2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

inşallah sağ salim kavuşursun yavruna

ben hep çıtçıtlı badi altınada ayaklı pijamalardan giydirdim üstünede yelek
süslü püslü şeler hiç giyemedik çunku çok küçükler birtek pamuklu zıbınlar giydik çok çabuk büyoyorlar dediklerinde ınanmayıp bisürü şeyler aldık ve hepsi küçük şuan kıyamıyorumda vermeye kardeşlerimin çocukları kullanır dıye öylece duruyolar

ağzını silmek için bol sayıda mendil omzuna örtmek için bol sayıda bez çunku kusuyolar gaz sorunu falan çok lazım oluyo

ben hem pijama takımı hem gecelık götürdüm
hemşire ilk çıktığımda altıma sadece bez serdi bişe giydirmedi leke olmasın dedi üstüme pijamanın üstünü giydim
akşam yürümeye kalktığımda altımı giydirdi
sonrasında temızlenıp gecelik giydim

kızlar kaahvaltıyla başım belada benim kız bebe büsküvili kahvaltısını yemiyor sevmedi ne yaptıysam yemedi alternatif kahvaltı önerileriniz varmı bebe büsküvisisiz cevap bekliyorum sabah denicem

olabilir benimkisinde unda var cnm bi yap çok faydalı bişey oldu ama zülal yemedi malesef yarın yoğurduna karıştırıcam bakalım yiyecek mi
demek ki seni gidicek zannediyorrr ondan uyumuyor biraz konuşarak telkinde bulunsan faydası olmaz mı acaba
bizimde öle cnm ya bazen bi tutuyor yarın saate uyanıyor senin 2 saatmiş dua et...bazende 3 saat deliksiz uyuyor bende anlamıyorum ne oluyoor

keten tuhumu hakkında bi bilgim yok cnm
öncelikle sağ selamet al bebişini kucağınaaa
en çok kullanacağın çıt çıtlı badi,eldiven, çorap,ağız mendili penye baddaniyeler ben yattığı her yere seriyodum temiz olsun diye kızım da çok kustuğu için günde 3 defa falan değişiyordu.2 3 kat zıbın yeter bebişe önemli olanlar bunlar sonrada alırsın eksiklerini..kendine hem gecelik hemde pijama takımı koymalısın bence sabahlığın bol miktarda iç çamaşırında olmalı havlu koyabilirsin aklıma gelenler bunlarr
kızlar kaahvaltıyla başım belada benim kız bebe büsküvili kahvaltısını yemiyor sevmedi ne yaptıysam yemedi alternatif kahvaltı önerileriniz varmı bebe büsküvisisiz cevap bekliyorum sabah denicem
muhallebi yapıp içine yumurtasını peynirini pekmezini falan koysan belki öle yer

kızlar moralim çok bozuk oğlum gene baya bi hasta akşam ateşi 40.5 a kadar çıktı bünyesi o kadar hassas ki esen yelden hastalanıyor yarın sabah götürücem bu sefer başka bi dra gidicem bakalım o ne diyecek allahım evladıyla imtihan etmesin aminn

zeytincim geçmiş olsun selinti sizede gemiş olsun çabucak iyileşsinler yavru kuşlar

herkese günaydın bu arada

selinti irmikli muhalebi yapıp içine kara üzüm kuru kayısı koyuyorum belki öyle yer
patates haşlayıp ezip yamurta sarısı peynir öyle de de olabilir
cicibebe ben hiç vermedim tahıllı ekmek ve bebek ekmeği almıştım onları ıhlamurla ıslatıp peynir yumurta ne bulursam katıyorum cicibebe yerine ekmek dene karışık almazsa tek tek ver

kızın kakasını yapmış cnm gözün aydın inş yapmaya devam eder keten tohumunu kavurup blendırdan geçir yoğurt içine karıştırıpta ver diyetisyenler keten tohumunu öyle veriyolar

geçmiş olsun cnm oğluna benim oğlumda öyle apartman dışında biyere çıkartmıyorum burnu hep tıkanık

