2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

evet iyi geliyor hafta sonlarıı... yaa sorma cnm etiketleri güya %30 %50 indirim var bide

ahh kıyamam ben onaa tabii kide ondan huzursuzluğu... bol zeytin yağı sür cnm poposuna..bence mamayı akşam ver anne sütünü gündüz ver cnm ..çünkü anne sütü çok önemli...

esra,çok geçmiş olsun ne mikrobu çıktı?nereden kapmış?
eviniz kiraysa değiştirmeyi düşünsene esra?sağlığınız daha kıymetli sonuçta..

saol cnmsalgından dolayı mikrop kapmış o gün dr kaç çocuk geldiyse çoğunu seruma gönderdiler bu akşam son iğnemiz var yarın kontrole gidicez kendi evimiz kirada değiliz

ayyy kızlar buraya mı taşınmıssınız yavv.
daha yeni gördüm..
bebişeleriniz nasl?
bizimki de büyüyo...artık bişeler tutuyooo
6.ayına 8 gün var...

limon kabuğu sen ve bebişin nasıl???

arkadşlr merhba ne zamndr grmiorum bi sürü şey olmş. öncelikle rahtszlnnlan btun bebişlere geçmş olsun. ah bzde hastanelerde yattık rotaa virüsünden .idrara yollarında da enfeksiyon oldu neler çektk. annlik çok zor çok üzülüo insan. bnm bir derdim var tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum. ek gıdaya 4 . ayın sponnda başldk sütüm olmadığı için. gayet güzel ne versem yiyordu. beslenme saatlrine uyarak. şimdi hiç yemiyor 6 aylık oldu sadece sabh akşam yiyor o zamnda çok yiyor. çorba meyve yemiyor. kaşığı asla ağzına koydurmuyuor halbuli çok güzel kaşk alıyordu kaşığı gördüğü an ağlıyor ve ağzını kpatıyor lütfen yardmedin

biraz daha sık dişini canım ek gıdalara alışınca sütün zaten azalcak nasıl olsa. bir gün bi dene istersen sütünden olduğunu düşünüyosan mamayla beslemeyi sadece mama ver süt sağma.bakalımo gün nasıl olacak öyle daha rahat olursa kızın öyle devam edersin. gerçekten zor bi durum inş yakında rahata kavuşursunuz.

öncelikle geçmiş olsun.hastalıklardan böyle olmuş olabilir ilaçlarıda kaşıkla verdiyseniz ilaç sanıyodur ondan açmıyodr ağzını farklı bi kaşıkla dene önce parmaklarınla tattır tadını alınca ağzını açar. bi yazıda okumuştum bazı bebekler 2 öğünle yetinirken bazıları 4 öğün yermiş. benim oğlumda öyle kahvaltıyı seviyo güzel yiyo öğlen yemek istemiyo. bırak öğünlerini kendi belirlesin. meyveleride meyvesuyu olarak ver yada yoğurdun ve ya muhallebinin içine koy. diş geliyosa ondanda iştahsız olabilir

ahh canım ya.. ben büyük oğlumda yaşamıştım bunu kabızlık, çatlak.. onu yaşı daha büyüktü biz bu durumu yaşadığımızda.
sana tavsiyem bezini her açtığında poposuna zeytinyağı sür. ve mutlaka doktoruna danış. kabızlık kronik bir hal almadan önce bir çözüm bulunmalı.
mamayı geceleri verebilirsin, gündüz anne sütü almaya devam edebilir bence ama en önemlisi doktorun ne diyeceği.
bir de hazırladığın besinlere zeytinyağı ilave edebilirsin ya da günlk 1 çay kaşığı zeytinyağını direk verebilirsin.

çok geçmiş olsun canım bebişine.
diş çıkacağı zaman bebeklerin iştahı kapanıyo genelde. bu dönemde biraz sabırlı olmak ve çok ısrar etmemek gerekiyor.
diş çıktıktan sonra eski düzenlerine dönüyorlar tekrar. eğer bir hastalığı yoksa muhtemelen diştir sebebi.

