- Konu Sahibi efsun_zeren
-
sarıpapatya o gunden beri poposuna yağ sürmeye yemeklerıne koymaya devam ettin mi?
onlarla bile yapamıyosa gidin bi doktora yazık yavrucuğa yaa allah yardımcınız olsun için sızlıyodur eminim çok kötü bişey yapamamak
zeytinyağına boğuldu çocuk canım çok teşekkürler
neredesin? milupa nın danışma hattı var hatta internetten durma hemen üye ol sonra o danışma hattını ara orada doktorlar yardımcı oluyor diye biliyorum hiç kullanmadım ama yardım için arayanlar vardı çevremde.
dün o telaşla hiç aklıma gelmemişti sen yazınca aradım açan olmadı bende mail attım bekliyorum cvp yok..biz konyanın bi içesinde oturuyoruz..doğudan beter..
efsuncum sana gerçekten çok teşekkür ederim benim için araştırmışsın uğraşmışsın canım benim..haklısın dr pazartesi götürecez bağırsaklarına midesine herşeyine baktırcam..burayada çocuk dru gelmiş diyolar onada götürebilirim pztesiden önce...canım kansız kalır die korkmaa
bende vermiyorumm
doktora bi gittiğinde kan ver baksınlar bakalım bebeğinin demire ihtiyacıvarmıı
doktorumuz sağlık bakanlığı köyde iyi beslenemeyen bebekler için sağlık ocaklarında ücretsiz damla verdiriyorlar herkes kullanıyoo eksik olanda olmayandaa demir öyle ezbere verilecek bi damla değil dedi ben vermiyorum kansız görünmüyo dedi renginde solukluk yok dedi haaa birde yeterli beslenemeyen bebeklerde kabızlık olurmuş benim kayınvalidem kızım kilolu diye az yediriyorduu çok kabızdı şimdi ben ayarladım herşeyini çok şükür normall ama bence bu acıyı çekecene üşüsün daha iyi gülüüm baksana sürekli çekiyo yavruumm bi kere üşürr yada netten bak doktorlarla görüşş bende inceleyiim
o zaman doğru yapmışım duphalac almakla değilmi..hiçbir zararıda yokmuş..aman kızlar makatını seven bu şurubu yazsın bi kenara..Kızınızda yaşadığınız sorunu Anal fissür (makat çatlağı) olarak tanımlarız. Nedeni genellikle küçük çocuklarda yenilen gıdaların posasız olması(yeterince sebze- meyve yenilmemesi) veya oyuna dalma yüzünden defekasyonun geciktirilmesi oluşturur.
Öncelikle barsağın son kısmaında taşlaşarak birikmiş kakanın çıkartılması gerekir. Bunu için lavman en uygundur. Lavman yapılmadan önce makatın lokal anestezik merhemlerle iyice kremlenmesi çocuğun dışkılarken ağrı duymasını azaltması bakımından uygun olur.
Ardından en az üç hafta süreyle anal fissür (makat çatlaklarının) tedavisini uygulamak gerekir. Bunu için :
10 dakika süre ile ılık oturma banyosu yapılır ardından popo bir kağıt havlu ile hiç su kalmayacak şekilde iyice kurulanır. Makat iyice kurulandıktan sonra bir lokal anestezik merhem ile bir yara iyileştirici merhem karıştırılarak makata sürülür. Bu işlem günde 3 kere, 3 hafta boyunca sürdürülür. (yalnız ılık oturma banyosu yapmadan önce idrar yolu enfeksiyonu olmadığından emin olmak lazımdır. Bu durum da idrar tahlili ile anlaşılabilir.
Ayrıca artık düzenli sebze- meyve ile zeytin yapını içeren bol sıvı alımının sağlandığı diyet alışkanlığına geçilir. Ve ilk bir hafta 10 gün için sizin de kullandığınız gibi birsak içeriğinin atılmasını kolaylaştıracak bir şurup kullanılabilir.
İlk günlerde çocuğun kakası geldiğinde mevcut çatlaklar kaka çıkarken yine ağrıyacağı için çocuk kakasını yapmaya korkacaktır. Bunu önlenmesi için çocuk kakam geldi dediğinde yine makatına lokal anestezik merhem sürülebilir ve bir 5 – 10 dk sonra tuvalete oturtulabilir. Böylece daha az ağrı duyarak kakasını çıkarmasına yardımcı olunur.
Ayrıca bundan sonra düzenli dışkılama alışkanlığı edinmesinin sağlanması için her gün, mesela her sabah kahvaltısı sonrasında kakası gelsin ya da gelmesin bir 10 15 dakika tuvalete oturtularak sakin sakin kakasının gelmesi beklenilebilir. Nasıl uyku saati
Yemek saati varsa vücudun bir de dışkılaması saati vardır. Bunu için vücuda fırsat tanınması lazımdır.
günaydın hanımlaaaaaaaaaaaaaar
inş. sarıpapatyanın bebişi düzelmiştir
dışarısı çok soğuk ama oğluşum odanın içinde sıkıldı gezmek istiyo sıpa
gece yıne saat başı kalkıyoruz sağa yada sola çevirip pışpışlayıp bıdaha uyuyoruz gece dönmüyo
ama gündüz tırtıl gibi sürünüyo dönuyo
popoyu kaldırıyo emekleme pozısyonda ama öne gidemiyo desteklersek ayaktan ileri atıyo kendını
kendı başına geri geri gidiyo
birde biişe sorucam çorbaları bazen beğenmiyo ama içne az nane atınca çok severek yıyo
sizinkiler nası acaba dıyorum nanenin bi zararı olurmu
düzelmedi aynı arkadaşım..ama dün azıcık şuruptan sonra yapabildi kakasını bağıra bağıra yavrum..efsununda yazdıklarını uygulamaya devam ediyorum..yapacak bişeyim yok..
dün hemşire ve sağlıkçı arkadaşlarımı aradım netten araştırdım ve bu şurubu buldum..bağırsakları 2 saat kadar sonra çalışmaya başladı ve biraz yaptı..canının çok yandığı belliydi ama yinede yapınca çok sevindim..bugünde bekliyorum bi icraat yok..
DÜN KAKAYI GÖRÜNCE ÖYLE SEVİNMİŞİM Kİ ÇERÇEVELETİP BEZİ DUVARA ASMAK İSTEDİM....