sonra yıne uyandı yıne pışpışla yat am aolmuyo olmuyo aldım yanımada yatırdım alışcak dıye korkuyorum ama çok huzursuz benimle bile bide iç çekiyo yawrumm içim gitti yaa
neden uyumuyo bu çocuk deliksiz uyumayı özledim sersem gibiyim şuan zaten .
slm cnm geçmiş olsun keşke hastalanmadan büyüyebilseler
bizde 3 aylıktan beri sıksık hastalanıyoruz çarşamba gecesi ateşi vardı fitil koydum düştü sabaha kadar çıkmadı gündüz 20 dk arayla düşüp yükseldi fitil koymama rağmen 38.8 oldu en son dr gittik halsizlik yoktu keyfide yerindeydi ilaç alıp gelicez diye düşünürken 3 saat hastanede kaldık serum hava kan tahlili kanında mikrop çıktı salgın hastalıktan olmuş 8 tane iğne aldık geldik ciğerleri çoğunlukla dolu dışarı çıkarmıyorum hastalanmasın diye oturduğumuz sokağın önü caddeye bakıyo önümüzde ev yok boşlul ondan dolayı oğustos ayında bile çok esiyo hastalanmaktan nasıl kurtarıcam çocucu bilmiyrum
saol cnm aynen öyle benim burnum normalde tıkanık hasta olduğumda daha çok zorluyo onu bildiğim için hastalandığı zaman içim gidiyogeçmiş olsun bebişine esra onlara bişe olmasın bize olsun dimi insnaın içi gidiyo allah acil şifalar versin hemencik iyi olsun inş.
saol cnmçok geçmiş olsun esra.
YOK CANIM YANLIŞ ANLAMIYORUM MERAK ETME BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR BURDA heleki benim...yakınımda hiçkimsem yok tek başıma büyütüyorum size ihtiyacım var benim..sen neler çektin yaşadın sen daha iyi bilirsin ne diyorsan o...
8 de kendisi uyumak istiyor canım ya bizde uyutmasak 9 a kadar oyalasakda bidaha kalkmasa diyoruz ama uyumak istiyor..bu akşam 8.10 da uyudu 9.15 kalktı...mama yedirdim ve eweet duş aldırdım hemen uyurmuki diye...banyoda ağlamaz zaten bizimki ama banyodan sonra açtı yine ağzını 11 e kadar..kolik mi acaba hala..geçti sanıyordum..
bu arada bu sabah aç karnına 1 kavanoz kendi kaynattığım kayısı ve incirden yedirdim kaka yapsın diye çıkara çıkara 2 tane çakıl taşı çıkarttı yine..okadar zorlanıyorki gözüme bakıyor annecim ne yapabilirim diyorum ağlıcam artık..bu kabızlıktan bıktım..yavrum morarıyor resmen...
bende özledim deliksiz uyumayı....benim kızım bizimle uyumaya çoktan alıştı nasıl ayırıcam onu bilemiyorum işim vahim doğrusuubiz yine ağlayarak mızıklanarak sabah ettik sabha bn işe gelirken gayet keyifli uyuyodu
yatırdım daldı dıye saat yarımdı ohh dedım bide dr. nurse hurvey verdi bitkisel çok iyi rahat uyutur gazı çıkınca dedi allahım nerdeeeeeeeeeeeeeeee hiç bi işe yaramadı yaaa
2 de uyandı ağlıyo pışpışladım yerıme yattım 5 dk. sonra yıne uyandı ağlıyo babası kalktı kucağında gezdırdı ağlıyo ama nasıll sankı bişe oldu aldım emzirdim uyudu yerıne koydum 10-15 dk. sonra yıne uyandı yıne pışpışla yat am aolmuyo olmuyo aldım yanımada yatırdım alışcak dıye korkuyorum ama çok huzursuz benimle bile bide iç çekiyo yawrumm içim gitti yaa
geçmiş olsun cnm..hastalıktan koruma konusunda benimde hiç bi fikrim yok...benimkilerde hergün hasta..slm cnm geçmiş olsun keşke hastalanmadan büyüyebilseler
bizde 3 aylıktan beri sıksık hastalanıyoruz çarşamba gecesi ateşi vardı fitil koydum düştü sabaha kadar çıkmadı gündüz 20 dk arayla düşüp yükseldi fitil koymama rağmen 38.8 oldu en son dr gittik halsizlik yoktu keyfide yerindeydi ilaç alıp gelicez diye düşünürken 3 saat hastanede kaldık serum hava kan tahlili kanında mikrop çıktı salgın hastalıktan olmuş 8 tane iğne aldık geldik ciğerleri çoğunlukla dolu dışarı çıkarmıyorum hastalanmasın diye oturduğumuz sokağın önü caddeye bakıyo önümüzde ev yok boşlul ondan dolayı oğustos ayında bile çok esiyo hastalanmaktan nasıl kurtarıcam çocucu bilmiyrum
yaa kaYOK CANIM YANLIŞ ANLAMIYORUM MERAK ETME BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR BURDA heleki benim...yakınımda hiçkimsem yok tek başıma büyütüyorum size ihtiyacım var benim..sen neler çektin yaşadın sen daha iyi bilirsin ne diyorsan o...