slm canım benim kızımda şuan 6 aylık bizde ilk 6 günlükken idrar yolu enfeksiyonu geçirdik antibiyotik fln derken geçti ama her ay düzenli idrar veriyorduk. kültürde üreme olmuyordu iyi gidiyordu sonra kızımın ateşi yükseldi ve kaşıkla yemeyi reddediyordu ama hasta değil bende anlamadım dişmi diye düşünürken yinede dr gittik dr baktı bişey yok bide idrara bakalım dedi ve malesef tekrar ürememiz olmuş 3 gün fln ateşli geçti ve üç igne oldu şimdi daha iyi ama daha iştahı tam geri gelmedi. mamayı biraz daha iyi yiyor iştahı geri gelene kadar mamayla devam etcem yine de ara ara çorba meyve yogurt deniyorum bazen yiyor bazen yemiyor yani diycem o ki idrar yolu enfeksiyonu iştahsızlık yapıyor. haa bu arada bizim dişte üstüne eklendi daha sıkıntılı oldu tabii, şuan dişte çıkarıyo bakalım :)

yarın ki kontrolünün sonucunu bende çok merak ettim:) bakalım nekadar vermişsin...şerifecim rejime başlarken resim çektirseydin..öncesi,sonrası diye bizede mucizevi değişimi gösterirdin...

bana alışveriş demeyin :) adamın ocağına incir ağacı dikmiş durumdayım...ama ben ne yapıyorum artık biliyormusunuz,gerçi yazın başladım bunu yapmaya..gelecek kışın kıyafetlerini bu sezon sonu indirimlerden alıyorum..bu yaz giyeceği kıyafetleri eylül ayında almıştım mesela..yazlık kıyafetlerimizi tamamladım sadece ağustosta gideceğimiz tatil için oğlumun mayosu,havlusu ve güneş kremi yok onun dışında herşeyini almıştım eylül ayında,geçen hafta da kanz da %50 indirim başlamıştı oğluma mevsimlik mont,pantolon ve eşofman takımı aldım...seneye ki kışın kıyafetlerinide şimdiden tamamlamaya başladım..
şerifecim %50 dedikleri kıyafetler bile el yakan cinsten çocuk kıyafetleri ne kadar pahalı..kendime alt eşofman almıştım 10 tl verdim çınara eşofman takım aldım%50 indirimli haline 32 lira verdim
evden çıkma sakın bu soğuk havalarda,bizim yarın kontrolümüz ve aşımız var,gitsek mi gitmesek mi diye kara kara düşünür olduk..sabah ki havanın durumuna göre karar vericez artık...
huysuz,büyüdükçe uyanık kalma sürelerininde fazla olması normal...hem bu ara diş problemleri ve büyüme ataklarıda yaşadıkları için çok fazla uyumamak istemeleri normal zaten...zamanla belli bir düzene oturucak herşe inşallah...
ahh canım benim yaa,poposu çatladı demek,kıyamam ben ona..yavrum nekadar zorlanmış ne kadar canı yanmıştır...çok çok geçmiş olsun sarıpapatya...sen benim verdiğim tarife devam et,bak akşama doğru yumuşak bir kakası olmuş..poposuna da zeytinyağ sür..çatlaklarına iyi gelir...
canım,conformil gazlı bebeklere iyi geliyor..arkadaşım kullanıyordu oyüzden biliyorum...mamayı gece yatmadan önce ver,birde muhallebi filan veriyorsan onun içinede koy mamadan...süt sağmayı da sakın ihmal etme,gerekirse belli bir dönem sütünü sağıp buzluğa at ama sağmaktan sakın vazgeçme...mamayı günde 2 defa versen kafi olur,diğer öğünlerinde süt ve çorba verirsin...fazla gelenide at buzluğa..sonradan muhallebilerini anne sütüyle yaparsın..öncelikle şu kabızlığına çözüm bulmak lazım..uyku probleminin sebebide bu bence..çok geçmiş olsun canım...
geçmiş olsun tekrardan...eviniz kendinizinmiş değiştirmek belki kolay olmayabilir ama sağlığınızdan önemli değil imkanınız varsa güney cephe bir ev bakın bence...
ayyy kızlar buraya mı taşınmıssınız yavv.
daha yeni gördüm..
bebişeleriniz nasl?
bizimki de büyüyo...artık bişeler tutuyooo
6.ayına 8 gün var...

limon kabuğu sen ve bebişin nasıl???
canımm merhaba hoşgeldin...
bende Çınarda çok iyiyiz şükürler olsun canım...sorduğun için çok teşekkür ediyorum...sen nasılsın?senin kızın vardı yanlış hatırlamıyorsam dimi?yanılıyorsam kusuruma bakma lütfen uzun zaman oldu,insan unutabiliyor...