arkadaşlar doktorum asla bebeğinize yarı yatar yada tam yatar pozisyonda birşey yedirip içirmeyin bir damla su bile dedi hiç yedirip içirme daha iyi dedi orta kulak iltihabı yapıyormuş ayrıyeten nefes borusuna kaçtığı zaman kimse kurtaramaz dedi ama benim kızım kendi kendini kırlente atıyo bende oto koltuğunda yediriyorum diyeceksinizki neden mama sandalysi almıyosun benim kayınvalidem kendi bakıyo evinde ona göre döküntü evde küçüük napacağımı şaşırdım

ayrıca kızım grip oldu tekrar doktora götüreceğim benim kızım bu ayazdaher sabah 7 de babanneye gidiyo arabayla ama ne kadar olsa soğuk evden çıkıp arabaya binene kadar bile alıyoo evde bebeğine bakan arkadaşlar çok şanslısınızz

ZEYTİNGÖZLÜ ÇOK GEÇMİŞ OLSUN EFSUN ZEREN SANADA CANIM ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM....

esracım keten tohumunu dedğin gibi yaptım 1 saat sonra bugün 2. defa kaka yaptı çook şaşırdım..kavurup yoğurtla beraber blebdırdan geçirmiştim...ama sanırım havanda dövüp yoğurda katsam daha iyi olacak..çünkü köpürdü...

bu arada ben küçük yarım mandalina sıkıyorum sabah kahvaltı karışımına...ve kaka yapsın diye alarjik olduğunu bildiğim halde son ümit diye kivi de eriyorum bazen yarım..
yarın buğdaylı yayla çorbası yapıcam ilk defa yicek..yumurtada yeni vermeye başladım nohut büyüklüğündeyiz henüz..

bu tahıllı ekmek dediğiniz bebek ekmeğimi??yoksa bizim ekmeklerdenmi inciiii????iyi kabız olmuyor maşşallahben versem 1 hafta çıkaramaz biizmki..

bizim ekmeklerden canım.günde yediği yarım dilimi geçmiyo alması gereken tahılı burdan alırdiye düşünüyorum

bizim ekmeklerden canım.günde yediği yarım dilimi geçmiyo alması gereken tahılı burdan alırdiye düşünüyorum

selam kızlarrr bağlantım yoktu artık akşamlar okuyup katılırım inş.
bende ekmek içi yediriyorum zayıf geliyo kızım aslında tam buğdaymı yedirsem diye dusunuyorum ama bakalım alışşın biraz

canım ben hiç bisküvi vermedim gülbene cıkan bi dr bisküvilerde kanserojen maddeler oluştğunu söyledi ekmek içi en iyi çözüm bide irmik , princ ve mısır unuyla ayrı ayrı muhallebiler yapıyorum mama 2 kez verdim kendim pişirince daha sağlıklı oluyo gibi geliyo bana

eline sağlık şerifecim..tarifi kopyaladım bilgisayarıma
kızlar benim kız sabah kahvaltısında cici bebe bisküvisi peynir falan karıştırılıyor ya onu yemiyor ne yapmalıyım
selinti,tatlı ve tuzlu birbirine karışınca ortaya çok hoş bir tat çıkmıyor..o sebeple bebeğin sevmemiş olabilir ve sevmemekte de haklı bence..ben olsam bende yemem öyle bir karışımı:)
bizim kahvaltımız şu şekilde,
çınar beye kahvaltısını 3 ayrı kasede sunuyorum..
1.kasede haşlanmış köy yumurtası var(dörtte birini veriyorum) yumurtayı biraz mamayla ıslayıp eziyorum,sütün varsa sen anne sütüylede ıslayabilirsin..
2.kasede akşamdan ıslanmış tuzu alınmış keçi peyniri ve ufalanmış tam buğday ekmeğinin içi var...yine bunuda mamayla ıslatıyorum...
3.kasede milupanın 6.ay sonrası için satılan kahvaltı maması var..
önce yumurtasını,sonra peynirini ve en sonda tatlı olduğu için milupanın kahvaltı mamasını yediriyorum..eşim köyden pekmez getiricek 1 çay kaşığıda pekmez vericem bunlara ilaveten..
bizim kahvaltımız bu şekilde..bence sende ayrı ayrı vermeyi dene...bebe bisküvisini ben vermeyi düşünmüyorum açıkcası sende istersen onun yerine tam buğday ekmeği verebilirsin...
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...bebekler-icin-degisik-tarifler-ekliyorum.html