8 de kendisi uyumak istiyor canım ya bizde uyutmasak 9 a kadar oyalasakda bidaha kalkmasa diyoruz ama uyumak istiyor..bu akşam 8.10 da uyudu 9.15 kalktı...mama yedirdim ve eweet duş aldırdım hemen uyurmuki diye...banyoda ağlamaz zaten bizimki ama banyodan sonra açtı yine ağzını 11 e kadar..kolik mi acaba hala..geçti sanıyordum..
bu arada bu sabah aç karnına 1 kavanoz kendi kaynattığım kayısı ve incirden yedirdim kaka yapsın diye çıkara çıkara 2 tane çakıl taşı çıkarttı yine..okadar zorlanıyorki gözüme bakıyor annecim ne yapabilirim diyorum ağlıcam artık..bu kabızlıktan bıktım..yavrum morarıyor resmen...
bende iki çocuğun çok zor olduğunu düşünmüyorum allah veriyor kolaylığını herşeyin....bizimkilerin arasında 3 yaş var. ilk zamanlar biraz zorlandık. oğlum kardeşini yeni yeni kabullendi.
çok seviyor ama birilerinin onu sevmesine tahammül edemiyor bizim sorunumuz buydu hep.
annemlerin ilk torunu. herkesin en değerlisiydi bir anda tahtı paylaşmak zorunda kalmayı kabul edemedi.
gerçi annemler onun yanında hala bebeği sevemiyorlar.
kardeşimin düğünü oldu aynı dönemde, yengesine de düşman olmuştu onu da yeni yeni atlatıyoruz.
bir de 3 yaş sendromu eklenince üstüne zorlandık epey ama şimdi iyiyiz şükür.
biz zorlanmamıza rağmen iki çocuk büyütmenin o kadar da zor olmadığını düşünüyoum ben.
tek emir varken temizlik yapmak, yemek yapmak çok zordu. sadece onunla ilgileniyordum.
ama şimdi bir şekilde bütün işlerimi hallediyorum, çocuklarıma da vakit ayırıyorum
bir de kardeşler arasında yaş farkı az olursa paylaşımları daha fazla olurmuş gibi geliyor bana
o yüzden yaşları yakın olsun istedim hep ben.
ben de uykusuna hiç müdahale etmedim. iki çocuğumu da kendi haline bıaktım hep uyku konusunda
ikisi de 11 den önce uyumazlar. doğru mu yapıyorum yanlış mı hiç emin değilim o yüzden.
duş aldırmak bebeğin uykuya dalmasını kolaylaştırıyor kesinlikle.
benimde oğlumun uykusu çok güzeldi ama kızım abisine çekmemiş bazen sabahlıyoruzzzbizim uykumuz çok iyiydi gece 1-2 kere uyanıyordu.
ama bu aralar gece çok uyanıyor, uykusu bölünüyor sürekli, tabi benimki de..
büyük oğlumun uykusu doğdu doğalı hep böyleydi, ta ki memeyi bırakana kadar
2 yaşında memeyi bıraktıktan sonra sabaha kadar hiç uyanmadan uyumaya başladı.
benimde yeniden sağ göğsümün ucu çatlamış çok acıyorr....dün akşamdan beri sol göğsümde bir ağrı var.
ilk başta çok umursamadım ama hala devam edince tedirgin olmaya başladım biraz
acaba süt mü fazla diye düşündüğümden akşamdan beri çoğunlukla sol göğsümü emziriyorum.
bir de dün akşam oğlumun sırtında kızarıklıklar vardı, banyo yapınca geçti.
süt alerjisi böyle bişey mi acaba?
