2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

herkese selammm!!
burda dahava bugün günlük güneşlik çok güzel
çıkardım oğluşumu güneş görsün diye o da uyuyakaldı
bizimde aşımız çarşamba günü

bizde bugün aşı olduk ama 1 tanesini 2 tanesini de cuma günü insan kıyamıyor ama herşey onlar için

merhaba arkadaşlar nasılsınızzz... bende geldim aranıza:)

merhaba canım,hoşgeldin
kızın anne mi dedi?sanki facede öyle okudum...bu nasıl oldu anlat bakalım:) bende aylardır baba dedirtmeye çalışıyorum 2 kez dedi o da ağlarken..bir daha da söylemedi :)anne demek daha zormuş çocuklar için 2 sessiz harf yanyana olduğu için..tekrarlayan heceleri kullanmak daha kolay olurmuş..senin kız zoru başarmış maşallah

herkese günaydııınnnnnnnnnnnnnnnnn
çok hastayım ama enerjiğim
boğazım şiş kuru öksürük var
neyse beni boşverelim gelelim kızımaa
2. dişimizde çıktıı artık çok net anneeeee
babbaaa maammaaaaaa akşama kadar maaammaaaa
diye geziyo beni görünce anneeeee meeemmmeeeee
diyooo veeee diyo bi oyuncağını elimizde görünce vee veee dioo
haa bide güyaa ceee yapıyoo beeeeeeeeeee diyooo
çok tatlı oluyolar konuşuncaa kızımın poposunun altına yastıkkoyuyorum
hadi kızım kalk diyorum kalkıyo otur kızım diyorum oturuyoo çok tatlı sıpam benim
ama artık iyicee değişik ne yedirsem diye şaşırdım kaldıım ıspanak pırasa karnıbahar kabak bunları tek tek haşlayıp içine
irmik koyuyorumm yada un kavuruyorum çok az yediriyorum tarhana çorbası yediriyorum cici bebe veriyordum artık vermiyorum ben yiorum
walla çok bunalıyorum kahvaltıda ne versem felan diee şimdi köy yumurtası bulmaya çalışıyorum kızımın dün 7. ayı bitti maşallaaahhh

ben de hazır kullanmayı çok sevmiyoum
mümkün olduğunca herşeyini kendim hazırlamaya çalışıyorum
abimiz 1 yaşından sonra bebe bisküvisiyle tanımıştı
o da günde 3 taneydi, o yüzden hazır almıştım ben
bu paşa nasıl olur bilmiyorum.
çok severse eğer evde kendim yaparım

merhaba canım
oğluna çok geçmiş olsun

ben de seni merak etmiştim
biz de 2 aydır çok fazla kilo almıyoruz
sağlıklı olduktan sonra da bence de kilo çok önemli değil
bu arada synagis aşısı ne?

aramıza hoşgeldin canım

günaydın efsun
sana çok geçmiş olsun
kızının da 2. dişi hayırlı olsun
kızına kocaman bir maşallah konuşmaya başlamış
bizimki de anne ye benzer bişeyler diyo ama daha çok net değil ve bilinçli kullanmıyo kelimeleri

ek gıda dönemi çok sıkıntılı gerçekten
insan neyi nasıl vereceğini şaşırıyo
biz de önümüzdeki hafta çorbalara başlayacağız
şimdiden onun telaşı, heyecanı var üzerimde
ya sevmezse, ya yemezse
neler yapsam neler yedirsem
insan çok tedirgin oluo valla

maşallah kızına allah nazardan saklasın anne demek zor diyolar nasıl başardın bizimde 2 tane dişimiz var bikaçgün arayla çıktı telefon kumanda hastasıyız yatakta görsün dönüp hemen alıyo yürüteçte fırtına gibiyiz yaramazlıklara başladık elinin eriştiği yerde örtü vs varsa nında yerde bizden haberler bu kadar

