- Konu Sahibi efsun_zeren
-
Arkadaşlar merhaba ben 2012 temmuz annesiyim. İnşallah sizler gibi bebeğimi sağ sağlim kucağıma alırım. Sizlere sormak istediğim bazı şeyler var.
Öncelikle doğumum yaz aylarında olacağı için alışveriş yaparken bebek için neler almalıyım sizce ?
Hastane çıkışı alıcam ama sonrasında nasıl giydirmeli bebeği hiç bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Ne alacağımı bilmeden saldırıyorum bebek mağazalarına. Gereksiz şeyler almakta istemiyorum.
Birde kandim için tabiki hastanede neler lağzım olacak. Gecelikmi alsam pijamamı tavsiyeniz ne olur?
olabilir benimkisinde unda var cnm bi yap çok faydalı bişey oldu ama zülal yemedi malesef yarın yoğurduna karıştırıcam bakalım yiyecek mizeytin bende beklettim ama çekmedi :44: anlamadım
tek pirinç unu vardı tarifte tereyağ pekmez yuumurta sarısıı
pirinç unu nu ben bebelacın sütlü pirinç ununu koymuyştum normal pirinç unu yoktu acaba ondan mı oldu ki?
senın tarifi yapayım bi seferde su çekti diyosan benımkı hiç çekmemişti çunkü
bu arada annemi aradım bnm sıpa yarım saattir uyuyomuş
derdi benle demek ki :26:
bizimde öle cnm ya bazen bi tutuyor yarın saate uyanıyor senin 2 saatmiş dua et...bazende 3 saat deliksiz uyuyor bende anlamıyorum ne oluyoorEFSUNCUM GEÇMİŞ OLSUN
biz bu gece 2 saatte bir ağlayarak uyandık hele saat 2.5 ta ne yapsam susturamadım odaları gezdik..rüya gördü galiba...bazen 4-5 saat deliksiz uyuyor bazende böyle yapıyor canı sağolsun kızııımmm...
keten tohumu aldırdım eşime kabızlığa iyi geliyormuş diye ama nasıl kullanıldığını bilemedim kızlar varmı bileniniz..toz değil çekirdek gibi olan kahverengi..internette dövün 2 kaşık yedirin üstüne su içirin diyo,bi yerde demleyin diyo,bi yerde akşamdan ıslatın diyo...ben hepsinide yaptım...
keçi yoğurdu 2-3 gün vermedim kakasını yapmaya başladı ama belkide şuruplar anca etkisini göstermiştir bilemiyorum..
öncelikle sağ selamet al bebişini kucağınaaaArkadaşlar merhaba ben 2012 temmuz annesiyim. İnşallah sizler gibi bebeğimi sağ sağlim kucağıma alırım. Sizlere sormak istediğim bazı şeyler var.
Öncelikle doğumum yaz aylarında olacağı için alışveriş yaparken bebek için neler almalıyım sizce ?
Hastane çıkışı alıcam ama sonrasında nasıl giydirmeli bebeği hiç bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Ne alacağımı bilmeden saldırıyorum bebek mağazalarına. Gereksiz şeyler almakta istemiyorum.
Birde kandim için tabiki hastanede neler lağzım olacak. Gecelikmi alsam pijamamı tavsiyeniz ne olur?
muhallebi yapıp içine yumurtasını peynirini pekmezini falan koysan belki öle yerkızlar kaahvaltıyla başım belada benim kız bebe büsküvili kahvaltısını yemiyor sevmedi ne yaptıysam yemedi alternatif kahvaltı önerileriniz varmı bebe büsküvisisiz cevap bekliyorum sabah denicem
kızlar kaahvaltıyla başım belada benim kız bebe büsküvili kahvaltısını yemiyor sevmedi ne yaptıysam yemedi alternatif kahvaltı önerileriniz varmı bebe büsküvisisiz cevap bekliyorum sabah denicem
EFSUNCUM GEÇMİŞ OLSUN
biz bu gece 2 saatte bir ağlayarak uyandık hele saat 2.5 ta ne yapsam susturamadım odaları gezdik..rüya gördü galiba...bazen 4-5 saat deliksiz uyuyor bazende böyle yapıyor canı sağolsun kızııımmm...