kızlar bebeğinizi kaç saate bi besliyosunuz ben satle beslemediğim için aceba çocuğum açlıktan mı huysuzlanıyor bunu anlayamıyorum
3.den mi bahsediyor :)) senin yaşın küçük neden olmasın canım...benim yaşım müsait olsa bende düşünebilirdim 3.'yü çocukları çok seviyorum..tabi iş sadece doğurmakla bitmiyor,hepsine iyi bir gelecekte hazırlamak lazım..bu anlamda düşününcede 3.'cü bizim için çok zor hatta imkansız...iyi gecelerr
uykusuz kızım bütün uykumu kaçırdı
cnm bencede 2. çok geçmeden olsun inş..benim eşimde mehmetten sonra aman aman çocuk mu diyodu şimdilerde ise 3.den bahseder oldu ben ağzı açık kalıyorum oysa 2.yi hiç düşünmüyo gibiydi bakma sen ona bakıcı falan bi şekilde geçer gider hepi topu 2 3 yıl sonra kreş okul derken çocuk gidiyo zaten....eskilerde şimdiki üzerlerine titreme yoktu cnm yok psikolojisiymiş yok yemeğiymiş yok okuluymuş böyle şeylerle çok ilgilenmek yokmuş cnm bahçeye sabah gönderiyolarmış ellerine bi ekmek aslan gibi de oluyolarmış şimdilerde bırak sabahtan akşamı 1 saat dışarı çıkaramıyoruz.geçen hastanedeyken doktorun odasında bi sıra var belki 15 çocuk hepsi ateşli şöyle bi yüzlerine baktım hepsinin yüzü ben beyaz şöyle kanlı canlı bi çocuk yok malesef ....üzüldüm kendi kendime.. yani zaman çok değişti maleseff...
ayy kilo durumuna fena sardım inş zayıflarımda bende çıtır bi anne olurum cnm
huysuz,alışır düşüncesiyle yanına almaktan çekinme,eğer senin kollarında,senin kokunu alarak sakinleşiyor ve uykuya dalıyorsa bırak yanında uyusun..ben biraz deli yattığım için yanımıza alamıyoruz,yoksa yanımda uyuması en büyük hayalimdi...biz yine ağlayarak mızıklanarak sabah ettik sabha bn işe gelirken gayet keyifli uyuyodu
esra,çok geçmiş olsun ne mikrobu çıktı?nereden kapmış?slm cnm geçmiş olsun keşke hastalanmadan büyüyebilseler
sarıpapatya,bebeğinin koliği mi vardı?daha önce yazsaydın hiç sebep aramazdık,sebebi belliymiş zaten...kızın bağırsaklarını boşaltamadığı içinde ağrısı olabilir..yoksa karnı doymuş,altı temiz olan bir bebek durup dururken niye ağlasın ki...benim sana verdiğim tarifi 1-2 gün deneseydin rahatlardı belki biraz yavrucuk...YOK CANIM YANLIŞ ANLAMIYORUM MERAK ETME BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR BURDA heleki benim...yakınımda hiçkimsem yok tek başıma büyütüyorum size ihtiyacım var benim..sen neler çektin yaşadın sen daha iyi bilirsin ne diyorsan o...
titania,uyku saati 1 yaşından sonra akşam 9'u geçerse müdahale ederdim..gerçi büyük konuşmakta istemiyorum,üst katımda ki komşumuzun 2 tane çocuğu var biri 1.5 diğeride 3.5 yaşında...gece saat 1.30'da sesleri geliyor hemde her gece..onlara çok bahane vermişdim vakti zamanında,bu saatte çocuk uyanık kalır mı nasıl çocuk yetiştiriyor bu insanlar diye:))...çınar doğduğundan beri Allahım sözlerimi geri alıyorum lütfen çınar böyle olmasın diye dua eder oldum:)) benim ki bekara eşini boşamak gibi olmuştu...bizimkilerin arasında 3 yaş var. ilk zamanlar biraz zorlandık. oğlum kardeşini yeni yeni kabullendi.
çok seviyor ama birilerinin onu sevmesine tahammül edemiyor bizim sorunumuz buydu hep.
annemlerin ilk torunu. herkesin en değerlisiydi bir anda tahtı paylaşmak zorunda kalmayı kabul edemedi.
gerçi annemler onun yanında hala bebeği sevemiyorlar.
kardeşimin düğünü oldu aynı dönemde, yengesine de düşman olmuştu onu da yeni yeni atlatıyoruz.
bir de 3 yaş sendromu eklenince üstüne zorlandık epey ama şimdi iyiyiz şükür.
biz zorlanmamıza rağmen iki çocuk büyütmenin o kadar da zor olmadığını düşünüyoum ben.
