2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

zeytinyağına boğuldu çocuk canım çok teşekkürler

dün o telaşla hiç aklıma gelmemişti sen yazınca aradım açan olmadı bende mail attım bekliyorum cvp yok..biz konyanın bi içesinde oturuyoruz..doğudan beter..
efsuncum sana gerçekten çok teşekkür ederim benim için araştırmışsın uğraşmışsın canım benim..haklısın dr pazartesi götürecez bağırsaklarına midesine herşeyine baktırcam..burayada çocuk dru gelmiş diyolar onada götürebilirim pztesiden önce...
o zaman doğru yapmışım duphalac almakla değilmi..hiçbir zararıda yokmuş..aman kızlar makatını seven bu şurubu yazsın bi kenara..

düzelmedi aynı arkadaşım..ama dün azıcık şuruptan sonra yapabildi kakasını bağıra bağıra yavrum..efsununda yazdıklarını uygulamaya devam ediyorum..yapacak bişeyim yok..

dün hemşire ve sağlıkçı arkadaşlarımı aradım netten araştırdım ve bu şurubu buldum..bağırsakları 2 saat kadar sonra çalışmaya başladı ve biraz yaptı..canının çok yandığı belliydi ama yinede yapınca çok sevindim..bugünde bekliyorum bi icraat yok..
DÜN KAKAYI GÖRÜNCE ÖYLE SEVİNMİŞİM Kİ ÇERÇEVELETİP BEZİ DUVARA ASMAK İSTEDİM....

canım benim ne demek tabiki araştırırım burda hepimizin birbirine ihtiyacı var heleki bebekler söz konusu olunca içim sızlıyor insan anne olunca herşeye dünyaya bakış açısı değişiyor allah yardıncın olsun gülüm herzaman elimden geleni yaparımm

maşallah bebişine
artık gözünü üzerinden ayırmama zamanı gelmiş demek ki
kaşla göz arasında bir sürü yaramazlık yapabiliyo bu sıpalar
ama en sevimli zamanları da bu dönemler oluyo

o kar buraya da uğramadı hiç
ailecek dört gözle bekliyoruz ama ara ara sepeliyo sadece
bütün türkiye kar altında ama burda zerresi yok

bizimki de gece uyanınca onu uyutmayım diye yüzüme bakıp bakıp kahkaha atıyo
ama ben galip geliyorum

nanenin hiç bir zararı olmaz
aksine hazmı kolaylaştırıp mideyi rahatlatır diye biliyorum

DÜN KAKAYI GÖRÜNCE ÖYLE SEVİNMİŞİM Kİ ÇERÇEVELETİP BEZİ DUVARA ASMAK İSTEDİM....

canım yaa
annelik böyle bişey işte
kakasını bile dört gözle bekliyosun yavrunun...

ay bu çocuklar komedi ya. evimizin neşesi işte melekler
evet harikalarr
olmaz cnm verebilirsin
benimki çorba yemiyor canım doktor gerek yok dedi.
ama daha öncelerde araştırmıştım çok nanenin zeytin yağının zararı yokmuş
nasıl gerek yokmuş yaa neden öle dedi ki
artık bebişlerimiz hareketlendi gözümüzün dahada üzerlerinde olması gerekiyo

hergeçen gün dahada şekerleşiyorlar maşallah kuzucuklar birey olduklarının dahada farkındalar artık

evet nasıl anlamaya başladılar herşeyi dün annemler vardı bizde misafirlerimizde vardı babamlar geç geldi hemen yemeğe oturduk zülali sevemedi...bütün yemek boyunca gözü babamdaydı.sonra babam aldı kucağına nasıl nazlanıyor anlatamam

canım meyva suyu veriyorsun dedi ek besinlerin amacı önce alışmak sonra çiğnemeyi öğretmek dedi. onun için çorbaya gerek yok dedi püre büsküvi ver muhallebi ver dedi.ben arada tarhana veriyorum ama. bide yoğurt yemiyor benim çocuk ne yaptıysam yemedi. onada çok gerekli değil dedi. bir ay sonra et verecekmişiz et suyududa koy pürelerine dedi bide.

aslında bakarsan bende anlam veremedim. annem ver diyor. internetten baktım bir kaç doktorda aynı şeyi söylüyor. ama biz hep bunlarla büyümüşüz kararsız kaldım.

bişi sorucam bide ben burda pirinö unu yada nişasta bulamıyorum. kendim yapamıyorum muhallebiyi hazır alıyorum. normal unla yapılmazmı acaba yada irmikle?

inan aynısını yaşıyorum canım
gündüz okadar şebeklik yapıyorum gülsün diye tebessüm eder gece hareket ağzımı açayım kıkırdıyo ya olmaz bu kadar bizde 3 4 gibi uyuyorz 2 gündür maşaallah 12 de tatıyo çokkkk mutluyum çok gece uykusuzluğu bişeye benzemiyo alt üst ediyo insanı