canım bende öyleydiim allahım ne yediricem yicekmi ya yemezsee felan diye kafayı yiyordum ama şükürki kızım pek ayırt etmiyor damak tadını anlıyosun meselaa benim kızım öyle çok tatlı meyveleri yemiyor ama limonu versenn suratını ekşitmeden yer ben hamileyken çok yemiştim sanırım ondaan hiç zorlamıyorum kendi acıkınca mammaaaa diyo zaten öyle saatli yedirmiyorum ama uykusunu bi düzene soktuum kendi biliyo saatini eeee eeeeee diyoo kendini anlatabilen bi bebek kızım mesela bezini çıkarmamı istiyoo çiş yapmasa bile bezini çekiyo şeyini kaşıyoo çok komik oluyoo açar açmaz yapışıyo eli şeyine kaşıyıp duruyoo hemen yıkıyorum altını ellerini çok tatrlılar yaaaa

canım benim kızım geveze biraz
ilk anne dediğinde şok olduk 5 aylıktı ve çok net dedi biz öyle anladık heralde dedik sonra bi baktık beni her gördüğünde anneeee diyoo
kızımda emekleme gibi bi kıpırtı yok henüzz aslında çokta istemiyorum emeklemeden yürüsüün tostosum yürütece koyup koymamakta tedirginimm bilemiyorum yanii senin bebişine maşalaaah canım uçuyo demek darısı benim kızımaa doktorumuz 20 dakikadan fazla koymayın
yürütece kan dolaşımı açısından demiştii sonra yatırın yerde tepinsin 2 saat tekrar koyun demişti paylaşmak istedim canım ayyyy benim kızımda kumanda telefon hastası çok üzülüyorum helede telefonla oynamak istemesi beni üzüyor ama yapacak bişey yook demekki hepsi aynı yollardan geçiyo

yaa birde bebişlerinize aldığınız oyuncaklar neler paylaşalımmı

günaydın hanımlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

benım kolum iğneden çok ağrıyo ilkinde böyle olmamıştı anlamadım şimdi neden ağrı yapıyo
oğluşumun ateşi falan almadı akşam yatarken calpol verdim huzursuzdu bıraz her saat başı kalktık yıne sersem oldum

efsun zeren kızına maşşallah
biz baabaaa babaaa gibi tekrarlıyoruz sadece

birde eymen bn şarkı söyleyince oda eşlik ediyo aaaaaa uuuu daaaaaa gibi hiç susmuyo bn şarkıyı kesiyorum oda susuyo:) çok komık yaa
allah yokluklarını göstermesin

bizde hergun ne çorbası yapsak diye düşünuyoruz mercimeki çok sevmıo brokoli karnıbaharıda öyle
yoğurt çorbasını çok sevıyo diğerlerinde dediğim gibi nane koyunca yıyo
kuru kara üzüm haşladım ezdim irmikli muhallebi yaptım onuda sevdi
balkabaklıda seviyo

biz de kumanda telefon hastasıyız.
elimde gördüğü an yerinde zıplamaya başlıyo onu bana ver diye
çok da sevimli oluyo aslında
ama ben şimdilik vermiyorum, başka bir oyuncakla kandırıveriyorum

yürütece koymayı ben de düşünmüyorum
abimiz 2-3 kere düşmüştü yürüteçten
onun yerine şu arkadan itmeli arabalardan almayı planlıyorum 9 aylık olduğu zaman
oyuncak olarak şu an dişlik ve çıngıraklarımız var
bi de ne tür oyunlar oynuyorsunuz bebişlerinizle?
ben şarkılar söylüyorum
tel sarar oynuyoruz
2. çocuğu ama ilk çocuk gibi acemi hissediyorum bazen kendimi:26:

benim çocukların ikisi de iyi uyudu bugün
hala uyuyorlar
ikisi de aynı anda bağırır birazdan
hep yaptıkları gibi

canım zaten ateş 10 çocuktan birinde oluyomuş maşallaah kuzunaaa canımmm amin yokluklarıyla sınamasın bizi sağlıklı uzun ömürler versin yavrularımıza bu yürüteç olayı gerçekten çok kafamı karıştırıyoo
nane koyabilirsin ne güzel bende koyuyorum kızımın yemekelerine
irmik ekliyorum seviyo tadını ahh bide kayınvalidemlee şu meyve püresi sorunumuzu halletseekk
yoğurdu ve meyve püresini ara öğün değilde öğün gibi düşünüyoo meyve püresini yediriyoo 4 saat bi daha bişey vermiyoo deli oluyorum inat işteee
kızım boşuna konuşmayı öğrenmedii