tek emir varken temizlik yapmak, yemek yapmak çok zordu. sadece onunla ilgileniyordum.
ama şimdi bir şekilde bütün işlerimi hallediyorum, çocuklarıma da vakit ayırıyorum
bir de kardeşler arasında yaş farkı az olursa paylaşımları daha fazla olurmuş gibi geliyor bana
o yüzden yaşları yakın olsun istedim hep ben.
ben de uykusuna hiç müdahale etmedim. iki çocuğumu da kendi haline bıaktım hep uyku konusunda
ikisi de 11 den önce uyumazlar. doğru mu yapıyorum yanlış mı hiç emin değilim o yüzden.
duş aldırmak bebeğin uykuya dalmasını kolaylaştırıyor kesinlikle.
benim bebeğim 4.5 ay anne sütü aldı sonrasında hep mamayla beslendi...eskiden 3 saatte bir beslerdim,şimdi büyüdüğü için 4 saatte bir besliyorum..geceleri biraz daha uzun saat olabiliyor..mesela 12'de yediyse sabah 6'da besleniyor...senin bebeğin anne sütü alıyorsa daha sık beslemelisin..mama tok tuttuğu için bizim beslenme saatlerimizin arası uzun oluyor...kızlar bebeğinizi kaç saate bi besliyosunuz ben satle beslemediğim için aceba çocuğum açlıktan mı huysuzlanıyor bunu anlayamıyorum
3.den mi bahsediyor :)) senin yaşın küçük neden olmasın canım...benim yaşım müsait olsa bende düşünebilirdim 3.'yü çocukları çok seviyorum..tabi iş sadece doğurmakla bitmiyor,hepsine iyi bir gelecekte hazırlamak lazım..bu anlamda düşününcede 3.'cü bizim için çok zor hatta imkansız...
eskiler konusunda haklısın...mesela ben,akşama kadar aktivite düşünüp,hangi sebzeleri meyveleri ne zaman ve nekadar yemesi gerektiğine kadar herşeyi düşünüp hesaplar oldum..annem dün bana gelmişti, sebze çorbası hazırlarken mutfakta yanımdaydı..bana diyor ki ne kadar çok inceliyorsun,ben size yediğimiz yemeklerden veriyordum size ayrı yemek yapmaya kalksam iş güç bitmezdi diyor..o da haklı çamaşırları elinde yıkıyormuş,çamaşır makinası yokmuş,hazır bez yokmuş,bulaşık makinası yok...birde eskiler kayınvalideyle oturuyormuş,onların hizmetide var tabi...biz hem şanslıyız teknoloji hayatımızda olduğu için hemde çok şanssızız eskiden gece yarılarına kadar dışarıda oynardık,şimdi seninde dediğin gibi 1 saat bile güvenip dışarıya yanlız bırakamıyoruz..çocuklar eve tıkılıp kalıyorlar, antisosyal olarak büyüyorlar..
şerifecim sen zaten çıtırsın canım..yanlış hatırlamıyorsam 22-23 yaşındaydın...kiloyu takma kafana diyemiycem,insan mutlu olduğu kiloda olmalı..bende alıcam diye uğraşıyorum,hayat işte :)
kızlar bebeğinizi kaç saate bi besliyosunuz ben satle beslemediğim için aceba çocuğum açlıktan mı huysuzlanıyor bunu anlayamıyorum
bizim içinde şimdilik lafta kalır bişey ama büyükde konuşmak istemiyorum zaman ne gösterir bilemiyorum evet benim yaşım genç ama bilemiyorum şimdilik çok uzak 3. çocuk fikri bana çünkü dediğimiz gibi zaman eskisi gibi değil gelecek çok önemli...evet 23 yaşındayım ve şu kilolaromdan kurtulsam süper olacak..azimliyim ama bu sefer başarıcamm..yarın kontrolüm var bakalım ne kadar vermişim
bugün eşimle çocuklara alışverişe çıktık hiç adam akıllı bişey bulamadım olanlarda çok pahalı...eşimde her seferinde hem alcam diyosun getiriyorsun hemde bişey almıyosun diye kızdıoğluma bi pantolonla thsört alabildik o kadarr..dolaştık geldik genel olarak güzel bi pazardı bizim için
kızlar berbat bi haftasonu geçirdim..kızımın poposu çatladı sonunda olacağı buydu..çok üzgünüm çok...2 gün uyku uyuyamadum..c.tesi akşam artık fitil koymak zorunda kaldım..ve o manzarayı izledim..zorlanma yapmak istemeyip tekrar kendini sıklması çok çok ağlaması hiiiiii hiiiii demesi..ağladım artık hiiii deyince...babası yete dedi boşaltamadan tam bıraktırdı..şişti popo...pazar öğlen yine koydum fitili boşaltsın bağırsaklarını diye..daha beter oldu ama boşalttı...bu arad limoncum senin tarfi yaptım yedirdim dün...yine kayısı kaynatıp yedirdim..2 kaşık yoğurda kayısı kaynatıp yedirdim akşama kadar sürekli bunları yedirdim..bide milupanın kuş üzümlüsü varmış kabız bebekler için eşim bulamamıştı dün dışarı çıktık kızımıda aldık alışveriş merkezine gittik gezdik 1 saat...kuş üzümlüyü yedirdim akşam 8 gibi sonunda yumuşak bi kaka gördüm...ama ona bile ağladı bağırdı..