keten tohumu aldırdım eşime kabızlığa iyi geliyormuş diye ama nasıl kullanıldığını bilemedim kızlar varmı bileniniz..toz değil çekirdek gibi olan kahverengi..internette dövün 2 kaşık yedirin üstüne su içirin diyo,bi yerde demleyin diyo,bi yerde akşamdan ıslatın diyo...ben hepsinide yaptım...
keçi yoğurdu 2-3 gün vermedim kakasını yapmaya başladı ama belkide şuruplar anca etkisini göstermiştir bilemiyorum..
kızlar moralim çok bozuk oğlum gene baya bi hasta akşam ateşi 40.5 a kadar çıktı bünyesi o kadar hassas ki esen yelden hastalanıyor yarın sabah götürücem bu sefer başka bi dra gidicem bakalım o ne diyecek allahım evladıyla imtihan etmesin aminn
ZEYTİNGÖZLÜ ÇOK GEÇMİŞ OLSUN EFSUN ZEREN SANADA CANIM ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM....
esracım keten tohumunu dedğin gibi yaptım 1 saat sonra bugün 2. defa kaka yaptı çook şaşırdım..kavurup yoğurtla beraber blebdırdan geçirmiştim...ama sanırım havanda dövüp yoğurda katsam daha iyi olacak..çünkü köpürdü...
bu arada ben küçük yarım mandalina sıkıyorum sabah kahvaltı karışımına...ve kaka yapsın diye alarjik olduğunu bildiğim halde son ümit diye kivi de eriyorum bazen yarım..
yarın buğdaylı yayla çorbası yapıcam ilk defa yicek..yumurtada yeni vermeye başladım nohut büyüklüğündeyiz henüz..
bu tahıllı ekmek dediğiniz bebek ekmeğimi??yoksa bizim ekmeklerdenmi inciiii????iyi kabız olmuyor maşşallahben versem 1 hafta çıkaramaz biizmki..
bizim ekmeklerden canım.günde yediği yarım dilimi geçmiyo alması gereken tahılı burdan alırdiye düşünüyorum
kızlar moralim çok bozuk oğlum gene baya bi hasta akşam ateşi 40.5 a kadar çıktı bünyesi o kadar hassas ki esen yelden hastalanıyor yarın sabah götürücem bu sefer başka bi dra gidicem bakalım o ne diyecek allahım evladıyla imtihan etmesin aminn
arkadaşlar doktorum asla bebeğinize yarı yatar yada tam yatar pozisyonda birşey yedirip içirmeyin bir damla su bile dedi hiç yedirip içirme daha iyi dedi orta kulak iltihabı yapıyormuş ayrıyeten nefes borusuna kaçtığı zaman kimse kurtaramaz dedi ama benim kızım kendi kendini kırlente atıyo bende oto koltuğunda yediriyorum diyeceksinizki neden mama sandalysi almıyosun benim kayınvalidem kendi bakıyo evinde ona göre döküntü evde küçüük napacağımı şaşırdım
çok gecmiş olsun kızlar benimkide öksürüyo
ayrıca kızım grip oldu tekrar doktora götüreceğim benim kızım bu ayazdaher sabah 7 de babanneye gidiyo arabayla ama ne kadar olsa soğuk evden çıkıp arabaya binene kadar bile alıyoo evde bebeğine bakan arkadaşlar çok şanslısınızz
kızlar kaahvaltıyla başım belada benim kız bebe büsküvili kahvaltısını yemiyor sevmedi ne yaptıysam yemedi alternatif kahvaltı önerileriniz varmı bebe büsküvisisiz cevap bekliyorum sabah denicem
eline sağlık şerifecim..tarifi kopyaladım bilgisayarımakızlar hamaratlığım tuttu bugün kızıma bisküvi yaptım internetten bi tarif buldum ufak eklemeler yaptım sonuç güzel gibi yarın sabah vericem bakalım yicek mi kuzu...tarifi ekliyorum...