1 hafta sonra kahvaltıya başlıcaz cimcimemle yumurta sarısını neye karıştırıp veriyorsunuz sade yiyemez ağzına yapışır çok karasızım kahvaltıyı nasıl yediyorsunuz neler veriyosunuz sabahları benim bebiş 7.30 gibi emiyo genellikle sonra 8.30 da bidaha emiyo az bişey sonra işe geliyorum ben annem bakıyo kızıma kahvaltı zorlayacak gibi sanki

selamlar çok sevindim öncelikle bu hareketliliğe bende 17 temmuzda yaptım doğumumu tam 6 aylığız
sayfaları elimden geldiği kadar okudum bizde bugün aşı olduk özetle ebemizin tavsiyelerini yazayım sizede fikir olsun
anne sütü aldığı için mamaya gerek yokmuş
çeyrek muz yiyebilir yoğurta katarak
sebze meyve püreleri çorbalar(un çorbası içine irmik katabilirz tarhana)
sebze emekleri içine yarım fincan pirinçle
yemeklerine soğan ve sarımsak koymalıymışız
sonra nane çorbalara
nar da azcık verebilirmişim çoğu isall yapıyomş bilmiyodm ben
kahvaltıda bigün peynir diğer gün pekmez ve 1 çay kaşığı yumurta sarısı çoğaltark 1 tüm sarı yapılacak
destekli günde 5dk oturcak 2,hafta 10dk her hafta 5dk uzatılack
cicibebe verilmeyecek çok fırınlandığı için reklamlarıda yasaklnmış evde yapcam artık
balıktan köfteden tadabilr artık
bide havuçlu cevizli elmalı tarçınlı kek yap tepsiyle 1 hafta bayatlmz onu yedir dedi kuşburnu eşliğinde kuşburnuda aktardan tane tane alınıp demlenilecek kan için çok iyi
bizde bu kadar
tabi aşı sonrası 5 gün demr damlası veılmiyo

ömer annem sayesinde biçok yemektn minik mink tattı ekmk faln eline veriyrz kemiriyo zaten mandalina delisi elinden alınca nasıl yırtıyo kendini portakal 9. ayda ama mandalin yiyebilr mama vermiyorum bugn un çorbası yiycz bakalm
şimdilk eekleme yok ama yuvarlanrak her istediği şeye ulaşıyo asla tek kalmk istemiyo odada faln öyle beşiğine bırakp iş faln yapamıyorm ben çok ağlıyo ama bu beni kullanırcasına bi ağlama artk yuzumuze dokunmaya bayılıyooo yabancı biri olduğunda oyle sarılp kalıyo babaya yada bana ama tanıdıkların yanında çok sebek gece uykularımız problemli gundüzde 2 3 sefer uyur ve yarım saat bir saat
dişimiz yok
istekler ağlayark yaptırlıyo kucağa bayılıyo aklıma geln bunlar

aynen benim kızda aynı

bizimle beraber sofrada olmak çok hoşuna gidiyo sabahları çok az ekmeği zeytinyağına batırıp veriyorum kaka yapmasına çok yardımcı oluyo
meyveli yoğurt yapıp veriyorum bu aralar meyvelerden en çok kiviye bayılıyor muzu hiç sevemedi tarhana çorbasına bayılıyo bide

gece uykuları bizdede problemli 21.30 gibi uyutuyorum 23 gibi kalkıyo emiyo uykusu dağılmazsa tekrar uyuy0 sonra 2 saate bi kalkıyo bu aralar sabah 3 gibi kalkıyo uyu kızım diyorum öle gülüyo dudaklarını büzüyo püüff yapıyo gülsemmi ağlasammı bilemiyorum sabahları işe gelmek eziyet gibi oluyo uykusuzluktan

kızlar kızım gece çok uyanıyor 5 6 kere uyanıyor ağlıyo emzik veriyorum uyuyor uykusuzlukdan bayılıcam karnını doyuruyorum ama yine aynı yine aynı

irmiği daha çok tavsiye ediyolar.
bebekler için daha besleyici olduğu söyleniyor

iyi akşamlar kızlar bebişlerin dişleri ne alemde

biz de hala diş yok
bir araçıldırmış gibiydi
eli ağzından çıkmıyordu hiç, çok huzursuzdu
ama bikaç gündür daha sakin

şimdiden ağlayarak istediğini yaptırmaya başladıysa biraz büyüdüğünde yandın demektir
bu çocuklar çok fenalar, anne-baba kullanmayı çok iyi biliyolar

bizimki de yalnız kalmaktan hiç hoşlanmıyo
ben işim olduğunda abisini bırakıyorum yanında
onlar oynarken ben de işlerimi hallediyorum

muz için erken değil mi daha? ne zaman geçtiniz ek gıdaya?
bizimki de sofraya gelmek için can atıyo
anakucağıyla yanımıza alıyorum genelde onu
ama ne yapıp edip benim kucağıma gelmeyi başarıyo sonunda
ben de dün yemeğin suyuna banıp küçük küçük ekmekler verdim ona
çok hoşuna gitti sıpanın

biz de nihayet ek gıdalara alışmaya başladık
başta çok korkuttu beni
kaşık mamasını bile rededdetmişti
ne versem ağzını kapatıyodu ya da öğürüyodu
ama 3-4 gündür iyiyiz maşallah
elma, yoğurt ve gece yatmadan önce kaşık maması yiyoruz
gece belki daha iyi uyur ümidiyle veriyorum ama çok da bişi farketmiyo.

bu arada sarıpapatya naptı acaba? umarım daha iyilerdir.
çınarın annesi de uğramıyor kaç gündür..

bütün bebişlerin gece uykusu problemli demek ki
neden böyle yapıyolar ve nezaman düzelecekler bilmıyorum vala artık gece sureklı mızıldıyo uyanıo kalkıp yatmaktan yorulduğum için yanıma alıyorum boynum belım ağrıyo bu seferde

yemek düzenimiz ıyı kahvaltı bnm yaptığım pekmezli kaysılı bisküvi ıhlamur çayı ymurta sarısı peynir

öğlen ben giidp emziriyorum
3 de sebze çorbası henuz kemik suyu kıyma yada tavuk koymuyoruz ama artık vermeyı düşünuyorum bir çimdik kıyma çorbasına atarız
akşam üstü meyve yada yoğurt
yatana kadar emiyo
yatarken kaşık maması yada sütüm bolsa emziriyorum

bizimkide yalnız hiç durmaz yanında birileri olcak oynıcak sürekli çok şebek bişe oldu aşkitoooooooooooom bnm

allah yokluklarını göstermesın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…