bende kızıma şarkılar söylüyorum fış fış kayıkçı oynuyoruz yada müzik açıyorum karşısında dans ediyorum oda kollarını sallıyo otur kalk oynuyoruz ceee oynuyoruz öylee iştee şu elektronik kitaplardan alacağım müzikli olanlardan

demekki şimdiki bebekler teknoloji çağı bebekleri kumanda telefon laptop bunlara bayıolıyolar
bende dişlik verıyorum bıde tavuk var peluş tüy dökmeyenlerden ama onu çok sevıyo

efsun neden emeklesın istemıyosun ?
emeklemek el bacak koordinasyonunu geliştiriyomuş çözümleme yeteneği kazanıyomuş doktor demişti
bn yürüteçden önce emeklesin istiyorum bayağı bi gidiyo zaten geri geri ayaklarına destek verınce ileri gidebiliyo

titania bnde playskool ilk arabamı çok beğenıyorum çokda kullanışlıymış arkadaşlar öyle diyo hem binebildiği hemde sürebildiği için
ondan almayı düşünuyorum tabii bi kaç ay daha var bunun için

maşallaahh yavrularınaa
ikisini aynı anda düşünemedim canım çok zor ama keyiflidir eminim

evet canım aynen öyle
hem çok zor hem çok keyifli

bizim abiden kalma bi tane var müzikli kitap ama henüz oynamaya başlamadık
bir tane mikofonu var abinin onunla oynamaya bayılıyor
bir de abinin topunda sürekli gözümüz
kısacası abi ne yaparsa gözümüz onda

ben de playskool almayı düşünüyorum
netteki yorumlara göre kullanışlı bişeye benziyo
9 aylıktan büyük çocuklar için sanırım bu araba

huysuzz emekleyen bi bebeiş ar arkadaşımın sürekli kafa göz şiş karşılrına bakmadan emekliyolaryaa korkuyorum aslında geçen gün bizdelerdi kafası balon gibi oldu ağlıcaktım arkadaşımın bebişinin o halineee

ayy yawrumm sevinıyo gidiyorum diye çarpıyo demekki biyerlere çok dıkkat etmek lazım ya çok hızlı hareket ediyolar

titania allah kolaylık versın canım sana bazen diyorum 2 çocuk zor ama sevgisi okadar büyük ki yapalım diyorum

dün akşam önüne oyuncakları koydum bnde kitap okuyacam güya ama onları bıraktı benım elimdeki kitap taktı onu istiyo
aldım kucağıma elimzde kitap ben sesli okudum o dinledi baktım hoşuna gidiyo bugun giderken hikaye kitabı alıcam renksiz kitap dikkatini çektiyse renkli daha çok dikkatini çeker sanırım alışsın diyorum kitap sevsin resımlere baksın en azından

geçmiş olsun efsuncum dikkat et kendine
kızınada maşallah
çocuklar bu dönemde bilinçsizce heceleri çıkarırlarmış sadece tam kelimeyi çıkarmaları yaşını bulurmuş
seninki baya erkenci yani
bizimkide ödö bödö bişeyler diyo ağlarken anni diyo bazen ama bilerek değil tabiki ses sadece
bende örümceği kendi kendine oyalansın bende işlerimi yapayım diye düşünüyodum ama mama sandalyesiyle bu işi çözdük
bizimki bi yere vurarak ses çıkartmayı çok seviyo zıplarken kendinden geçiyo durmak bilmiyo
kumandadan telefondan uzak dursun diye ona oyuncak telefon aldık ama onu atıp kumandaya gidiyo görünce
masal anlatan arısı var onu çok seviyo ona sarılıp yuvarlanıyolar yerde
artık bizm sıpalar büyüdüler işimiz zor valla
Allah kolaylık versin hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…