BEBEK BİSKÜVİSİ)
Malzemeleri:
-2 çay bardağı un(tam buğday veya buğday)
-1/2çay baradağı irmik
-2 çay baradağı pirinç unu
-4 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı pekmez
-1 tatlı kaşığı kayısı püresi(eklenmeyebilir)sert kuru (kükürtlü olan sarı yumuşak kayısılardan değil)kayısıyı yumuşaması için sıcak suda bekletip rondodan geçirdim ara öğün olarakta veriyorum
HAZIRLANIŞI:
1-Terayağı,un,pirinç unu,pekmez kayısı püresi ve irmiği karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.(eğer hamur sert olursa birkaç kaşık sütte ilave edilebilirsiniz)
2-Hamurdan parçalar kopartıp elimizle uzatıp silindir şekli veriyoruz,
bir parmak genişiğinde kesip yuvarlayıp üzerini bıçakla çiziyoruz veya kurabiye kalıbı da kullanılabiliriz
3-Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.(pişen kurabiyeleri fırından çıkartıyoruz.Mevcut fırın sıcaklığında kurumasın diye.
4-Soğuyunca sevgiyle sunuyoruz.AFİYET OLSUN
ben ek olarak 1 kuru incir,1tatlı kaşığı labne peyniri,1 yumurtanın sarısı,2 yemek kaşığıda süt ekledimm bide yağım hakiki keçi yağıydı.şeklinide kurabiye kalıplarıyla kestim kelebekler çam ağaçlar falan güzel çok besleyici bişey oldu inş sever kuzum yüklemeyi becerebilirsem resimde yüklüyeceğim.
bide kk nın meşhur keki zebra keki yaptım daha yeni pişti bakalım nasıl olmuş üst görüntü aynı oldu.
selinti,tatlı ve tuzlu birbirine karışınca ortaya çok hoş bir tat çıkmıyor..o sebeple bebeğin sevmemiş olabilir ve sevmemekte de haklı bence..ben olsam bende yemem öyle bir karışımı:)kızlar benim kız sabah kahvaltısında cici bebe bisküvisi peynir falan karıştırılıyor ya onu yemiyor ne yapmalıyım
çok teşekkürler şerifecim,sayfayı sık kullanılanlara ekledim...http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...bebekler-icin-degisik-tarifler-ekliyorum.html
kızlar burda çok güzel tarifler paylaşılmış bi göz atın selin kahvaltı tarifleride varr
sarıpapatya,çiftlik halısı çok güzelmiş,mutlaka alıcam..bu fiyata kaçmaz:)OYUNCAK EĞİTİCİ ALİBABANIN ÇİFTLİK HALISI VİDEO GittiGidiyor.com'da 51742408
limoncum e bebekte değilmiş sanırım baktığım ama başka buldum senin için videolu..kızlar izleyin..38 tl burda...bimde haftaya 19 tl..amma reklam yaptım
zeytinim resim isteriz...
selinti ayrı ayrı ver yada 2 li karıştır ya da süt kat kıvamını aç biraz belki koyu geliyordur hem bigün peynir kat ertesi gün yumurta kat dönüşümlü yani..hepsini birden yülenme..
8.aya kadar çok otutma zaten canım..çınarı ben 3-5 dakika oturtuyorum.benim kız hep oturmak istiyor ama ben çok fazla oturtmuyorum acaba ne yapmalıyım...zararı olrmu oturmasının..desteksiz oturabiliyor..
maşallah kilosu ve boyu çok güzelselam hanımlar
2 gün yoktum canlanmış buralar, güzel olmuş
benim misafirler dışarı çıktı ben de soluğu burda aldım
perşembe günü aşımız vardı
oğluşum 8 kilo 68 cm olmuş
4 aşı birden yapılar kuzuma, biraz ağladı çabuk sakinleşti
o gün akşam kayısı püresi yaptım oğluma
2 yemek kaşığı yedi, 2 saat sonra da kaka yaptı
artık kayısından mı yoksa zamanı mı gelmiti bilemiyorum
bugün yoğurduna karıştırıp verdim kayısısını
bizden haberler böyle şimdi dönüp geçmişe bakayım bi neler kaynatmışsınız
bn gun ıcerısınde bı kerede olsa verıyım çorba yogurt fıln o zaman.çok teşekkurler :)
oyyyy süperrrrrr...çok sevindim sarıpapatyaKızım kaka yaptıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı................