kızlar burda çok güzel tarifler paylaşılmış bi göz atın selin kahvaltı tarifleride varr
çok teşekkürler şerifecim,sayfayı sık kullanılanlara ekledim...
sarıpapatya,çiftlik halısı çok güzelmiş,mutlaka alıcam..bu fiyata kaçmaz:)
bu arada şerifenin söylediği telefonuda aldım,gerçekten çok güzelmiş..teşekkürler şerifecim:)
benim kız hep oturmak istiyor ama ben çok fazla oturtmuyorum acaba ne yapmalıyım...zararı olrmu oturmasının..desteksiz oturabiliyor..
8.aya kadar çok otutma zaten canım..çınarı ben 3-5 dakika oturtuyorum.
maşallah kilosu ve boyu çok güzel
sizinde mi kabızlık sorununuz vardı titania?
bn gun ıcerısınde bı kerede olsa verıyım çorba yogurt fıln o zaman.çok teşekkurler :)

oyyyy süperrrrrr...çok sevindim sarıpapatya
geçici bir süreçtir inşallah,sen ısrarla emzirmeye devam et yada sağarak biberonla ver..
çok geçmiş olsun..şükür iyileşmiş
bizimde hafta sonu ateşimiz çıkmıştı ama bizim sorunumuz diş
bende kar yağdıkça nasıl mutlu oluyorum
çınara bakıcak biri olsa eşimle dışarı çıkıp kar topu oynasım bile geldi içimden :)
bencede sen işe gittiğin için huysuzlanıp uyumak istemiyordur..artık herşeyi anlıyorlar
sarıpapatyacım,keten tohumunu iyice araştırdın mı?bu tarz şeylerin bebeklere verilmesine biraz karşı biriyim..doktor kontrolünde vermekte fayda var..sakıncası var mı yok mu araştırmadım bilmiyorum ama ne bileyim verilmese daha iyi sanki...
sakın çok alışveriş yapma,ben bir kısmını giydiremeden küçüldüler..boyları inanılmaz derecede çabuk uzuyor..
çıt çıtlı body,patikli alt pijama,ağzını silmek için mendil alabilirsin..
mesela battaniyeyi fazla al çok işe yarıyor,tulum al,ben çınar için en çok pijama takımlarından kullandım,günlük kıyafetlerinden çok pijama takımları vardır..
yaza denk geliyor diye sakın ayaklarını çorapsız bırakma,ben eldiven çok az kullanmadım,oğlum prematüre doğduğu için elleri ve ayakları çok üşüyordu,hastaneden çıkınca çok kısa süre için giydirdim sonra bir daha hiç kullanmadım..bana ve kendi vücuduna dokunup hissetsin istedim..
şimdiden bez almaya başlayabilirsin mesela,ilk zamanlar altını sık sık değiştirmek gerektiği için çok çabuk tüketiliyor..primanın 2-5 kilo olanından biraz stoklamaya başla bence..pişik kremi olarak desitin tavsiye ederim onuda şimdiden al..
bebek yağı,şampuğan filan al..mustela tavsiye ediyorum...
ateş ölçer mutlaka al,birini kulaktan ölçenden diğerinide koltuk altından olandan al..kulaktan ölçenler tam doğru sonuç vermiyor..
bence dönenceyi bile şimdiden alabilirsin 2 aylıktan itibaren kullanılıyor,göz takibi için çok iyi..ben oğlumu çok oyaladım onunla.
aklıma gelenler şimdilik bunlar,daha çok şey var tabi sadece bunlarla bitmiyor..sen ara ara gelip sor bize..bizde senin zamanlarında çok acemiydik:)zamanla herşeyi öğreniyorsun
kendin için 1 takım alt üst pijama al ama bence boydan gecelikler daha çok işini görür..3 takımda boydan olsa yeter..sezeryan olursan boydan geceliklerle daha rahat edersin...
çok geçmiş olsun şerifecim,şimdi nasıl oldu oğlun..baya yükselmiş ateşi,mikrop filan mı kaptı ki?habersiz bırakma bizi merak ettim..
efsuncum,babaanne kışın sizde kalsa gelip kalmaz mı?ne kadar arabayla götürsenizde arabaya binene kadar bile üşütebilir,yada her sabah babaanneyi alıp size bıraksanız akşamda tekrar evine götürseniz..en azından çok soğuklar geçene kadar uygulasanız bile kardır...çok geçmiş olsun
selamlar yasemin face grupmu değişti ben bayadır giremedim gruptan haberr gelmiyo artık

bilmiyorum mirabellecim,ben oraya uzun zamandır yazmıyorum..
oradakilerin hepsi burayı okuyor..seni aydınlatıcak biri olur,özeline yazarlar...