zeynep,Rotavirüs aşısı yaptırmadınız mı? doktorlar mutlaka öneriyor çünkü...çok geçmiş olsun
idrar yolu enfeksiyonu benim oğlumda olmuştu ve 13 gün hastanede damar yolundan antibiyotik kullandı..bizde bu anlamda çok çektik oyüzden seni iyi anlıyorum...idrar yolu enfeksiyonunun en belirgin özelliklerinden biri yeme bozukluğu,iştahı tamamen kapanıyor diğeride ateş..bizde ateş 1 kez oldu,sürekli seyretmedi..oyüzden ateşten anlayamamıştık ama iştahı kesilince hemen hastane yolunu tutmuştuk..birde bizde dirençli bir bakteri üremişti E.coli diye..bir kez ağızdan antibiyotikle tedavi edilmeye çalışıldı ama geçmeyince damardan antibiyotik aldı..
tavsiyem tekrar idrar tahlili yaptır,enfeksiyon varsa iştahı ondan kesilmiştir...ağzını kapatıyorsa sakın zorlama sonra kaşıktan nefret eder...önce doktora gidip tahlil yaptır eğer birşey çıkmazsa başka yollar denersin...

ARKADAŞLAR SABAHTAN BERİ AĞLIYORUM
kızım çatlak nedeniyle yine kaka yapmıyor o günden beri tutuyor..yine sertleşecek napıcamı bilmiyorum...
çok üzülüyorum...

sarıpapatya o gunden beri poposuna yağ sürmeye yemeklerıne koymaya devam ettin mi?

onlarla bile yapamıyosa gidin bi doktora yazık yavrucuğa yaa allah yardımcınız olsun için sızlıyodur eminim çok kötü bişey yapamamak

merhaba anneler bende 8 temmuz annesiyim.
bebişim çok iyi allaha şükür.
yazdıklarınızı şöyle bir okudumda 2 saatte bir emziriyorum diyor bazı anneler ben 3,5 saatte bir doyuruyorum hem anne sütü hem mama hem ek besin.doktorumuz demişti bize çok mu ara veriyorum yoksa:44:. benim kızımda acıktıını pek söylemez. mamada verdiğimiz için 4,5 aylıkken ek besine başladık. şimdi tamamen öğün olarak yiyiyor yemek. bide gece iki defa kalkıyor 4 saatte bir. gündüzde 2-3 saatte bir uyur öğle uykusunu 1,5 saat yapıyor diğerleri kısa kısa.
bu arada bebişlerinizin fiziksel gelişimi nasıl?
benimki kısa süreli oturuyor hertarafına dönebiliyor. yüzüstünden sırt üstüne dönemeyi öğrendi hanımefendi sürekli dönüyor bide bize gösterir gibi dönünce sesleniyor bilmiş bilmiş
biz yurtdışındayız doktordanda tam olarak verim alamıyoruz fazla anlamadığımız için dilinden

bir annemizde çatlak oldu poposunda demiş çok üzüldüm benimkindede 2 aylıkken olmuştu. her altını açtığımda zeytin yağı kullanmıştım. .çok iyi gelmişti. inşallah senin bebişininkide geçer tatlım. meleklerimizin canının yandığını görmek insanın psikolojisini bile bozuyor.

KIZLAR YA ZEYTİNYAĞINI ÇORBA KAŞIĞIYLA İÇİRİYORUM SABAH AKŞAM...HERŞEYİNE ZEYTİNYAĞI katıyorum hatta zeytinyağına çorba,zeytinyağına meyve koyuyorum..o kadar yani..armut,kayısı.kabak,incir yediriyorum..kabızlık için mama var ondan yediriyorum,bol su veriyorum..yok.yok..daha napim..poposuna zeytinyağıda sürüyorum hatta antihemorodial krem var içine ondan sıkıyorum.anestol ve fito da sürüyorum dönüşümlü olarak...bu sabahda duphalac diye kaka yumuşatıcı şurup başladım..HİÇBİRŞEYİN FAYDASI YOK..
hava dondurucu soğuk..bu soğukta dra götüremiyorum arıyorum cvp vermiyo..110 km merkez bize..sağlık ocağındaki aile hekimide bugün yokmuş..çok çaresizim..deliricem..dayanamıyorum..o acıyı çekmeyen bilmez...aynısı doğumdan sonra bendede olmuştu..
demir damlasıda kullanamıyorum bu yüzden..kansız kalacak..