Dün akşam yaptı kendi kendine biraz önce yine yaptı....allahım çok şükür...bugün çatlak olalı tam 2 hafta oldu...
Zeytin demişti c.tesi sabahki kaka milad olur inş demişti öyle oldu valla....
Eşime dedimki bunu hemen kk ne yazmam lazım dedim oda bezin resminide çek koy diyo...
geçici bir süreçtir inşallah,sen ısrarla emzirmeye devam et yada sağarak biberonla ver..selam kızlar...maşallah herkesim bebişleri iyi...
kızlar yardım edin...bebeğim emmek istemiyor...ancak uykunun arsında emiyor...uyanıkken memeden tarafa bakmıyor...çığlığı basıyor...bu da beni çok üzüyor...nerede hata yaptım bilmiyorum...ek gıdaları çok mu verdim de..istemiyor... bebeğim emsin istiyorum..kaç gündür moralim çok bozuk....
dün 8 saat aç bıraktım hiçbirşey yedirmedim..su dahi vermedim...yok...kesinlikle meme tarfına bakmıyor...basıyor çığlığı...sonra dayanamadım....doyurdum kaşıkla....
kızlar fikirlerinize ihtiyacım var...ne yapa bilirim.....
çok geçmiş olsun..şükür iyileşmişgünaydıın canlarım
4 gündür giremedim çok hastayım raporluydum evde dinlendik kızımla kızımda çok hastaydı gece bi baktım ateşi 39,5 okadar korktumki hemen ılık bir duş bi fitil düşürdüüm ateşini sabahta hemen doktora gtik boğazı iltihaplanmış doktor antibiyotik şurup ve ateş düşürücü verdi ÇOK ŞÜKÜR İYİLEŞTİ AMA BEN NELER ÇEKTİİM ANLATAMM BENDE ÇOK ŞÜKÜR İYİYİM KIZIM HEMEN ZAYIFLADI AMA OLSUN SAĞLLIKLI OLSUNDAA SİZLERDEN NE VAR NE YOK Bİ GEÇMİŞE BAKIYIMM
bende kar yağdıkça nasıl mutlu oluyorumgünaydınn arkadaşlar
dışarısı o kadar güzel ki anlatamam kar her tarafı kapladı ben sabahtan beri hayran hayran dışarıyı seyrediyorumm muhteşem içim kıpır kıpır koşup oynayasım geliyor çocuklar gibi:119:
bencede sen işe gittiğin için huysuzlanıp uyumak istemiyordur..artık herşeyi anlıyorlargünaydın
çoooooooooooooooook yorgunummmmmmmmmmmm
cmtesi öğlende çıkıyorum işten eve gittim annem uykusu var uyut dedi doyurdum yarım saat zor uyudu
akşam üstü 20 dk. uyudu akşam 10 da zorla uyuttuk bütün gece eşim kalktı gezdirdi pışpışladı 3 kez yarım saat yada 1 saat arayla
pazar gün toplasan 1 saat ancak uyudu ki banyo yaptırdık yoğurt çorbası içirdik uykusu gelir diye ama yok yok
akşam yıne zorlaaaaaaaaaaaaaaaa gazı var ne derdi ya rezene içirdim nurse harvey içiyo ama neden hala bitmedi bu gaz işi yaaaaa
birda ımmmmmmmmmmmmmmmm ımmmmmmmmmm dıye ağzını kapatıp ses çıkarıyo mız mız oldu iyice
sabah annem geldi hiç bakmıyo kafasını çeviriyo
annem sen gitceksin dıye uyumuyo belkıde korkuyo dıyo
çunku o çok kolay uyutuyo
bakalım bugunde mızmızmı ahh bu dişler çıksın artık lütfeeeeen
sonuç yorgunlukla geçen bir hafta sonu ama kurban olurum ona ömrüm benim
demek annelik böyle bişeymiş
zeytin bisk. nasıl oldu bende yapmıştım bi tarif ama çok sert oldu yani ayy nası anlatcam ıhlamurda erimiyo hani bisk. su çeker ya çaya batırınca bnmki öyle olmadı çekmedi yani çayı
bende bebek ekmeği aldım sabah onla yiyor
senin tarif yumuşakmı oldu çekiyomu suyu
efsun geçmiş olsun canım allah önce bebeişlere sonra bizlere sağlık versinde iyi bakalımonlara
sarıpapatya gözünüz aydın inşallah bundna sonra kendisi zorlanmadan yapar
sarıpapatyacım,keten tohumunu iyice araştırdın mı?bu tarz şeylerin bebeklere verilmesine biraz karşı biriyim..doktor kontrolünde vermekte fayda var..sakıncası var mı yok mu araştırmadım bilmiyorum ama ne bileyim verilmese daha iyi sanki...EFSUNCUM GEÇMİŞ OLSUN
sakın çok alışveriş yapma,ben bir kısmını giydiremeden küçüldüler..boyları inanılmaz derecede çabuk uzuyor..Arkadaşlar merhaba ben 2012 temmuz annesiyim. İnşallah sizler gibi bebeğimi sağ sağlim kucağıma alırım. Sizlere sormak istediğim bazı şeyler var.
