- Konu Sahibi efsun_zeren
-
selam kızlar
bız bugun aşı olduk 3 tane yawrumm çok ağladı aldım kucağıma pışpışlıyorum hemşire ona eğildi ayy aşkım acıdımı falan dıyo baktı baktı hemşireye dudak büzdü bıdaha ağladı1 yaşına kadar daha aşı olmıcakmış 1 yaşında var dedi
bnde tatonoz oldum bıde 2013 ocak ayında olcakmışım :44: 2. gebelikte gerek kalmıcakmış
hala havalar çok soğuk olduğu evden çıkmıyoruz dışarısı buzzzzzzzzzz
ama çok sıkıldık evde artık havalar ısınsın lütfeeeeeen
merhaba arkadaşlar nasılsınızzz... bende geldim aranıza:)
günaydın arkadaşlar...
kızıma şimdi günde 2 öğün veriyorum öğlen çorba gece yatarkende muhallebisini bazen arada meyve veriyorum ama meyveyi çok sevmiyor.artık kahvaltılarada başlamayı düşünüyorum.bisküvi yapıcam evde onu kullanmayı planlıyorum..hazırlarda çok katkı maddesi varmış.siz neler yapıyosunuz kahvaltıda,bisküvisini evde yapan varsa tarif ekleyebilir mi fikir olur netten ben bi kaç tarif buldum ama değişik tarifler varsa bekliyorum..şimdi çıkıyorum bu hafta misafirlerim var temizlik yapmam lazım.. aralarda gelir bakarım.
Merhaba Anneler
Benim oğlumda 13 temmuz doğumlu 2 gündür dudakları pamukçuk oldu doktoruna sordum telefon bağışıklık sistemi hafiflemişse olur dedi birde dünden beri burnu akıyor grip gibi oldu sanırım uykuları çok iyi bıraksak öğlene kadar uyuyor.
5 aydan sonra anne sütü alamadı 4 ay zar zor verdim sağdıklarım vardı onlarda anca 5 ay doldurabildil 5.aydan sonra doktor kontrolunden meyve püresi çorba yoğut herşeyi vermeye başladım.
hee birde doktorumuz diş çıkarabilir dedi sanki erken gibi geldi bana erken çıkan dişler sağlık olmuyormuş eskiler öyle diyor.
bende giremedim 1 haftadır,çınar bugünlerde çok huysuz sürekli ilgi istiyor,tabi ek gıda olayıda çok zamanımı aldığı için foruma girme imkanı bulamadım..gerçi 1-2 defa girdim biraz okuyabildim sonrasında çınar huysuzlanınca hemen çıkmak zorunda kaldım..şimdi yurken fırsat bu fırsat diyip yazayım dedim...
geçen hafta salı aşımızı olmak için hastaneye gittik...synagis aşımızın 4.dozunu olduk..boyumuza,kilomuza ve baş çevremize bakıldı..1 ayda 385 gr almışız,sağlığımız yerinde olduğu için çok takılmadım bu duruma...geçen ay 230 gr almıştık,geçen aya göre iyi maşallah..
fizik tedavide de randevumuz vardı,şükür o da iyi geçti..yakında desteksiz oturur,öyle görünüyor dedi...biz desteksiz oturma çalışmalarına 1 haftadır başlamıştık zaten...bizden haberler böyle:)
sarıpapatya sizi merak ettim?kızın şimdi nasıl?halen kabız mı?
şerifecim sen kaç kilo verdin canım?