neredesin? milupa nın danışma hattı var hatta internetten durma hemen üye ol sonra o danışma hattını ara orada doktorlar yardımcı oluyor diye biliyorum hiç kullanmadım ama yardım için arayanlar vardı çevremde.

bende Temmuz annesiyim 22/07/2011 de oğlumu kucağıma aldım. Çok sıkıntılı bir bebeğim yok. Yalnız gaz sancısı hala çekeniniz varsa 6 saatte bir kilosu kadar damla sab simplex kullandım ben çok etkili.

canım kansız kalır die korkmaa
bende vermiyorumm
doktora bi gittiğinde kan ver baksınlar bakalım bebeğinin demire ihtiyacıvarmıı
doktorumuz sağlık bakanlığı köyde iyi beslenemeyen bebekler için sağlık ocaklarında ücretsiz damla verdiriyorlar herkes kullanıyoo eksik olanda olmayandaa demir öyle ezbere verilecek bi damla değil dedi ben vermiyorum kansız görünmüyo dedi renginde solukluk yok dedi haaa birde yeterli beslenemeyen bebeklerde kabızlık olurmuş benim kayınvalidem kızım kilolu diye az yediriyorduu çok kabızdı şimdi ben ayarladım herşeyini çok şükür normall ama bence bu acıyı çekecene üşüsün daha iyi gülüüm baksana sürekli çekiyo yavruumm bi kere üşürr yada netten bak doktorlarla görüşş bende inceleyiim

Kızınızda yaşadığınız sorunu Anal fissür (makat çatlağı) olarak tanımlarız. Nedeni genellikle küçük çocuklarda yenilen gıdaların posasız olması(yeterince sebze- meyve yenilmemesi) veya oyuna dalma yüzünden defekasyonun geciktirilmesi oluşturur.
Öncelikle barsağın son kısmaında taşlaşarak birikmiş kakanın çıkartılması gerekir. Bunu için lavman en uygundur. Lavman yapılmadan önce makatın lokal anestezik merhemlerle iyice kremlenmesi çocuğun dışkılarken ağrı duymasını azaltması bakımından uygun olur.
Ardından en az üç hafta süreyle anal fissür (makat çatlaklarının) tedavisini uygulamak gerekir. Bunu için :
10 dakika süre ile ılık oturma banyosu yapılır ardından popo bir kağıt havlu ile hiç su kalmayacak şekilde iyice kurulanır. Makat iyice kurulandıktan sonra bir lokal anestezik merhem ile bir yara iyileştirici merhem karıştırılarak makata sürülür. Bu işlem günde 3 kere, 3 hafta boyunca sürdürülür. (yalnız ılık oturma banyosu yapmadan önce idrar yolu enfeksiyonu olmadığından emin olmak lazımdır. Bu durum da idrar tahlili ile anlaşılabilir.
Ayrıca artık düzenli sebze- meyve ile zeytin yapını içeren bol sıvı alımının sağlandığı diyet alışkanlığına geçilir. Ve ilk bir hafta 10 gün için sizin de kullandığınız gibi birsak içeriğinin atılmasını kolaylaştıracak bir şurup kullanılabilir.
İlk günlerde çocuğun kakası geldiğinde mevcut çatlaklar kaka çıkarken yine ağrıyacağı için çocuk kakasını yapmaya korkacaktır. Bunu önlenmesi için çocuk kakam geldi dediğinde yine makatına lokal anestezik merhem sürülebilir ve bir 5 – 10 dk sonra tuvalete oturtulabilir. Böylece daha az ağrı duyarak kakasını çıkarmasına yardımcı olunur.
Ayrıca bundan sonra düzenli dışkılama alışkanlığı edinmesinin sağlanması için her gün, mesela her sabah kahvaltısı sonrasında kakası gelsin ya da gelmesin bir 10 15 dakika tuvalete oturtularak sakin sakin kakasının gelmesi beklenilebilir. Nasıl uyku saati
Yemek saati varsa vücudun bir de dışkılaması saati vardır. Bunu için vücuda fırsat tanınması lazımdır.

bende temmuz annesiyim 22/07/2011 de oğlumu kucağıma aldım. çok sıkıntılı bir bebeğim yok. Yalnız gaz sancısı hala çekeniniz varsa 6 saatte bir kilosu kadar damla sab simplex kullandım ben çok etkili.

bende kızımı 22/07/2011 de aldım kucağıma bizde hala gaz sansıcı çekiyoruz arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…