çok geçmiş olsun şerifecim,şimdi nasıl oldu oğlun..baya yükselmiş ateşi,mikrop filan mı kaptı ki?habersiz bırakma bizi merak ettim..kızlar moralim çok bozuk oğlum gene baya bi hasta akşam ateşi 40.5 a kadar çıktı bünyesi o kadar hassas ki esen yelden hastalanıyor yarın sabah götürücem bu sefer başka bi dra gidicem bakalım o ne diyecek allahım evladıyla imtihan etmesin aminn
efsuncum,babaanne kışın sizde kalsa gelip kalmaz mı?ne kadar arabayla götürsenizde arabaya binene kadar bile üşütebilir,yada her sabah babaanneyi alıp size bıraksanız akşamda tekrar evine götürseniz..en azından çok soğuklar geçene kadar uygulasanız bile kardır...çok geçmiş olsunarkadaşlar doktorum asla bebeğinize yarı yatar yada tam yatar pozisyonda birşey yedirip içirmeyin bir damla su bile dedi hiç yedirip içirme daha iyi dedi orta kulak iltihabı yapıyormuş ayrıyeten nefes borusuna kaçtığı zaman kimse kurtaramaz dedi ama benim kızım kendi kendini kırlente atıyo bende oto koltuğunda yediriyorum diyeceksinizki neden mama sandalysi almıyosun benim kayınvalidem kendi bakıyo evinde ona göre döküntü evde küçüük napacağımı şaşırdım
ayrıca kızım grip oldu tekrar doktora götüreceğim benim kızım bu ayazdaher sabah 7 de babanneye gidiyo arabayla ama ne kadar olsa soğuk evden çıkıp arabaya binene kadar bile alıyoo evde bebeğine bakan arkadaşlar çok şanslısınızz
selamlar yasemin face grupmu değişti ben bayadır giremedim gruptan haberr gelmiyo artık
selamlar yasemin face grupmu değişti ben bayadır giremedim gruptan haberr gelmiyo artık
selam kızlarrr bağlantım yoktu artık akşamlar okuyup katılırım inş.
bende ekmek içi yediriyorum zayıf geliyo kızım aslında tam buğdaymı yedirsem diye dusunuyorum ama bakalım alışşın biraz
OYUNCAK EĞİTİCİ ALİBABANIN ÇİFTLİK HALISI VİDEO GittiGidiyor.com'da 51742408
limoncum e bebekte değilmiş sanırım baktığım ama başka buldum senin için videolu..kızlar izleyin..38 tl burda...bimde haftaya 19 tl..amma reklam yaptım
zeytinim resim isteriz...
selinti ayrı ayrı ver yada 2 li karıştır ya da süt kat kıvamını aç biraz belki koyu geliyordur hem bigün peynir kat ertesi gün yumurta kat dönüşümlü yani..hepsini birden yülenme..
Kızım kaka yaptıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı................
Dün akşam yaptı kendi kendine biraz önce yine yaptı....allahım çok şükür...bugün çatlak olalı tam 2 hafta oldu...
Zeytin demişti c.tesi sabahki kaka milad olur inş demişti öyle oldu valla....