Son düzenleme:
selamlar yasemin face grupmu değişti ben bayadır giremedim gruptan haberr gelmiyo artık

canım normalde 2011 temmuz annelerinde faceden çok bahsedildiği için ve sanırım birçok reklama yer verildiği için kazen bana mail attı facesi olmayan anneler grubunu buraya taşıyorum diye birçok kişininde k.k dan üyeliği silinmiş yani hepimiz bu başlık altında toplanmış olduk

efsuncum,babaanne kışın sizde kalsa gelip kalmaz mı?ne kadar arabayla götürsenizde arabaya binene kadar bile üşütebilir,yada her sabah babaanneyi alıp size bıraksanız akşamda tekrar evine götürseniz..en azından çok soğuklar geçene kadar uygulasanız bile kardır...çok geçmiş olsun

canım babannemiz uykusuna rahatına düşküün bugün bana geldi bakalım bakmaya çünkü kızımın bırak dışarı çıkmaya yatağından kalkmaya dermanı yok yavrum öksürmekten sabaha kadar içi çıktı kustu bide yaaa kayınvalidem elanın soğuğada alışması gerektiğini düşünüyo garip bi zihniyett

benim kızımda ekmek içine bayılıyor bende veriyorm eline kendi yiyor hemde damaklarıın kaşıntısını alıyor benim kızım tam tahıllı ekmeği ekmekten saymıyor ona illa bildiğimiz fırın ekmeği olacak onu görünce resmen ağzının suyu akıyo

bu halıyı ben de çok beğendim
dışarı çıktığımda ben de alırım büyük ihtimalle

çok sevindim canım. çookk geçmiş olsun
darısı da bizim başımıza olsun
6 gündür yine kaka yapmıyor bizim oğlan
bugün doktora gideceiz artık
hiç istemiyordum ama yine mecbur kaldık doktora

geçici bir süreçtir belki
ara ara teklif et memeyi
biraz zaman geçince tekrar alır belki

çok geçmiş olsun efsuncum.

bebişin senin gideceğini anlıyor o yüzden uyumak istemiyor demek ki
herşeyin farkında bu ufaklıklar

bu arada zeytincim tarifini ben de beğendim; içinde herşey var
ilk fırsatta deneyeceğim.

merhaba bebeğini sağ salim kucağına alırsın inşallah
ilk aylarda en çok pijama takımı ve battaniye kullanılıyor.
bol bol çıtçıtlı body almanı öneririm.
eldiven hemen hemen hiç giydirmedim ben; sadece ilk bikaç gün giydi.
bez stoğu yaparken de dikkatli olmakta fayda var
benim ilk bebeğim çok hızlı büyüyordu birden 3 numaraya geçtik doğumdan önce stok yapmıştık hepsi elimizde kaldı.
bu bebeğim daha küçük ona göre 2 paket yenidoğan, 3 paket 2 numara kullandık sonra 3 numaraya geçtik

ben kendim için hem gecelik hem pijama almıştım
sezeryanla doğum yaptım ilk gün sonda takılı olduğu için gecelik daha rahat oluyor.

canım çok geçmiş olsun
inşallah daha iyidir şimdi.

babaannenin size gelme ihtimali yok mu?
kışın çok zor olur her gün getirip götürmek

kahvaltı fikrini çok beğendim limon.
kahvaltıya başladığımızda aklımda olacak bu uygulama

bizim ki kabızlık mı değil mi tam emin değilim
geçen sefer 5. gün yaptı ve gayet sulu bir kakaydı
üzerinden 5 gün geçti hala yapmadı
sürekli gaz çıkartıyor
bağırsaklarında bir sorun mu var yoksa düzeni mi böyle olacak anlayamadım
bugün doktora gideceğiz bakalım. umarım bir sorun çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…