biliyomusunuz demek akşamları 11 e kadar huysuzlanmasının sebebi buymuş akşam o kadar eziyet etmedi mesela ama yine uyumadı o ayrı...
kızımın koliği vardı 2.5 ay sürdü kabus dolu günler..
aptamil conformil almayı düşünüyorum ama anne sütü varken onu ne ara içiricem bilemiyorum acaba süt sağmayı bıraksammı diyorum..çünkü alarjide kabızlıktan benden geçiyor aslında sütümle ona..conformille hiç değilse düzelir çocuk diyorum ama bilemiyorum siz ne diyorsunuz..anne sütünün yerini hiçbişey tutmaz sakın bırakma diceksiniz ama hem sürekli sağmakda canıma yetti..
evet iyi geliyor hafta sonlarıı... yaa sorma cnm etiketleri güya %30 %50 indirim var bideben her istediğinde emziriyorum, genelde 1 saat arayla beslenmemiz gerçekleşiyor.
ama ek gıdaya geçtiğimizde beslenme saatlerini kendim ayarlarım sanırım.
6 ay dolduğunda inşallah tam anlamıyla ek gıdalara başlamış olacağız
tabi bebeğime de bağlı bu durum. umarım beni çok zorlamaz bu konuda.
maşallah ne kadar genç yaşta anne olmuşsun, hem de 2 çocuk annesi
iyi bir gelecek sağlayabileceğimden emin olabilsem ben de 3. çocuğu düşünürdüm kesin
dün biz de çıktık dışarı, birz dolaştık geldik.
haftada bir oluyor ama güzel oluyor bu aile gezmeleri
çocuk ürünleri çok pahalı cidden, insan etiketlere bakmaya korkuyor yahu
kızlar berbat bi haftasonu geçirdim..kızımın poposu çatladı sonunda olacağı buydu..çok üzgünüm çok...2 gün uyku uyuyamadum..c.tesi akşam artık fitil koymak zorunda kaldım..ve o manzarayı izledim..zorlanma yapmak istemeyip tekrar kendini sıklması çok çok ağlaması hiiiiii hiiiii demesi..ağladım artık hiiii deyince...babası yete dedi boşaltamadan tam bıraktırdı..şişti popo...pazar öğlen yine koydum fitili boşaltsın bağırsaklarını diye..daha beter oldu ama boşalttı...bu arad limoncum senin tarfi yaptım yedirdim dün...yine kayısı kaynatıp yedirdim..2 kaşık yoğurda kayısı kaynatıp yedirdim akşama kadar sürekli bunları yedirdim..bide milupanın kuş üzümlüsü varmış kabız bebekler için eşim bulamamıştı dün dışarı çıktık kızımıda aldık alışveriş merkezine gittik gezdik 1 saat...kuş üzümlüyü yedirdim akşam 8 gibi sonunda yumuşak bi kaka gördüm...ama ona bile ağladı bağırdı..
biliyomusunuz demek akşamları 11 e kadar huysuzlanmasının sebebi buymuş akşam o kadar eziyet etmedi mesela ama yine uyumadı o ayrı...
kızımın koliği vardı 2.5 ay sürdü kabus dolu günler..
aptamil conformil almayı düşünüyorum ama anne sütü varken onu ne ara içiricem bilemiyorum acaba süt sağmayı bıraksammı diyorum..çünkü alarjide kabızlıktan benden geçiyor aslında sütümle ona..conformille hiç değilse düzelir çocuk diyorum ama bilemiyorum siz ne diyorsunuz..anne sütünün yerini hiçbişey tutmaz sakın bırakma diceksiniz ama hem sürekli sağmakda canıma yetti..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?