Eşime dedimki bunu hemen kk ne yazmam lazım dedim oda bezin resminide çek koy diyo...
selam kızlar...maşallah herkesim bebişleri iyi...
kızlar yardım edin...bebeğim emmek istemiyor...ancak uykunun arsında emiyor...uyanıkken memeden tarafa bakmıyor...çığlığı basıyor...bu da beni çok üzüyor...nerede hata yaptım bilmiyorum...ek gıdaları çok mu verdim de..istemiyor... bebeğim emsin istiyorum..kaç gündür moralim çok bozuk....
dün 8 saat aç bıraktım hiçbirşey yedirmedim..su dahi vermedim...yok...kesinlikle meme tarfına bakmıyor...basıyor çığlığı...sonra dayanamadım....doyurdum kaşıkla....
kızlar fikirlerinize ihtiyacım var...ne yapa bilirim.....
günaydıın canlarım
4 gündür giremedim çok hastayım raporluydum evde dinlendik kızımla kızımda çok hastaydı gece bi baktım ateşi 39,5 okadar korktumki hemen ılık bir duş bi fitil düşürdüüm ateşini sabahta hemen doktora gtik boğazı iltihaplanmış doktor antibiyotik şurup ve ateş düşürücü verdi ÇOK ŞÜKÜR İYİLEŞTİ AMA BEN NELER ÇEKTİİM ANLATAMM BENDE ÇOK ŞÜKÜR İYİYİM KIZIM HEMEN ZAYIFLADI AMA OLSUN SAĞLLIKLI OLSUNDAA SİZLERDEN NE VAR NE YOK Bİ GEÇMİŞE BAKIYIMM
zeytin bende beklettim ama çekmedi :44: anlamadım
tek pirinç unu vardı tarifte tereyağ pekmez yuumurta sarısıı
pirinç unu nu ben bebelacın sütlü pirinç ununu koymuyştum normal pirinç unu yoktu acaba ondan mı oldu ki?
senın tarifi yapayım bi seferde su çekti diyosan benımkı hiç çekmemişti çunkü
bu arada annemi aradım bnm sıpa yarım saattir uyuyomuş
derdi benle demek ki :26:
Arkadaşlar merhaba ben 2012 temmuz annesiyim. İnşallah sizler gibi bebeğimi sağ sağlim kucağıma alırım. Sizlere sormak istediğim bazı şeyler var.
arkadaşlar doktorum asla bebeğinize yarı yatar yada tam yatar pozisyonda birşey yedirip içirmeyin bir damla su bile dedi hiç yedirip içirme daha iyi dedi orta kulak iltihabı yapıyormuş ayrıyeten nefes borusuna kaçtığı zaman kimse kurtaramaz dedi ama benim kızım kendi kendini kırlente atıyo bende oto koltuğunda yediriyorum diyeceksinizki neden mama sandalysi almıyosun benim kayınvalidem kendi bakıyo evinde ona göre döküntü evde küçüük napacağımı şaşırdım
selinti,tatlı ve tuzlu birbirine karışınca ortaya çok hoş bir tat çıkmıyor..o sebeple bebeğin sevmemiş olabilir ve sevmemekte de haklı bence..ben olsam bende yemem öyle bir karışımı:)
bizim kahvaltımız şu şekilde,
çınar beye kahvaltısını 3 ayrı kasede sunuyorum..
1.kasede haşlanmış köy yumurtası var(dörtte birini veriyorum) yumurtayı biraz mamayla ıslayıp eziyorum,sütün varsa sen anne sütüylede ıslayabilirsin..
2.kasede akşamdan ıslanmış tuzu alınmış keçi peyniri ve ufalanmış tam buğday ekmeğinin içi var...yine bunuda mamayla ıslatıyorum...
3.kasede milupanın 6.ay sonrası için satılan kahvaltı maması var..
önce yumurtasını,sonra peynirini ve en sonda tatlı olduğu için milupanın kahvaltı mamasını yediriyorum..eşim köyden pekmez getiricek 1 çay kaşığıda pekmez vericem bunlara ilaveten..
bizim kahvaltımız bu şekilde..bence sende ayrı ayrı vermeyi dene...bebe bisküvisini ben vermeyi düşünmüyorum açıkcası sende istersen onun yerine tam buğday ekmeği verebilirsin...
maşallah kilosu ve boyu çok güzel
sizinde mi kabızlık sorununuz vardı titania?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?