diğer arkadaşlarda iyidir umarım,hepinizi öpüyorum
ben 11 temmuz annesiyim resimde gördüğünüz benim kartanem sude zümra uzun zamandır temmuz annelerine dahil olmak istiyordum malum insanın bebegi olunca sosyal hayatı sıfırlanı ve bütün dünyası o oluyo ama insan sürekli bilgi paylaşımın bulunmak istiyo bahsettiğiniz konularda bende bikaçbilgi edinmek istiyorum yardımcı olursanız sevinim şimdiden tüm arkş.lara tşkler
herkese günaydııınnnnnnnnnnnnnnnnn
çok hastayım ama enerjiğim
boğazım şiş kuru öksürük var
neyse beni boşverelim gelelim kızımaa
2. dişimizde çıktıı artık çok net anneeeee
babbaaa maammaaaaaa akşama kadar maaammaaaa
diye geziyo beni görünce anneeeee meeemmmeeeee
diyooo veeee diyo bi oyuncağını elimizde görünce vee veee dioo
haa bide güyaa ceee yapıyoo beeeeeeeeeee diyooo
çok tatlı oluyolar konuşuncaa kızımın poposunun altına yastıkkoyuyorum
hadi kızım kalk diyorum kalkıyo otur kızım diyorum oturuyoo çok tatlı sıpam benim
ama artık iyicee değişik ne yedirsem diye şaşırdım kaldıım ıspanak pırasa karnıbahar kabak bunları tek tek haşlayıp içine
irmik koyuyorumm yada un kavuruyorum çok az yediriyorum tarhana çorbası yediriyorum cici bebe veriyordum artık vermiyorum ben yiorum
walla çok bunalıyorum kahvaltıda ne versem felan diee şimdi köy yumurtası bulmaya çalışıyorum kızımın dün 7. ayı bitti maşallaaahhh
herkese günaydııınnnnnnnnnnnnnnnnn
çok hastayım ama enerjiğim
boğazım şiş kuru öksürük var
neyse beni boşverelim gelelim kızımaa
2. dişimizde çıktıı artık çok net anneeeee
babbaaa maammaaaaaa akşama kadar maaammaaaa
diye geziyo beni görünce anneeeee meeemmmeeeee
diyooo veeee diyo bi oyuncağını elimizde görünce vee veee dioo
haa bide güyaa ceee yapıyoo beeeeeeeeeee diyooo
çok tatlı oluyolar konuşuncaa kızımın poposunun altına yastıkkoyuyorum
hadi kızım kalk diyorum kalkıyo otur kızım diyorum oturuyoo çok tatlı sıpam benim
ama artık iyicee değişik ne yedirsem diye şaşırdım kaldıım ıspanak pırasa karnıbahar kabak bunları tek tek haşlayıp içine
irmik koyuyorumm yada un kavuruyorum çok az yediriyorum tarhana çorbası yediriyorum cici bebe veriyordum artık vermiyorum ben yiorum
walla çok bunalıyorum kahvaltıda ne versem felan diee şimdi köy yumurtası bulmaya çalışıyorum kızımın dün 7. ayı bitti maşallaaahhh
ben de hazır kullanmayı çok sevmiyoum
mümkün olduğunca herşeyini kendim hazırlamaya çalışıyorum
abimiz 1 yaşından sonra bebe bisküvisiyle tanımıştı
o da günde 3 taneydi, o yüzden hazır almıştım ben
bu paşa nasıl olur bilmiyorum.
çok severse eğer evde kendim yaparım
merhaba canım
oğluna çok geçmiş olsun
ben de seni merak etmiştim
biz de 2 aydır çok fazla kilo almıyoruz
sağlıklı olduktan sonra da bence de kilo çok önemli değil
bu arada synagis aşısı ne?
aramıza hoşgeldin canım
günaydın efsun
sana çok geçmiş olsun
kızının da 2. dişi hayırlı olsun
kızına kocaman bir maşallahkonuşmaya başlamış
bizimki de anne ye benzer bişeyler diyo ama daha çok net değil ve bilinçli kullanmıyo kelimeleri
ek gıda dönemi çok sıkıntılı gerçekten
insan neyi nasıl vereceğini şaşırıyo
biz de önümüzdeki hafta çorbalara başlayacağız
şimdiden onun telaşı, heyecanı var üzerimde
ya sevmezse, ya yemezse
neler yapsam neler yedirsem
insan çok tedirgin oluo valla
maşallah kızına allah nazardan saklasın anne demek zor diyolar nasıl başardın bizimde 2 tane dişimiz var bikaçgün arayla çıktı telefon kumanda hastasıyız yatakta görsün dönüp hemen alıyo yürüteçte fırtına gibiyiz yaramazlıklara başladık elinin eriştiği yerde örtü vs varsa nında yerde bizden haberler bu kadar
canım benim kızım geveze biraz
ilk anne dediğinde şok olduk 5 aylıktı ve çok net dedi biz öyle anladık heralde dedik sonra bi baktık beni her gördüğünde anneeee diyoo
kızımda emekleme gibi bi kıpırtı yok henüzz aslında çokta istemiyorum emeklemeden yürüsüün tostosum yürütece koyup koymamakta tedirginimm bilemiyorum yanii senin bebişine maşalaaah canım uçuyo demek darısı benim kızımaa doktorumuz 20 dakikadan fazla koymayın
yürütece kan dolaşımı açısından demiştii sonra yatırın yerde tepinsin 2 saat tekrar koyun demişti paylaşmak istedim canım ayyyy benim kızımda kumanda telefon hastası çok üzülüyorum helede telefonla oynamak istemesi beni üzüyor ama yapacak bişey yook demekki hepsi aynı yollardan geçiyo
yaa birde bebişlerinize aldığınız oyuncaklar neler paylaşalımmı
günaydın hanımlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
benım kolum iğneden çok ağrıyo ilkinde böyle olmamıştı anlamadım şimdi neden ağrı yapıyo
oğluşumun ateşi falan almadı akşam yatarken calpol verdim huzursuzdu bıraz her saat başı kalktık yıne sersem oldum
efsun zeren kızına maşşallah
biz baabaaa babaaa gibi tekrarlıyoruz sadece
birde eymen bn şarkı söyleyince oda eşlik ediyo aaaaaa uuuu daaaaaa gibi hiç susmuyo bn şarkıyı kesiyorum oda susuyo:) çok komık yaa
allah yokluklarını göstermesin
bizde hergun ne çorbası yapsak diye düşünuyoruz mercimeki çok sevmıo brokoli karnıbaharıda öyle
yoğurt çorbasını çok sevıyo diğerlerinde dediğim gibi nane koyunca yıyo
kuru kara üzüm haşladım ezdim irmikli muhallebi yaptım onuda sevdi
balkabaklıda seviyo
benim çocukların ikisi de iyi uyudu bugün
hala uyuyorlar
ikisi de aynı anda bağırır birazdan
hep yaptıkları gibi
biz de kumanda telefon hastasıyız.
elimde gördüğü an yerinde zıplamaya başlıyo onu bana ver diye
çok da sevimli oluyo aslında
ama ben şimdilik vermiyorum, başka bir oyuncakla kandırıveriyorum
yürütece koymayı ben de düşünmüyorum
abimiz 2-3 kere düşmüştü yürüteçten
onun yerine şu arkadan itmeli arabalardan almayı planlıyorum 9 aylık olduğu zaman
oyuncak olarak şu an dişlik ve çıngıraklarımız var
bi de ne tür oyunlar oynuyorsunuz bebişlerinizle?
ben şarkılar söylüyorum
tel sarar oynuyoruz
2. çocuğu ama ilk çocuk gibi acemi hissediyorum bazen kendimi:26:
maşallaahh yavrularınaa
ikisini aynı anda düşünemedim canım çok zor ama keyiflidir eminim
bende kızıma şarkılar söylüyorum fış fış kayıkçı oynuyoruz yada müzik açıyorum karşısında dans ediyorum oda kollarını sallıyo otur kalk oynuyoruz ceee oynuyoruz öylee iştee şu elektronik kitaplardan alacağım müzikli olanlardan
demekki şimdiki bebekler teknoloji çağı bebekleri kumanda telefon laptop bunlara bayıolıyolar
bende dişlik verıyorum bıde tavuk var peluş tüy dökmeyenlerden ama onu çok sevıyo
efsun neden emeklesın istemıyosun ?
emeklemek el bacak koordinasyonunu geliştiriyomuş çözümleme yeteneği kazanıyomuş doktor demişti
bn yürüteçden önce emeklesin istiyorum bayağı bi gidiyo zaten geri geri ayaklarına destek verınce ileri gidebiliyo
titania bnde playskool ilk arabamı çok beğenıyorum çokda kullanışlıymış arkadaşlar öyle diyo hem binebildiği hemde sürebildiği için
ondan almayı düşünuyorum tabii bi kaç ay daha var bunun için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?